МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

01.12.2017 N 639


Про затвердження Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07 лютого 2018 р. за N 154/31606

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
вiд 10 травня 2019 року N 243

     Вiдповiдно до статтi 8 Закону України "Про iдентифiкацiю та реєстрацiю тварин", пiдпункту 25 пункту 4 Положення про Мiнiстерство аграрної полiтики та продовольства України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 листопада 2015 року N 1119 (iз змiнами), наказую:

     1. Затвердити Порядок iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней, що додається.

     2. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 31 грудня 2004 року N 497 "Про запровадження iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 26 сiчня 2005 року за N 103/10383 (iз змiнами).

     3. Бланки реєстрацiйних свiдоцтв свиней, замовлення на видачу реєстрацiйних свiдоцтв свиней, реєстрацiйних карток господарств, реєстрацiйних вiдомостей свиней, реєстрацiйних карток свиней, вiдомостей перемiщення тварин, бирки для iдентифiкацiї племiнних свиней, виготовленi до набрання чинностi цим наказом, застосовуються до повного їх використання.

     4. Департаменту тваринництва забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому порядку.

     5. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Перший заступник Мiнiстра М. Мартинюк
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв В. Лапа
В. о. Голови Державної регуляторної служби України В. П. Загороднiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
01 грудня 2017 року N 639
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
07 лютого 2018 р. за N 154/31606

ПОРЯДОК
iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок встановлює вимоги до здiйснення iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней, оформлення i видачi iдентифiкацiйних документiв, реєстрацiї господарств, перемiщення свиней.

     2. Цей Порядок є обов'язковим для всiх юридичних i фiзичних осiб, що займаються розведенням та утриманням свиней, проводять їх продаж, забiй, утилiзацiю, надають послуги зi штучного осiменiння та органiзовують виставки свиней.

     3. Iдентифiкацiя та реєстрацiя свиней запроваджується з метою:

     контролю за перемiщеннями свиней у межах країни та пiд час їх експорту й iмпорту;

     контролю за санiтарним станом виробництва та переробкою продукцiї свинарства;

     сприяння охоронi територiї України вiд занесення та поширення збудникiв хвороб та плануванню ветеринарно-санiтарних заходiв;

     одержання достовiрної iнформацiї про поголiв'я свиней та їх мiсцезнаходження для органiзацiї системи вiдстеження походження продукцiї свинарства.

     4. У цьому Порядку термiни вживаються в таких значеннях:

     бирка - вушний знак установленого зразка з нанесеним iдентифiкацiйним номером;

     вiдповiдальна особа - особа, на яку керiвником покладено обов'язки здiйснення комплексу робiт з iдентифiкацiї, реєстрацiї й облiку тварин у господарствi;

     свиня - тварина виду свиней (Suidae), за винятком диких свиней, якi утримуються на волi та у напiввiльних умовах.

     Iншi термiни вживаються у значеннях, наведених у Законi України "Про iдентифiкацiю та реєстрацiю тварин" та Положеннi про Єдиний державний реєстр тварин, затвердженому наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 25 вересня 2012 року N 578, зареєстрованому в Мiнiстерствi юстицiї України 10 жовтня 2012 року за N 1713/22025 (iз змiнами).

     5. Iдентифiкацiя та реєстрацiя племiнних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, включають:

     реєстрацiю господарства;

     оформлення замовлення на проведення iдентифiкацiї i реєстрацiї тварин;

     iдентифiкацiю тварин шляхом прикрiплення бирок з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером;

     облiк iдентифiкованих тварин;

     реєстрацiю iдентифiкованих тварин у Єдиному державному реєстрi тварин (далi - Реєстр тварин);

     оформлення i видачу реєстрацiйного свiдоцтва свиней на замовлення власника;

     реєстрацiю в Реєстрi тварин iнформацiї про перемiщення, забiй, утилiзацiю, загибель, падiж тварин тощо.

     6. Iдентифiкацiя та реєстрацiя товарних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, включають:

     реєстрацiю господарства;

     оформлення замовлення на проведення iдентифiкацiї i реєстрацiї тварин;

     iдентифiкацiю тварин перед їх вибуттям з господарства шляхом прикрiплення бирок або нанесення татуювання з реєстрацiйним номером господарства;

     облiк iдентифiкованих тварин;

     реєстрацiю в Реєстрi тварин iнформацiї про перемiщення, забiй, утилiзацiю, загибель, падiж тварин тощо.

     7. Iдентифiкацiя та реєстрацiя товарних свиней, яких утримують та розводять фiзичнi особи, включають:

     звернення до Адмiнiстратора Єдиного державного реєстру тварин (далi - Адмiнiстратор Реєстру тварин) щодо проведення iдентифiкацiї i реєстрацiї тварин;

     iдентифiкацiю тварин шляхом прикрiплення бирок з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером;

     реєстрацiю iдентифiкованих тварин у Реєстрi тварин;

     реєстрацiю в Реєстрi тварин iнформацiї про перемiщення, забiй, утилiзацiю, загибель, падiж тварин тощо.

II. Реєстрацiя господарства

     1. Юридичнi особи та фiзичнi особи - пiдприємцi надають для реєстрацiї данi про господарства, що провадять дiяльнiсть з розведення та утримання, забою, утилiзацiї тварин, продажу тварин, надання послуг зi штучного осiменiння та органiзовують виставки тварин, перед надходженням до них першої iдентифiкованої тварини.

(пункт 1 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

     2. Для реєстрацiї даних про господарства в Реєстрi тварин юридичнi особи та фiзичнi особи - пiдприємцi подають Адмiнiстратору Реєстру тварин заповнену реєстрацiйну картку господарства (додаток 1), засвiдчену пiдписом спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини та її печаткою.

(пункт 2 роздiлу II iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

     3. У разi якщо юридична особа чи фiзична особа - пiдприємець є власником (утримувачем) кiлькох господарств, реєстрацiйна картка господарства подається окремо щодо кожного господарства та реєструється у Реєстрi тварин окремо.

     4. Адмiнiстратор Реєстру тварин вносить данi реєстрацiйної картки господарства до Реєстру тварин протягом десяти робочих днiв з дня її отримання i надсилає юридичним особам та фiзичним особам - пiдприємцям повiдомлення про реєстрацiю, що пiдтверджує реєстрацiю даних про господарство в Реєстрi тварин, та за потреби надає доступ до Реєстру тварин для внесення, перегляду, коригування iнформацiї про тварин, що йому належать.

     5. Адмiнiстратор Реєстру тварин визначає реєстрацiйний номер господарства, який складається з 10 символiв i має таку структуру:

     позицiї 1, 2 - лiтерний код країни вiдповiдно до ISO3166 (UA);

     позицiї 3, 4 - код областi, на територiї якої розташоване господарство;

     позицiї 5 - 10 - номер господарства в областi.

     6. Датою реєстрацiї даних про господарство в Реєстрi тварин є дата внесення даних про господарство до Реєстру тварин.

