ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

IНДИВIДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦIЯ

23.08.2017 N 1734/6/99-99-15-03-03-15/IПК


     Чи матиме право виробник пiдакцизних товарiв застосовувати положення пп. 217.6 п. 217 Кодексу i зменшити суму акцизного податку до сплати для пального, при виробництвi якого в якостi сировини використанi iншi оподатковуванi пiдакцизнi товари, iмпортованi iншою юридичною особою при її ввезенi на територiю України, за умови, що виробник пiдакцизних товарiв та iмпортер є окремими юридичними особами?

     Згiдно з п. 217.6 ст. 217 Кодексу для пального, при виробництвi якого як сировину використано iншi оподатковуванi пiдакцизнi товари, сума податку до сплати зменшується на суму податку, розрахованого для такої сировини.

     Вiдповiдно до пункту 232.1 статтi 232 Кодексу облiк обсягiв пального в системi електронного адмiнiстрування реалiзацiї пального ведеться за кожним кодом товарної пiдкатегорiї згiдно з УКТ ЗЕД.

     Система електронного адмiнiстрування реалiзацiї пального забезпечує автоматичний облiк в розрiзi платникiв податку за кожним кодом товарної пiдкатегорiї згiдно з УКТ ЗЕД:

     обсягiв пального, що мiстяться у виданих та отриманих акцизних накладних та розрахунках коригування, зареєстрованих в Єдиному реєстрi акцизних накладних;

     обсягiв пального, виробленого на митнiй територiї України або ввезеного на митну територiю України, з яких сплачено акцизний податок;

     обсягiв пального, на якi платники податку зареєстрували заявки на поповнення обсягiв залишку пального за рахунок сплачених коштiв в бюджет в системi електронного адмiнiстрування реалiзацiї пального;

     сум сплаченого акцизного податку, за рахунок яких платники податку можуть зареєструвати заявки на поповнення обсягiв залишку пального;

     обсягу залишку пального, на який платники податку мають право зареєструвати акцизнi накладнi та розрахунки коригування в Єдиному реєстрi акцизних накладних.

     Враховуючи зазначене, а також висновок наведений у попереднiй податковiй консультацiї ДФС (вiд 27.06.2017 N 855/6/99-99-15-03-03-15/IПК), положення п. 217.6 ст. 217 Кодексу може застосувати безпосередньо виробник нафтопродуктiв, який в якостi сировини використовує iншi оподатковуванi пiдакцизнi товари, iмпортованi iншою юридичною особою, лише у разi якщо придбана ним пiдакцизна сировина облiковуються у системi електронного адмiнiстрування реалiзацiї пального вiдповiдно до ст. 232 Кодексу.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.