Документ скасований: Постанова КМУ № 450 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 12 грудня 2002 р. N 1855


Про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами КМУ
вiд 18 сiчня 2003 року N 92,
вiд 8 серпня 2007 року N 1027,
вiд 9 вересня 2009 року N 992,
вiд 30 березня 2011 року N 317

     Вiдповiдно до статей 207 i 211 Митного кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Установити, що митне оформлення у режимi тимчасового ввезення (вивезення) товарiв за умови гарантування додержання цього режиму здiйснюється митними органами щодо товарiв, якi:

     класифiкуються згiдно з 1 - 24 групами УКТЗЕД;

     обкладаються акцизним збором;

     обкладаються вивiзним митом.

     Гарантування додержання митного режиму тимчасового ввезення на митну територiю України товарiв на пiдставi книжок (карнетiв) А.Т.А. здiйснюється вiдповiдно до положень Конвенцiї про тимчасове ввезення та Додаткiв A, B.1 - B.9 i D до неї, прийнятих 26 червня 1990 р. у м. Стамбулi.

(пункт 1 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.08.2007р. N 1027)

     2. Затвердити Порядок прийняття рiшення про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення), що додається.

     3. Державнiй митнiй службi в мiсячний термiн:

     затвердити форму заяви про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення);

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цiєю постановою.

     4. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2004 року.

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою КМУ вiд 18.01.2003р. N 92)
 
Прем'єр-мiнiстр України
В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 грудня 2002 р. N 1855

ПОРЯДОК
прийняття рiшення про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення)

     1. Рiшення про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення) (далi - допущення товарiв до перемiщення) приймається керiвником митного органу або уповноваженою ним посадовою особою на пiдставi заяви заiнтересованої особи.

     2. Заява (в двох примiрниках) подається до митного органу разом з документами на такi товари i реєструється митним органом в день її надходження.

     3. Заява повинна бути розглянута протягом трьох робочих днiв пiсля її реєстрацiї.

     4. Рiшення про допущення товарiв до перемiщення оформляється шляхом накладення на обох примiрниках заяви резолюцiї такого змiсту: "Тимчасове ввезення дозволено" або "Тимчасове вивезення дозволено". Резолюцiя скрiплюється печаткою митного органу або особистою номерною печаткою уповноваженої посадової особи.

     У разi прийняття рiшення про вiдмову у допущеннi товарiв до перемiщення керiвник митного органу або уповноважена ним посадова особа накладає на обох примiрниках заяви резолюцiю такого змiсту: "Тимчасове ввезення заборонено" або "Тимчасове вивезення заборонено" iз зазначенням причин вiдмови. Резолюцiя скрiплюється печаткою митного органу або особистою номерною печаткою уповноваженої посадової особи.

     5. Один примiрник заяви з резолюцiєю керiвника митного органу або уповноваженої ним посадової особи залишається в митному органi, а другий - видається чи надсилається поштою (з повiдомленням про вручення) заявнику (його уповноваженiй особi).

     6. Дiя пунктiв 1 - 5 цього Порядку не поширюється на товари, що перемiщуються через митний кордон України на пiдставi книжок (карнетiв) А.Т.А.; предмети, що належать громадянам, якi перетинають митний кордон України не з метою провадження пiдприємницької дiяльностi; транспортнi засоби, що використовуються виключно для перевезення пасажирiв i товарiв через митний кордон України; контейнери, пiддони та упаковку, суднове спорядження, його комплектуючi частини, судновi запаснi частини, що перемiщуються iз судна закордонного плавання для проведення робiт та надання послуг, а також на предмети, призначенi для здiйснення заходiв з пiдготовки та проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi ввозяться УЄФА, призначеними особами УЄФА або учасниками чемпiонату.

     Рiшення про допущення товарiв, зазначених у цьому пунктi Порядку, до перемiщення приймається посадовою особою митного органу, якою здiйснюється митне оформлення таких товарiв.

     Якщо за результатами перевiрки зазначених у книжцi (карнетi) А.Т.А. вiдомостей на вiдповiднiсть положенням Конвенцiї про тимчасове ввезення та Додаткiв A, B.1 - B.9 i D до неї, прийнятим 26 червня 1990 р. у м. Стамбулi, тимчасове ввезення (вивезення) товарiв на пiдставi книжки (карнета) А.Т.А. неможливе (зокрема, якщо товари не пiдлягають пропуску з умовним повним звiльненням вiд оподаткування), такi товари можуть бути розмiщенi в будь-який митний режим згiдно з Митним кодексом України.

(пункт 6 iз змiнами, внесеними згiдно з  постановами постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.09.2009р. N 992, у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.03.2011р. N 317)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.