МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

08.08.2022 N 236


Про внесення змiни до Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України

     З метою вдосконалення та актуалiзацiї вiдомчих класифiкаторiв iнформацiї з питань державної митної справи, що використовуються у процесi оформлення митних декларацiй, наказую:

     1. Роздiл I "Загальний (Iмпорт)" Класифiкатора звiльнень вiд сплати митних платежiв при ввезеннi товарiв на митну територiю України, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20 вересня 2012 року N 1011 (зi змiнами), доповнити пiсля рядка 139 новим рядком 140 такого змiсту:

"

140 Тимчасово, у перiод дiї правового режиму воєнного стану в Українi та протягом 30 днiв з дня його припинення чи скасування, вироби та обладнання для зберiгання, перевезення, завантаження i розвантаження зернових та/або олiйних культур, визначенi пунктом 916 роздiлу XXI Митного кодексу України 228 Митний кодекс України,
роздiл XXI, пункт 916
- - - -

".

     2. Державнiй митнiй службi України:

     забезпечити iнформування державних органiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про змiни, внесенi цим наказом;

     доопрацювати програмне забезпечення з урахуванням положень цього наказу.

     3. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв з дня його видання, але не ранiше набрання чинностi Законом України вiд 27 липня 2022 року N 2445-IX "Про внесення змiни до роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України щодо звiльнення вiд оподаткування ввiзним митом товарiв, що використовуються для забезпечення зберiгання зернових та/або олiйних культур".

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра фiнансiв України з питань європейської iнтеграцiї Драганчука Ю. О. та Голову Державної митної служби України.

Мiнiстр Сергiй МАРЧЕНКО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.