ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України щодо звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiй з ввезення товарiв для потреб виробництва та/або ремонту безпiлотних систем

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Пiдроздiл 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України (Вiдомостi Верховної Ради України, 2011 р., NN 13 - 17, ст. 112) доповнити пунктом 95 такого змiсту:

     "95. Тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану в Українi, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Українi" вiд 24 лютого 2022 року N 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Українi" вiд 24 лютого 2022 року N 2102-IX, звiльняються вiд оподаткування податком на додану вартiсть операцiї з ввезення на митну територiю України (у тому числi шляхом перемiщення (пересилання) у мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях) у митному режимi iмпорту (у тому числi ранiше помiщених в iншi митнi режими) складових (матерiалiв, вузлiв, агрегатiв, устаткування та комплектувальних виробiв) безпiлотних систем (далi - товари), визначених пунктом 927 роздiлу XXI "Прикiнцевi та перехiднi положення" Митного кодексу України, що ввозяться суб'єктами господарювання для використання у власнiй виробничiй дiяльностi з виробництва та/або ремонту безпiлотних систем, що класифiкуються у товарних позицiях 8806, 8906 згiдно з УКТ ЗЕД.

     У разi нецiльового використання зазначених товарiв платник податку зобов'язаний сплатити суму податку на додану вартiсть, що мала бути сплачена при ввезеннi на митну територiю України таких товарiв, а також сплатити пеню вiдповiдно до закону.

     На запит контролюючого органу, визначеного пiдпунктом 41.1.1 пункту 41.1 статтi 41 цього Кодексу, митний орган за мiсцем розташування пiдприємства, яким для виробництва та/або ремонту безпiлотних систем ввезено товари, операцiї iз ввезення на митну територiю України яких звiльнено вiд оподаткування податком на додану вартiсть вiдповiдно до цього пункту, надає протягом 10 робочих днiв iнформацiю про обсяги ввезення таких товарiв та копiї отриманих звiтiв про результати їх використання.

     Звiльнення вiд оподаткування, встановлене цим пунктом, не застосовується до операцiй iз ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту товарiв, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згiдно iз законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згiдно iз законодавством, або ввозяться з територiї такої держави-окупанта (агресора) та/або з тимчасово окупованої територiї України, визначеної такою згiдно iз законом".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у мiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом:

     прийняти нормативно-правовi акти, необхiднi для реалiзацiї цього Закону;

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
29 травня 2023 року
N 3123-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.