МIНIСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМIКИ, ТОРГIВЛI ТА СIЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

03.07.2020 N 1266


Про затвердження Змiн до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
04 вересня 2020 р. за N 853/35136


     Вiдповiдно до частини першої статтi 8 Закону України "Про iдентифiкацiю та реєстрацiю тварин", пiдпунктiв 322 i 323 пункту 4 Положення про Мiнiстерство розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 459 (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11 вересня 2019 року N 838), наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз, затвердженого наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 16 сiчня 2018 року N 20, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07 лютого 2018 року за N 155/31607 (далi - Змiни), що додаються.

     2. Скасувати наказ Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 22 травня 2019 року N 263 "Про затвердження Змiн до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 11 червня 2019 року за N 601/33572.

     3. Департаменту аграрної полiтики до 01 грудня 2020 року пiдготувати та внести змiни до законодавства з iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин, запровадивши можливiсть подання реєстрацiйних документiв за видами тварин, що пiдлягають реєстрацiї в електронному виглядi.

     4. Державнiй службi України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв:

     з 01 жовтня 2020 року забезпечити можливiсть внесення даних в Єдиний державний реєстр тварин за допомогою електронних засобiв зв'язку (кабiнет власника тварин);

     до 01 листопада 2020 року забезпечити електронну взаємодiю Єдиного державного реєстру тварин з iншими державними реєстрами Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв та Єдиним державним реєстром юридичних осiб, фiзичних осiб-пiдприємцiв та громадських формувань для можливостi надання послуг в електронному виглядi;

     з 01 грудня 2020 року забезпечити публiкацiю даних Єдиного державного реєстру тварин з урахуванням Закону України "Про захист персональних даних".

     5. Департаменту аграрної полiтики забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     6. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування, крiм абзацiв четвертого - десятого пункту 1, пiдпунктiв 2 - 11 пункту 3, пiдпункту 3 пункту 5 Змiн, якi набирають чинностi з 01 сiчня 2022 року.

     7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Мiнiстр розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України I. Петрашко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства розвитку економiки, торгiвлi та сiльського господарства України
03 липня 2020 року N 1266

ЗМIНИ
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз

     1. У пунктi 5 роздiлу I:

     абзац другий викласти в такiй редакцiї:

     "бирка - вушний знак установленого зразка з нанесеним iдентифiкацiйним номером та з або без електронного iдентифiкатора, яким є передавач радiочастот (далi - транспондер), прикрiплений до бирки так, щоб не можна було вилучити його, не пошкоджуючи бирку;";

     пiсля абзацу третього доповнити новим абзацом четвертим такого змiсту:

     "електронна iдентифiкацiя - iдентифiкацiя тварини за допомогою бирки з електронним iдентифiкатором;".

     У зв'язку з цим абзаци четвертий - восьмий вважати вiдповiдно абзацами п'ятим - дев'ятим;

     пiсля абзацу п'ятого доповнити новими абзацами шостим i сьомим такого змiсту:

     "номер електронного iдентифiкатора - код транспондера, що використовується в разi електронної iдентифiкацiї. Номер електронного iдентифiкатора заноситься до Реєстру тварин;

     пристрiй, що зчитує (далi - сканер), - електронний приймально-передавальний апарат, стацiонарний або переносний, який дає змогу звiрити номер електронного iдентифiкатора, що мiститься в транспондерi, i прочитати цей номер на вiдстанi;".

     У зв'язку з цим абзаци шостий - дев'ятий вважати вiдповiдно абзацами восьмим - одинадцятим.

     2. У роздiлi II:

     1) у пунктi 1:

     в абзацi першому слова "або початком проведення iдентифiкацiї та реєстрацiї тварин" виключити;

     абзац другий викласти в такiй редакцiї:

     "Для реєстрацiї господарства юридична особа подає (надсилає) Адмiнiстратору Реєстру тварин заповнену реєстрацiйну картку господарства (додаток 1), засвiдчену пiдписом спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини та її печаткою.";

     2) абзац другий пункту 8 викласти в такiй редакцiї:

     "Iнформацiя про власника, що мiстить персональнi данi i вноситься до Реєстру тварин з реєстрацiйних документiв, є такою, що надана для обробки за його згодою.".

