ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

18.10.10 N 11/2-10.09/12301-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про здiйснення митного контролю товарiв, що ввозяться на територiю України громадянами

     У зв'язку з iснуючою тенденцiєю "перетiкання" товарiв iз торгового у неторговий обiг та потрапляння на український ринок неякiсної несертифiкованої продукцiї, вимагаю посилити контроль за здiйсненням митного оформлення товарiв, що мають виражений комерцiйний характер (про що свiдчить кiлькiсть товарiв, що явно перевищує потреби однiєї сiм'ї, або перiодичнiсть їх ввезення), якi ввозяться на митну територiю України громадянами та випускаються у вiльний обiг безпосередньо в пунктах пропуску.

     З цiєю метою здiйснити такi заходи:

     1. З урахуванням вимог Рекомендованого правила N 17 Спецiального додатку J до Мiжнародної конвенцiї про спрощення та гармонiзацiю митних процедур, не дозволяти пропуск на митну територiю України однотипних товарiв (наприклад, холодильники, пральнi машини, телевiзори тощо), що ввозяться на пiдставi пункту 1 частини першої статтi 8 Закону України вiд 13.09.2001 N 2681-III громадянами, якi були вiдсутнi в Українi менше, нiж 24 години, або громадянами, якi часто (як мiнiмум раз на тиждень) перетинають кордон України з товарами.

     Реалiзацiю цих заходiв розпочати в пунктах пропуску на державному кордонi України з 25.10.2010.

     2. До 25.10.2010 проiнформувати сумiжнi сторони про вжиття заходiв, передбачених пунктом 1 цього листа.

     3. Продовжити ведення журналiв облiку громадян, якi здiйснюють митне оформлення товарiв з використанням митної декларацiї, форма якої затверджена постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.07.97 N 748 "Про перелiк вiдомостей, що оголошуються громадянами за встановленою формою у разi перемiщення ними через митний кордон України предметiв", та унiфiкованої митної квитанцiї МД-1 згiдно з вимогами листа Держмитслужби вiд 25.11.2009 N 11/1-10.09/11393-ЕП.

     4. За результатами монiторингу здiйснених митних оформлень щомiсячно iнформувати податковi iнспекцiї за мiсцем проживання громадян, якi регулярно (як мiнiмум раз на тиждень) здiйснюють ввезення товарiв на митну територiю України на пiдставi митної декларацiї та квитанцiї МД-1.

Т.в.о. Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.