     7. У разi змiни власника (утримувача) господарства, даних про власника (утримувача) чи господарство, припинення дiяльностi юридична особа або фiзична особа - пiдприємець повиннi подати Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв заяву про внесення змiн до Реєстру тварин (додаток 2), реєстрацiйну картку господарства та копiї документiв, що пiдтверджують цi змiни.

     8. Вiдомостi, внесенi до реєстрацiйної картки господарства або зазначенi у заявi про внесення змiн до Реєстру тварин, власник (утримувач) тварин завiряє пiдписом. Достовiрнiсть даних у реєстрацiйнiй картцi господарства забезпечує власник (утримувач) тварини.

     Iнформацiя з реєстрацiйних документiв про власника, що мiстить персональнi данi для внесення до Реєстру тварин, є такою, що надана для обробки за його згодою.

(абзац другий пункту 8 роздiлу II у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

     Iнформацiя про власника, внесена до Реєстру тварин, є такою, що надана у реєстрацiйнiй картцi господарства за його згодою.

III. Iдентифiкацiя та реєстрацiя тварин

     1. Iдентифiкацiю свиней у господарствi юридичної особи проводить власник (утримувач) самостiйно або вiдповiдальна особа i використовує отриманi матерiали (бирки та бланки реєстрацiйних документiв) виключно для iдентифiкацiї свиней, що йому належать.

     Iдентифiкацiю свиней у господарствi фiзичної особи та фiзичної особи - пiдприємця проводить власник (утримувач) самостiйно або Адмiнiстратор Реєстру тварин.

     2. Для проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин юридична особа подає письмове замовлення на проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин (додаток 3).

     Замовлення на проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин за пiдписом власника (утримувача) подається Адмiнiстратору Реєстру тварин у паперовому або електронному виглядi.

     3. Кожна бирка для iдентифiкацiї свиней має вiдповiдати таким вимогам:

     1) бути виготовленою iз гнучкого, бiологiчно iнертного пластику;

     2) матерiал виготовлення не має зазнавати впливу атмосферних явищ та втрачати своїх властивостей упродовж життя тварини;

     3) бути стiйкою до стирання та легко читатися протягом строку використання;

     4) замковий механiзм має бути виготовлений iз твердого пластику, стiйкого до коливань температур зовнiшнього середовища, ультрафiолетового випромiнювання, мiкроорганiзмiв, а також зносостiйкого та бiологiчно iнертного. Конструкцiя замкового механiзму та матерiал його виготовлення має унеможливлювати роз'єднання частин бирки пiсля їх скрiплення, що виключає її повторне використання. Колiр замкового механiзму синiй або блакитний;

     5) бути виготовленою у спосiб, що дає змогу закрiпити її на вухах тварини, не завдаючи їй шкоди;

     6) має мiстити лише iнформацiю, передбачену цим Порядком, яку не можна стерти.

(роздiл III доповнено новим пунктом 3 згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243, у зв'язку з цим пункти 3 - 25 вважати вiдповiдно пунктами 4 - 26)

     4. Iдентифiкацiя приплоду, отриманого вiд племiнних i товарних свиней, здiйснюється за допомогою бирок вiдповiдного зразка (додатки 4, 5) з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером, якi прикрiплюються не пiзнiше 60 днiв вiд моменту народження тварини, але ранiше, нiж вона залишить господарство. Приплiд вiд племiнних свиней iдентифiкується бирками на кожне вухо тварини, а приплiд вiд товарних свиней - однiєю биркою на одне вухо.

     Бирки не знiмаються протягом усього життя тварини. На обох бирках для приплоду, отриманого вiд племiнних свиней, зазначається один i той самий iдентифiкацiйний номер, який дає змогу iндивiдуально iдентифiкувати кожну тварину.

     Офiцiйний колiр бирки для iдентифiкацiї племiнних свиней, яких утримують i розводять юридичнi особи, та товарних свиней, яких утримують i розводять фiзичнi особи, - жовтий.

     5. Iдентифiкацiйний номер, нанесений на бирцi для приплоду, отриманого вiд племiнних свиней, складається з 13 символiв i має таку структуру:

     1) зворотний бiк (вхiдна частина) мiстить такi позицiї:

     1, 2 - лiтерний код країни, де тварину iдентифiковано, вiдповiдно до ISO3166;

     2) лицьовий бiк (порожниста частина) мiстить такi позицiї:

     3 - 13 - останнi одинадцять цифр iдентифiкацiйного номера тварини, з яких п'ять останнiх цифр - робочий номер тварини.

     6. Iдентифiкацiйний номер, нанесений на бирцi для товарних свиней, яких утримують та розводять фiзичнi особи, складається з 9 символiв i має таку структуру:

     1) зворотний бiк (вхiдна частина) мiстить такi позицiї:

     1, 2 - лiтерний код країни, де тварину iдентифiковано, вiдповiдно до ISO3166;

     2) лицьовий бiк (порожниста частина) мiстить такi позицiї:

     3 - 9 - iндивiдуальний номер тварини.

     7. Для реєстрацiї iдентифiкованого приплоду, отриманого вiд племiнних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, власник (утримувач) або вiдповiдальна особа заповнює реєстрацiйну вiдомiсть свиней (додаток 6) та в електронному або паперовому виглядi передає її Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв вiд дати iдентифiкацiї тварини.

     Iдентифiкацiйним документом для зареєстрованих племiнних свиней є реєстрацiйне свiдоцтво свиней (додаток 7).

     8. Для реєстрацiї iдентифiкованих товарних свиней, яких утримують та розводять фiзичнi особи, працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин зi слiв власника заповнює реєстрацiйне свiдоцтво товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером (додаток 8) та засвiдчує перший i другий аркушi своїм пiдписом i кодом. Перший аркуш реєстрацiйного свiдоцтва товарних свиней з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером власник передає в електронному або паперовому виглядi Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв вiд дати iдентифiкацiї тварини.

     Iдентифiкацiйним документом для зареєстрованих товарних свиней є другий аркуш реєстрацiйного свiдоцтва товарних свиней з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером.

     9. Груповий iдентифiкацiйний номер присвоюється групi товарних свиней у межах одного господарства юридичної особи i є унiкальним для господарства у межах України.

     10. Iдентифiкацiя товарних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, здiйснюється перед вибуттям тварин з господарства шляхом прикрiплення однiєї пари бирок вiдповiдного зразка (додаток 9) з груповим номером - реєстрацiйним номером господарства в Реєстрi тварин або татуюванням реєстрацiйного номера господарства (для тварин старше чотирьох мiсяцiв).

     Перед вибуттям з господарства товарної свинi до фiзичної особи iдентифiкацiя проводиться шляхом прикрiплення однiєї пари бирок з iндивiдуальним номером вiдповiдно до пункту 5 цього роздiлу.

     11. Iдентифiкацiйний номер, нанесений на бирцi для товарних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, складається з 10 символiв i має структуру реєстрацiйного номера господарства в Реєстрi тварин вiдповiдно до пункту 5 роздiлу II цього Порядку.

