МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ

вiд 18.05.2013 р. N 2854/6/99-99-19-04-02-15-26


Щодо обкладення ПДВ ввезення технiчних засобiв реєстрацiї для iнвалiдiв

     Мiнiстерство доходiв i зборiв України розглянуло звернення <...> щодо митного оформлення комплектувальних виробiв для виготовлення технiчних засобiв реабiлiтацiї для iнвалiдiв та повiдомляє.

     Податковим кодексом України (далi - Кодекс) передбачено звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з постачання технiчних та iнших засобiв реабiлiтацiї (крiм автомобiлiв); товарiв спецiального призначення, у тому числi виробiв медичного призначення для iндивiдуального користування, для iнвалiдiв та iнших пiльгових категорiй населення, визначених законодавством України за перелiком, затвердженим Кабiнетом Мiнiстрiв України, а також комплектуючих i напiвфабрикатiв для виготовлення технiчних та iнших засобiв реабiлiтацiї (крiм автомобiлiв), товарiв спецiального призначення, у тому числi виробiв медичного призначення для iндивiдуального користування, для iнвалiдiв та iнших пiльгових категорiй населення за перелiком, затвердженим Кабiнетом Мiнiстрiв України (п. п. "а", "б" пп. 197.1.3 п. 197.1 ст. 197 Кодексу).

     Згiдно з п. 197.4 ст. 197 Кодексу звiльнення вiд оподаткування товарiв, передбачене п. 197.1 цiєї статтi, поширюється на операцiї iз ввезення на митну територiю України.

     Вiдповiднi перелiки технiчних та iнших засобiв реабiлiтацiї, а також комплектуючих i напiвфабрикатiв для їх виготовлення затверджено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.02.2011 р. N 79 "Деякi питання реалiзацiї пiдпункту 197.1.3 пункту 197.1 статтi 197 Податкового кодексу України" (далi - Постанова N 79).

     З урахуванням зазначеного положеннями Податкового кодексу України не обмежено коло платникiв податку на додану вартiсть, на яких саме поширюються передбаченi пiдпунктом 197.1.3 пункту 197.1 статтi 197 Кодексу пiльги зi сплати податку на додану вартiсть.

     Таким чином, якщо платник податку ввозить на митну територiю України товари, якi є технiчними та iншими засобами реабiлiтацiї для iнвалiдiв та iнших пiльгових категорiй населення, а також комплектуючими виробами i напiвфабрикатами для їх виготовлення та якi включенi в перелiк, затверджений Постановою N 79, то операцiї iз ввезення таких товарiв звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть.

Заступник Мiнiстра А. Iгнатов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.