ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 7 вересня 2009 року N 320


Про затвердження Змiн до Порядку видачi ветеринарних документiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
3 листопада 2009 р. за N 1018/17034


     На виконання статтi 32 Закону України "Про ветеринарну медицину" наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку видачi ветеринарних документiв, затвердженого наказом Державного комiтету ветеринарної медицини України вiд 13.04.2009 N 85, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 16.06.2009 за N 519/16535, що додаються.

     2. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Державного департаменту ветеринарної медицини Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 19.04.2005 N 32 "Про затвердження Правил видачi ветеринарних документiв на вантажi, що пiдлягають обов'язковому ветеринарно-санiтарному контролю та нагляду", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 15.06.2005 за N 659/10939.

     3. Управлiнню державної iнспекцiї ветеринарної медицини Державного комiтету ветеринарної медицини України (Кобаль Б. I.) у встановленому порядку:

     3.1. Подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3.2. Довести наказ до вiдома начальникiв головних управлiнь ветеринарної медицини в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi, регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державного комiтету ветеринарної медицини України Садварi Ю. Ю.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

Голова П. I. Вербицький
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра транспорту та зв'язку України В. Шевченко
Голова Державної митної служби України А. В. Макаренко
Мiнiстр аграрної полiтики України Ю. Ф. Мельник
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного комiтету ветеринарної медицини України
вiд 7 вересня 2009 р. N 320
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
3 листопада 2009 р. за N 1018/17034

ЗМIНИ
до Порядку видачi ветеринарних документiв

     1. Доповнити Порядок видачi ветеринарних документiв новими роздiлами III та IV такого змiсту:

"III. Правила заповнення та видачi ветеринарних документiв

     3.1. Посадова особа при видачi ветеринарного документа засвiдчує тiльки те, у чому особисто переконана, або те, що пiдтверджується iншими ветеринарними документами встановленої форми, виданими ветеринарними фахiвцями, що мають право на оформлення цих документiв.

     Ветеринарнi документи, написанi чорнилом рiзного кольору або неоднаковим почерком (крiм пiдпису), рiзними шрифтами та на рiзних друкарських пристроях, а також такi, що мають виправлення, не мають пiдпису та печатки, дати видачi, вважаються недiйсними.

     Дозволяється заповнювати ветеринарний документ, його дублiкат i корiнець друкарськими пристроями або кульковою ручкою пiд копiювальний папiр, пiдписуючи потiм кожен заповнений бланк ветеринарного документа, його дублiкат i корiнець окремо. При заповненнi ветеринарних документiв допускається застосування абревiатури (скорочення), яка прийнята в Українi.

     Дублiкат та корiнець ветеринарного документа повиннi мiстити оригiнали пiдписiв, вiдбитки печаток.

     Ветеринарнi свiдоцтва форм N 1 та N 2 заповнюються українською мовою та супроводжують товари, якi вивозяться за межi району (мiста), при їх транспортуваннi територiєю України.

     Ветеринарнi свiдоцтва форм N 1, N 2, N 3 СНД заповнюються росiйською мовою та супроводжують товари територiєю країн СНД.

     Мiжнароднi ветеринарнi сертифiкати заповнюють українською i англiйською мовами та/або мовою країни-експортера (iмпортера).

     3.2. При вiдправленнi товарiв чи при перемiщеннi тварин автомобiльним транспортом ветеринарний документ передається водiю (експедитору) як додаток до товарно-транспортних документiв з подальшою передачею його одержувачу в пунктi призначення.

     При перевезеннi товарiв залiзничним, водним i повiтряним транспортом ветеринарнi свiдоцтва (форм N 1 i N 2) оформляються комплектом: ветеринарне свiдоцтво, дублiкат ветеринарного свiдоцтва i корiнець ветеринарного свiдоцтва.

     3.3. При перевезеннi товарiв залiзничним, водним або авiацiйним транспортом дублiкати свiдоцтв видають старшому провiднику (погоничу), що супроводжує тварин (форма N 1), або кладуть разом з вантажем у вагон, трюм, багаж (форма N 2).

     3.4. При виникненнi захворювання тварин на ящур, везикулярний стоматит, везикулярну хворобу свиней, чуму великої рогатої худоби, чуму дрiбних жуйних, контагiозну плевропневмонiю, заразний вузликовий дерматит, лихоманку долини Рiфт, катаральну лихоманку овець, вiспу овець i кiз, африканську чуму коней, африканську чуму свиней, класичну чуму свиней, високопатогенний грип птицi, хворобу Ньюкасла ветеринарнi свiдоцтва на харчовi продукти, а також на перевезення (перемiщення) тварин, неїстiвних продуктiв тваринного походження, пiдконтрольних державнiй службi ветеринарної медицини, видаються керiвниками районних (мiських) державних установ ветеринарної медицини, управлiнь ветеринарної медицини в районах (мiстах) за погодженням головних управлiнь ветеринарної медицини у вiдповiднiй областi або Автономнiй Республiцi Крим, на мiжобласнi (мiждержавнi) перевезення у зазначених випадках - за погодженням Державного комiтету ветеринарної медицини України. За цих умов у ветеринарному свiдоцтвi зазначаються данi про погодження, що засвiдчується пiдписом i круглою печаткою державного закладу ветеринарної медицини.