     Офiцiйний колiр бирки для iдентифiкацiї товарних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, з реєстрацiйним номером господарства в Реєстрi тварин - зелений.

     12. У разi iдентифiкацiї товарних свиней, яких утримують та розводять юридичнi особи, шляхом татуювання всi позицiї реєстрацiйного номера господарства наносяться на верхню третину зовнiшньої поверхнi одного зi стегон у два ряди:

     1) верхнiй ряд:

     1, 2 - лiтерний код країни (UA);

     3, 4 - цифровий код областi, на територiї якої розташоване господарство;

     2) нижнiй ряд:

     5 - 10 - номер господарства в областi.

     Висота знакiв татуювання повинна становити не менше 20 мм.

     13. Для групи iдентифiкованих товарних свиней, що вибувають з господарства однiєї юридичної особи до господарства iншої юридичної особи, реєструється факт перемiщення групи. Власник (утримувач) або вiдповiдальна особа заповнює вiдомiсть перемiщення тварин (додаток 10) та передає перший примiрник в електронному або паперовому виглядi Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв вiд дати вибуття тварин.

     Iдентифiкацiйним i супровiдним документом на перемiщення групи iдентифiкованих товарних свиней, що вибувають з господарства однiєї юридичної особи до господарства iншої юридичної особи, є другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин у паперовому або електронному виглядi.

     14. Для реєстрацiї iдентифiкованих товарних свиней, що вибувають з господарства юридичної особи до господарства фiзичної особи, власник (утримувач) або вiдповiдальна особа заповнює реєстрацiйне свiдоцтво товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером та засвiдчує перший i другий аркушi у працiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин. Перший аркуш реєстрацiйного свiдоцтва товарних свиней з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером власник (утримувач) або вiдповiдальна особа передає в електронному або паперовому виглядi Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв вiд дати iдентифiкацiї тварини.

     Iдентифiкацiйним документом для товарних свиней, що вибувають вiд юридичної особи до фiзичної особи, є другий аркуш реєстрацiйного свiдоцтва товарних свиней з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером.

     15. Якщо тварину iмпортовано та iдентифiковано згiдно з чинною в країнi походження офiцiйною системою iдентифiкацiї та реєстрацiї цього виду тварин, повторна iдентифiкацiя тварини не проводиться.

     Для реєстрацiї iмпортованих тварин у Реєстрi тварин власник (утримувач) заповнює реєстрацiйну вiдомiсть свиней, де, крiм даних про тварину та її походження, зазначаються данi країни-iмпортера та iдентифiкацiйний номер тварини, присвоєний у країнi походження, та передає реєстрацiйну вiдомiсть свиней в електронному або паперовому виглядi Адмiнiстратору Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв вiд дати надходження тварини до господарства.

     16. Якщо тварину iмпортовано з країни, де немає офiцiйної системи iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин, її необхiдно iдентифiкувати вiдповiдно до цього Порядку у строк, що не перевищує тридцяти днiв з моменту здiйснення прикордонного ветеринарно-санiтарного контролю та прибуття тварини до господарства призначення, але в будь-якому разi - до її перемiщення.

     17. Якщо господарством призначення тварини, що iмпортується, є бойня чи м'ясокомбiнат i тварину буде забито протягом тридцяти днiв з моменту здiйснення прикордонного ветеринарно-санiтарного контролю, iдентифiкацiя тварини не проводиться.

     18. У разi втрати твариною однiєї чи обох бирок або пошкодження її (їх) так, що номер, нанесений на нiй (них), не дає змоги iдентифiкувати тварину, власник (утримувач) зобов'язаний:

     якщо тотожнiсть тварини встановлено, - термiново iзолювати тварину та замовити у Адмiнiстратора Реєстру тварин дублiкат (дублiкати) бирки (бирок) з тим самим номером i прикрiпити її (їх);

     якщо тотожнiсть тварини не встановлено, - повторно iдентифiкувати тварину вiдповiдно до цього Порядку за рiшенням спецiалiста ветеринарної медицини.

     19. Для замiни пошкоджених або втрачених бирок власник (утримувач) подає Адмiнiстратору Реєстру тварин замовлення на дублiкати бирок та iдентифiкацiйних документiв (додаток 11) у паперовому або електронному (за наявностi доступу до Реєстру тварин) виглядi. Пошкодженi бирки власник (утримувач) знiмає i знищує так, щоб унеможливити їх подальше використання.

     20. Замiна бирок не проводиться, якщо втрата чи пошкодження однiєї чи обох бирок вiдбулися на забiйному пiдприємствi чи пiдприємствi з утилiзацiї тварин.

     21. На дублiкатi (дублiкатах) бирки (бирок) з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером робиться вiдмiтка римськими цифрами, що вiдповiдає порядковому номеру виготовленого дублiката такої бирки.

     22. У разi втрати власником (утримувачем) бирок, якi не були прикрiпленi на вуха тварини, власник (утримувач) пiсля встановлення факту втрати та проведення звiрки залишку бирок з використаними бирками зобов'язаний повiдомити про втрату Адмiнiстратора Реєстру тварин та вказати номери втрачених бирок.

     23. У разi втрати або пошкодження бирки, якою було iдентифiковано тварину, завезену з iншої країни, Адмiнiстратор Реєстру тварин на замовлення власника (утримувача) видає дублiкат бирки, на який нанесено iдентифiкацiйний номер тварини, присвоєний тiєю країною, де тварину було iдентифiковано.

     24. Адмiнiстратор Реєстру тварин зобов'язаний внести до Реєстру тварин данi, встановленi цим Порядком, зокрема щодо iдентифiкацiї, реєстрацiї та облiку тварин протягом десяти робочих днiв з дня їх отримання вiд юридичних i фiзичних осiб.

     25. Адмiнiстратор Реєстру тварин оформляє iдентифiкацiйнi документи тварин протягом п'яти робочих днiв з дня отримання даних щодо реєстрацiї тварини.

     26. Облiк тварин ведуть юридичнi та фiзичнi особи шляхом подання Адмiнiстратору Реєстру тварин даних щодо народження, надходження нових тварин до господарства, перемiщення тварин мiж господарствами, забою, утилiзацiї, загибелi, падежу тварин для реєстрацiї.

     За наявностi доступу до Реєстру тварин облiк тварин веде власник (утримувач) або вiдповiдальна особа в електронному виглядi.

     Юридичнi особи здiйснюють перiодичну iнвентаризацiю поголiв'я свиней у господарствi та подають щомiсяця Адмiнiстратору Реєстру тварин звiт про наявнiсть i рух поголiв'я свиней у господарствi (додаток 12) за встановленою формою.

IV. Оформлення, видача та обiг реєстрацiйного свiдоцтва свиней

     1. Реєстрацiйне свiдоцтво свиней видається на замовлення власника (утримувача).

     2. Реєстрацiйне свiдоцтво свиней є обов'язковим документом, який має супроводжувати племiнних свиней пiд час їх перемiщення, крiм випадкiв, коли перше перемiщення тварини здiйснюється з метою її забою (утилiзацiї) або експорту.

