Документ скасований: Постанова КМУ № 450 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 30 березня 2011 р. N 317


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань тимчасового ввезення товарiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань тимчасового ввезення товарiв змiни, що додаються.

     2. Державнiй митнiй службi привести власнi нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть з цiєю постановою.

     3. Ця постанова набирає чинностi через 45 днiв з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 30 березня 2011 р. N 317

ЗМIНИ,
що вносяться до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України з питань тимчасового ввезення товарiв

     1. Пункт 6 Порядку прийняття рiшення про допущення товарiв до перемiщення через митний кордон України в режимi тимчасового ввезення (вивезення), затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12 грудня 2002 р. N 1855 (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 51, ст. 2291; 2007 р., N 60, ст. 2381; 2009 р., N 72, ст. 2487), викласти в такiй редакцiї:

     "6. Дiя пунктiв 1 - 5 цього Порядку не поширюється на товари, що перемiщуються через митний кордон України на пiдставi книжок (карнетiв) А.Т.А.; предмети, що належать громадянам, якi перетинають митний кордон України не з метою провадження пiдприємницької дiяльностi; транспортнi засоби, що використовуються виключно для перевезення пасажирiв i товарiв через митний кордон України; контейнери, пiддони та упаковку, суднове спорядження, його комплектуючi частини, судновi запаснi частини, що перемiщуються iз судна закордонного плавання для проведення робiт та надання послуг, а також на предмети, призначенi для здiйснення заходiв з пiдготовки та проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi ввозяться УЄФА, призначеними особами УЄФА або учасниками чемпiонату.

     Рiшення про допущення товарiв, зазначених у цьому пунктi Порядку, до перемiщення приймається посадовою особою митного органу, якою здiйснюється митне оформлення таких товарiв.

     Якщо за результатами перевiрки зазначених у книжцi (карнетi) А.Т.А. вiдомостей на вiдповiднiсть положенням Конвенцiї про тимчасове ввезення та Додаткiв A, B.1 - B.9 i D до неї, прийнятим 26 червня 1990 р. у м. Стамбулi, тимчасове ввезення (вивезення) товарiв на пiдставi книжки (карнета) А.Т.А. неможливе (зокрема, якщо товари не пiдлягають пропуску з умовним повним звiльненням вiд оподаткування), такi товари можуть бути розмiщенi в будь-який митний режим згiдно з Митним кодексом України.".

     2. У постановi Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 грудня 2002 р. N 1948 "Деякi питання здiйснення митного контролю товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються (пересилаються) через митний кордон у мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 1 ст. 11; 2010 р., N 16, ст. 737):

     1) абзац другий пункту 3 Порядку i умов здiйснення митного контролю товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються (пересилаються) через митний кордон у мiжнародних поштових вiдправленнях, затвердженого зазначеною постановою, пiсля слiв "вантажна митна декларацiя" доповнити словами "або книжка (карнет) А.Т.А.";

     2) абзац другий пункту 3 Порядку i умов здiйснення митного контролю товарiв та iнших предметiв, що перемiщуються (пересилаються) через митний кордон у мiжнародних експрес-вiдправленнях, затвердженого зазначеною постановою, пiсля слiв "вантажна митна декларацiя" доповнити словами "або книжка (карнет) А.Т.А.".

     3. У Порядку визначення мiсця здiйснення митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються резидентами та нерезидентами через митний кордон України, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23 квiтня 2003 р. N 584 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 17, ст. 775; 2007 р., N 60, ст. 2381; 2008 р., N 32, ст. 1047):

     абзац другий пункту 2 пiсля слiв "Митного кодексу України" доповнити словами "та Конвенцiї про тимчасове ввезення";

     пункт 71 викласти в такiй редакцiї:

     "71. Митне оформлення товарiв, що перемiщуються нерезидентами через митний кордон України на пiдставi книжок (карнетiв) А.Т.А., здiйснюється митним органом, розташованим у пунктi пропуску через державний кордон, за винятком випадкiв, передбачених законодавством.

     За наявностi в книжцi (карнетi) А.Т.А. блакитних документiв на транзит митне оформлення товарiв, що тимчасово ввозяться на митну територiю України вiдповiдно до Додаткiв B.1 та B.5 до Конвенцiї про тимчасове ввезення, здiйснюється митним органом, у зонi дiяльностi якого розташовано мiсце проведення вiдповiдного виставкового, наукового, культурного, освiтнього чи iншого подiбного заходу.

     Митне оформлення iз застосуванням книжок (карнетiв) А.Т.А товарiв, що ввозяться на митну територiю України у складi консолiдованих вантажiв транспортними (транспортно-експедицiйними) органiзацiями - резидентами, здiйснюється митним органом, у зонi дiяльностi якого розташований одержувач вантажу.

     Припинення митного режиму тимчасового ввезення на митну територiю України товарiв на пiдставi книжок (карнетiв) А.Т.А. може бути здiйснено вiдповiдно до статей 12 - 14 Конвенцiї про тимчасове ввезення будь-яким митним органом України.";

     доповнити Порядок пунктом 72 такого змiсту:

     "72. Митне оформлення предметiв, призначених для здiйснення заходiв iз пiдготовки та проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi перемiщуються УЄФА, призначеними особами УЄФА, учасниками чемпiонату через митний кордон України вiдповiдно до статтi 11 Закону України "Про органiзацiю та проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi", здiйснюється митним органом за мiсцем проведення зазначених заходiв або митним органом у пунктi пропуску через державний кордон України за мiсцем ввезення таких предметiв.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.