ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територiю України безпiлотних лiтальних апаратiв та деяких iнших товарiв

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Пiдроздiл 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., NN 13 - 17, ст. 112) доповнити пунктом 92 такого змiсту:

     "92. Тимчасово, на перiод дiї воєнного стану в Українi, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Українi" вiд 24 лютого 2022 року N 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Українi" вiд 24 лютого 2022 року N 2102-IX, але не бiльше нiж до 1 сiчня 2024 року, звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiї з ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту (у тому числi перемiщення (пересилання) у мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях) товарiв, визначених пунктом 924 роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України.

     Положення цього пункту не застосовуються до товарiв, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згiдно iз законом та/або державою-агресором щодо України згiдно iз законодавством, та/або ввозяться з територiї держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої територiї України, визначеної такою згiдно iз законом".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
6 лютого 2023 року
N 2906-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.