ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

13.10.09 N 11/1-10.09/9854-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про митне оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України громадянами

     З метою посилення контролю за здiйсненням митного оформлення товарiв (крiм товарiв за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 УКТЗЕД), що ввозяться на митну територiю громадянами та випускаються у вiльний обiг безпосередньо в пунктах пропуску, вимагаю:

     1. Митний контроль i митне оформлення товарiв за вантажними митними декларацiями типу IМ 40 Г здiйснювати тiльки у денний час з 800 до 1800.

     Контролювати обов'язкове надання громадянами таких документiв:

     - товарно-транспортнi на перевезення (крiм перемiщення власним транспортом);

     - рахунок (Invoice) або iнший документ, який визначає вартiсть товару;

     - що мiстять вiдомостi, необхiднi для визначення коду товару згiдно з УКТЗЕД;

     - дозволи (лiцензiї) та сертифiкати вiдповiдностi чи свiдоцтва про визнання iноземного сертифiката, у випадках, установлених законодавством для суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     - довiдка про iдентифiкацiйний номер громадянина.

     Пiд час митного контролю здiйснювати комiсiйний митний огляд товарiв iз залученням спiвробiтникiв пiдроздiлiв внутрiшньої безпеки, боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, вiддiлiв контролю митної вартостi, номенклатури та класифiкацiї товарiв, в ходi якого проводити 100%-ве перерахування та iдентифiкацiю товарiв, що декларуються громадянином, з фотографуванням товарiв i транспортних засобiв, якими товари перемiщуються через митний кордон України (фотографiї повиннi надавати уявлення про об'єм партiї, її рiзноманiтнiсть, особливостi, що є визначальними для класифiкацiї товару згiдно з УКТЗЕД).

     Випуск товарiв у вiльний обiг за кожною окремою вантажною митною декларацiєю здiйснювати за рiшенням заступника начальника митницi, до функцiональних обов'язкiв якого вiднесено контроль за дiяльнiстю пунктiв пропуску.

     2. Забезпечити ведення журналiв облiку громадян, якi здiйснюють митне оформлення товарiв з використанням митної декларацiї, форма якої затверджена постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.07.97 N 748 "Про перелiк вiдомостей, що оголошуються громадянами за встановленою формою у разi перемiщення ними через митний кордон України предметiв", та унiфiкованої митної квитанцiї МД-1.

     Начальникам митниць особисто, щоденно проводити контроль за правильнiстю здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв з використанням вантажної митної декларацiї типу IМ 40 Г, митної декларацiї та квитанцiї МД-1, за результатами якого вчиняти запис на вантажнiй митнiй декларацiї або квитанцiї МД-1 "Перевiрено   (дата)  . Начальник ___________ митницi. Прiзвище, iнiцiали". Про результати такого контролю щотижнево письмово iнформувати Департамент органiзацiї митного контролю за формою, установленою додатком до цього листа.

     Додаток: на 1 арк.

Голова Служби А.В.Макаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.