     3. У роздiлi III:

     1) пункт 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Усi тварини, що утримуються в господарствi, повиннi бути iдентифiкованi биркою згiдно iз зразком бирки вушної для iдентифiкацiї овець i кiз (додаток 5), яка прикрiплюється на одне вухо тварини i не знiмається протягом усього її життя.";

     2) пiсля пункту 3 доповнити новим пунктом 4 такого змiсту:

     "4. Тварини старшi 12-мiсячного вiку, а також тварини, що експортуються, iдентифiкуються додатково за допомогою бирки (додаток 6) з електронним iдентифiкатором, яка прикрiплюється на друге вухо тварини.

     На обох бирках тварини вказується один i той самий iдентифiкацiйний номер, що вiдповiдає номеру електронного iдентифiкатора i дає змогу iндивiдуально iдентифiкувати кожну тварину та господарство, де вона була народжена.

     Для проведення електронної iдентифiкацiї тварин власник подає Адмiнiстратору Реєстру тварин заповнене замовлення на проведення електронної iдентифiкацiї тварин (додаток 7).".

     У зв'язку з цим пункти 4 - 20 вважати вiдповiдно пунктами 5 - 21;

     3) пiсля пункту 5 доповнити новими пунктами 6 - 10 такого змiсту:

     "6. Бирки з електронним iдентифiкатором повиннi вiдповiдати нормам, розробленим Мiжнародною Органiзацiєю Стандартизацiї (International Organization for Standardization), а саме:

     стандарту ISO 11784, який описує кодову структуру транспондера, що базується на використаннi 64-бiтного коду з 15 знаками. Код мiстить номер країни реєстрацiї та номер тварини i не повинен дублюватися в жоднiй країнi протягом принаймнi 100 рокiв;

     стандарту ISO 11785, який визначає технологiю взаємодiї електронного iдентифiкатора i пристрою, що зчитує.

     Бирки повиннi зчитуватися за допомогою сканера, який вiдповiдає стандарту ISO 11785 i гарантує передання сигналу HDX або FDX-B мiж сканером i транспондером. Вiдстань зчитування повинна становити не менше нiж 15 см для переносного сканера та не менше нiж 50 см для стацiонарного сканера.

     7. Транспондер не має власної енергiї й активується тiльки пiд час наближення до нього сканера (приблизно на вiдстань 15 см, використовуючи при цьому випромiнювану ним енергiю), вiдсилає йому своєю чергою одну радiохвилю. Транспондер вiдповiдає виключно на низькочастотнi радiохвилi (134,2 KHz) i не є постiйним джерелом хвиль.

     8. Сканер переводить отриманий двiйковий сигнал у десяткову систему i виводить його на екран (свiй або будь-якого iншого комп'ютера) у виглядi 15-значного коду.

     Розпiзнавання коду здiйснюється шляхом проведення сканером бiля вуха вiвцi, кози, унаслiдок чого на дисплеї висвiтлюється номер, який потiм порiвнюється з номером електронного iдентифiкатора, внесеного до реєстрацiйного свiдоцтва овець/кiз.

     9. Код транспондера, який мiстить номер електронного iдентифiкатора тварини, є унiкальним i незмiнним.

     Код транспондера вiдображено на реєстрацiйному свiдоцтвi овець/кiз.

     10. Код транспондера складається з 15 знакiв i має таку структуру:

     1 - 3 - мiжнародний код країни, у якiй проведено електронну iдентифiкацiю;

     4 - 5 - код виробника транспондера;

     6 - 15 - десять цифр iдентифiкацiйного номера тварини, нанесеного на бирцi.

     У кодi транспондера мiститься iдентифiкацiйний номер тварини, нанесений на бирцi.

     Адмiнiстратор Реєстру тварин уносить до Реєстру тварин данi щодо всiх кодiв транспондерiв овець та кiз.".

