ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.09.2022 N 08-3/14-04/7/4905

 

Митницi


Про набрання чинностi Конвенцiєю про процедуру спiльного транзиту з 01.10.2022

     Державна митна служба України iнформує, що у зв'язку iз прийняттям Закону України вiд 30.08.2022 N 2555-IX, а також завершенням усiх необхiдних процедур, з 1 жовтня 2022 року для України набирають чинностi положення Конвенцiї про процедуру спiльного транзиту (далi - Конвенцiя).

     Звертаємо увагу на те, що вiдповiдно до частини третьої статтi 1 Митного кодексу України якщо мiжнародним договором України, згода на обов'язковiсть якого надана Верховною Радою України, встановлено iншi правила, нiж тi, що передбаченi Митним кодексом України та iншими законами України, застосовуються правила мiжнародного договору України.

     Додатково нагадуємо, що вiдповiдно до пункту 1 роздiлу VI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Закону України вiд 12.09.2019 N 78-IX "Про режим спiльного транзиту та запровадження нацiональної електронної транзитної системи", зазначений закон дiє до набрання чинностi для України Конвенцiєю.

     Таким чином посадовi особи митних органiв та суб'єкти ЗЕД починаючи з 01.10.2022 мають керуватись положеннями Конвенцiї, а також положенням iнших нормативно-правових актiв з питань митної справи в частинi, що їй не суперечать.

     Зважаючи на зазначене, керiвникам митниць довести викладену вище iнформацiю до пiдпорядкованих посадових осiб, а також забезпечити вiдповiдне iнформування суб'єктiв ЗЕД та iнших зацiкавлених осiб, у тому числi шляхом розмiщення iнформацiї на iнформацiйних стендах, доведення iнформацiї пiд час зустрiчей, нарад з бiзнесом тощо.

Заступник Голови Служби Владислав СУВОРОВ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.