ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до деяких законiв України щодо охорони прав на зазначення походження товарiв

     У зв'язку з прийняттям Закону України "Про охорону прав на зазначення походження товарiв" Верховна Рада України постановляє:

     Внести змiни до таких законiв України:

     1. У Законi України "Про охорону прав на знаки для товарiв i послуг" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1994 р., N 7, ст. 36; 1999 р., N 32, ст. 266; 2001 р., N 8, ст. 37):

     1) абзац п'ятий пункту 3 статтi 6 викласти у такiй редакцiї:

     "квалiфiкованими зазначеннями походження товарiв, крiм випадкiв, коли вони включенi до знака як елементи, що не охороняються, i зареєстрованi на iм'я осiб, якi мають право користуватися такими зазначеннями";

     2) пункт 1 статтi 19 доповнити пiдпунктом "в" такого змiсту:

     "в) реєстрацiї квалiфiкованого зазначення походження товару, якщо ранiше зареєстрований знак для товарiв i послуг складається тiльки з цього зазначення походження товару або мiстить його як елемент, крiм випадкiв, коли власник такого знака для товарiв i послуг є особою, яка має право на використання цього квалiфiкованого зазначення походження товару, та коли знак для товарiв i послуг мiстить це квалiфiковане зазначення походження товару як елемент, що не охороняється".

     2. У частинi першiй статтi 4 Закону України "Про захист вiд недобросовiсної конкуренцiї" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1996 р., N 36, ст. 164) слова "назв мiсць походження товарiв" замiнити словами "зазначень походження товарiв".

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ
15 листопада 2001 року
N 2783-III

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.