МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 30 жовтня 2008 року N 604


Про Порядок органiзацiї внутрiшнього розгляду структурними пiдроздiлами Мiнекономiки документiв, поданих суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для реєстрацiї договорiв (контрактiв)

     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2002 N 155 "Про затвердження Порядку реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом" наказую:

     1. Затвердити Порядок органiзацiї внутрiшнього розгляду структурними пiдроздiлами Мiнекономiки документiв, поданих суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для реєстрацiї договорiв (контрактiв), що додається.

     2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра економiки України Бойцун Н. Є.

Мiнiстр Б. М. Данилишин

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 30 жовтня 2008 р. N 604

ПОРЯДОК
органiзацiї внутрiшнього розгляду структурними пiдроздiлами Мiнекономiки документiв, поданих суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для реєстрацiї договорiв (контрактiв)

     1. Цей Порядок визначає механiзм розгляду документiв на видачу карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом у Мiнiстерствi економiки України.

     2. Приймання документiв на реєстрацiю зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) здiйснюється згiдно з Положенням про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на отримання документiв дозвiльного характеру, затвердженим наказом Мiнiстерства економiки України вiд 27.01.2007 N 14.

     3. Розгляд документiв на видачу карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) здiйснюється вiддiлом нетарифного регулювання, вiддiлом контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю, вiддiлом правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi, а також фахiвцями Державного iнформацiйно-аналiтичного центру монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв "Держзовнiшiнформ".

     4. Зазначенi в пунктi 3 цього Порядку вiддiли в межах своєї компетенцiї здiйснюють розгляд документiв з таких питань:

     вiддiл нетарифного регулювання - на предмет вiдповiдностi даних договору даним iнформацiйної картки реєстрацiї зовнiшньоекономiчного договору (контракту) та додержання встановлених вимог до порядку заповнення iнформацiйної картки, а також узагальнює висновки вiддiлiв, якi беруть участь у розглядi документiв, проводить оформлення та видачу карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) або готує лист про вiдмову в їх видачi;

     вiддiл контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю - на предмет вiдповiдностi платiжних умов чинному законодавству України у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi, вiдповiдностi даних зовнiшньоекономiчного договору (контракту) з питань платежiв даним iнформацiйної картки, застосування спецiальних санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", до сторiн зовнiшньоекономiчного договору (контракту), поданого для реєстрацiї;

     вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi - на предмет вiдповiдностi умов зовнiшньоекономiчного договору (контракту) чинному законодавству України та мiжнародним правовим нормам;

     Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв "Держзовнiшiнформ" - на предмет вiдповiдностi контрактних цiн iснуючiй на даний час кон'юнктурi ринку експортного товару залежно вiд умов здiйснення зовнiшньоекономiчного договору (контракту). Пiд час визначення вiдповiдностi цiн зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на експорт брухту легованих чорних металiв та брухту кольорових металiв кон'юнктурi таких товарiв на свiтовому ринку враховується хiмiчний склад i вiдсотковий вмiст легуючих металiв у брухтi легованих чорних металiв та кольорових металiв у брухтi кольорових металiв вiдповiдно до експортного сертифiката якостi.

     5. Документи, поданi для реєстрацiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), зберiгаються у вiддiлi нетарифного регулювання.

Директор департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi Я. В. Вишня
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.