     У зв'язку з цим пункти 6 - 21 вважати вiдповiдно пунктами 11 - 26;

     4) пiдпункт 4 пункту 12 викласти в такiй редакцiї:

     "4) замковий механiзм виготовлений iз твердого пластику, стiйкого до коливань температур зовнiшнього середовища, ультрафiолетового випромiнювання, мiкроорганiзмiв, а також зносостiйкого та бiологiчно iнертного. Конструкцiя та матерiал виготовлення замкового механiзму повиннi унеможливлювати роз'єднання частин бирки пiсля їх скрiплення, що виключає її повторне використання. Колiр замкового механiзму синiй або блакитний;";

     5) пункт 14 викласти в такiй редакцiї:

     "14. Кожна тварина, народжена в господарствi, повинна бути iдентифiкована биркою протягом семи днiв з дати її народження. У разi перемiщення тварини, вибуття з господарства до семиденного вiку тварина повинна бути iдентифiкована вiдповiдно до пункту 3 цього роздiлу.";

     6) у пунктi 18 цифри "11" замiнити цифрами "17";

     7) у пунктi 20 слова "бирок на обидва вуха" замiнити словами "бирки на одне вухо";

     8) пункт 21 пiсля слiв "що iдентифiкацiйний номер, нанесений на нiй, не читається" доповнити словами "або не можна зчитати номер електронного iдентифiкатора";

     9) перше речення пункту 22 викласти в такiй редакцiї: "Якщо обидвi бирки (бирку), прикрiпленi на вуха тварини, було втрачено чи пошкоджено так, що iдентифiкацiйний номер на обох бирках (бирцi) не читається або не можна зчитати номер електронного iдентифiкатора, власник/утримувач зобов'язаний провести звiрку iдентифiкацiйних номерiв на бирках iнших тварин господарства з даними Реєстру тварин або з реєстрацiйними свiдоцтвами для встановлення iдентифiкацiйного номера тварини, бирки (бирка) якої було пошкоджено чи втрачено.";

     10) пункт 23 пiсля слова "бирки" доповнити словом "(бирку)";

     11) доповнити новими пунктами такого змiсту:

     "27. Наявнiсть у тварини iншого електронного засобу iдентифiкацiї не виключає необхiдностi наявностi бирок та реєстрацiйного свiдоцтва овець/кiз вiдповiдно до цього Порядку.

     28. Тварини, якi утримуються в зоопарках та перемiщуються мiж зоопарками, можуть бути iдентифiкованi iншими електронними засобами iдентифiкацiї, що вiдповiдають вимогам пункту 6 цього роздiлу.".

     4. У роздiлi IV:

     1) у першому реченнi пункту 5 слово "бирок" замiнити словом "бирки";

     2) абзац перший пункту 6 пiсля слiв "яких утримують i розводять у господарствi," доповнити словами "i залишкiв бирок".

     5. У роздiлi VI:

     1) в абзацi другому пункту 2 слова та цифри "крiм випадкiв, зазначених у пунктах 12, 13" замiнити словами та цифрами "крiм випадку, зазначеного в пунктi 19";

     2) в абзацi другому пункту 4 слова "завiряє Адмiнiстратор" замiнити словами "завiряє пiдписом i печаткою працiвник Адмiнiстратора";

     3) пiдпункт 2 пункту 5 викласти в такiй редакцiї:

     "2) данi про тварину - вид тварин, iдентифiкацiйний номер тварини, номер електронного iдентифiкатора, кличка (за наявностi), дата народження, стать, у числi скiлькох народжена, код та назва породи (типу);";

     4) у пунктi 7 слова "лiкар ветеринарної медицини" замiнити словами "пiдписом i печаткою спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини".

