Документ скасований: Постанова НБУ № 210 від 29.09.2022

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 26 липня 2016 року N 358


Про внесення змiн до Положення про електроннi грошi в Українi

     Вiдповiдно до статей 7, 15, 40, 56 Закону України "Про Нацiональний банк України", статтi 15 Закону України "Про платiжнi системи та переказ коштiв в Українi", статтi 47 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть", з метою вдосконалення нормативно-правового регулювання дiяльностi, пов'язаної з використанням електронних грошей, Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Унести до Положення про електроннi грошi в Українi, затвердженого постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 04 листопада 2010 року N 481, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 24 грудня 2010 року за N 1336/18631 (зi змiнами) (далi - Положення), такi змiни:

     1) абзац сьомий пункту 1.3 глави 1 викласти в такiй редакцiї:

     "комерцiйний агент - юридична особа - резидент, представництво установи мiжнародної органiзацiї, членом якої є Україна або яка здiйснює в Українi дiяльнiсть з надання гуманiтарної допомоги на пiдставi мiжнародних угод з Україною (далi - представництво мiжнародної органiзацiї) (далi - агент), - особа, яка на пiдставi договору, укладеного з емiтентом, здiйснює:";

     2) у главi 3:

     пункт 3.1 доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "Представництво мiжнародної органiзацiї може здiйснювати тiльки функцiю агента з розповсюдження";

     главу доповнити новим пунктом такого змiсту:

     "3.7. Агенти пiд час здiйснення операцiй з електронними грошима зобов'язанi застосовувати знак (торговельну марку, комерцiйне найменування тощо), використання якого узгоджено емiтентом iз Нацiональним банком";

     3) у пунктi 2 глави 6:

     абзац перший пiдпункту 2 пiсля слiв "(далi - керiвник)" доповнити словами "та прошитi";

     пункт доповнити новим пiдпунктом такого змiсту:

     "5) одночасно з документами в паперовому виглядi до Нацiонального банку обов'язково подаються копiї цих документiв в електронному виглядi, створенi з дотриманням вимог пункту 6 глави 6 цього Положення.

     Копiї документiв в електронному виглядi, що подаються до Нацiонального банку вiдповiдно до вимог цього Положення (далi - електроннi копiї документiв), мають створюватись у виглядi файлiв, якi мiстять сканованi зображення документiв.

     Сканування зображення документiв здiйснюється з урахуванням таких вимог:

     формат готового файла - pdf;

     документи, що мiстять бiльше однiєї сторiнки, скануються в один файл;

     роздiльна здатнiсть сканування не нижче нiж 300 dpi.

     Електроннi копiї документiв подаються до Нацiонального банку на одному або кiлькох компакт-дисках формату CD-R або DVD-R";

     4) у додатку 3 до Положення слова "Я несу персональну вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть усiх поданих документiв" замiнити словами "Я несу персональну вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть усiх поданих документiв, у тому числi електронних копiй цих документiв".

     2. Департаменту платiжних систем та iнновацiйного розвитку (Шацький С. С.) довести змiст цiєї постанови до вiдома банкiв України для використання в роботi.

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на заступника Голови Нацiонального банку України Смолiя Я. В.

     4. Постанова набирає чинностi з дня, наступного за днем її офiцiйного опублiкування.

Голова В. О. Гонтарева
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.