ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ ЗВ'ЯЗКУ ТА IНФОРМАТИЗАЦIЇ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

10.12.2002 N 235/688


Про затвердження Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
8 сiчня 2003 р. за N 7/7328


     Вiдповiдно до Митного кодексу України та Закону України "Про поштовий зв'язок", з метою встановлення порядку обробки, пересилання, а також документального оформлення депеш з поштовими вiдправленнями у пунктах мiжнародного поштового обмiну України НАКАЗУЄМО:

     1. Затвердити Правила приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну (далi - Правила), що додаються.

     2. Вiддiлу стратегiї розвитку поштового зв'язку Держкомзв'язку України (Гавриш Н.Г.):

     2.1. Забезпечити подання цього наказу на реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     2.2. Довести цей наказ до пiдприємств (операторiв) поштового зв'язку, якi в установленому порядку надають послуги з пересилання мiжнародних поштових вiдправлень.

     3. Секретарiату Держмитслужби України забезпечити доведення цього наказу до митних органiв.

     4. Уважати такими, що не застосовуються на територiї України, "Правила приема и отправки международной почты пунктами международного почтового обмена СССР", затвердженi Головним поштовим управлiнням Мiнiстерства зв'язку СРСР, 1982 р.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держкомзв'язку України Коляденка В.А., заступника Голови Держмитслужби України Пашка П.В.

Голова Державного комiтету зв'язку та iнформатизацiї України М.Гончар
Голова Державної митної служби України М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ державного комiтету зв'язку та iнформатизацiї України, Державної митної служби України
10.12.2002 N 235/688
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
8 сiчня 2003 р. за N 7/7328

ПРАВИЛА
приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

     Цi Правила, розробленi вiдповiдно до актiв Всесвiтнього поштового союзу та iнших нормативно-правових актiв, що регламентують дiяльнiсть у сферi надання послуг поштового зв'язку, визначають порядок приймання, вiдправляння та документального оформлення депеш з поштовими вiдправленнями у пунктах мiжнародного поштового обмiну України.

1. Визначення термiнiв

     У цих Правилах термiни вживаються у такому значеннi:

     Депеша - пошта (мiшок або декiлька мiшкiв з письмовою кореспонденцiєю, перiодичними виданнями, поштою у великiй кiлькостi, дрiбними пакетами, вiдправленнями з оголошеною цiннiстю, посилками i порожнiми мiшками /або група посилок, не запакованих у поштову тару/), що вiдправляються водночас з мiсця мiжнародного поштового обмiну однiєї країни до вiдповiдного зарубiжного мiсця мiжнародного поштового обмiну iншої країни згiдно з Керiвництвом з направлення мiжнародної пошти за однiєю письмовою картою CN 31 чи CN 32 або посилковою картою CP 86 чи CP 87.

     Мiсце мiжнародного поштового обмiну (далi - ММПО) - виробничий пiдроздiл оператора поштового зв'язку, який здiйснює обробку мiжнародних поштових вiдправлень (далi - МПВ), пред'явлення їх митному органу для здiйснення митного контролю та митного оформлення та вiдправлення за призначенням.

     Митниця ПМПО - митний орган, у зонi дiяльностi якого розташований ПМПО.

     Пункт мiжнародного поштового обмiну (далi - ПМПО) - виробничий пiдроздiл оператора поштового зв'язку, який здiйснює безпосереднiй обмiн депешами з мiжнародною поштою iз зарубiжними поштовими службами.

2. Загальнi положення

     2.1. ПМПО органiзовуються на базi виробничих пiдроздiлiв операторiв поштового зв'язку, якi мають у своїй структурi ММПО, за умови погодження з митним органом України, у зонi дiяльностi якого передбачається вiдкриття ПМПО, Держмитслужбою та Держкомзв'язком.

     2.2. Обмiн депешами iз зарубiжними поштовими службами ПМПО можуть здiйснювати через пiдпорядкованi їм роз'їзнi бригади поштових вагонiв мiжнародних маршрутiв або через служби мiжнародних сполучень повiтряного, морського або автомобiльного транспорту.

     2.3. У виробничiй дiяльностi ПМПО керуються цими Правилами, актами Всесвiтнього поштового союзу, Правилами надання послуг поштового зв'язку, затвердженими постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.08.02 N 1155, Керiвництвом з направлення мiжнародної пошти, планами направлення вихiдних, транзитних депеш та порожнiх мiшкiв, Положенням про митний контроль та митне оформлення мiжнародних поштових вiдправлень, затвердженим наказом Державної митної служби України i Державного комiтету зв'язку та iнформатизацiї України вiд 27.10.99 N 680/108, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї 17.11.99 за N 791/4084 (iз змiнами i доповненнями).

     2.4. На ПМПО покладаються такi функцiї:

     приймання депеш з мiжнародною поштою, що надходять наземним, морським i авiатранспортом, з ММПО та ПМПО України;

     передача депеш зарубiжним поштовим службам безпосередньо або транспортним (транспортно-експедицiйним) компанiям, що надають послуги з перевезення мiжнародних вантажiв авiацiйним, морським, залiзничним й автомобiльним транспортом (далi - перевiзники), якщо перевезення депеш здiйснюється за їхнiм посередництвом;

     приймання депеш безпосередньо вiд зарубiжних поштових служб або перевiзникiв;

     вiдправляння за призначенням вхiдних i транзитних депеш, що надходять вiд зарубiжних поштових служб;

     складання мiжнародної документацiї на вiдправляння депеш за кордон авiацiйним, морським, автомобiльним транспортом i поштовими вагонами;

     поiменної перевiрки вихiдних, вхiдних i транзитних депеш, складання супровiдних документiв, оформлення порушень, виявлених при прийманнi та перевiрцi депеш.

     2.5. Депешi з мiжнародною поштою, що надходять до ПМПО, перевiряються (зовнiшнiй стан поштових речей та посилок, що пересилаються не запакованими у поштову тару, i супровiднi документи) та вiдправляються за призначенням без їх розкриття.

     2.6. Працiвники ПМПО зобов'язанi пред'являти депешi з усiма видами пошти та супровiдними документами пiдроздiлам митницi для митного контролю та оформлення.

     2.7. Митний контроль за перемiщенням депеш з мiжнародною поштою територiєю України здiйснюється Держмитслужбою України.