     Якщо першим перемiщенням iдентифiкованої та зареєстрованої у встановленому порядку племiнної тварини є її перемiщення на забiй (утилiзацiю) або експорт, реєстрацiйне свiдоцтво свиней власник (утримувач) не замовляє.

     3. Для отримання реєстрацiйного свiдоцтва свиней власник (утримувач) заповнює та надсилає до Адмiнiстратора Реєстру тварин замовлення на видачу реєстрацiйних свiдоцтв свиней (додаток 13) на племiнних тварин, яких уже iдентифiковано та зареєстровано в Реєстрi тварин.

     4. Адмiнiстратор Реєстру тварин пiсля одержання замовлення на видачу реєстрацiйних свiдоцтв свиней вносить iнформацiю до Реєстру тварин, здiйснює оформлення реєстрацiйного свiдоцтва свиней та передає (надсилає) власнику / утримувачу або уповноваженiй ним особi.

(пункт 4 роздiлу IV iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

     5. Реєстрацiйне свiдоцтво свиней видається на племiнну тварину, яку було iдентифiковано в установленому порядку, в тому числi iмпортовану для розведення, на замовлення власника (утримувача).

     6. Строк дiї реєстрацiйного свiдоцтва свиней необмежений.

     7. Усi записи в реєстрацiйному свiдоцтвi свиней та вiдомостi про тварину, що вносяться до нього, виконуються українською мовою, за винятком коду країни, де тварину iдентифiковано. Цифрова iнформацiя вноситься до реєстрацiйного свiдоцтва свиней арабськими цифрами.

     8. Перша сторiнка реєстрацiйного свiдоцтва мiстить поля з такими реквiзитами:

     назва документа, його серiя та номер;

     данi про тварину - робочий (чотири останнi цифри iдентифiкацiйного номера) та iдентифiкацiйний номери, кличка (за наявностi), дата народження, код статi, код i назва породи;

     данi про походження тварини - iдентифiкацiйнi (iндивiдуальнi) номери, клички (за наявностi), коди та назви порiд матерi й батька;

     данi про власника тварини (реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин, найменування та мiсцезнаходження, код згiдно з ЄДРПОУ для юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце проживання, реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi) для фiзичної особи);

     данi про заповнення реєстрацiйного свiдоцтва - найменування Адмiнiстратора Реєстру тварин i дата видачi, завiренi печаткою та пiдписом.

     На першiй сторiнцi реєстрацiйного свiдоцтва вiдводиться мiсце для нанесення штрихкоду, який мiстить iнформацiю про iдентифiкацiйний номер, код породи, стать, дату народження тварини.

     Iдентифiкацiйнi (iндивiдуальнi) номери, коди i назви порiд матерi й батька зазначаються у тому разi, якщо власник надав таку iнформацiю в реєстрацiйнiй вiдомостi свиней.

     Першу сторiнку реєстрацiйного свiдоцтва свиней заповнює виключно Адмiнiстратор Реєстру тварин пiсля реєстрацiї тварини в Реєстрi тварин.

     9. На другiй i третiй сторiнках записи щодо перелiку дослiджень, вакцинацiй та обробок проводить вiдповiдальна за це особа господарства та засвiдчує лiкар ветеринарної медицини.

     10. На четвертiй сторiнцi власник (утримувач) або вiдповiдальна особа вносять данi про всi перемiщення тварини та засвiдчують пiдписом.

     11. Адмiнiстратор Реєстру тварин оформляє реєстрацiйне свiдоцтво свиней протягом п'яти робочих днiв з дня отримання даних про реєстрацiю тварини за наявностi замовлення на видачу реєстрацiйного свiдоцтва свиней.

     12. Обмiн та видача нового реєстрацiйного свiдоцтва свиней здiйснюються у разi:

     виявлення помилок;

     пошкодження чи втрати.

     13. У разi виявлення помилок у реєстрацiйному свiдоцтвi свиней власнику (утримувачу) необхiдно звернутися до Адмiнiстратора Реєстру тварин iз заявою про внесення змiн до Реєстру тварин.

     Адмiнiстратор Реєстру тварин пiсля отримання заяви про виявленi помилки перевiряє вiдповiдну iнформацiю в Реєстрi тварин i в разi пiдтвердження помилок вносить вiдповiднi змiни до Реєстру тварин.

     14. У разi пошкодження чи втрати реєстрацiйного свiдоцтва свиней власнику (утримувачу) необхiдно звернутися до Адмiнiстратора Реєстру тварин iз замовленням на дублiкати бирок та iдентифiкацiйних документiв.

     15. Оформлення та видачу нового реєстрацiйного свiдоцтва свиней, замiсть пошкодженого, втраченого або в якому було виявлено помилку, здiйснює Адмiнiстратор Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв з дня отримання замовлення на дублiкати бирок та iдентифiкацiйних документiв або заяви про внесення змiн до Реєстру тварин разом iз пошкодженим реєстрацiйним свiдоцтвом свиней, яке пiдлягає обмiну.

     Четверта сторiнка нового реєстрацiйного свiдоцтва свиней, яке видається в обмiн або замiсть пошкодженого чи втраченого, мiстить данi про всi здiйсненi ранiше перемiщення тварини. Записи про перемiщення вносить та засвiдчує пiдписом працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин, завiряючи їх печаткою.

(абзац другий пункту 15 роздiлу IV iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

     Пiсля видачi нового реєстрацiйного свiдоцтва свиней знайдене реєстрацiйне свiдоцтво свиней, яке було втрачене, є недiйсним та повертається Адмiнiстратору Реєстру тварин.

     16. Якщо реєстрацiйне свiдоцтво свиней втрачено чи пошкоджено на м'ясокомбiнатi, бойнi чи потужностi (об'єктi) з обробки, переробки побiчних продуктiв тваринного походження (далi - ветсанзавод), його замiна не здiйснюється.

     Власнику чи вiдповiдальнiй особi м'ясокомбiнату, бойнi чи ветсанзаводу необхiдно повiдомити Адмiнiстратора Реєстру тварин про факт втрати.

V. Перемiщення тварин

     1. Супровiднi документи на перемiщення тварин:

     для племiнних свиней - заповненi реєстрацiйне свiдоцтво свиней та другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi;

     для товарних свиней, що iдентифiкованi iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером згiдно з пунктом 3 роздiлу III цього Порядку, - заповненi другий аркуш реєстрацiйного свiдоцтва товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером та другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi;

     для товарних свиней, що утримуються та розводяться в господарствi юридичної особи, у разi вибуття до юридичної особи або на забiй - заповнений другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi;

     для товарних свиней, що утримуються та розводяться в господарствi юридичної особи, у разi вибуття до фiзичної особи - заповненi реєстрацiйне свiдоцтво товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером i другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi;

     для товарних свиней, що утримуються та розводяться в господарствi фiзичної особи, - заповненi другий аркуш реєстрацiйного свiдоцтва товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером i другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi.