     6. У роздiлi VII:

     1) пункт 1 пiсля абзацу першого доповнити новим абзацом другим такого змiсту:

     "Юридична особа має право перемiщувати тварину лише iз зареєстрованого в зареєстроване в Реєстрi тварин господарство юридичної особи.";

     2) у пiдпунктi 3 пункту 2 слова "бирок, вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках" замiнити словами "бирок (бирки), вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках (бирцi)";

     3) у пунктi 5:

     у пiдпунктi 1 слова "бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках" замiнити словами "бирок (бирки) та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках (бирцi)";

     пiдпункт 2 виключити.

     У зв'язку з цим пiдпункти 3 i 4 вважати вiдповiдно пiдпунктами 2 i 3;

     4) пiдпункт 1 пункту 9 пiсля слова "бирки" доповнити словом "(бирку)";

     5) пункт 10 викласти в такiй редакцiї:

     "10. У разi експорту тварини власник/утримувач зобов'язаний здiйснити дiї вiдповiдно до пункту 2 цього роздiлу.

     Реєстрацiйне свiдоцтво разом iз другим примiрником вiдомостi перемiщення тварин останнiй власник/утримувач тварини чи перевiзник передає до вiдповiдного органу, установи або органiзацiї, яка уповноважена здiйснювати видачу ветеринарних документiв згiдно iз законодавством.

     Працiвник вiдповiдного органу, установи або органiзацiї, що уповноважений здiйснювати видачу ветеринарних документiв, заповнює реєстрацiйне свiдоцтво та другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин, завiряючи їх пiдписом та печаткою, i передає (надсилає) їх Адмiнiстратору Реєстру тварин.

     На вимогу країни експорту, реєстрацiйне свiдоцтво овець/кiз супроводжує тварину до пункту призначення та передається новому власнику в країнi експорту. У такому випадку працiвник вiдповiдного органу, установи або органiзацiї, що уповноважений здiйснювати видачу ветеринарних документiв, передає Адмiнiстратору Реєстру тварин тiльки другий примiрник вiдомостi перемiщення тварин.";

     6) у пунктi 11:

     у пiдпунктi 1 слова "бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках" замiнити словами "бирок (бирки) та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках (бирцi)";

     пiдпункт 2 виключити.

     У зв'язку з цим пiдпункти 3 i 4 вважати вiдповiдно пiдпунктами 2 i 3;

     7) в абзацах другому i шостому пункту 12 слова "бирок та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках" замiнити словами "бирок (бирки) та вiдповiднiсть iдентифiкацiйних номерiв на бирках (бирцi)".

     7. У роздiлi VIII:

     у пунктi 1 слова "зняти з тварини бирки i протягом п'яти робочих днiв вiд дати забою (утилiзацiї) тварини надiслати" замiнити словами "зняти з тварини бирки (бирку) i протягом п'яти робочих днiв вiд дати забою (утилiзацiї) тварини надiслати засвiдчене пiдписом та печаткою державної установи (закладу) ветеринарної медицини";

     у пунктi 2 слова "знiмає з тварини бирки i протягом п'яти робочих днiв вiд дати її забою надсилає" замiнити словами "знiмає з тварини бирки (бирку) i протягом п'яти робочих днiв вiд дати її забою надсилає засвiдчене пiдписом та печаткою державної установи (закладу) ветеринарної медицини".

     8. Додатки 1, 2 та 5 до Порядку викласти в новiй редакцiї, що додаються.

     9. Пiсля додатка 5 доповнити Порядок новими додатками 6 i 7, що додаються.

     У зв'язку з цим додатки 6 - 12 вважати вiдповiдно додатками 8 - 14.

     У текстi Порядку посилання на додатки 6 - 12 замiнити посиланнями вiдповiдно на додатки 8 - 14.

     10. Додатки 13 i 14 до Порядку викласти в новiй редакцiї, що додаються.