     2.8. Пiдставою для пропуску депеш з мiжнародною поштою через митний кордон України є проставлення посадовою особою митницi ПМПО вiдбитка штампа "Пiд митним контролем" на накладних здачi CN 37, CN 38, CN 41 та накладних ф.16 для вхiдних депеш, вiдбитка штампа "Пiд митним контролем" на накладних ф.16 - для транзитних депеш, вiдбитка особистої номерної печатки на накладних здачi CN 37, CN 38, CN 41 - для вихiдних депеш.

     2.9. Якщо пересилання депеш з мiжнародними поштовими вiдправленнями транзитом через територiю України здiйснюється без участi операторiв поштового зв'язку, то контроль за перемiщенням таких депеш здiйснюється вiдповiдно до Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335 (iз змiнами i доповненнями).

3. Загальнi вимоги до депеш з мiжнародними поштовими вiдправленнями

     3.1. Депешi формуються з:

     письмовою кореспонденцiєю (простi та рекомендованi листи, поштовi картки й бандеролi, перiодичнi видання, дрiбнi пакети, вiдправлення з оголошеною цiннiстю, мiшки "М", секограми, мiжнародна комерцiйна кореспонденцiя з вiдповiддю (далi - МККВ);

     експрес-листами;

     посилками;

     поштою у великiй кiлькостi;

     вiдправленнями мiжнародної прискореної пошти (EMS);

     згрупованими поштовими вiдправленнями з позначкою "Консигнацiя";

     порожньою тарою.

     3.2. Депешi розподiляються на:

     вихiднi, що вiдправляються ММПО України за кордон;

     вхiднi, що надходять вiд зарубiжних поштових служб в Україну;

     транзитнi, що пересилаються транзитом через територiю України.

     3.3. Мiжнародна пошта, що вiдправляється з ММПО України за кордон, повинна надходити до ПМПО в запломбованих мiшках, контейнерах чи iнших ємностях з адресними ярликами. Посилки, що вiдправляються в сумiжнi з Україною країни, за погодженням з вiдповiдною поштовою Адмiнiстрацiєю, можуть пересилатися не запакованими в ємностi.

     Посилки, що вiдправляються до зарубiжних країн, пересилаються в мiшках, запломбованих свинцевими, а при наявностi пристрою, що закривається, - пластмасовими пломбами. Пломби можуть бути виготовленi з легкого металу або пластичного матерiалу з розбiрливим зазначенням на них латинськими лiтерами найменування ММПО.

     Громiздкi, крихкi посилки або тi посилки, характер яких цього вимагає, можуть пересилатись не запакованими в ємностi. Для визначення депешi, до якої вони належать, на такi посилки повинен наклеюватися ярлик CP 83 або CP 84. Ярлики посилок з оголошеною цiннiстю, що пересилаються не запакованими в ємнiсть, повиннi бути позначенi лiтерою "V". Проте посилки, що направляються морським шляхом, за винятком громiздких посилок, повиннi пересилатися в ємностях.

     Маса мiшкiв з письмовою кореспонденцiєю, що вiдправляються за кордон, не повинна перевищувати 30 кг, а маса мiшкiв з вiдправленнями EMS та з посилками - 32 кг.

     3.4. Мiшки з мiжнародною поштою повиннi надходити до ПМПО з адресними ярликами, виготовленими з щiльного паперу.

     Вiдповiдно до шляху направлення депеш установленi такi форми мiшкових ярликiв:

     CN 34 (C 83) - для мiшкiв з письмовою кореспонденцiєю (посилками) депеш, що вiдправляються наземним або морським транспортом;

     CN 35 (CP 84) - для мiшкiв з письмовою кореспонденцiєю, вiдправленнями EMS, експрес-листами, посилками депеш, що вiдправляються авiатранспортом;

     CN 36 (CP 85) - для мiшкiв з письмовою кореспонденцiєю (посилками) депеш S.A.L. (наземних депеш, що перевозяться авiатранспортом).

     Залежно вiд виду та категорiї поштових вiдправлень, що пересилаються в мiшку, адреснi ярлики застосовуються:

     яскраво-червоного кольору - для мiшкiв з рекомендованими поштовими вiдправленнями, вiдправленнями з оголошеною цiннiстю, експрес-листами i письмовими картами;

     бiлого кольору - для мiшкiв з укладенням тiльки простих вiдправлень, що пересилаються наземним i повiтряним транспортом, та мiшкiв з укладенням газет, що подаються у великiй кiлькостi видавцями чи їхнiми уповноваженими i якi пересилаються тiльки наземним транспортом, за винятком тих, що повертаються вiдправнику. Вiдмiтки "Journaux" ("Газети") або "JX" проставляються на ярлику бiлого кольору, якщо в мiшки вкладенi тiльки вiдправлення цiєї категорiї;

     блакитного кольору - для мiшкiв з укладенням простих вiдправлень, що пересилаються тiльки наземним транспортом, мiшкiв з перiодичними виданнями, дрiбними пакетами та секограмами. Вiдмiтка "Ecrits periodiques" ("Перiодичнi видання") проставляються на ярлику блакитного кольору, якщо в мiшки вкладенi тiльки вiдправлення цiєї категорiї;

     зеленого кольору - для порожнiх мiшкiв;

     фiолетового кольору - для мiшкiв виключно з простими вiдправленнями у великiй кiлькостi;

     жовто-червоного кольору - для мiшкiв з посилками;

     бiлого кольору з червоно-синiми смужками по краях з логотипом EMS - для мiшкiв з вiдправленнями EMS.

     3.5. На адресних ярликах депеш з мiжнародною поштою, що пересилаються наземним транспортом, зазначається: найменування ММПО вiдправляння депеш, країна призначення та найменування зарубiжного ММПО, номер депешi, дата її вiдправляння, маса, шлях прямування. При пересиланнi мiшкiв з рекомендованими вiдправленнями письмової кореспонденцiї та посилками, на адресних ярликах зазначається їхня кiлькiсть. Якщо депеша пересилається морським шляхом, то на адресному ярлику додатково зазначається найменування судна i порт вивантаження.

     На адресних ярликах депеш з мiжнародною поштою, що пересилаються авiатранспортом, крiм того, зазначається номер рейсу лiтака, аеропорт вивантаження, а при необхiдностi аеропорт перевантаження. У верхнiй частинi ярлика зазначається вiдмiтка "Par avion" ("Авiа").