     Заповнений перший примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi надсилається Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин вибуття тварин з господарства протягом п'яти робочих днiв вiд дати вибуття.

     Власник (утримувач) має право здiйснювати перемiщення тварини лише у разi, якщо тварину iдентифiковано, зареєстровано, та за наявностi супровiдних iдентифiкацiйних i ветеринарних документiв на тварину.

     2. У разi вибуття тварини з господарства юридичної особи власник (утримувач) зобов'язаний:

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок або татуювання групового номера (номера господарства в Реєстрi тварин, з якого вибуває тварина);

     заповнити два примiрники вiдомостi перемiщення тварин;

     внести данi про вибуття до iдентифiкацiйного документа тварини;

     звернутися до державної установи (закладу) ветеринарної медицини для засвiдчення iдентифiкацiйного документа i заповнених примiрникiв вiдомостi перемiщення тварин та отримання в установленому порядку ветеринарних документiв;

     передати фiзичнiй особi чи юридичнiй особi, до господарства якої вибуває тварина, або перевiзнику iдентифiкацiйний документ i другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин;

     надiслати в електронному або паперовому виглядi перший примiрник вiдомостi перемiщення тварин Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин вибуття тварин з господарства протягом п'яти робочих днiв вiд дати вибуття.

     3. У разi вибуття тварини з господарства фiзичної особи власник (утримувач) зобов'язаний:

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок;

     звернутися до Адмiнiстратора Реєстру тварин для заповнення вiдомостi перемiщення тварин та внесення даних про вибуття до iдентифiкацiйного документа тварини;

     звернутися до державної установи (закладу) ветеринарної медицини для засвiдчення iдентифiкацiйного документа i заповнених примiрникiв вiдомостi перемiщення тварин та отримання в установленому порядку ветеринарних документiв;

     передати фiзичнiй особi чи юридичнiй особi, до господарства якої вибуває тварина, або перевiзнику iдентифiкацiйний документ i другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин;

     надiслати в електронному або паперовому виглядi перший примiрник вiдомостi перемiщення тварин Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин вибуття тварин з господарства протягом п'яти робочих днiв вiд дати вибуття.

     4. У разi прибуття тварини до господарства юридичної особи власник (утримувач) зобов'язаний:

     абзац другий пункту 4 роздiлу V виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243, у зв'язку з цим абзаци третiй - шостий вважати вiдповiдно абзацами другим - п'ятим)

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок або татуювання групового номера (номера господарства в Реєстрi тварин, з якого вибуває тварина), вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв номерам в iдентифiкацiйних документах i другому примiрнику вiдомостi перемiщення тварин;

     внести данi про прибуття до iдентифiкацiйного документа тварини та другого примiрника вiдомостi перемiщення тварин;

     звернутися до державної установи (закладу) ветеринарної медицини для засвiдчення iдентифiкацiйного документа та заповненого другого примiрника вiдомостi перемiщення тварин;

     надiслати в електронному або паперовому виглядi другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин даних про прибуття протягом п'яти робочих днiв вiд дати прибуття.

     5. У разi прибуття тварини до господарства фiзичної особи власник (утримувач) зобов'язаний:

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок, вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв номерам в iдентифiкацiйних документах i другому примiрнику вiдомостi перемiщення тварин;

     звернутися до Адмiнiстратора Реєстру тварин для заповнення другого примiрника вiдомостi перемiщення тварин i внесення даних про прибуття до iдентифiкацiйного документа тварини;

     звернутися до державної установи (закладу) ветеринарної медицини для засвiдчення iдентифiкацiйного документа i заповненого другого примiрника вiдомостi перемiщення тварин;

     надiслати в електронному або паперовому виглядi другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин даних про господарство (за умови, що воно не зареєстроване у Реєстрi тварин) та прибуття протягом п'яти робочих днiв вiд дати прибуття.

(абзац п'ятий пункту 5 роздiлу V iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

     6. У разi прибуття тварини на м'ясокомбiнат, бойню чи ветсанзавод власник (утримувач) або вiдповiдальна особа господарства зобов'язаний(а):

     абзац другий пункту 6 роздiлу V виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243, у зв'язку з цим абзаци третiй - шостий вважати вiдповiдно абзацами другим - п'ятим)

     перевiрити наявнiсть прикрiплених на тваринi бирок або татуювання групового номера (номера господарства в Реєстрi тварин, з якого вибула тварина), вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв номерам в iдентифiкацiйних та супровiдних документах;

     внести данi про прибуття до iдентифiкацiйного документа тварини та другого примiрника вiдомостi перемiщення тварин;

     звернутися до державної установи (закладу) ветеринарної медицини для засвiдчення iдентифiкацiйного документа та заповненого другого примiрника вiдомостi перемiщення тварин;

     надiслати в електронному або паперовому виглядi другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин з iдентифiкацiйним документом Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин даних про прибуття, забiй, утилiзацiю тварини протягом п'яти робочих днiв вiд дати подiї.

     7. У разi iмпорту тварин (за винятком iмпорту тварин для їх забою протягом тридцяти днiв) власник зобов'язаний заповнити та надiслати в електронному або паперовому виглядi другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин Адмiнiстратору Реєстру тварин для реєстрацiї в Реєстрi тварин даних про прибуття протягом п'яти робочих днiв вiд дати надходження тварин до господарства.

     8. Iдентифiкацiйнi та супровiднi документи можуть бути оформленi в електронному виглядi за наявностi доступу власника (утримувача) до Реєстру тварин i супроводжувати тварину (за можливостi їх пред'явлення в електронному виглядi).

     9. У разi виявлення гострих iнфекцiйних захворювань у господарствi, а також якщо господарство втратило свiй статус щодо ветеринарно-санiтарного благополуччя, обмеження перемiщення тварин здiйснюється вiдповiдно до законодавства України.

VI. Забiй, падiж (загибель), утилiзацiя iдентифiкованих тварин

     1. У разi забою iдентифiкованої тварини з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером у господарствi юридичної особи власник (утримувач) або вiдповiдальна особа (м'ясокомбiнату, бойнi чи господарства утримання) вносить до iдентифiкацiйного документа дату та причину забою, знiмає з тварини бирки i протягом п'яти робочих днiв вiд дати її забою надсилає засвiдчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини iдентифiкацiйний документ до Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про забiй тварини та знищення iдентифiкацiйного документа.

     У разi забою iдентифiкованої тварини з груповим iдентифiкацiйним номером у господарствi юридичної особи власник (утримувач) або вiдповiдальна особа (м'ясокомбiнату, бойнi чи господарства утримання) вносить до вiдомостi перемiщення тварин дату та причину забою, знiмає з тварини бирки (за наявностi) i протягом п'яти робочих днiв вiд дати її забою надсилає засвiдчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини перший примiрник вiдомостi перемiщення тварин до Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про забiй тварини.

     Подання iнформацiї про забiй шляхом оформлення вiдомостi перемiщення тварин може здiйснюватися в електронному виглядi за наявностi доступу до Реєстру тварин.

