Документ скасований: Постанова КМУ № 997 від 07.09.2022

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 19 червня 2013 р. N 558


Про затвердження Порядку ввезення на митну територiю України iнiцiаторами створення iндустрiальних (промислових) паркiв - суб'єктами господарювання, керуючими компанiями таких паркiв для їх облаштування та учасниками iндустрiальних (промислових) паркiв для провадження господарської дiяльностi у межах зазначених паркiв устаткування, обладнання та комплектувальних виробiв до них, матерiалiв, що не виробляються в Українi, якi не є пiдакцизними товарами i звiльняються вiд оподаткування митом

(назва у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 червня 2015 року N 430,
вiд 6 листопада 2019 року N 916

     Вiдповiдно до частини шостої статтi 287 Митного кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок ввезення на митну територiю України iнiцiаторами створення iндустрiальних (промислових) паркiв - суб'єктами господарювання, керуючими компанiями таких паркiв для їх облаштування та учасниками iндустрiальних (промислових) паркiв для провадження господарської дiяльностi у межах зазначених паркiв устаткування, обладнання та комплектувальних виробiв до них, матерiалiв, що не виробляються в Українi, якi не є пiдакцизними товарами i звiльняються вiд оподаткування митом, що додається.

(пункт 1 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 19 червня 2013 р. N 558

ПОРЯДОК
ввезення на митну територiю України iнiцiаторами створення iндустрiальних (промислових) паркiв - суб'єктами господарювання, керуючими компанiями таких паркiв для їх облаштування та учасниками iндустрiальних (промислових) паркiв для провадження господарської дiяльностi у межах зазначених паркiв устаткування, обладнання та комплектувальних виробiв до них, матерiалiв, що не виробляються в Українi, якi не є пiдакцизними товарами i звiльняються вiд оподаткування митом

(назва Порядку у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

 
(У текстi Порядку слово "Держiнвестпроект" у всiх вiдмiнках замiнено словом "Мiнекономрозвитку" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 червня 2015 року N 430)

(У текстi Порядку слово "Мiнекономрозвитку" замiнено словом "Мiнекономiки" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 листопада 2019 року N 916)

     1. Цей Порядок встановлює вимоги до ввезення на митну територiю України iнiцiаторами створення iндустрiальних (промислових) паркiв - суб'єктами господарювання, керуючими компанiями таких паркiв для їх облаштування та учасниками iндустрiальних (промислових) паркiв для провадження господарської дiяльностi у межах зазначених паркiв устаткування, обладнання та комплектувальних виробiв до них, матерiалiв, що не виробляються в Українi, якi не є пiдакцизними товарами i вiдповiдно до частини шостої статтi 287 Митного кодексу України звiльняються вiд оподаткування митом (далi - товари).

(пункт 1 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про iндустрiальнi парки".

     3. Для визначення перелiку та обсягiв ввезення товарiв iнiцiатор створення iндустрiальних (промислових) паркiв - суб'єкт господарювання (далi - iнiцiатор створення), керуюча компанiя iндустрiального (промислового) парку (далi - керуюча компанiя), учасник iндустрiального (промислового) парку (далi - учасник) подає Мiнекономiки письмове звернення, до якого додаються засвiдченi iнiцiатором створення (керуючою компанiєю, учасником):

(абзац перший пункту 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     копiї установчих документiв (для юридичних осiб);

     копiї документiв, якi пiдтверджують статус iнiцiатора створення (керуючої компанiї, учасника) (рiшення про створення iндустрiального (промислового) парку - для iнiцiатора створення; договору про створення та функцiонування iндустрiального (промислового) парку - для керуючої компанiї; договору про провадження господарської дiяльностi в межах iндустрiального (промислового) парку - для учасника);

     копiї документiв, якi пiдтверджують необхiднiсть ввезення товарiв. Iнiцiатор створення та керуюча компанiя подають також копiю бiзнес-плану iндустрiального (промислового) парку;

(абзац четвертий пункту 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     перелiк та обсяги товарiв, необхiдних для облаштування iнiцiатором створення (керуючою компанiєю) iндустрiального (промислового) парку або провадження господарської дiяльностi учасником в межах iндустрiального (промислового) парку, за формою згiдно з додатком 1.

(абзац п'ятий пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     Iнiцiатор створення (керуюча компанiя, учасник) несе вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься у поданих документах.

     4. Мiнекономiки реєструє документи у спецiальному журналi за затвердженою ним формою, про що письмово повiдомляє iнiцiатору створення (керуючiй компанiї, учаснику) у триденний строк iз дня реєстрацiї.