     На мiшкових ярликах авiадепеш з експрес-листами проставляється вiдмiтка "Post Express".

     Якщо авiадепешi в одному i тому самому аеропорту перевантажуються без участi поштової служби, то до мiшкiв також додаються ярлики CN 42 оранжевого кольору з вiдмiткою "Transbordement direct " ("Пряме перевантаження").

     Адреснi ярлики депеш, що вiдправляються S.A.L., заповнюються у порядку, передбаченому для ярликiв депеш, що пересилаються авiатранспортом, лише з рiзницею, що у верхнiй його частинi зазначається вiдмiтка "S.A.L. наземна, авiашляхом".

     На ярликах мiшкiв з порожньою тарою зазначається вiдмiтка "Sacs vides" ("Порожнi мiшки").

     Адреснi ярлики заповнюються латинськими лiтерами i арабськими цифрами. Наявнiсть лiтери "F" на адресних ярликах яскраво-червоного, жовто-червоного кольорiв i бiлого кольору з червоно-синiми смужками по краю та логотипом EMS свiдчать, що в даному мiшку пересилаються письмовi карти CN 31, CN 32 або посилковi карти CP 86, CP 87. Мiшок з лiтерою "F" називається головним.

4. Приймання та вiдправлення депеш з вихiдною з України мiжнародною поштою, що пересилається наземним транспортом

     4.1. Депешi з вихiдною з України мiжнародною поштою разом з трьома примiрниками накладних здачi CN 37 (на другому та третьому примiрниках яких повинен бути вiдбиток штампа "Пiд митним контролем" митницi ММПО, який дозволив випуск цих депеш) (додаток 1) надходять до ПМПО з ММПО за накладною ф. 16 (додаток 2), в якiй депешi приписуються iз зазначенням виду депеш (LC/AO та CP), їхнiх номерiв, ММПО призначення, кiлькостi мiшкiв кожної депешi, їхньої маси та загальної кiлькостi мiшкiв. Накладнi здачi CN 37 приписуються загальною кiлькiстю.

     Депешi з порожньою тарою i накладнi здачi CN 47 надходять до ПМПО за накладною ф. 16. На накладних CN 47 вiдбиток штампа "Пiд митним контролем" митницi ММПО, яка дозволила випуск депеш, не проставляється.

     4.2. Приймання та перевiрка депеш здiйснюється двома працiвниками ПМПО у присутностi посадової особи митницi ПМПО.

     При прийманнi мiшкiв з ярликами яскраво-червоного, жовто-червоного кольорiв i бiлого кольору з червоно-синiми смужками по краю та логотипом EMS, а також поштових посилок, що пересилаються не запакованими в ємнiсть, працiвники ПМПО звiряють їх з даними накладної здачi CN 37. Водночас перевiряється зовнiшнiй стан посилок (цiлiсть оболонки, перев'язу, печаток) та мiшкiв (цiлiсть оболонки, пломб, перев'язу), а за адресами ярлика - ММПО призначення депеш.

     Мiшки з ярликами бiлого, блакитного, зеленого i фiолетового кольорiв приймаються загальним рахунком з перевiркою їхнього зовнiшнього стану та адресування.

     Перевiрка за депешами кiлькостi прийнятих мiшкiв з ярликами бiлого, блакитного, зеленого i фiолетового кольорiв здiйснюється пiсля закiнчення обмiну.

     Якщо з будь-яких причин перевiрити поiменно мiжнародну пошту неможливо, то вона приймається загальним рахунком з ретельним оглядом зовнiшнього стану поштових речей, особливо мiшкiв з ярликами яскраво-червоного i жовто-червоного кольорiв, а також поштових посилок, що пересилаються не запакованими в ємнiсть. Пiсля закiнчення обмiну одержана пошта перевiряється поiменно.

     Працiвники ПМПО, якi брали участь в обмiнi пошти, розписуються за прийняту пошту в накладнiй ф. 16 iз зазначенням фактичної кiлькостi (лiтерами) одержаних мiшкiв (посилок), накладних здачi CN 37 та години приймання. Крiм того, на накладнiй ф. 16 проставляється вiдбиток календарного штемпеля. Перший примiрник накладної ф. 16 долучається до документiв ПМПО України.

     4.3. У разi недоодержання одного або декiлькох мiшкiв депеш, приписаних до накладної ф. 16, складається акт ф. 51-1 у трьох примiрниках. Перший примiрник акта ф.51-1 надсилається виробничому пiдроздiлу, який здав пошту до ПМПО, другий - до ММПО України, яке формувало депешу, третiй долучається до документiв ПМПО.

     На фактичну кiлькiсть пошти складається накладна здачi CN 37 i депеша передається для вiдправляння за призначенням. Вiдповiднi виробничi пiдроздiли при надходженнi акта ф. 51-1 зобов'язанi провести перевiрку викладених в ньому фактiв i про наслiдки повiдомити ПМПО.

     4.4. Пiсля перевiрки депеш посадова особа митницi ПМПО проставляє на другому та третьому примiрниках накладних здачi CN 37 вiдбиток особистої номерної печатки.

     До передачi депеш зарубiжним поштовим службам (перевiзникам) вони зберiгаються в ПМПО у порядку, який забезпечує їх схороннiсть.

     4.5. На пiдставi накладних здачi CN 37, складених в ММПО формування депеш, ПМПО складає загальну накладну здачi CN 37, за якою здiйснюється здавання депеш з мiжнародною поштою зарубiжнiй поштовiй службi. Працiвник зарубiжної поштової служби, який приймає пошту, зазначає кiлькiсть (лiтерами) одержаних мiшкiв (посилок), накладних здачi CN 37 та години приймання й ставить свiй пiдпис. Вiдмiтка засвiдчується пiдписом i вiдбитком календарного штемпеля або штампа його служби.

