Документ скасований: Наказ № 32 від 08.01.2020

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 18 грудня 2014 року N 396


Про внесення змiн до Класифiкацiї країн свiту

     Вiдповiдно до статтi 12 Закону України "Про державну статистику", з метою вдосконалення статистичних класифiкацiй, якi використовуються для проведення державних статистичних спостережень, наказую:

     1. Затвердити змiни до Класифiкацiї країн свiту, затвердженої наказом Державної служби статистики України вiд 30 грудня 2013 року N 426, що додаються, та ввести їх у дiю з 01 сiчня 2015 року.

     2. Департаменту статистичної iнфраструктури (Остапчук Ю. М.) здiйснювати методологiчне та органiзацiйне керiвництво щодо застосування у статистичнiй дiяльностi змiн до Класифiкацiї країн свiту, затверджених цим наказом.

     3. Департаменту поширення iнформацiї та комунiкацiй (Вишневська О. А.) забезпечити оприлюднення змiн до Класифiкацiї країн свiту, затверджених цим наказом, на офiцiйному веб-сайтi Держстату.

     4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В. о. Голови I. М. Жук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної служби статистики України
18 грудня 2014 року N 396

Змiни до Класифiкацiї країн свiту

     1. Внести у пункт 1. Вступ Класифiкацiї країн свiту такi змiни:

     1.1. Викласти абзац 1 у такiй редакцiї:

     "Класифiкацiя країн свiту (КС) - статистична класифiкацiя, пiдготовлена вiдповiдно до Нацiонального стандарту України "Коди назв країн свiту" (ДСТУ ISO 3166-1:2009) на замiну Класифiкацiї країн свiту, затвердженої наказом Держстату України вiд 05 вересня 2012 року N 373 (зi змiнами). У зв'язку з тимчасовою окупацiєю територiї України та законодавчим унормуванням здiйснення економiчної дiяльностi на тимчасово окупованiй територiї, КС мiстить додаток з позицiєю "Вiльна економiчна зона "Крим".

     1.2. Додати абзац 18 такого змiсту:

     "- додаток Ґ мiстить нацiональну позицiю, яку створено для забезпечення можливостi формування даних зi статистики зовнiшньої торгiвлi вiдповiдно до Закону України "Про створення вiльної економiчної зони "Крим" та про особливостi здiйснення економiчної дiяльностi на тимчасово окупованiй територiї України". Ця позицiя вiдсутня у КС, оскiльки вiдповiдно до Резолюцiї Генеральної Асамблеї ООН про пiдтримку територiальної цiлiсностi України, яка була прийнята 27 березня 2014 року, було пiдтверджено визнання територiальної цiлiсностi України "у мiжнародно визнаних кордонах". Жодна мiжнародна iнституцiя не визнала анексiю Автономної Республiки Крим та мiста Севастополя, а тому термiн "мiжнародно визнанi кордони" не дає можливостi трактувати "Крим" iнакше, анiж як територiю України.".

     1.3. У абзацi 20 слово "методологiї" замiнити словом "iнфраструктури".

     2. Включити до Класифiкацiї країн свiту додаток Ґ "Тимчасово окупована територiя України":

Додаток Ґ

ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНА ТЕРИТОРIЯ УКРАЇНИ1

     Тимчасово окупованою територiєю визначається:

     1) сухопутна територiя Автономної Республiки Крим та мiста Севастополя, внутрiшнi води України цих територiй;

     2) внутрiшнi морськi води i територiальне море України навколо Кримського пiвострова, територiя виключної (морської) економiчної зони України вздовж узбережжя Кримського пiвострова та прилеглого до узбережжя континентального шельфу України, на якi поширюється юрисдикцiя органiв державної влади України вiдповiдно до норм мiжнародного права, Конституцiї та законiв України;

     3) повiтряний простiр над територiями, зазначеними у пунктах 1 i 2.

Назва Код цифровий Код АЛЬФА-2 Код АЛЬФА-3 Примiтки2
ВIЛЬНА ЕКОНОМIЧНА ЗОНА "КРИМ" 900 ZK ZKR ВЕЗ "Крим" запроваджується у межах двох адмiнiстративно-територiальних одиниць України: Автономної Республiки Крим та мiста Севастополя
Адмiнiстративний кордон мiж територiєю ВЕЗ "Крим" та iншою територiєю України збiгається iз суходiльним адмiнiстративним кордоном мiж Автономною Республiкою Крим та Херсонською областю

_____________
     1 Закон України "Про забезпечення прав i свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованiй територiї України".

     2 Закон України "Про створення вiльної економiчної зони "Крим" та про особливостi здiйснення економiчної дiяльностi на тимчасово окупованiй територiї України".

Директор департаменту статистичної iнфраструктури Ю. М. Остапчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.