ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.08.2008 р. N 11/2-17/9405-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про плату за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв

     Кабiнетом Мiнiстрiв України прийнято постанову вiд 11.06.08 N 533 "Про запровадження плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв" (далi - постанова). Пунктом 4 постанови встановлено, що постанова набирає чинностi через 30 днiв з дня офiцiйного опублiкування. Постанову офiцiйно опублiковано у виданнях "Урядовий кур'єр" (14.06.08 N 109) та "Офiцiйний вiсник України" (23.06.08 N 43).

     У вiдповiдностi до статтi 9 Митного кодексу України офiцiйним опублiкуванням закону та iншого нормативно-правового акта з питань митної справи вважається його опублiкування в одному з перiодичних видань, визначених законодавством України як офiцiйнi. Датою офiцiйного опублiкування нормативно-правового акта вважається дата виходу в свiт вiдповiдного номера того офiцiйного видання, в якому зазначений акт було опублiковано ранiше, нiж в iнших офiцiйних виданнях.

     Строки набрання чинностi законами та iншими нормативно-правовими актами з питань митної справи, визначенi днями, починаються з 0 годин дня, наступного за датою офiцiйного опублiкування закону або iншого нормативно-правового акта, i закiнчуються о 24 годинi останнього дня вiдповiдного строку.

     Отже зазначений акт Кабiнету Мiнiстрiв України є чинним з 15.07.08.

     Вiдповiдно до пункту 3 постанови Державнiй митнiй службi надано розпорядження про визначення у мiсячний строк розмiру плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв i затвердження порядку її справляння та пунктом 1 цiєї постанови встановлено, що запровадження плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв, зазначених у статтях 166 i 168 Митного кодексу України, на складах митних органiв починається з одинадцятого дня зберiгання у розмiрах, визначених Державною митною службою.

     З огляду на зазначене, справляння плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв здiйснюватиметься з моменту набрання чинностi порядку справляння плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв та затвердженого розмiру її справляння.

     Повiдомляємо, що Порядок справляння плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв затверджений наказом Державної митної служби України вiд 29.07.08 N 821 та зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 18.08.08 за N 760/15451 (додається). Пунктом 7 цього наказу установлено, що вiн набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     Згiдно з частиною п'ятою статтi 9 Митного кодексу України якщо строк набрання чинностi законом або iншим нормативно-правовим актом з питань митної справи визначено вказiвкою на день його офiцiйного опублiкування, цей закон або акт вважається чинним з 24 години зазначеного дня.

     Додаток: наказ ДМСУ вiд 29.07.08 N 821 "Про затвердження Порядку справляння плати за зберiгання товарiв i транспортних засобiв на складах митних органiв та внесення змiн до деяких наказiв Державної митної служби" на 9 арк.

Т.в.о. Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.