     4.6. У разi перевезення депеш з мiжнародною поштою автомобiльним транспортом оператора поштового зв'язку загальна накладна здачi складається у п'яти примiрниках:

     перший примiрник загальної накладної здачi CN 37 (з доданням одного примiрника накладних здачi CN 37, складених в ММПО формування депешi) направляється з поштою до зарубiжного ПМПО;

     другий (з доданням одного примiрника накладних здачi CN 37, складених в ММПО формування депешi) долучається до документiв ПМПО;

     третiй (з доданням одного примiрника накладних здачi CN 37, складених в ММПО формування депешi) передається митницi ПМПО;

     четвертий (з вiдмiткою зарубiжної поштової служби про приймання пошти) долучається до документiв ПМПО;

     п'ятий - передається митному органу в пунктi пропуску за межi митної територiї України.

     На вимогу митних органiв кiлькiсть примiрникiв загальної накладної здачi CN 37 може бути збiльшена.

     Кузови автомобiлiв, якими перевозяться депешi, опломбовуються посадовою особою митницi ПМПО та працiвником ПМПО. Номери пломб зазначаються у загальнiй накладнiй здачi CN 37, на якiй посадова особа митницi ПМПО проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем".

     4.7. У разi перевезення депеш автомобiльним транспортом перевiзником перший примiрник накладної здачi CN 37 призначається для зарубiжного ММПО, на другому примiрнику проставляється вiдмiтка перевiзника про приймання пошти i вiн долучається до документiв ПМПО, третiй примiрник з вiдмiткою зарубiжної поштової служби зберiгається в перевiзника, четвертий - передається митницi ПМПО, п'ятий примiрник передається митному органу в пунктi пропуску за межi митної територiї України.

     4.8. Якщо перевезення депеш здiйснюється морським транспортом, то ПМПО загальну накладну здачi CN 37 (додаток 3) складає в п'яти примiрниках:

     два примiрники накладної здачi CN 37 пересилаються разом з поштою в контейнерi, один з них з вiдмiткою зарубiжної поштової служби про приймання депеш повертається ПМПО;

     два примiрники передаються митницi ПМПО (один залишається в митницi ПМПО, другий - надсилається до митницi ММПО);

     один (з вiдбитком особистої номерної печатки посадової особи митницi ПМПО, яка дозволила випуск пошти за кордон, та вiдмiткою морської служби перевезення про приймання депеш) долучається до документiв ПМПО.

     4.9. Вiдправляння за кордон депеш з вихiдною з України мiжнародною поштою здiйснюється згiдно з планами направлення вихiдної з України за кордон мiжнародної письмової кореспонденцiї та посилок, що пересилаються наземним транспортом.

5. Приймання та вiдправлення до ММПО депеш з вхiдною в Україну мiжнародною поштою, що пересилається наземним транспортом

     5.1. Приймання депеш з мiжнародною поштою вiд зарубiжної поштової служби (перевiзника) здiйснюється за накладними здачi CN 37, що надаються в двох примiрниках. Перший примiрник накладної разом з поштою призначений ПМПО України, другий - з вiдмiткою ПМПО про приймання пошти повертається зарубiжнiй поштовiй службi, яка здає депешi.

     5.2. У разi перевезення депеш з мiжнародною поштою автомобiльним транспортом посадова особа митницi ПМПО перевiряє цiлiсть опломбування кузова автомобiля, яким здiйснюється їхнє перевезення.

     5.3. У разi вiдсутностi накладної здачi CN 37 ПМПО, що здiйснює приймання депеш, повинен скласти накладну здачi CN 37 у трьох примiрниках на фактично одержану пошту. Два примiрники накладної здачi CN 37 разом з перевiрним повiдомленням CN 43 направляються зарубiжному ММПО формування депеш, iз яких один примiрник накладної здачi CN 37 пiсля перевiрки i вiдповiдного пiдтвердження зарубiжним ММПО повертається ПМПО.

     5.4. Приймаючи мiшки з ярликами яскраво-червоного, жовто-червоного кольорiв i посилки, що пересилаються не запакованими в ємностi, працiвники ПМПО України звiряють їх данi з записом в накладнiй здачi CN 37. Водночас перевiряється зовнiшнiй стан мiшкiв або посилок, цiлiсть пломб, перев'язу, ММПО призначення депеш за адресними ярликами.

     Мiшки з бiлими, блакитними, фiолетовими i зеленими ярликами приймаються загальним рахунком з перевiркою їх зовнiшнього стану та адресування. Пiсля закiнчення обмiну за накладними здачi CN 37 здiйснюється перевiрка кiлькостi мiшкiв в депешах та маса всiх мiшкiв.

     Якщо буде встановлена розбiжнiсть фактичної маси мiшка з масою, зазначеною на ярликах CN 34 або CP 83, на 200 або менше грамiв, то данi зарубiжного ММПО вважаються правильними. Якщо розбiжнiсть маси буде перевищувати 200 грамiв, маса на ярлику i в накладнiй здачi CN 37 виправляється, про що зарубiжне ММПО подачi депешi повiдомляється перевiрним повiдомленням CN 43 або CP 78, яке вiдправляється електронною поштою (факсимiльним зв'язком) чи пересилається простим порядком якнайшвидшим шляхом (повiтряним або наземним). У разi проходження депеш транзитом через iншi країни перевiрне повiдомлення CN 43 або CP 78 направляється також останнiй промiжнiй зарубiжнiй поштовiй установi.

     5.5. При надходженнi до ПМПО мiшкiв з ярликами яскраво-червоного та жовто-червоного кольору в дефектному станi або якщо є припущення щодо пошкодження вкладення, мiшок розкривається для перевiрки, пiсля чого мiшок з вкладенням у тому станi, в якому вiн надiйшов, вкладається в iнший мiшок. Данi з початкового ярлика переносяться на новий ярлик, на якому проставляється вiдбиток календарного штемпеля i вiдмiтка "Remballe`'a" (Перезапаковано в...). На перезапаковану депешу складається перевiрне повiдомлення CN 43 або CP 78 у чотирьох примiрниках, iз яких один вкладається в перезапаковану депешу, два - вiдправляються зарубiжному ММПО, звiдки одержана депеша, один - долучається до документiв ПМПО. Якщо вiдправляння депеш здiйснювала зарубiжна установа мiжнародного поштового обмiну, що не є ММПО формування депеш, перевiрне повiдомлення складається в п'яти примiрниках, iз яких один направляється також цiй установi.