     3.5. Особа, яка одержала ветеринарне свiдоцтво, розписується про його отримання на корiнцi.

     Ветеринарнi документи пiдписуються державними iнспекторами ветеринарної медицини або уповноваженими лiкарями ветеринарної медицини та завiряються печаткою державної установи ветеринарної медицини.

     3.6. Опис бланкiв ветеринарних документiв затверджується наказом Головного державного iнспектора ветеринарної медицини України.

IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документiв на перемiщення тварин

     4.1. При вiдправленнi тварин у кiлькостi до 5 голiв їх перелiк iз зазначенням статi, вiку, iдентифiкацiйного номера, серiї i номера паспорта, номера ветеринарної картки вноситься в графу "Особливi вiдмiтки" ветеринарного документа.

     При вiдправленнi бiльше 5 голiв тварин до ветеринарного документа додається опис тварин iз зазначенням статi, вiку, iдентифiкацiйного номера, серiї i номера паспорта, номера ветеринарної картки, який завiряється печаткою установи, що видала ветеринарний документ.

     4.2. При перевезеннi тварин обов'язково зазначається кiлькiсть голiв словами.

     4.3. Кiлькiсть пред'явлених до вiдправлення тварин або продукцiї тваринного походження повинна вiдповiдати кiлькостi, зазначенiй у ветеринарному документi.

     Ветеринарнi довiдки, якi виданi на передзабiйний огляд птицi, дiйснi протягом 1 доби.".

     2. У зв'язку з цим роздiл III Порядку видачi ветеринарних документiв вважати роздiлом V, пункти 3.1 - 3.5 роздiлу III вважати вiдповiдно пунктами 5.1. - 5.5 роздiлу V.

     3. Доповнити Порядок видачi ветеринарних документiв новими роздiлами VI - VIII:

"VI. Правила зберiгання та списання ветеринарних документiв

     6.1. Заповненi корiнцi ветеринарних документiв зберiгаються протягом двох рокiв в архiвi державної установи ветеринарної медицини, яка вiдповiдає за їх облiк.

     Пiсля закiнчення термiну зберiгання корiнцi виданих ветеринарних документiв та бланки зiпсованих ветеринарних документiв пiдлягають списанню та знищенню.

     В актах на списання корiнцiв виданих ветеринарних документiв, термiн зберiгання яких закiнчився, указуються їх кiлькiсть i номери.

     6.2. Ветеринарнi свiдоцтва, виданi суб'єктам господарювання, громадянам, зберiгаються протягом перiоду реалiзацiї харчових продуктiв.

     6.3. Пiсля доставки харчового продукту ветеринарнi документи зберiгаються у власника (реалiзатора) або у справах офiцiйного лiкаря ветеринарної медицини, а при реалiзацiї на агропродовольчих ринках - у державних лабораторiях ветеринарно-санiтарної експертизи.

VII. Вимоги до облiку ветеринарних документiв

     7.1. Видачу ветеринарних документiв реєструють у журналах, пронумерованих, прошнурованих, скрiплених печаткою та завiрених пiдписом керiвника установи, що вiдповiдає за їх видачу i зберiгання, iз зазначенням дати видачi, кому i на який вантаж видано, кiлькостi вантажу, суми утриманих коштiв та пiдписом лiкаря, що видав ветеринарний документ.

     7.2. Спецiалiсти ветеринарної медицини бланки ветеринарних документiв отримують у державних установах ветеринарної медицини пiд пiдпис.

VIII. Нагляд за дотриманням Порядку видачi ветеринарних документiв

     8.1. Нагляд за дотриманням Порядку покладається на державних iнспекторiв ветеринарної медицини головних управлiнь ветеринарної медицини в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi i Севастополi, районiв (мiст), регiональних служб державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi.

     8.2. При виявленнi ветеринарних документiв, виданих з порушенням цього Порядку, посадова особа установи державної ветеринарної медицини, яка виявила порушення, вилучає у пред'явника цей документ, про що складає акт, який разом з вилученим документом направляє до управлiнь ветеринарної медицини за мiсцем його видачi, регiональної служби державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi.".

Начальник управлiння державної iнспекцiї ветеринарної медицини М. В. Бiлоус
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.