ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.08.2001 р. N 2/10-4063-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Стосовно ввезення виставкових експонатiв

     У вiдповiдностi з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.05.2001 N 180-р "Про проведення Першої нацiональної багатогалузевої виставки "Україна представляє 2001-й" у Словацькiй Республiцi" Україна приймає участь у Першiй нацiональнiй багатогалузевiй виставцi "Україна представляє 2001-й" у Словацькiй Республiцi (м. Братислава), термiн проведення якої визначено з 10 по 13 вересня 2001 року.

     Функцiї генерального розпорядника покладенi на спецiалiзовану фiрму ТОВ "Експо - 2000 Україна".

     Фiнансування витрат, пов'язаних з участю України у Всесвiтнiй виставцi, здiйснюється за рахунок коштiв, передбачених у державному бюджетi на цю мету (п. 6 розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.05.2001 N 180-р).

     У зв'язку з необхiднiстю централiзованого митного оформлення експонатiв на перiод проведення означеної виставки органiзована тимчасова зона митного контролю на територiї складу ЗАТ "Iнтеграцiя", м. Київ.

     Враховуючи вищезазначене та велике значення, що придiляє Уряд для проведення цiєї виставкової акцiї, повiдомляємо.

     При ввезеннi в Україну ТОВ "Експо - 2000 Україна" виставкових вантажiв з доставкою їх до Київської регiональної митницi (склад ЗАТ "Iнтеграцiя") для розвантаження, перевантаження їх з метою наступної доставки у митницi за мiсцем державної реєстрацiї або за мiсцем знаходження експонентiв доставка цих вантажiв з митницi вiдправлення на митному кордонi України до Київської регiональної митницi дозволяється здiйснювати iз застосуванням внутрiшнього транзитного документу. При цьому Київська регiональна митниця, на цьому етапi, виконує функцiї митницi призначення.

     Митний контроль та митне оформлення зазначених операцiй здiйснюється у вiдповiдностi до вимог наказу Держмитслужби вiд 12.04.2000 N 206 "Про затвердження Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України" з використанням положень пункту 1.6. Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України.

     Контроль за перемiщенням товарiв здiйснює митниця вiдправлення вiдповiдно до пунктiв 1.9. i 1.10 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771.

     Доставка виставкових експонатiв з Київської регiональної митницi в митницi за мiсцем державної реєстрацiї або за мiсцем знаходження експонентiв здiйснюється у вiдповiдностi з роздiлом 4 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771.

В. о. Голови Служби О. Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.