Директор департаменту аграрної полiтики Д. Паламарчук

 

Додаток 1
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу II)

РЕЄСТРАЦIЙНА КАРТКА ГОСПОДАРСТВА

1. Данi про суб'єкта господарювання
Код згiдно з ЄДРПОУ [_][_][_][_][_][_][_][_] Дата державної реєстрацiї суб'єкта господарювання
(для юридичних осiб) [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв* [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
(для фiзичних осiб - пiдприємцiв)
Найменування  
(для фiзичних осiб - пiдприємцiв - прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi))
 
Скорочене найменування  
(для юридичних осiб)
Код КОПФГ [_][_][_]
Наявнiсть статусу суб'єкта племiнної справи у тваринництвi [_] так
Дата присвоєння статусу [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / мiсце проживання
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Область   ,
район   ,
населений пункт   ,
вул.   , буд.   , кв.   ,
тел./факс   , e-mail  
Iндивiдуальний податковий номер  
Керiвник (для юридичних осiб)
Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi (за наявностi)  
2. Данi про господарство
Реєстрацiйний номер господарства  
Найменування господарства /
структурного пiдроздiлу  
(за наявностi)
Вид тварин  
Вид дiяльностi  
 
 
Мiсцезнаходження
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Область   ,
район   ,
населений пункт   ,
вул.   , буд.   ,
тел./факс   , e-mail  
Вiдповiдальна особа
Прiзвище  
Iм'я  
По батьковi (за наявностi)  
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Власник    
(прiзвище, iнiцiали) (пiдпис)
3. Данi про державну установу (заклад) ветеринарної медицини, пiд контролем якої перебуває господарство
Код згiдно з ЄДРПОУ державної установи
(закладу) ветеринарної медицини
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(посада спецiалiста, найменування державної установи (закладу) ветеринарної медицини)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) лiкаря ветеринарної медицини)
М. П.
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] ____________
(пiдпис)
Службовi вiдмiтки Реєстру тварин  

____________
     * Серiя (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).

 

Додаток 2
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу II)

РЕЄСТРАЦIЙНА ВIДОМIСТЬ ОВЕЦЬ/КIЗ

Вид тварин
Iмпортованi тварини [_] так
Країна iмпорту  
Дата iмпорту [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб / прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
 
Мiсцезнаходження/ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_], [_][_][_][_][_]  
мiсце проживання (код КОАТУУ) (поштовий iндекс) (область, район)
 
(населений пункт, вулиця, будинок, тел./факс)
N
з/п
Iдентифiкацiйний номер тварини Кличка Стать** Дата народження Код породи (типу) Народжена в числi Мати Батько
iдентифiкацiйний (iндивiдуальний) номер код породи (типу) iдентифiкацiйний (iндивiдуальний) номер код породи (типу)
1         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
2         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
3         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
4         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
5         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
6         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
7         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
8         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
9         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
10         [_][_].[_][_]     [_][_].[_][_]   [_][_].[_][_]
Бирки отримано та прикрiплено, данi про тварину засвiдчую    
(пiдпис) (власне iм'я, прiзвище власника/утримувача або вiдповiдальної особи)
Дата заповнення
[_][_] [_][_] [_][_][_][_]
__________________
(пiдпис)
Назва державної установи (закладу) ветеринарної медицини  
 
М. П. Дата [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
Посадова особа державної установи (закладу) ветеринарної медицини  
(пiдпис, власне iм'я, прiзвище)
Працiвник Адмiнiстратора Реєстру тварин [_][_][_][_][_]
(за наявностi) (код) (пiдпис, власне iм'я, прiзвище)

____________
     * Серiя (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** Стать М - вiвцематка, Б - баран, Я - ярка, ВХ - валух; К - коза, Ц - цап.
     *** Ставиться "зд.", якщо тварина не проявляє ознак захворювання, або вказується захворювання, на яке реакцiя була позитивною.

 

Додаток 5
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 3 роздiлу III)

ЗРАЗОК
бирки вушної для iдентифiкацiї овець i кiз

     S - Частина бирки вушної, яка залежить вiд технологiчного процесу виробництва та може бути випуклою, порожнистою з отворами чи без.

