ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

27.02.2015 N 496/99-99-24-02-02-18

 

Митницi ДФС


Про внесення змiн до деяких вiдомчих класифiкаторiв

     Повiдомляємо, що наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.02.2015 N 153 вносяться змiни до деяких вiдомчих класифiкаторiв iнформацiї з питань державної митної справи, якi використовуються у процесi оформлення митних декларацiй.

     Наказ оприлюднений на веб-порталi ДФС України 24 лютого 2015 року та вiдповiдно до частини третьої статтi 454 Митного кодексу України та пункту 5 наказу набирає чинностi 7 березня 2015 року.

     Серед iншого, вiдповiдно до наказу роздiл 2 Класифiкатора особливостей перемiщення товарiв через митний кордон України доповнюється цифровими кодами додаткових особливостей перемiщення товарiв "31" та "32".

     Згiдно з правилами заповнення графи 31 митної декларацiї (далi - МД) Порядку заповнення митних декларацiй на бланку єдиного адмiнiстративного документа, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.05.2012 N 651, декларування за однiєю МД товарiв, перемiщення яких є торговою операцiєю ("основнi товари"), та контейнерiв, пiддонiв, упаковок, етикеток, марок акцизного податку та iнших подiбних товарiв, що зворотно вивозяться (ввозяться) в рамках цiєї торгової операцiї ("iншi товари"), не є пiдставою для зазначення вiдомостей про такi товари в рiзних графах 31 МД.

     Звертаємо увагу, що при декларуваннi за однiєю МД основних товарiв та iнших товарiв:

     у другому пiдроздiлi графи 1 МД в якостi коду митного режиму зазначається код митного режиму основних товарiв;

     в графi 31 МД серед вiдомостей пiд номером 1 вказується iнформацiя про перемiщення в рамках торгової операцiї iнших товарiв, зокрема, вiдомостi про такi iншi товари;

     в першому пiдроздiлi графи 37 МД проставляється чотиризначний код, який складається з кодiв митного режиму та попереднього митного режиму основних товарiв. Якщо в основних товарiв вiдсутнiй попереднiй митний режим, третьою та четвертою цифрами коду проставляється "00";

     у другому пiдроздiлi графи 37 МД проставляється чотиризначний код, першi два знаки якого - лiтерний код особливостi перемiщення основних товарiв, наступнi два знаки - цифровий код додаткової особливостi перемiщення товарiв "31" або "32" згiдно з роздiлом 2 Класифiкатора особливостей перемiщення товарiв через митний кордон України;

     в графi 40 МД зазначаються згiдно з правилами її заповнення вiдомостi про попереднi документи, за якими декларувались основнi товари (за наявностi), та попереднi документи, за якими декларувалися iншi товари (якщо цi вiдомостi вiдрiзняються).

     Зазначений порядок заповнення граф застосовується з дня набрання чинностi наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 17.02.2015 N 153.

     Просимо довести викладену iнформацiю до вiдома декларантiв i митних брокерiв.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.