     На накладнiй здачi CN 37 проставляється вiдмiтка щодо одержання депешi в пошкодженому станi, яка засвiдчується пiдписами працiвникiв ПМПО України та зарубiжної поштової служби (перевiзника), якi брали участь в обмiнi пошти, з проставленням вiдбиткiв календарних штемпелiв (штампiв) ПМПО України та цiєї поштової служби (перевiзника).

     У разi перепакування мiшкiв з вхiдною мiжнародною поштою ПМПО України складає акт ф. 51-2 у двох примiрниках, перший примiрник якого разом з перепакованими мiшками направляється за призначенням до вiдповiдного ММПО України, другий примiрник долучається до документiв ПМПО.

     5.6. У разi невiдповiдностi фактично одержаної пошти (нестача або надлишок мiшкiв), у накладнiй здачi CN 37 робиться вiдповiдна вiдмiтка. Наприклад: "Прийнято двадцять два мiшки. Не виявилось одного мiшка з письмовою кореспонденцiєю за депешею N 15 з Москви РСI-1". Вiдмiтка засвiдчується пiдписами працiвникiв ПМПО України та зарубiжної поштової служби (перевiзника), якi здiйснювали обмiн пошти, з проставленням вiдбиткiв календарних штемпелiв (штампiв) ПМПО України та цiєї поштової служби (перевiзника).

     5.7. Депешi з вхiдною в Україну мiжнародною письмовою кореспонденцiєю та посилками разом з накладними здачi CN 37, складеними зарубiжним ММПО, пред'являються митницi ПМПО для митного контролю.

     На накладних здачi CN 37 посадова особа митницi ПМПО ставить вiдбиток штампа "Пiд митним контролем".

     5.8. Накладнi здачi CN 37 та депешi з вхiдною в Україну мiжнародною поштою приписуються в ПМПО до накладних ф. 16, що адресуються до вiдповiдного ММПО. У накладнiй ф.16 зазначаються номери депеш, вид депеш (LC/AO, CP), ММПО призначення, кiлькiсть мiшкiв та ящикiв кожної депешi та загальна кiлькiсть мiшкiв, а також маса кожної депешi. Накладнi здачi CN 37 приписуються загальною кiлькiстю.

     Накладнi ф. 16 складаються у чотирьох примiрниках. На кожному примiрнику накладної ф. 16 посадова особа митницi ПМПО ставить вiдбиток штампа "Пiд митним контролем", пiсля чого пошта разом з двома примiрниками накладної ф. 16, один iз яких пiдлягає передачi пiдроздiлу митницi ММПО, та накладною здачi CN 37 направляється до ММПО. Третiй примiрник накладної ф. 16 передається митницi ПМПО, яка дозволила ввезення пошти в Україну, четвертий - долучається до документiв ПМПО.

     5.9. Депешi з вхiдною в Україну мiжнародною письмовою кореспонденцiєю, посилками, порожньою тарою з ПМПО вiдправляються до вiдповiдних ММПО України згiдно з Планом направлення внутрiшньої пошти.

     5.10. До вiдправляння за призначенням депешi з мiжнародною поштою i супровiдними документами зберiгаються в ПМПО в порядку, що забезпечує їх схороннiсть.

     5.11. При передачi депеш в поштовi вагони (автомобiлi) здiйснюється перерахунок їхньої кiлькостi. При цьому перевiряється належнiсть кожнiй депешi мiшкiв з ярликами яскраво-червоного, жовто-червоного кольору i посилок, що пересилаються не запакованими в ємнiсть.

6. Приймання та вiдправлення транзитних депеш, що пересилаються територiєю України наземним транспортом

     6.1. Транзитнi депешi з мiжнародною поштою приймаються вiд зарубiжних поштових служб (перевiзникiв) у порядку, визначеному в пунктах 5.1-5.6 цих Правил.

     6.2. Транзитнi депешi, що пересилаються територiєю України, повиннi бути опломбованi зарубiжними ММПО.

     6.3. Прийнятi вiд зарубiжних поштових служб (перевiзникiв) транзитнi депешi вiдправляються пiсля пред'явлення їх митницi ПМПО та одержання дозволу на пересилання територiєю України до ПМПО України, який здiйснює обмiн з вiдповiдною зарубiжною поштовою службою, згiдно з Планом направлення транзитних депеш.

     6.4. Вiдправляння транзитних депеш з ПМПО України, який приймає депешi, до ПМПО України, який їх здає вiдповiднiй зарубiжнiй поштовiй службi, здiйснюється за накладними ф.16, що складаються у чотирьох примiрниках.

     На всiх примiрниках накладної ф. 16 посадова особа митницi ПМПО проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем".

     Два примiрники накладної ф. 16 разом з накладною здачi CN 37 вiдправляються разом з депешами до ПМПО України, який здає пошту зарубiжнiй поштовiй службi, третiй долучається до документiв ПМПО, який прийняв депешi, четвертий - передається митницi ПМПО, яка дозволила їх пересилання територiєю України.

     6.5. Пересилання транзитних депеш i накладних здачi CN 37 територiєю України до випускного ПМПО України здiйснюється у порядку, який забезпечує їхню схороннiсть.

     6.6. ПМПО України, який здає вiдповiднiй поштовiй службi транзитнi депешi, на пiдставi накладних здачi CN 37, одержаних з-за кордону, складає загальну накладну здачi CN 37 (додаток 4) у трьох примiрниках.

     Транзитнi депешi, що надiйшли до ПМПО України для передачi зарубiжним поштовим службам (перевiзникам), накладнi ф.16, накладнi здачi CN 37, складенi зарубiжним ММПО, та загальнi накладнi здачi CN 37 пред'являються митницi ПМПО на митний контроль.

     Митниця ПМПО за наявностi на накладних ф.16 вiдбитка штампа митницi ПМПО, яка дозволила їх пересилання територiєю України, непошкоджених пломб, печаток, оболонок, перев'язу на мiшках, а також якщо їхня кiлькiсть вiдповiдає зазначенiй у накладних здачi CN 37, випускає депешi за кордон. Дозвiл на вiдправляння депеш за кордон оформляється шляхом проставлення на другому та третьому примiрниках загальної накладної здачi CN 37 вiдбитка особистої номерної печатки посадової особи митницi ПМПО. Один примiрник загальної накладної здачi CN 37 з вiдбитком особистої номерної печатки посадової особи митницi залишається в митницi ПМПО.