Параметри бирки Товщина лiнiй Висота знакiв
порожниста частина вхiдна частина
maximum minimum maximum minimum maximum
Код країни 1 mm 4 mm 7 mm 4 mm 7 mm
П'ять перших цифр iдентифiкацiйного номера 1 mm 4 mm 7 mm 4 mm 7 mm
П'ять останнiх цифр iдентифiкацiйного номера 3 mm 8 mm 14 mm 8 mm 14 mm

 

Додаток 6
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 4 роздiлу III)

ЗРАЗОК
бирки вушної для iдентифiкацiї овець i кiз з електронним iдентифiкатором

     S - Частина бирки вушної, яка залежить вiд технологiчного процесу виробництва та може бути випуклою, порожнистою з отворами чи без, мiстить електронний iдентифiкатор.

Параметри бирки Товщина лiнiй Висота знакiв
порожниста частина вхiдна частина
maximum minimum maximum minimum maximum
Код країни 1 mm 3 mm 7 mm 4 mm 7 mm
П'ять перших цифр iдентифiкацiйного номера 1 mm 3 mm 7 mm 4 mm 7 mm
П'ять останнiх цифр iдентифiкацiйного номера 3 mm 3 mm 7 mm 8 mm 14 mm

 

Додаток 7
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 4 роздiлу III)

ЗАМОВЛЕННЯ НА ПРОВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ IДЕНТИФIКАЦIЇ ТВАРИН

Заповнюється на один вид тварин

Вид тварин:  
ДАНI ПРО ВЛАСНИКА
Реєстрацiйний номер картки платника
податкiв* або код за ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(власник/утримувач (найменування господарства юридичної особи / прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) фiзичної особи)
 
Мiсце доставки:**  
 
(адреса: область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
2. Змiст замовлення електронних бирок
N
з/п
Iдентифiкацiйний номер тварини N
з/п
Iдентифiкацiйний номер тварини
  [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
Дата заповнення   Пiдпис замовника  
Лiкар ветеринарної медицини  
(пiдпис, власне iм'я, прiзвище)

М. П.

____________
     * Серiя (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** якщо мiсце доставки не вказано, замовлення направляють за мiсцезнаходженням (мiсцем проживання) замовника.

 

Додаток 13
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 1 роздiлу VI)

Формат бланка - А5

____________
* Нумерацiя полiв (зон) свiдоцтва (цифри 1 - 25 на бланку не друкуються):
1, 2 - серiя i номер свiдоцтва;
3 - вид тварин;
4 - iдентифiкацiйний номер тварини;
5 - номер електронного iдентифiкатора тварини (за наявностi);
6 - кличка тварини;
7 - дата народження тварини;
8 - код статi;
9 - у числi скiлькох народжена тварина;
10, 11 - код i назва породи, помiсi порiд;
12 - iдентифiкацiйний номер батька тварини;
13 - кличка батька тварини;
14, 15 - код i назва породи тварини;
16 - iдентифiкацiйний номер матерi тварини;
17 - кличка матерi тварини;
18, 19 - код i назва породи матерi тварини;
20 - реєстрацiйний номер господарства в Реєстрi тварин;
21 - мiсце для штрихкоду;
22 - найменування Адмiнiстратора Реєстру тварин, який здiйснив оформлення свiдоцтва;
23 - дата заповнення свiдоцтва;
24 - мiсце для пiдпису працiвника Адмiнiстратора Реєстру тварин, який здiйснив оформлення свiдоцтва;
25 - мiсце для внесення записiв про необхiднiсть утилiзацiї тварини.

ВЕТЕРИНАРНА КАРТКА

Дата Данi про дiагностичнi дослiдження, профiлактичнi щеплення Прiзвище, пiдпис i печатка спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

ВЕТЕРИНАРНА КАРТКА

Дата Данi про дiагностичнi дослiдження, профiлактичнi щеплення Прiзвище, пiдпис i печатка спецiалiста державної установи (закладу) ветеринарної медицини
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

ПЕРЕМIЩЕННЯ

N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
N господарства Iдентифiкацiйний код
 
Дата прибуття Код Дата вибуття Код Пiдпис Пiдпис i печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини
/     / /     /
 
(данi про власника/утримувача та господарство)
 
