Документ скасований: Постанова НБУ № 31 від 05.02.2019

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

25.07.2012 N 312


Про внесення змiни до Iнструкцiї про перемiщення готiвки i банкiвських металiв через митний кордон України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 серпня 2012 р. за N 1366/21678


     Вiдповiдно до статей 44 i 56 Закону України "Про Нацiональний банк України" та роздiлiв II, III Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю" Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Главу 2 Iнструкцiї про перемiщення готiвки i банкiвських металiв через митний кордон України, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 27.05.2008 N 148, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 11.06.2008 за N 520/15211, викласти в такiй редакцiї:

"2. Увезення в Україну та вивезення за межi України готiвки

     1. Фiзична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межi України готiвку в сумi, що не перевищує в еквiвалентi 10000 євро, без письмового декларування митному органу.

     2. Фiзична особа - резидент має право ввозити в Україну та вивозити за межi України готiвку в сумi, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязi та за наявностi документiв, що пiдтверджують зняття готiвки з рахункiв у банках (фiнансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро. Строк дiї таких документiв 30 календарних днiв, починаючи з дня видачi.

     3. Фiзична особа - нерезидент має право ввозити в Україну готiвку в сумi, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязi.

     4. Фiзична особа - нерезидент має право вивозити за межi України готiвку в сумi, що перевищує в еквiвалентi 10000 євро, якщо сума готiвки, що вивозиться, не перевищує суми готiвки, письмово задекларованої цiєю особою митному органу при ввезеннi в Україну. Вивезення готiвки у такому випадку здiйснюється за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязi.

     5. Юридична особа ввозить готiвку в Україну або вивозить її за межi України через повноважного представника без обмеження суми на умовах письмового декларування вiдповiдному митному органу в повному обсязi.

     Повноважний представник юридичної особи, якiй належать (орендованi, зафрахтованi або тi, що формуються в Українi / за межами України) транспортнi засоби, що здiйснюють пасажирськi рейси, ввозить/вивозить готiвку, що отримана на транспортному засобi за наданi послуги та/або реалiзований товар, на пiдставi вiдповiдних касових документiв.

     Повноважний представник декларує готiвку, яку ввозить/вивозить за дорученням юридичної особи, та власнi кошти окремо з використанням двох примiрникiв митної декларацiї. Пiдставою для ввезення/вивезення готiвки капiтаном судна закордонного плавання є генеральна (загальна) декларацiя.

     6. Фiзична особа - нерезидент має право вносити кошти на рахунки в уповноважених банках або виконувати iншi операцiї в банках України на пiдставi митної декларацiї у випадках, передбачених законодавством України".

     2. Генеральному департаменту грошово-кредитної полiтики (Щербакова О. А.) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома територiальних управлiнь Нацiонального банку України та банкiв України для використання в роботi.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови залишаю за собою.

     4. Постанова набирає чинностi з дня її офiцiйного опублiкування.

В. о. Голови I. В. Соркiн
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Мiнiстра iнфраструктури України Д. В. Демидович
Голова Державної митної служби України I. Г. Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.