Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 214 від 27.04.2002

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

18.04.2002 р. N 208


Про посилення контролю за експортом товарiв

     З метою посилення контролю за експортом товарiв з митної територiї України

     НАКАЗУЮ:

     1. Вiдповiдно до частини четвертої статтi 38 Митного кодексу України, митне оформлення товарiв, що класифiкуються у групах 72 - 76 згiдно з УКТЗЕД та експортуються з митної територiї України морським (рiчковим) транспортом, здiйснювати в митницях, у зонi дiяльностi яких розташовано пункти пропуску, вiдкритi для морського (рiчкового) сполучення.

     2. Запровадити з 22.04.2002 у повному обсязi контроль за вивезенням вантажiв з митної територiї України залiзничним транспортом, використовуючи ЄАIС Держмитслужби України.

     3. Митне оформлення експорту товарiв з митної територiї України здiйснювати з обов'язковим залученням вiддiлiв тарифiв та митної вартостi.

     4. Затвердити Тимчасовий порядок митного оформлення товарiв, що експортуються з митної територiї України (крiм товарiв, зазначених у пунктi 1 цього наказу).

     5. До внесення вiдповiдних змiн до нормативно-правових актiв Держмитслужби України застосовувати їх у частинi, що не суперечить цьому наказу.

     6. Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню (Копосов С.А.) у тримiсячний термiн розробити комплекс заходiв, спрямованих на захист iнформацiї, що передається засобами зв'язку до ЄАIС Держмитслужби України.

     7. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома особового складу та забезпечити його неухильне виконання.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступникiв Голови Служби вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв.

Голова Служби М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
18.04.2002 N 208

Тимчасовий порядок
митного оформлення товарiв, що експортуються з митної територiї України

     1. У разi надходження експортного товару в пункт пропуску митницi призначення iнспектор вантажного (вантажно-пасажирського) пiдроздiлу цiєї митницi перевiряє вiдповiднiсть вантажу вiдомостям про нього, зазначеним в експортнiй ВМД та її електроннiй копiї i товаросупровiдних документах. За вiдсутностi зауважень проставляє в товаросупровiдних документах та на четвертому основному аркушi ВМД штамп "Пiд митним контролем". У графi "А" цього аркуша ВМД проставляє вiдбиток особистої номерної печатки та робить запис "Вантаж надiйшов".

     2. До ЄАIС Держмитслужби України iнспектором вантажного (вантажно-пасажирського) пiдроздiлу цiєї митницi передається в оперативному режимi iнформацiя про надходження товару в митницю призначення.

     3. Товар перебуває пiд контролем митницi призначення до фактичного вивезення його за межi митної територiї України.

     4. Рiшення про надання дозволу на вивезення експортних товарiв за межi митної територiї України приймається посадовою особою, призначеною начальником митницi з числа головних iнспекторiв (старших змiн) пiдроздiлiв, що працюють у пунктах пропуску.

     Пiсля фактичного вивезення цих товарiв за межi митної територiї України цiєю посадовою особою на четвертому основному аркушi ВМД вчиняється напис "Товари вивезено за межi митної територiї України", який засвiдчується вiдбитком її особистої номерної печатки.

     5. Пiсля цього четвертий основний аркуш ВМД за реєстром, пiдписаним керiвником вантажного (вантажно-пасажирського) пiдроздiлу, передається до вiддiлу контролю за доставкою вантажiв митницi призначення.

     6. Iнспектор вiддiлу контролю за доставкою вантажiв перевiряє наявнiсть усiх передбачених цим наказом вiдмiток, зокрема вiдмiтки про прибуття товару в митницю призначення, та вiдповiднiсть внесеної до ЄАIС Держмитслужби України iнформацiї про надходження товару в митницю призначення вiдомостям, зазначеним на четвертому основному аркушi ВМД.

     Iнспектор вiддiлу контролю за доставкою вантажiв для зняття цього експортного вiдправлення з контролю передає в оперативному режимi до ЄАIС Держмитслужби iнформацiю про вивезення товару за межi митної територiї України, передбачену пунктом 3.12 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335.

     У термiн з 01.03.2002 по 31.07.2002 повiдомлення про фактичне вивезення залiзничним транспортом товарiв за межi митної територiї України здiйснюється в порядку, визначеному наказом Держмитслужби України вiд 27.09.93 N 246 "Про порядок митного оформлення перевезень товарiв та iнших предметiв мiж митницями" з записом про фактичне вивезення товару та дати фактичного вивезення.

     7. Вилучений аркуш ВМД, згiдно з яким внесено вiдмiтки до ЄАIС Держмитслужби України, протягом установленого строку зберiгається в справах митницi призначення.

Т.в.о. начальника Управлiння органiзацiї митного контролю I.Г.Ляденко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.