     2. У разi забою iдентифiкованої тварини у господарствi фiзичної особи власник тварини звертається до Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до iдентифiкацiйного документа дати та причини забою, знiмає з тварини бирки i протягом п'яти робочих днiв вiд дати її забою надсилає засвiдчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини iдентифiкацiйний документ до Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про забiй тварини та знищення iдентифiкацiйного документа в установленому порядку.

     3. У разi падежу (загибелi) з подальшою утилiзацiєю тварини в господарствi утримання та розведення власник (утримувач) або вiдповiдальна особа зобов'язаний(а):

     для товарних свиней, що утримуються та розводяться в господарствi юридичної особи, - надiслати до Адмiнiстратора Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв в електронному або паперовому виглядi засвiдчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини перший примiрник вiдомостi перемiщення тварин для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про падiж (загибель), утилiзацiю тварини;

     для племiнних свиней, що утримуються та розводяться в господарствi юридичної особи, - надiслати до Адмiнiстратора Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв засвiдченi державною установою (закладом) ветеринарної медицини заповнений iдентифiкацiйний документ (за наявностi) або перший примiрник вiдомостi перемiщення тварин в електронному або паперовому виглядi для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про падiж (загибель), утилiзацiю тварини;

     для товарних свиней, що утримуються та розводяться в господарствi фiзичної особи, - звернутися до Адмiнiстратора Реєстру тварин для внесення до iдентифiкацiйного документа дати i причини падежу (загибелi), утилiзацiї тварини та надiслати до Адмiнiстратора Реєстру тварин протягом п'яти робочих днiв в електронному або паперовому виглядi засвiдчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини заповнений iдентифiкацiйний документ для внесення до Реєстру тварин iнформацiї про падiж (загибель), утилiзацiю тварини.

     4. Якщо тварина загинула i її направлено на утилiзацiю, юридична особа та фiзична особа повиннi здiйснити дiї вiдповiдно до цього Порядку щодо перемiщення тварини.

     5. У разi прибуття тварини на ветсанзавод власник (утримувач) або вiдповiдальна особа господарства має здiйснити дiї вiдповiдно до пункту 3 цього роздiлу.

     6. Рiшення про зняття бирок з тварини, що загинула i прибула на утилiзацiю, приймає спецiалiст державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

     7. Власник знищує знятi з тварин бирки таким чином, щоб унеможливити їх повторне використання.

Заступник директора Департаменту тваринництва - начальник вiддiлу розвитку галузей тваринництва О. Альшанова

 

Додаток 1
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 2 роздiлу II)

РЕЄСТРАЦIЙНА КАРТКА ГОСПОДАРСТВА

1. Данi про суб'єкта господарювання
Код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Дата державної реєстрацiї суб'єкта господарювання
(для юридичних осiб) [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв* [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
(для фiзичних осiб - пiдприємцiв)
Найменування  
(для фiзичних осiб - пiдприємцiв - прiзвище, iм'я, по батьковi)
 
Скорочене найменування  
(для юридичних осiб)
Код КОПФГ [_][_][_]
Наявнiсть статусу суб'єкта племiнної справи у тваринництвi [_] так
Дата присвоєння статусу [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / мiсце проживання
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Область   ,
район   ,
населений пункт   ,
вул.   , буд.   , кв.   ,
тел./факс   , e-mail  
Iндивiдуальний податковий номер  
Керiвник (для юридичних осiб)
Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi  
2. Данi про господарство
Реєстрацiйний номер господарства  
Найменування господарства /
структурного пiдроздiлу  
(за наявностi)
Вид тварин  
Вид дiяльностi  
 
 
Мiсцезнаходження
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Область   ,
район   ,
населений пункт   ,
вул.   , буд.   ,
тел./факс   , e-mail  
Вiдповiдальна особа
Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi  
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Власник    
(прiзвище, iнiцiали) (пiдпис)
3. Данi про державну установу (заклад) ветеринарної медицини, пiд контролем якої перебуває господарство
Код згiдно з ЄДРПОУ державної установи
(закладу) ветеринарної медицини
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(посада спецiалiста, найменування державної установи (закладу) ветеринарної медицини)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi лiкаря ветеринарної медицини)
М. П.
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] ____________
(пiдпис)
Службовi вiдмiтки Реєстру тварин  

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).

(додаток 1 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

 

Додаток 2
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 7 роздiлу II)
Адмiнiстратору Єдиного державного реєстру тварин
 
(найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi) власника/утримувача тварин)
 
(реєстрацiйний номер господарства у Реєстрi тварин, код згiдно з ЄДРПОУ або реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*)
 
(мiсцезнаходження господарства (область, район, населений пункт))

ЗАЯВА
про внесення змiн до Реєстру тварин

Вiдповiдно до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней, затвердженого наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 01 грудня 2017 року N 639, у зв'язку з

 
 
 
(пiдстави внесення змiн)
прошу внести такi змiни до Реєстру тварин:
 
 
 
(змiст змiн)
До заяви додаються:  
 
(перелiк документiв, якi додаються до заяви)
"___" ____________ 20__ р. Заявник  
(пiдпис)
Заяву прийняв    
(П. I. Б.) (пiдпис)
___ ____________ 20__ р.

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку в паспортi).

 

Додаток 3
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 2 роздiлу III)

ЗАМОВЛЕННЯ НА ПРОВЕДЕННЯ IДЕНТИФIКАЦIЇ ТА РЕЄСТРАЦIЇ ТВАРИН

Вид тварин:  
ДАНI ПРО ВЛАСНИКА
Реєстрацiйний номер картки платника
податкiв* або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування господарства - для юридичної особи / прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичної особи - пiдприємця)
МIСЦЕ ДОСТАВКИ
Область   , район   ,
нас. пункт   ,
тел./факс   , e-mail  
Змiст замовлення Кiлькiсть
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Пiдпис замовника ________________

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку в паспортi).

 

Додаток 4
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 3 роздiлу III)

Зразок
бирки вушної для iдентифiкацiї племiнних свиней

Вхiдна частина Порожниста частина
позицiї 1, 2 iдентифiкацiйного номера - лiтерний код країни, де тварину iдентифiковано, вiдповiдно до ISO3166 позицiї 3 - 13 - одинадцять цифр iдентифiкацiйного номера тварини, з яких п'ять останнiх цифр - робочий номер тварини

S-частина бирки вушної, яка залежить вiд технологiчного процесу виробництва та може бути випуклою, порожнистою з отворами чи без тощо

 

Параметри бирки Товщина лiнiй Висота знакiв
порожниста частина вхiдна частина
maximum minimum maximum minimum maximum
Код країни 1 mm - - 3 mm 4 mm
Шiсть перших цифр iдентифiкацiйного номера 1 mm 3 mm 7 mm - -
П'ять останнiх цифр iдентифiкацiйного номера 1 - 1,5 mm 3 mm 7 mm - -
 
(додаток 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

 

Додаток 5
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 4 роздiлу III)

