ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до статтi 197 Податкового кодексу України щодо пiдтримки наукової i науково-технiчної дiяльностi

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Статтю 197 Податкового кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., NN 13 - 17, ст. 112) доповнити пунктом 197.28 такого змiсту:

     "197.28. Звiльняються вiд оподаткування операцiї iз ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту товарiв, визначених пунктом 21 частини першої статтi 282 Митного кодексу України, що ввозяться державними науковими установами, державними закладами вищої освiти для забезпечення власної освiтньої, наукової та науково-технiчної дiяльностi.

     Обсяги, порядок ввезення та цiльового використання таких товарiв визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     У разi порушення вимог щодо цiльового використання товарiв, визначених пунктом 21 частини першої статтi 282 Митного кодексу України, платник податку збiльшує податковi зобов'язання за результатами податкового перiоду, на який припадає порушення, на суму податку, що мала бути сплачена у момент ввезення таких товарiв, сплачує пеню, нараховану вiдповiдно до цього Кодексу, та несе фiнансову, адмiнiстративну та iншу вiдповiдальнiсть, встановлену цим Кодексом та законодавством України.

     Звiльнення вiд оподаткування, встановлене цим пунктом, не застосовується до операцiй iз ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту товарiв, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згiдно iз законом України та/або визнаної державою-агресором по вiдношенню до України згiдно iз законодавством, або ввозяться з територiї такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої територiї України, визначеної такою згiдно iз законом України".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з 1 липня 2022 року.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у мiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом:

     забезпечити прийняття нормативно-правових актiв, необхiдних для реалiзацiї цього Закону;

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
17 лютого 2022 року
N 2082-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.