Причина прибуття:
10 - купiвля; 11 - одержано в обмiн;
12 - дарування, спадщина;
13 - оренда (пансiон); 14 - випас;
15 - на м'ясокомбiнат, бойню, забiйний пункт;
16 - на ветсанзавод; 17 - iмпорт; 18 - iншi
Причина вибуття:
20 - продаж; 21 - племпродаж;
22 - передано в обмiн; 23 - дарування, спадщина;
24 - передано в оренду (пансiон); 25 - на випас;
26 - забiй; 27 - загибель (падiж);
28 - утилiзацiя;
29 - експорт; 30 - iншi

 

Додаток 14
до Порядку iдентифiкацiї та реєстрацiї овець i кiз
(пункт 2 роздiлу VII)

ВIДОМIСТЬ ПЕРЕМIЩЕННЯ ТВАРИН     (1)

Вид тварин  
1. Данi про господарство, з якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки
платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
2. Данi про тварин Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]
N
з/п
Iдентифiкацiйний номер   Кiлькiсть тварин у групi** N
з/п
Iдентифiкацiйний номер   Кiлькiсть тварин у групi**
  [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]  

[_][_][_]

  [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]  

[_][_][_]

3. Данi про перевiзника
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
 
(вид, марка та реєстрацiйний номер транспортного засобу)
Купiвля без перемiщення до власного господарства [_] так

Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]

Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин [_][_][_][_][_][_][_][_]

 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)

Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]

4. Данi про господарство, до якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
Власник / утримувач господарства, з якого вибули тварини
(пiдпис та печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини)
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
_______________________________
(власне iм'я, прiзвище власника)
Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)

ВIДОМIСТЬ ПЕРЕМIЩЕННЯ ТВАРИН     (2)

Вид тварин  
1. Данi про господарство, з якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
[_][_][_][_][_][_][_][_]
Реєстрацiйний номер облiкової картки
платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
2. Данi про тварин Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]
N
з/п
Iдентифiкацiйний номер Прибуття не вiдбулося Кiлькiсть тварин у групi** N
з/п
Iдентифiкацiйний номер Прибуття не вiдбулося Кiлькiсть тварин у групi**
  [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]   [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]   [_][_][_]
3. Данi про перевiзника
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
 
(вид, марка та реєстрацiйний номер транспортного засобу)
Купiвля без перемiщення до власного господарства [_] так

Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]

Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин [_][_][_][_][_][_][_][_]

 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)

Дата вибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина вибуття [_][_]

4. Данi про господарство, до якого вибувають тварини
Реєстрацiйний номер господарства
в Реєстрi тварин
Реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв*
або код згiдно з ЄДРПОУ
[_][_][_][_][_][_][_][_] [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]
 
(найменування - для юридичних осiб; прiзвище, iм'я, по батьковi (за наявностi) - для фiзичних осiб)
Код КОАТУУ [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_] Поштовий iндекс [_][_][_][_][_]
Мiсцезнаходження / адреса господарства  
(область, район, населений пункт, вулиця, будинок)
 
Дата прибуття [_][_] [_][_] [_][_][_][_] Причина прибуття [_][_]
Власник / утримувач господарства, з якого вибули тварини Власник / утримувач господарства, до якого прибули тварини
(пiдпис та печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини)
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_]
_______________________________
_______________________________
(власне iм'я, прiзвище власника)
Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)
Дата заповнення [_][_] [_][_] [_][_][_][_] (пiдпис та печатка спецiалiста
державної установи (закладу)
ветеринарної медицини)
_______________________________
_______________________________
(власне iм'я, прiзвище власника)
Працiвник
Адмiнiстратора
Реєстру тварин
[_][_][_][_][_][_]
(код)
______________
(пiдпис власника)

_____________
(пiдпис)

____________
     * Серiя (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та офiцiйно повiдомили про це вiдповiдний контролюючий орган i мають вiдмiтку у паспортi).
     ** Кiлькiсть тварин у групi зазначається для тварин з груповим iдентифiкацiйним номером.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.