ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

14.01.11 N 11/2-10.15/617-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
Департамент митної статистики


Щодо коду преференцiї

     Податковим кодексом України (Закон України вiд 02.12.2010 N 2755-VI) передбачено звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiї з постачання та iмпорту релiгiйними органiзацiями культових послуг та предметiв культового призначення за перелiком згiдно пiдпункту 197.1.9 статтi 197 роздiлу V.

     До приведення у вiдповiднiсть наказiв Держмитслужби до норм Податкового кодексу України, при митному оформленнi зазначених товарiв слiд використовувати код пiльги в обкладеннi товарiв податком на додану вартiсть "140".

     Звертаємо вашу увагу на те, що згiдно Закону України вiд 23.04.1991 N 987-ХII "Про свободу совiстi та релiгiйнi органiзацiї", релiгiйна органiзацiя визнається юридичною особою з моменту реєстрацiї її статуту (положення). Статути (положення) релiгiйних органiзацiй України повиннi бути зареєстрованi у встановленому законом порядку обласними, Київською та Севастопольською мiськими державними адмiнiстрацiями, а у Республiцi Крим - в Урядi Республiки Крим.

     Регiональнiй iнформацiйнiй митницi врахувати вищезазначену iнформацiю у вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексах Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

Т.в.о. Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.