КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 17 жовтня 2018 р. N 844


Про внесення змiн до Положення про виготовлення, зберiгання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв i тютюнових виробiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Положення про виготовлення, зберiгання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв i тютюнових виробiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 грудня 2010 р. N 1251 (Офiцiйний вiсник України, 2011 р., N 1, ст. 35; 2013 р., N 24, ст. 808, N 89, ст. 3265; 2014 р., N 81, ст. 2287; 2016 р., N 26, ст. 1024, N 81, ст. 2687; 2017 р., N 67, ст. 1993), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 67

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 17 жовтня 2018 р. N 844

ЗМIНИ,
що вносяться до Положення про виготовлення, зберiгання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв i тютюнових виробiв

     1. В абзацi четвертому пункту 3:

     1) слова "територiальному органовi ДФС" замiнити словами "продавцю марок акцизного податку";

     2) доповнити абзац реченням такого змiсту: "Поняття "продавець марок акцизного податку" вживається у значеннi, наведеному в Податковому кодексi України.".

     2. У пунктi 7:

     1) в останньому реченнi абзацу четвертого та першому реченнi абзацу шостого слова "територiального органу ДФС" замiнити словами "продавця марок";

     2) у першому реченнi абзацу восьмого слова "керiвником територiального органу ДФС або його заступником" замiнити словами "керiвником (його заступником або уповноваженою особою) продавця марок";

     3) в абзацi дев'ятому:

     у першому реченнi слова "керiвником територiального органу ДФС або його заступником" замiнити словами "керiвником (його заступником або уповноваженою особою) продавця марок";

     у другому реченнi слова "керiвника територiального органу ДФС або його заступника" замiнити словами "керiвника (його заступника або уповноваженої особи) продавця марок".

     3. Пункт 10 викласти в такiй редакцiї:

     "10. Продаж марок здiйснюється на пiдставi поданих покупцем марок за мiсцем його реєстрацiї як платника акцизного податку в електроннiй формi:

     довiдки про сплату суми податку, яка розрахована за ставками для готової продукцiї (для вiтчизняних виробникiв алкогольних напоїв, для виробництва яких використовується спирт етиловий неденатурований);

     заявки-розрахунку кiлькостi марок;

     копiї платiжного документа про перерахування суми акцизного податку з вiдмiткою банку про дату виконання платiжного доручення - для iмпортерiв.

     Видача марок акцизного податку виробникам тютюнових виробiв здiйснюється з урахуванням вимог пiдпункту 222.1.2 пункту 222.1 статтi 222 Податкового кодексу України.

     Форми довiдки та заявки-розрахунку, передбачених цим пунктом, затверджуються Мiнфiном.".

     4. Пункт 14 викласти в такiй редакцiї:

     "14. Продавцю марок забороняється вимагати вiд покупцiв марок документи, що не передбаченi цим Положенням, для придбання марок.".

     5. Абзац третiй пункту 16 виключити.

     6. Доповнити Положення пунктом 161 такого змiсту:

     "161. Продаж (передача) придбаних марок покупцем марок iншим особам забороняється, крiм випадкiв, передбачених пунктом 227.4 статтi 227 Податкового кодексу України.".

     7. У пунктi 20:

     1) абзаци перший i другий пiсля слiв "алкогольних напоїв" доповнити словами "вiтчизняного виробництва";

     2) доповнити пункт пiсля абзацу другого новим абзацом такого змiсту:

     "Для алкогольних напоїв iмпортного виробництва використовуються марки iз зазначенням суми акцизного податку, сплаченого за одиницю маркованої продукцiї, з точнiстю до тисячного знака, яка вiдповiдає сумi, визначенiй з урахуванням мiцностi продукцiї, мiсткостi тари та розмiру ставок акцизного податку, дiючих на момент виробництва марки.".

     У зв'язку з цим абзаци третiй - сьомий вважати вiдповiдно абзацами четвертим - восьмим;

     3) абзац четвертий викласти в такiй редакцiї:

     "Вважаються такими, що немаркованi, алкогольнi напої та тютюновi вироби у випадках, визначених пунктом 226.9 статтi 226 Податкового кодексу України, а також алкогольнi напої з марками, що мають такi пошкодження:".

     8. Пункт 21 пiсля слiв "без пошкодження" доповнити словами ", у тому числi пiд час вiдкупорювання (розкривання) товару,".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.