     6.7. Депешi з порожньою тарою i накладнi здачi CN 47 надходять до ПМПО за накладними ф.16. На накладних здачi CN 47 вiдбиток особистої номерної печатки посадової особи пiдроздiлу митницi ПМПО не проставляється.

     6.8. Здавання мiжнародної транзитної пошти зарубiжнiй поштовiй службi здiйснюється за загальною накладною здачi CN 37 у порядку, зазначеному в пунктi 4.5.

     Накладна здачi CN 37 може бути складена в чотирьох примiрниках, якщо перевезення депеш мiж двома вiдповiдними ММПО здiйснюється при посередництвi перевiзника. У цьому разi перевiзнику передається два примiрники накладної, iз яких один передається зарубiжнiй поштовiй службi разом з депешами, другий з вiдмiткою зарубiжної поштової служби про приймання пошти повертається ПМПО України, третiй примiрник накладної здачi CN 37 з вiдмiткою перевiзника про приймання пошти долучається до документiв ПМПО України, четвертий - передається пiдроздiлу митницi ПМПО.

     6.9. Порушення, виявленi при прийманнi транзитних депеш вiд зарубiжної поштової служби (пошкодження мiшкiв, нестача депешi, мiшка), оформляються у порядку, передбаченому пунктами 5.3-5.6 цих Правил.

7. Приймання та вiдправлення депеш з вихiдною з України мiжнародною поштою, що пересилається авiатранспортом

     7.1. Депешi з вихiдною з України мiжнародною поштою, порожньою тарою, що пересилаються авiатранспортом, та депешi S.A.L. з ММПО надходять до ПМПО за накладними CN 38 (додаток 5), CN 41(додаток 6), CN 47 з припискою їх до накладної ф. 16 (додаток 7).

     Накладнi CN 38, CN 41, CN 47 складаються в п'яти примiрниках для кожного аеропорту посадки. На другому та третьому примiрниках накладних CN 38, CN 41 повинен бути вiдбиток штампа "Пiд митним контролем" митницi ММПО, що дозволила випуск пошти за кордон. Вiдбиток штампа "Пiд митним контролем" митницi ММПО на накладних здачi CN 47 депеш з порожнiми мiшками не проставляється.

     7.2. Приймання та перевiрка депеш з мiжнародною поштою здiйснюється в порядку, викладеному в пунктах 4.2, 4.3 цих Правил. Мiжнароднi поштовi авiавiдправлення повиннi бути запакованими в мiшки синього кольору або в мiшки з широкою синьою смужкою, на яких чiтко латинськими лiтерами зазначається належнiсть мiшкiв (найменування ММПО i країна) i вiдмiтка "Postes" ("Пошта").

     7.3. Пiсля митного контролю i проставлення посадовою особою митницi ПМПО вiдбитка особистою номерної печатки авiадепешi та депешi S.A.L. здаються перевiзнику, про що робиться вiдповiдна вiдмiтка про приймання пошти на примiрнику накладних CN 38, CN 41 (з вiдбитком особистої номерної печатки посадової особи митницi ПМПО), CN 47, якi залишаються в ПМПО. Два примiрники накладних передаються працiвникам аеропорту, з якого вiдправляється пошта, два примiрники вкладаються в конверт CN 45, що передається на борт лiтака, iз яких один примiрник з вiдмiткою про приймання депеш зберiгається в аеропортi, другий примiрник пересилається разом з депешами до зарубiжного ММПО, якому адресованi накладнi CN 38, CN 41, CN 47.

     7.4. Вiдправляння за кордон депеш з вихiдною з України авiапоштою, поштою S.A.L. i порожньою тарою здiйснюється згiдно з планами направлення вихiдної з України авiакореспонденцiї, авiапосилок та порожньої тари.

     Порядок погодження планiв направлення перевезення пошти авiатранспортом, гарантованих норм завантаження лiтакiв, порядок приймання, строки передачi, оформлення та перевезення пошти, обов'язки авiатранспортних пiдприємств при затриманнi вильоту лiтакiв i вимушених посадок, оформлення порушень правил перевезення пошти повiтряними лiнiями, вiдповiдальнiсть сторiн, оплата i розрахунки за перевезення пошти та iншi питання регламентуються Правилами перевезення пошти повiтряними суднами, затвердженими наказом Державного комiтету зв'язку та iнформатизацiї України та Мiнiстерства транспорту України вiд 08.06.99 N 105/297, зареєстрованими в Мiнiстерствi юстицiї України 05.07.99 за N 435/3728 (далi - Правила перевезення пошти повiтряними суднами), а також договорами на перевезення пошти, укладеними мiж операторами поштового зв'язку й авiакомпанiями.

8. Приймання та вiдправлення депеш з вхiдною в Україну мiжнародною поштою, що пересилається авiатранспортом

     8.1. Приймання депеш з мiжнародною авiапоштою, поштою S.A.L. i порожньою тарою вiд вiдповiдних служб аеропорту здiйснюється за накладними CN 38 (додаток 8), CN 41, CN 47, що надаються в двох примiрниках. Перший примiрник накладної разом з поштою приймається працiвником ПМПО, другий - з вiдмiткою ПМПО про приймання пошти повертається вiдповiднiй службi аеропорту.

     Якщо не буде оригiналу накладної здачi CN 38, CN 41, CN 47, то ПМПО зобов'язаний прийняти замiнну накладну здачi CN 46, складену авiакомпанiєю. Про це повiдомляється ММПО вiдправляння депешi перевiрним повiдомленням CN 43 з додатком двох копiй замiнної накладної здачi CN 46.

     8.2. Приймання та перевiрка депеш здiйснюється двома працiвниками ПМПО у присутностi посадової особи митницi ПМПО.

     Пiд час приймання пошти перевiряється маса всiх одержаних мiшкiв.

     Щодо маси мiшкiв авiадепеш, прiоритетних депеш або депеш з поштою у великiй кiлькостi данi ММПО подачi вважаються правильними, якщо фактична маса вiдрiзняється вiд зазначеної на 100 грамiв чи менше, для авiадепеш з вiдправленнями мiжнародної комерцiйної кореспонденцiї з вiдповiддю (МККВ) - на 100 грамiв чи менше або на 20 вiдправлень чи менше, а для депеш S.A.L. - на 200 грамiв чи менше.