Зразок
бирки вушної для iдентифiкацiї товарних свиней з iндивiдуальним номером

Вхiдна частина Порожниста частина
позицiї 1, 2 iдентифiкацiйного номера - лiтерний код країни, де свиню iдентифiковано, вiдповiдно до ISO3166 позицiї 3 - 9 - сiм цифр iдентифiкацiйного номера свинi;

S-частина бирки вушної, яка залежить вiд технологiчного процесу виробництва та може бути випуклою, порожнистою з отворами чи без тощо

 

Параметри бирки Товщина лiнiй Висота знакiв
порожниста частина вхiдна частина
maximum minimum maximum minimum maximum
Код країни 1 mm - - 3 mm 4 mm
Чотири першi цифри iдентифiкацiйного номера 1 mm 3 mm 7 mm - -
Три останнi цифри iдентифiкацiйного номера 1 - 1,5 mm 3 mm 7 mm - -
 
(додаток 5 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

 

Додаток 6
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 6 роздiлу III)

РЕЄСТРАЦIЙНА ВIДОМIСТЬ СВИНЕЙ

(Серiя, номер)

Iмпортованi тварини [_] так

Країна iмпорту  
Дата iмпорту [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки
платника податкiв* або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Найменування господарства - для юридичної особи / прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичної особи - пiдприємця
 
 
Мiсцезнаходження/ мiсце проживання [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_]
(код КОАТУУ) (поштовий iндекс)
 
(область, район, населений пункт, вул., буд., тел./факс)
N
з/п
Iдентифiкацiйний N тварини Iндивiдуальний N тварини Кличка Дата народження Стать** Код породи (типу) Народжена в числi
N опоросу мати батько данi про стан здоров'я
тварини****
N
***
iдентифiкацiйний (iндивiдуальний) номер код породи (типу) N
***
iдентифiкацiйний (iндивiдуальний) номер код породи (типу)
1              
               
2              
               
3              
               
4              
               
5              
               
6              
               
7              
               
8              
               
Бирки отримано та прикрiплено, данi про тварину засвiдчую
   
(пiдпис) (П. I. Б. власника (утримувача) або вiдповiдальної особи)

Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин [_][_][_][_][_] (код)

Данi про епiзоотичний стан господарства*****
епiзоотичний стан господарства так
[_] благополучне [_] неблагополучне щодо:
 
(вказати захворювання)
Код згiдно з ЄДРПОУ державної установи (закладу) ветеринарної медицини
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Посада спецiалiста та назва державної установи (закладу) ветеринарної медицини (прiзвище, iм'я, по батьковi лiкаря ветеринарної медицини)
 
 
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] ____________
(пiдпис)
М. П.

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку в паспортi).
     ** К - кнур, кнурець; М - свиноматка; С - свинка.
     *** 0 - iндивiдуальний номер; 1 - iдентифiкацiйний номер.
     **** Ставиться "зд.", якщо тварина не проявляє ознак захворювання, або вказується захворювання, на яке реакцiя була позитивною.
     ***** Заповнюється спецiалiстом державної установи (закладу) ветеринарної медицини.

 

Додаток 7
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 6 роздiлу III)

РЕЄСТРАЦIЙНЕ СВIДОЦТВО СВИНЕЙ

Формат бланка - А5

____________
* Нумерацiя полiв (зон) свiдоцтва (цифри 1 - 25 на бланку не друкуються):
1, 2 - серiя i номер свiдоцтва;
3, 4 - робочий та iдентифiкацiйний номери тварини;
5 - кличка тварини;
6 - дата народження тварини;
7 - код статi;
8, 9, 10 - код i назва породи або помiсi порiд;
11 - у числi скiлькох народжена тварина;
12 - iдентифiкацiйний номер батька тварини;
13 - кличка батька тварини;
14, 15 - код i назва породи батька тварини;
16 - iдентифiкацiйний номер матерi тварини;
17 - кличка матерi тварини;
18, 19 - код i назва породи матерi тварини;
20 - реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин;
21 - мiсце для штрихкоду;
22 - Адмiнiстратор Реєстру тварин, який здiйснював оформлення свiдоцтва;
23 - дата заповнення свiдоцтва;
24 - мiсце для пiдпису представника Адмiнiстратора Реєстру тварин, який здiйснював оформлення свiдоцтва;
25 - мiсце для внесення записiв про необхiднiсть утилiзацiї тварини.

Ветеринарнi дослiдження та обробки

(заповнюється перед вибуттям тварини з господарства)

N
 з/п
Дата Назва дослiдження, вакцинацiї чи обробки Результат (дата та N експертного висновку) Прiзвище, печатка i пiдпис спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Ветеринарнi дослiдження та обробки

(заповнюється перед вибуттям тварини з господарства)

N
з/п
Дата Назва дослiдження, вакцинацiї чи обробки Результат (дата та N експертного висновку) Прiзвище, пiдпис i печатка спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

ПЕРЕМIЩЕННЯ

N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
Причина прибуття:
10 - купiвля; 11 - одержано в обмiн; 12 - дарування, спадщина; 13 - оренда (пансiон); 14 - випас; 15 - на м'ясокомбiнат, бойню, забiйний пункт; 16 - на ветсанзавод; 17 - iмпорт; 18 - iншi
Причина вибуття:
20 - продаж; 21 - племпродаж; 22 - передано в обмiн; 23 - дарування, спадщина; 24 - передано в оренду (пансiон); 25 - на випас; 26 - забiй; 27 - загибель (падiж); 28 - утилiзацiя; 29 - експорт; 30 - iншi

 

Додаток 8
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 7 роздiлу III)

Аркуш 1

Реєстрацiйне свiдоцтво товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером

Iдентифiкацiйний номер тварини UA __ __ __ __ __ __ __
Дата народження _______________ Стать _____ Номер бланка
Порода ____________________
Власник
 
(код згiдно з ЄДРПОУ або номер облiкової картки платника податкiв*, назва або П. I. Б. (повнiстю))
 
Господарство  
(реєстрацiйний номер в Реєстрi тварин, КОАТУУ, область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
Iдентифiкацiю тварини пiдтверджуємо
Працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин Власник
(для власника - фiзичної особи) (код) (пiдпис) (пiдпис)
Дата заповнення _____________

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi).

Аркуш 2

Реєстрацiйне свiдоцтво товарної свинi з iндивiдуальним iдентифiкацiйним номером

Iдентифiкацiйний номер тварини UA __ __ __ __ __ __ __
Дата народження _______________ Стать _____ Номер бланка
Порода ____________________
Власник
 
(код згiдно з ЄДРПОУ або номер облiкової картки платника податкiв*, назва або П. I. Б. (повнiстю))
 
Господарство  
(реєстрацiйний номер в Реєстрi тварин, КОАТУУ, область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
Iдентифiкацiю тварини пiдтверджуємо
Працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин Власник
(для власника - фiзичної особи) (код) (пiдпис) (пiдпис)
Дата заповнення _____________

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi).

