rкод колбасных изделий (вареная копченая полукоченая и сырокопченая)
Доброго дня !!! Подскажите код колбасных изделиий
Таможенный Брокер: вт, Липень 20, 2010 13:02 1
Доброго дня !!! Подскажите код колбасных изделиий
Copyright © 2025 НТФ «Інтес» Всі права збережено. Підтримка: support@qdpro.com.ua |
support: вт, Липень 20, 2010 13:49
Пояснення до товарної позицiї 1601: 1601 00 Сосиски, ковбаси та аналогiчнi вироби з м\'яса, м\'ясних субпродуктiв чи кровi; готовi харчовi продукти, виготовленi на основi цих виробiв: 1601 00 10 00 - з печiнки - iншi: 1601 00 91 00 - - сосиски та ковбаси, сухi або м\'якi (для бутербродiв), сирi 1601 00 99 00 - - iншi До цiєї товарної позицiї включаються сосиски, ковбаси та аналогiчнi продукти, тобто готовi продукти, що складаються з дрiбно нарiзаних або перероблених у фарш м\'яса чи м\'ясних субпродуктiв (включаючи кишки i шлунки) або кровi, якi укладенi в кишки, шлунки, мiхури, шкiру або в аналогiчну оболонку (натуральну чи штучну). Деякi з цих продуктiв можуть бути без оболонки, просто спресованими в типову для ковбаси форму, тобто цилiндричну або аналогiчну форму з поперечним перерiзом у виглядi кола, овалу чи прямокутника (з бiльш-менш округленими кутами). Сосиски, ковбаси та аналогiчнi продукти можуть бути сирими або вареними, у тому числi копченими, i можуть мiстити добавки жиру, крохмалю, приправи, спецiї i т.д. Крiм того, вони можуть мiстити досить великi (наприклад, величиною зi шматок, що вiдкушується,) шматочки м\'яса або м\'ясних субпродуктiв. Сосиски, ковбаси та аналогiчнi продукти включаються до цiєї товарної позицiї незалежно вiд того, нарiзанi вони чи не нарiзанi скибочками, розфасованi в герметичнi ємностi чи не розфасованi. До цiєї товарної позицiї, серед iншого (inter alia), включаються: 1) сосиски, ковбаси та аналогiчнi продукти на основi м\'яса (наприклад, франкфуртськi ковбаски, салямi); 2) лiвернi сосиски та ковбаси (включаючи ковбаси з печiнки свiйської птицi); 3) "чорнi ковбаси-пудинги" i "бiлi ковбаси-пудинги"; 4) "андуiлети" (ковбаса iз субпродуктiв у малогабаритнiй ковбаснiй оболонцi), савелойська ковбаса, болонська ковбаса та аналогiчнi делiкатеснi вироби; 5) паштети, м\'яснi паштети, заливнi i рилети (дрiбнорублена свинина, смажена в салi) за умови, що вони укладенi в ковбасну оболонку або спресованi в типову для ковбаси форму. До цiєї товарної позицiї включаються також деякi готовi харчовi продукти (у тому числi так званi "готовi страви") на основi ковбаси або аналогiчних продуктiв (див. Загальнi положення до цiєї групи, пункт 3). До цiєї товарної позицiї, проте, не включаються: а) м\'ясо, укладене в мiхури, кишки або iншi аналогiчнi оболонки (натуральнi чи штучнi) без попереднього перероблення у фарш чи здрiбнювання, наприклад, рулет з шинки та переднiй свинячий окiст (звичайно товарна позицiя 0210 або 1602); б) сире м\'ясо рублене або перероблене у фарш, але яке не мiстить iнших iнгредiєнтiв, навiть якщо воно укладене в оболонку (група 02); в) продукти, укладенi в оболонку, звичайно не використовувану як ковбасна оболонка, якщо вони без цiєї оболонки не можуть включатися до цiєї товарної позицiї (звичайно товарна позицiя 1602); г) м\'ясо свiйської птицi, що пройшло теплове кулiнарне оброблення i лише обвалене, типу рулету з iндика (товарна позицiя 1602). Додатковi пояснення до товарної позицiї: Той факт, що продукти можуть вважатися такими, що належать до "ковбас та аналогiчних виробiв" для продажу, не є визначальним чинником для цiлей класифiкацiї в цiй товарнiй позицiї. Рубленi або тонко подрiбненi готовi м\'яснi вироби, якi набули сталої форми в результатi перебування фасованими у консервних банках або iншiй жорсткiй тарi, цилiндричнiй чи нi, не вважаються "ковбасами" у значеннi цiєї товарної пiдпозицiї. Додатковi пояснення до товарних категорiй: 1601 00 10 Ця товарна категорiя включає ковбаси та аналогiчнi вироби, що мiстять печiнку, з доданням або без додання м\'яса, м\'ясних субпродуктiв, жиру тощо, за умови, що печiнка надає цим виробам специфiчний характер. Цi продукти, зазвичай варенi та iнодi копченi, їх можна легко розпiзнати за характерним смаком печiнки. 1601 00 91 Ця товарна категорiя включає неваренi ковбаси за умови, що вони були витриманi до готовностi (наприклад, сушiнням на повiтрi) i готовi для безпосереднього споживання. Такi продукти можуть бути також копченi за умови, що коптiння не спричинює повної коагуляцiї (згортання) бiлкiв, яке виникає за теплового оброблення, наприклад, пiд час коптiння за високої температури. Тому ця товарна категорiя включає ковбаси, якi, зазвичай, їдять скибками (такi, як салямi, арльська ковбаса, плоквурст), а також м\'якi ковбаси (для намазування), наприклад, тiвурст. 1601 00 99 Ця товарна категорiя включає: 1) ковбаси та подiбнi вироби свiжi, якi не були пiдданi будь-якому процесу витримування; 2) варенi ковбаси, наприклад, франкфуртськi ковбаси, страсбурзькi ковбаси, вiденськi ковбаси, болонськi ковбаси, ковбаси, виготовленi з тельбухiв, вiдомi як "свинячi ковбаси" та "свинячi сосиски", бiлi ковбаси-пудинги, чорнi ковбаси-пудинги та iншi аналогiчнi спецiальнi сорти.
Коментувати