     Приймаючи мiшки з ярликами яскраво-червоного, жовто-червоного кольорiв, i бiлого кольору з червоно-синiми смужками по краю та логотипом EMS працiвник ПМПО звiряє їх данi з записами в накладних CN 38, CN 41, CN 47, водночас перевiряє справнiсть оболонки мiшкiв, цiлiсть пломб, перев'язку, а за адресними ярликами - ММПО призначення.

     Мiшки з бiлими, блакитними, фiолетовими i зеленими ярликами приймаються загальним рахунком з оглядом зовнiшнього стану та адресування. Перевiрка кiлькостi цих мiшкiв iз записом в накладних CN 38, CN 41, CN 47 здiйснюється пiсля закiнчення приймання пошти.

     Якщо в накладних CN 38, CN 41, CN 47 будуть виявленi помилки, то вони негайно виправляються i про них повiдомляється перевiрними повiдомленнями CN 43 або CP 78, якi вiдправляються електронною поштою (факсимiльним зв'язком) чи пересилаються простим порядком якнайшвидшим шляхом (повiтряним або наземним) останнiй промiжнiй зарубiжнiй поштовiй установi та ММПО вiдправляння депешi.

     8.3. Якщо при прийманнi депеш з мiжнародною авiапоштою, поштою S.A.L. i порожньою тарою вiд авiатранспортного пiдприємства буде виявлена нестача мiшкiв, накладних CN 38, CN 41, CN 47, будуть виявленi зайвi мiшки, пошкодження оболонки мiшкiв, перев'язу, пломб, розбiжнiсть маси мiшкiв та iншi порушення Правил перевезення пошти повiтряними суднами ( z0435-99 ), цi порушення оформляється мiжвiдомчим актом ф. 52.

     Мiжвiдомчий акт ф. 52 складається в чотирьох примiрниках. В актi докладно вiдображаються виявленi порушення. Акт пiдписується працiвниками ПМПО i служби перевезення аеропорту, якi брали участь в обмiнi пошти.

     Два примiрники акта передаються службi перевезення аеропорту, два - ПМПО.

     При незгодi з актом причина обумовлюється при його пiдписаннi. При одержаннi мiшкiв з пошкодженою оболонкою, перев'язом, пломбою або коли легко знiмається перев'яз, мiшки переважуються, звiряється фактична маса з масою, зазначеною на адресних ярликах i в накладних CN 38, CN 41, CN 47. Якщо виникає припущення щодо незабезпечення збереження вкладення мiшкiв, то для перевiрки вкладення мiшки розкриваються працiвниками ПМПО в присутностi працiвникiв митницi та аеропорту, а при необхiдностi, представника авiакомпанiї (як нацiональної, так i iноземної).

     Крiм мiжвiдомчого акта ф. 52, працiвниками ПМПО складається акт ф. 51-2, в якому докладно зазначається вкладення, що пересилалося в мiшку, його маса i виявленi порушення. Акт складається в трьох примiрниках за пiдписами осiб, якi брали участь в розкриттi пошкодженого мiшка. Перший примiрник акта передається службi перевезення аеропорту, другий - вкладається в перезапакований мiшок, третiй долучається до документiв ПМПО.

     Пiсля оформлення акта ф. 51-2 оболонка розкритого мiшка разом з вкладенням, пломбою, ярликом, перев'язом i одним примiрником акта ф. 51-2 запаковується в справний мiшок, на ярлик якого переносяться адреснi данi з початкового ярлика, мiшок вiдправляється за призначенням до вiдповiдного ММПО України.

     Крiм мiжвiдомчого акта ф. 52 i акта ф. 51-2 на виявленi порушення та перезапакування в iнший мiшок працiвники ПМПО, в залежностi вiд категорiї пошти, складають перевiрне повiдомлення CN 43 або CP 78 в п'яти примiрниках. Першi два примiрники перевiрного повiдомлення направляється до зарубiжної поштової служби, з якої надiйшов пошкоджений мiшок, третiй - до ММПО, яке склало депешу, четвертий долучається до документiв ПМПО, п'ятий вкладається в перезапакований мiшок для ММПО призначення депешi. Порядок вiдправляння перевiрних повiдомлень викладено у пунктах 5.3-5.5 цих Правил.

     8.4. Пiсля перевiрки депеш посадова особа пiдроздiлу митницi ПМПО проставляє на накладних здачi CN 38, CN 41 вiдбиток штампа "Пiд митним контролем". Вiдбиток штампа пiдроздiлу митницi ПМПО на накладних здачi CN 47 депеш з порожньою тарою не проставляється.

     8.5. Накладнi здачi CN 38, CN 41, CN 47 та депешi з вхiдною в Україну поштою приписуються в ПМПО до накладних ф. 16, що адресуються до вiдповiдного ММПО. Накладнi ф. 16 складаються у трьох примiрниках, на кожному з яких посадова особа митницi ПМПО проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем". Один примiрник накладної ф. 16 передається пiдроздiлу митницi ПМПО.

     До вiдправляння за призначенням депешi з мiжнародною поштою i супровiдними документами зберiгаються в ПМПО порядком, що забезпечує їх схороннiсть.

9. Приймання та вiдправлення транзитних депеш, що пересилаються авiатранспортом

     9.1. Транзитнi депешi з мiжнародною авiапоштою, поштою S.A.L. i порожньою тарою приймаються ПМПО вiд вiдповiдних служб аеропортiв у такому самому порядку, як i депешi з вхiдною в Україну мiжнародною авiапоштою, поштою S.A.L. i порожнiми мiшками.

     9.2. Транзитнi депешi пересилаються через територiю України за пломбами зарубiжних ММПО.

     9.3. Транзитнi депешi з мiжнародною авiапоштою, поштою S.A.L. пiсля одержання дозволу митницi на їх пересилання через територiю України вiдправляються згiдно з Планом направлення транзитних депеш.

     9.4. Транзитнi депешi з ПМПО України вiдправляються за загальними накладними CN 38 (додаток 9), CN 41, CN 47, складеними згiдно з Планом направлення транзитних депеш.

     Накладнi CN 38, CN 41, CN 47 складаються французькою або англiйською мовою i арабськими цифрами в п'ятьох примiрниках.