Аркуш 2 (зi звороту)

ПЕРЕМIЩЕННЯ

N з/п Дата вибуття/ прибуття Данi про власника, реєстрацiйний N господарства вибуття/прибуття Код вибуття/ прибуття Пiдпис, прiзвище власника тварини Прiзвище, пiдпис, печатка спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
           
           
           
           
Причина прибуття:
10 - купiвля; 11 - одержано в обмiн; 12 - дарування, спадщина; 13 - оренда (пансiон); 14 - випас; 15 - на м'ясокомбiнат, бойню, забiйний пункт; 16 - на ветсанзавод; 17 - iмпорт; 18 - iншi
Причина вибуття:
20 - продаж; 21 - племпродаж; 22 - передано в обмiн; 23 - дарування, спадщина; 24 - передано в оренду (пансiон); 25 - на випас; 26 - забiй; 27 - загибель (падiж); 28 - утилiзацiя; 29 - експорт; 30 - iншi

 

Додаток 9
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 10 роздiлу III)

Зразок
бирки вушної для iдентифiкацiї товарних свиней з груповим номером

Вхiдна частина Порожниста частина
позицiї 1, 2 iдентифiкацiйного номера - лiтерний код країни, де тварину iдентифiковано, вiдповiдно до ISO3166 позицiї 3, 4 iдентифiкацiйного номера - цифровий код областi, де проводилась iдентифiкацiя тварини;

позицiї 5 - 10 - номер господарства в областi;

S-частина бирки вушної, яка залежить вiд технологiчного процесу виробництва та може бути випуклою, порожнистою з отворами чи без тощо

 

Параметри бирки Товщина лiнiй Висота знакiв
порожниста частина вхiдна частина
maximum minimum maximum minimum maximum
Код країни 1 mm - - 3 mm 4 mm
Код областi та порядковий номер господарства в областi 1 - 1,5 mm 3 mm 7 mm - -
 
(додаток 9 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

 

Додаток 10
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 12 роздiлу III)

ВIДОМIСТЬ ПЕРЕМIЩЕННЯ ТВАРИН (1)

Вид тварин  
1. Данi про господарство, з якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки
платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
2. Данi про тварин Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]
N з/п Iдентифiкацiйний номер   Кiль-
кiсть тва-
рин у групi**
N з/п Iдентифiкацiйний номер   Кiль-
кiсть тва-
рин у групi**
1 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] ... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
2 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] ... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] ... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
3. Данi про перевiзника
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб,
 
вид, марка та реєстрацiйний номер транспортного засобу)
Купiвля без перемiщення до власного господарства [_] так

Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]

Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин [_][_][_][_][_][_][_][_]

 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)

Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]

4. Данi про господарство, до якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
Власник / утримувач господарства, з якого вибули тварини
(пiдпис та печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини)
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
_______________________________
(П. I. Б. власника)
Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)

ВIДОМIСТЬ ПЕРЕМIЩЕННЯ ТВАРИН (2)

Вид тварин  
1. Данi про господарство, з якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки
платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
2. Данi про тварин Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]
N з/п Iдентифiкацiйний номер При-
буття не вiдбу-
лося
Кiль-
кiсть тва-
рин у групi**
N з/п Iдентифiкацiйний номер При-
буття не вiдбу-
лося
Кiль-
кiсть тва-
рин у групi**
1 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] ... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
2 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] ... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_] ... [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
3. Данi про перевiзника
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
 
(вид, марка та реєстрацiйний номер транспортного засобу)
Купiвля без перемiщення до власного господарства [_] так

Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]

Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин [_][_][_][_][_][_][_][_]

 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)

Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]

4. Данi про господарство, до якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]
Власник / утримувач господарства, з якого вибули тварини Власник / утримувач господарства, до якого прибули тварини
(пiдпис та печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини)
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
_______________________________
_______________________________
(П. I. Б. власника)
Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] (пiдпис та печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини)
_______________________________
_______________________________
(П. I. Б. власника)
Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** Кiлькiсть тварин у групi зазначається для тварин з груповим iдентифiкацiйним номером.

(додаток 10 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

 

Додаток 11
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 18 роздiлу III)

ЗАМОВЛЕННЯ НА ДУБЛIКАТИ БИРОК ТА IДЕНТИФIКАЦIЙНИХ ДОКУМЕНТIВ

Заповнюється на один вид тварин
Вид тварин   .
ДАНI ПРО ЗАМОВНИКА
Реєстрацiйний номер картки платника
податкiв* або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi - для фiзичних осiб)
 
Мiсце доставки**  
 
(адреса: область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
Змiст замовлення
Бирки Паспорт (для ВРХ, коня), реєстрацiйне свiдоцтво (для свиней, овець/кiз) Iдентифiкацiйний номер тварини
одна двi
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
[_] [_] [_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Дата заповнення   Пiдпис замовника  
Лiкар ветеринарної медицини  
(прiзвище, пiдпис) М. П.

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi).
     ** Якщо мiсце доставки не зазначено, замовлення направляють за мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) замовника.

 

Додаток 12
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 26 роздiлу III)

ЗВIТ
про наявнiсть та рух поголiв'я свиней в господарствi
за перiод ____________________

Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код за ЄДРПОУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування господарства суб'єкта господарювання / прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - власника (утримувача))
Мiсцезнаходження / мiсце проживання [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_], [_][_][_][_][_]  
 
(код КОАТУУ, поштовий iндекс, область, район, населений пункт, вул., буд., тел./факс)
Технологiчно-вiковi групи свиней На початок звiтного перiоду, голiв
(__________)
дата
Прибуття Вибуття На кiнець звiтного перiоду, голiв
(__________)
дата
народжено переведено з iнших груп з iнших господарств продано забито переведено до iнших груп загинуло
Племiннi свинi (за наявностi)
...                  
                   
                   
Товарнi свинi
...                  
                   
                   
Усього:                  
Власник (утримувач)   Дата [_][_] [_][_] [_][_]
(П. I. Б., пiдпис)

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).

(додаток 12 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 10.05.2019р. N 243)

 

Додаток 13
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї свиней
(пункт 3 роздiлу IV)

ЗАМОВЛЕННЯ НА ВИДАЧУ РЕЄСТРАЦIЙНИХ СВIДОЦТВ СВИНЕЙ

ДАНI ПРО ЗАМОВНИКА
Реєстрацiйний номер картки платника
податкiв* або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування господарства суб'єкта господарювання / прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи - власника (утримувача))
 
Мiсце доставки**  
 
(адреса: область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
ЗМIСТ ЗАМОВЛЕННЯ
N з/п Iдентифiкацiйний номер N
з/п
Iдентифiкацiйний номер
1 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 13 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
2 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 14 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
3 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 15 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
4 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 16 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
5 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 17 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
6 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 18 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
7 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 19 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
8 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 20 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
9 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 21 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
10 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 22 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
11 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 23 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
12 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] 24 [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
  Кiлькiсть [_][_]
Дата заповнення   Пiдпис замовника  

____________
     * Серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi).
     ** Якщо мiсце доставки не зазначено, замовлення направляють за мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) замовника.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.