ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

26.04.10 N 09/1348-ЕП

 

Керiвнику Регiональної iнформацiйної митницi
Копосову С.А.


     За результатами проведеної Держмитслужбою аналiтичної роботи встановлено факти декларування товарiв пiдприємствами, якi здiйснюють посередницьку дiяльнiсть митного брокера без отримання в Держмитслужбi оригiналу лiцензiї на даний вид дiяльностi в порядку, передбаченому Законом України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi".

     Вiдповiдно до Наказу Державної митної служби України вiд 09.07.1997 N 307 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок заповнення вантажної митної декларацiї":

     у графi 14 "Декларант/Представник" наводяться вiдомостi про декларанта згiдно з пунктами 1, 2, 4 додатку 2 до цiєї Iнструкцiї. Формування iдентифiкацiйного номера особи, що зазначається в лiвому нижньому кутку графи, здiйснюється вiдповiдно до положень додаткiв 3 - 5 до цiєї Iнструкцiї.

     Якщо товари, що належать iншiй особi, декларуються митним брокером, додатково зазначаються номер i дата видачi документа на право здiйснення митної брокерської дiяльностi.

     На сьогоднiшнiй день довiдник "Лiцензiї митних брокерiв" ПIК "Iнспектор-2006" оновлюється на пiдставi прийнятих рiшень (наказiв) Держмитслужбою щодо видачi лiцензiй на провадження посередницької дiяльностi митного брокера, що в свою чергу надає технiчну можливiсть завантажити ВМД вiд митного брокера в ПIК "Iнспектор-2006" щодо якого було прийнято рiшення про видачу лiцензiї на даний вид дiяльностi.

     Вiдповiдно до Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi":

     стаття 11. Орган лiцензування приймає рiшення про видачу лiцензiї або про вiдмову у її видачi у строк не пiзнiше нiж десять робочих днiв з дати надходження заяви про видачу лiцензiї та документiв, що додаються до заяви.

     Повiдомлення про прийняття рiшення про видачу лiцензiї або про вiдмову у видачi лiцензiї надсилається (видається) заявниковi в письмовiй формi протягом трьох робочих днiв з дати прийняття вiдповiдного рiшення.

     стаття 14. Орган лiцензування повинен оформити лiцензiю не пiзнiше нiж за три робочi днi з дня надходження документа, що пiдтверджує внесення плати за видачу лiцензiї.

     Вiдповiдно до Наказу Держмитслужби вiд 29.09.2009 N 907 "Про продовження дослiдної експлуатацiї програмно-iнформацiйного комплексу для формування лiцензiйного реєстру" забезпечено ведення лiцензiйного реєстру митних брокерiв (оформлених лiцензiй) за допомогою ПIК ЄАIС Держмитслужби "Лiцензiї на вид господарської дiяльностi".

     Iз врахуванням викладеного вище, уникнення непорозумiнь та унеможливлення здiйснення митного оформлення митними брокерами, якi не отримали оригiнал лiцензiї на провадження посередницької дiяльностi митного брокера пропонуємо забезпечити оновлення довiдника "Лiцензiї митних брокерiв" ПIК "Iнспектор-2006" за допомогою лiцензiйного реєстру митних брокерiв ПIК ЄАIС Держмитслужби "Лiцензiї на вид господарської дiяльностi".

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.