     5. Пiсля проведення перевiрки поданих iнiцiатором створення (керуючою компанiєю, учасником) документiв Мiнекономiки за погодженням з Мiнфiном i ДФС, на пiдставi погодження та iнформацiї центральних органiв виконавчої влади, до компетенцiї яких належить сфера виробництва таких товарiв, про те, що вiдповiднi товари не виробляються в Українi, у мiсячний строк з дня їх надходження подає на затвердження Кабiнету Мiнiстрiв України перелiк та обсяги товарiв для кожного iнiцiатора створення (керуючої компанiї, учасника), а в разi вiдмови у затвердженнi надсилає iнiцiаторовi створення (керуючiй компанiї, учаснику) обґрунтоване повiдомлення.

(пункт 5 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     6. Пiдставами для вiдмови у затвердженнi перелiку та обсягiв товарiв є:

(абзац перший пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     подання iнiцiатором створення (керуючою компанiєю, учасником) неповного пакета документiв, передбачених пунктом 3 цього Порядку, що необхiднi для прийняття рiшення про затвердження перелiку та обсягiв товарiв;

(абзац другий пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     виявлення в документах, поданих iнiцiатором створення (керуючою компанiєю, учасником), недостовiрних вiдомостей;

     наявнiсть у перелiку товарiв, необхiдних для облаштування iндустрiального (промислового) парку або провадження господарської дiяльностi у межах iндустрiального (промислового) парку, поданому iнiцiатором створення (керуючою компанiєю, учасником), устаткування, обладнання та комплектувальних виробiв, матерiалiв, що виробляються в Українi або є пiдакцизними.

     7. У разi виникнення потреби у внесеннi змiн до перелiку та обсягiв товарiв iнiцiатор створення (керуюча компанiя, учасник) подає Мiнекономiки засвiдчений вiдповiдно до пункту 3 цього Порядку новий перелiк та обсяги товарiв, необхiдних для облаштування iндустрiального (промислового) парку або провадження господарської дiяльностi у межах iндустрiального (промислового) парку (разом iз обґрунтуваннями), який затверджується вiдповiдно до пункту 5 цього Порядку.

(пункт 7 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     71. Ввезення товарiв iнiцiатором створення (керуючою компанiєю, учасником) на митну територiю України здiйснюється в порядку, встановленому законодавством з питань державної митної справи.

(Порядок доповнено пунктом 71 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

     8. Iнiцiатор створення (керуюча компанiя, учасник):

     письмово iнформує у триденний строк пiсля митного оформлення товарiв Мiнекономiки, Мiнфiн, ДФС i центральний орган виконавчої влади, до компетенцiї якого належить сфера виробництва таких товарiв, про обсяги фактично ввезених товарiв;

     подає щокварталу до 20 числа мiсяця, що настає за звiтним перiодом, Мiнекономiки, Мiнфiну i ДФС звiт про цiльове використання товарiв згiдно з перелiком та обсягами, затвердженими Кабiнетом Мiнiстрiв України для кожного iнiцiатора створення (керуючої компанiї, учасника) вiдповiдно до бiзнес-плану iндустрiального (промислового) парку або договору про провадження господарської дiяльностi та про цiльове використання вивiльнених коштiв з урахуванням визначених частиною шостою статтi 287 Митного кодексу України напрямiв використання таких коштiв.

(пункт 8 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

 

Додаток 1
до Порядку

ПЕРЕЛIК ТА ОБСЯГИ

товарiв, що ввозяться  
(iнiцiатором створення iндустрiального (промислового) парку -
 
суб'єктом господарювання / керуючою компанiєю iндустрiального (промислового) парку /
 
учасником iндустрiального (промислового) парку (необхiдне зазначити)
 
(найменування iндустрiального парку згiдно з Реєстром iндустрiальних (промислових) паркiв)
для  
(облаштування iндустрiального парку / провадження господарської дiяльностi
 
у межах iндустрiального парку (необхiдне зазначити)
Код згiдно з УКТЗЕД Найменування товару Одиниця вимiру Обсяги Примiтка
 
(прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника юридичної особи або фiзичної особи - пiдприємця)
___ ____________ 20__ р. ___________________
(пiдпис)

М. П.

(додаток 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

 

Додаток 2
до Порядку

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З IНВЕСТИЦIЙ ТА УПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНИМИ ПРОЕКТАМИ УКРАЇНИ

ПЕРЕЛIК

Додаток 2 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)

 

Додаток 3
до Порядку

ПЕРЕЛIК

Додаток 3 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.06.2015р. N 430)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.