     Передача авiадепеш, депеш S.A.L. i депеш з порожньою тарою службi перевезення аеропорту здiйснюється в порядку, передбаченому в пунктi 7.3 цих Правил, а оформлення пошкоджених транзитних депеш - у пунктах 5.3-5.6 цих Правил.

10. Закiнчення робочого дня

     10.1. Пiсля закiнчення робочого дня (змiни) документи на одержану та вiдправлену пошту щоденно брошуруються в окремi пачки, що нумеруються, з додержанням послiдовностi передачi пошти.

     У кiнцi робочого дня (змiни) в документах кожної пачки повиннi бути пiдбитi пiдсумки, в яких зазначається залишок поштових речей (вiдправлень) вiд попереднього робочого дня (змiни), загальна кiлькiсть поштових речей (вiдправлень), що надiйшли та вiдправленi протягом дня (змiни) i що залишилися на наступний день.

     Щоденнi пiдсумки перевiряються i пiдписуються двома працiвниками, вiдповiдальними за облiк i здiйснення контролю.

     10.2. Рух i залишок поштових речей перевiряється шляхом звiрення документiв на вхiдну i вихiдну пошту. При перевiрцi встановлюється правильнiсть пiдрахованих i виведених за документами пiдсумкiв одержаних i вiдправлених поштових речей (вiдправлень).

     Документи зброшуровуються в пачки, нумеруються i здаються працiвнику, вiдповiдальному за їх збереження, пiд розписку. Зберiгання документiв на робочих мiсцях не дозволяється.

     Виробничi документи зберiгаються 1,5 року.

     У разi виникнення листування з питань розшуку мiжнародних поштових вiдправлень документи, що належать до цих вiдправлень, зберiгаються до закiнчення проведення вiдомчої перевiрки.

     У кiнцi роботи iменнi речi, у чистому виглядi, здаються на зберiгання вiдповiдальним особам. На робочих мiсцях наводиться належний порядок.

11. Порядок облiку мiжнародної наземної та авiапошти в ПМПО (поштових вагонах)

     11.1. З метою визначення транзитних i кiнцевих витрат за наземну пошту ПМПО України здiйснюють облiк транзитних депеш з мiжнародною письмовою кореспонденцiєю i посилками за вiдомостями (додатки 10, 11).

     Транзитна пошта облiковується тiльки у вхiдних ПМПО України.

     11.2. ПМПО України при аеропортi здiйснює облiк вихiдних з України i транзитних авiадепеш та депеш S.A.L. за накладними CN 38, CN 41 i вiдомостями (додаток 12).

     11.3. Вiдомостi надаються до виробничого пiдроздiлу, що здiйснює мiжнароднi розрахунки, не пiзнiше 7-го числа мiсяця, наступного за звiтним мiсяцем.

Начальник Вiддiлу стратегiї розвитку поштового зв'язку Н.Г.Гавриш

 

Додаток 1
до пункту 4.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок накладної здачi CN 37 на вихiднi депешi з посилками, складеної ММПО, з проставленням на нiй вiдбитка штампа митницi ПМПО

 

Додаток 2
до пункту 4.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок накладної ф. 16, складеної ММПО на вихiднi депешi з наземною поштою

 

Додаток 3
до пункту 4.8 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок заповнення накладної здачi CN 37 на вихiднi депешi з поштою, що вiдправляються морським транспортом з вiдбитком штампа митницi ПМПО

 

Додаток 4
до пункту 6.6 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок заповнення загальної накладної здачi CN 37 на транзитнi депешi, що вiдправляються з ПМПО

 

Додаток 5
до пункту 7.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок накладної здачi CN 38 на вихiднi депешi з авiапосилками, складеної ММПО, з проставленням на нiй вiдбитка штампа митницi ПМПО

 

Додаток 6
до пункту 7.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок накладної здачi CN 41 на вихiднi депешi з поштою S.A.L., складеної ММПО, з проставленням на нiй вiдбитка штампа митницi ПМПО

 

Додаток 7
до пункту 7.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок складення накладної ф. 16 на вихiднi авiадепешi

 

Додаток 8
до пункту 8.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок накладної здачi CN 38, що складена зарубiжною установою мiжнародного поштового обмiну

 

Додаток 9
до пункту 9.4 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Зразок складання ПМПО накладної здачi CN 38 на вихiднi авiадепешi

 

Додаток 10
до пункту 11.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Вiдомiсть
транзитних депеш з письмовою кореспонденцiєю, що пересилаються наземним транзитом через територiю України
за ____________ ____ року
ПМПО ____________________________

Країна та мiсце подання депешi Країна та мiсце призначення депешi Дата надход-
ження
N депешi LC/AO "M" Шлях проходження Примiтка
кiль-
кiсть
маса
(кг)
кiль-
кiсть
маса
(кг)
надход-
ження
вiдправляння
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Молдова
—————
Кишинiв
Iзраїль
————
Хайфа
01.12 57 1 9,3 - - автомашина рейсами iзраїльської судоплавної компанiї ZIM  

 

Начальник ПМПО В. К. Бойко
Дата ____________

 

Додаток 11
до пункту 11.1 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Вiдомiсть
транзитних депеш з посилками, що пересилаються наземним транзитом через територiю України
за ____________ ____ року
ПМПО ____________________________

Країна та мiсце подання депешi Країна та мiсце призначення депешi Дата надход-
ження
N депешi CP Шлях проходження Примiтка
кiль-
кiсть
маса
(кг)
надход-
ження
вiдправляння
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Молдова
—————
Кишинiв
Австралiя
——————
Сiдней
10.12 10 4 76.800 автомашина рейсами iзраїльської судоплавної компанiї ZIM  

 

Начальник ПМПО В. К. Бойко
Дата ____________


Додаток 12
до пункту 11.2 Правил приймання та вiдправляння мiжнародної пошти пунктами мiжнародного поштового обмiну

Вiдомiсть
облiку транзитної авiапошти, що вiдправляється через територiю України
за ____________ ____ року
ПМПО ____________________________

Дата надход-
ження депешi
N рейсу ММПО, що складає депешу N депешi Дата складання депешi Країна призна-
чення
Мiсце призна-
чення
Аеропорт переванта-
ження
N рейсу Куди вiдправ-
лено
LC/AO маса (кг) CP маса (кг) EMS
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Начальник ПМПО В. К. Бойко
Дата ____________
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.