ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ ОРГАНIЗАЦIЇ МИТНОГО КОНТРОЛЮ ТА ОФОРМЛЕННЯ

10.02.2015 N 307/99-99-24-03-02-18

 

Департамент розвитку IТ


Щодо внесення iнформацiї до ЄАIС

     Департаментом органiзацiї митного контролю та оформлення здiйснюються заходи щодо вдосконалення контролю за дотриманням законодавства при здiйсненi мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання.

     1. Державна служба експортного контролю України низкою листiв iнформувала ДФС України щодо зупинення дiї дозволiв на право здiйснення експорту товарiв до Росiйської Федерацiї.

     З метою дотримання законодавства у галузi державного експортного контролю та запобiганню здiйснення митного оформлення експорту товарiв до РФ, за дозволами Держекспортконтролю дiю яких зупинено, просимо внести реквiзити вiдповiдних дозвiльних документiв Держекспортконтролю до ЄАIС ДФС України.

     Перелiк реквiзитiв дозволiв Держекспортконтролю, дiю яких зупинено, додається.

     2. Порядком заповнення митних декларацiй на бланку єдиного адмiнiстративного документа, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.05.2012 N 651 передбачено, що в графi 44 митної декларацiї зазначається код документа - код згiдно з класифiкатором документiв.

     Вiдповiдно до Роздiлу 5 "Лiцензiї, дозволи, сертифiкати та iншi документи, що пiдтверджують дотримання обмежень щодо перемiщення товарiв через митний кордон України" Класифiкатора документiв, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України 20.09.2012 N 1011 пiд кодами документiв:

     - 5010 зазначаються дозвiл на здiйснення мiжнародних передач товарiв (Держекспортконтроль України)

     - та 5012 зазначаються висновок на здiйснення мiжнародних передач товарiв (Держекспортконтроль України).

     Номер дозволу/висновку Держекспортконтролю складається з 8 цифр, якi прописуються послiдовно без роздiлення крапками чи пробiлами. Наприклад - "22233300".

     З метою уникнення внесення до графи 44 митної декларацiї пiд кодами документiв 5010 та 5012 помилкових даних, просимо форматизувати поле в якому зазначається 8-значний цифровий номер дозвiльного документу.

     Додаток: на 1 арк.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.