Документ скасований: Наказ КРМ № 974 від 05.09.2003

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

Н А К А З

25.10.2002 N 801


Про затвердження Технологiчної схеми взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини

     З метою органiзацiї чiткого виконання вимог Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" (у редакцiї Закону України вiд 04.10.01 р. N 2761-III i контролю за перемiщенням через митний кордон України давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини iноземного замовника, НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити "Технологiчну схему взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини " (додається).

     2. Начальникам структурних пiдроздiлiв забезпечити неухильне виконання положень Технологiчної схеми та iнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про його вимоги.

     3. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) забезпечити доведення наказу до структурних пiдроздiлiв митницi.

     4. Цей наказ набирає чинностi 21.11.02 р.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступникiв начальника митницi вiдповiдно до розподiлу функцiональних обов'язкiв.

Заступник Голови Служби - начальник митницi А.Є.Гутник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Київської регiональної митницi
25.10.2002 N 801

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини

1. Загальнi положення

     1.1. Дану Технологiчну схему взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини (далi - Технологiчна схема) розроблено вiдповiдно до вимог Порядку взаємодiї митниць при здiйсненнi контролю за вивезенням за межi митної територiї України давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 03.09.02 р. N 479 i зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 07.10.02 р. за N 814/7102.

     1.2. У цiй Технологiчнiй схемi застосовуються термiни, визначенi нормативно-правовими актами, що стосуються митної справи.

     1.3. Для одержання пiдтвердження про фактичне вивезення готової продукцiї (далi - ГП), виготовленої з давальницької сировини (далi - ДС) iноземного замовника, український виконавець або уповноважена ним особа надає у пiдроздiл, у якому було здiйснено митне оформлення ГП, заяву та оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") вивiзної ВМД.

     1.4. Пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення ДС здiйснюється вiдповiдно до Технологiчної схеми пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення товарiв за межi митної територiї України, затвердженої наказом митницi вiд 15.05.02 р. N 405.

2. Порядок пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення ГП за межi митної територiї України

     2.1. Начальник (заступник начальника) пiдроздiлу розглядає заяву українського виконавця та доручає провести перевiрку вивезення ГП за межi митної територiї України iнспектору, вiдповiдальному за здiйснення контролю митного оформлення ДС та ГП.

     2.2. Вiдповiдальний iнспектор звертається до iнспектора ВКДВ, при оперативному пiдроздiлi, для отримання iнформацiї про вивезення ГП за межi митної територiї України.

     2.3. Iнспектор ВКДВ роздруковує витяг з електронної копiї ВМД з ЦБД ЄАIС Держмитслужби.

     2.4. Витяг з електронної копiї ВМД засвiдчується iнспектором ВКДВ вiдтиском штампу "Пiд митним контролем" та передається вiдповiдальному iнспектору.

     2.5. У разi наявностi у електроннiй копiї ВМД iнформацiї про пропуск ГП за межi митної територiї України вiдповiдальний iнспектор на зворотному боцi оригiналiв першого та п'ятого основних аркушiв вивiзної ВМД здiйснює запис вiдповiдно до вимог пункту 2.2.1. Порядку. Цей запис засвiдчується особистою номерною печаткою вiдповiдального iнспектора.

     2.6. Начальник (заступник начальника) пiдроздiлу пiд написом проставляє вiдтиск штампу та заповнює його вiдповiдно до пункту 2.2.2. Порядку.

     2.7. Начальник (заступник начальника) пiдроздiлу передає п'ятий основний аркуш вивiзної ВМД українському виконавцю або уповноваженiй ним особi пiсля здiйснення ним пiдпису про отримання пiдтвердження про фактичне вивезення ГП на зворотному боцi оригiналу першого основного аркуша вивiзної ВМД.

     2.8. Оригiнал першого основного аркуша вивiзної ВМД, зшитий з витягом з електронної копiї ВМД, разом iз заявою та довiренiстю зберiгається з комплектом документiв, згiдно з якими здiйснювалось митне оформлення ГП.

     2.9. У разi вiдсутностi, на час звернення, в електроннiй копiї ВМД у ЦБД ЄАIС Держмитслужби iнформацiї про пропуск ГП за межi митної територiї України вiдповiдальний iнспектор здiйснює про це запис на заявi.

     2.10. Заявниковi, вiдповiдальним iнспектором, повертається оригiнал п'ятого основного аркуша вивiзної ВМД. Про отримання оригiналу п'ятого основного аркуша вивiзної ВМД заявник здiйснює запис на зворотному боцi заяви.

     2.11. Заява, iз написом заявника, зберiгається разом з комплектом документiв, згiдно з якими було здiйснено митне оформлення ГП.

3. Заключнi положення

     3.1. Положення iнших Технологiчних схем застосовуються в частинах, що не суперечать цiй Технологiчнiй схемi.

     3.2. Невиконання вимог даної Технологiчної схеми вважається грубим порушенням трудових обов'язкiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.