КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 18 сiчня 2003 р. N 63


Про затвердження Порядку митного оформлення вiйськової технiки, у тому числi вiйськових транспортних засобiв, якi перетинають митний кордон України

(назва iз змiнами, внесеними згiдно з постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 21 травня 2012 року N 453,
вiд 22 квiтня 2013 року N 297

     Вiдповiдно до частини першої статтi 252 Митного кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

(вступна частина iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     1. Затвердити Порядок митного оформлення вiйськової технiки, у тому числi вiйськових транспортних засобiв, якi перетинають митний кордон України (додається).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     2. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2004 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 сiчня 2003 р. N 63

ПОРЯДОК
митного оформлення вiйськової технiки, у тому числi вiйськових транспортних засобiв, якi перетинають митний кордон України

(назва Порядку iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     1. Цей Порядок визначає особливостi митного оформлення вiйськової технiки, у тому числi бойових та вiйськово-транспортних повiтряних суден, вiйськових кораблiв, суден забезпечення Вiйськово-Морських Сил як України, так i iноземних держав, укомплектованих повнiстю вiйськовою командою, якi перетинають митний кордон України без права вiдчуження (далi - вiйськова технiка).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     2. У цьому Порядку термiни вживаються в такому значеннi:

     вiйськова команда - група вiйськовослужбовцiв України або iноземної держави у складi двох i бiльше осiб, яка прямує до мiсця призначення з вiйськовим майном (у тому числi iз зброєю та боєприпасами) або без такого майна;

     центральний орган виконавчої влади - Мiноборони або iнший центральний орган виконавчої влади, до сфери управлiння якого належить вiйськова технiка, або який є стороною, що приймає вiйськову технiку;

     сторона, що приймає вiйськову технiку, - центральний орган виконавчої влади, який забезпечує здiйснення органiзацiйних заходiв, пов'язаних з прибуттям вiйськової технiки iноземних держав.

     3. Митне оформлення вiйськової технiки iноземних держав здiйснюється вiдповiдно до цього Порядку з дотриманням вимог Закону України "Про порядок допуску та умови перебування пiдроздiлiв збройних сил iнших держав на територiї України".

     4. Митне оформлення вiйськової технiки здiйснюється в першочерговому порядку.

     5. Для вчинення дiй, пов'язаних з митним оформленням вiйськової технiки, вiдповiдним центральним органом виконавчої влади уповноважується особа, яка дiє на пiдставi доручення, виданого цим органом (далi - уповноважена особа).

     Форма доручення наведена в додатку 1 до цього Порядку.

(абзац другий пункту 5 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     Перелiки посадових осiб, якi мають право пiдписувати такi доручення, визначаються вiдповiдними центральними органами виконавчої влади та подаються Держмитслужбi. У перелiках наводяться зразки пiдписiв таких осiб та їх печаток.

(абзац третiй пункту 5 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     6. Митне оформлення вiйськової технiки iноземних держав здiйснюється митним органом за участю представникiв Мiноборони. У разi коли здiйснення заходiв щодо перемiщення таких товарiв, належить до повноважень iншого центрального органу виконавчої влади, - за участю представникiв такого центрального органу.

     Уповноважена особа Мiноборони або представник iншого центрального органу виконавчої влади засвiдчують достовiрнiсть даних, що вносяться до митної декларацiї, шляхом подання до митного органу, який здiйснює митне оформлення, письмового пiдтвердження.

(пункт 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     7. У разi перемiщення через митний кордон України вiйськової технiки України чи iноземних держав уповноважена особа не пiзнiше нiж за 3 днi до митного оформлення цiєї технiки подає вiдповiдному митному органу письмову заяву про мiсце, час, мету перемiщення вiйськової технiки та взяття на себе зобов'язання щодо здiйснення її митного оформлення згiдно iз законодавством.

     8. Митне оформлення вiйськової технiки здiйснюється за умови надходження до Держмитслужби вiд Держекспортконтролю дозволiв та висновкiв в електроннiй формi iз застосуванням засобiв електронного цифрового пiдпису i врахуванням положень пункту 7 роздiлу XXI Прикiнцевих та перехiдних положень Митного кодексу України.

(пункт 8 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     9. Для митного оформлення вiйськової технiки уповноважена особа подає митному органовi митну декларацiю, заповнену в затвердженому Мiнфiном порядку.

(пункт 9 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     10. Особистi речi членiв вiйськової команди (предмети першої необхiдностi, пов'язанi насамперед iз забезпеченням життєдiяльностi членiв вiйськових команд, якi є їх власнiстю i якi призначенi виключно для особистого користування, але не можуть бути вiдчуженi або переданi iншим членам вiйськової команди) пiдлягають митному оформленню у загальному порядку.

     11. Митне оформлення вiйськової технiки, яка перетинає митний кордон України з метою здiйснення заходiв оперативно-тактичного характеру (вiйськових навчань, мiжнародних операцiй з пiдтримання миру i безпеки, антитерористичних операцiй, конвою морських суден, участi в лiквiдацiї наслiдкiв надзвичайних ситуацiй, подання вiйськової та гуманiтарної допомоги тощо), здiйснюється без подання дозволу або висновку Держекспортконтролю, якщо таке перемiщення вiдбувається в рамках мiжнародних договорiв, що передбачають механiзм здiйснення державного контролю за перемiщенням товарiв.

(абзац перший пункту 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.04.2013р. N 297)

     Перелiк вiйськової технiки, яка перетинає державний кордон України в рамках мiжнародних договорiв, що передбачають механiзм здiйснення державного контролю за перемiщенням товарiв, погоджується з Держекспортконтролем та затверджується керiвником (його заступником) центрального органу виконавчої влади, до сфери управлiння якого належить така вiйськова технiка або який є стороною, що її приймає.

     Форма перелiку наведена в додатку 2 до цього Порядку.

(пункт 11 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     12. Вiйськова технiка iноземних держав, яка перетинає митний кордон України з метою надання Українi або на її прохання допомоги у лiквiдацiї наслiдкiв надзвичайних ситуацiй, пiдлягає митному оформленню у спрощеному порядку, умови застосування якого визначаються Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     13. Пункт 13 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

     14. Податки i збори пiд час митного оформлення вiйськової технiки справляються у порядку, визначеному законодавством.

 

Зразок Додаток 1
до Порядку

 

 
(назва центрального органу виконавчої влади,
 
яким видано доручення)
 

ДОРУЧЕННЯ N
на участь у митному оформленнi вiйськової технiки, у тому числi вiйськових транспортних засобiв, що перетинають митний кордон України

Видано  
(посада)
 
(прiзвище, iм'я та по батьковi)
 
(серiя та номер паспорта громадянина України (службового
 
посвiдчення), ким i коли виданий)
Митниця оформлення  

Пред'явник цього доручення є особою, уповноваженою на вчинення дiй, пов'язаних з митним оформленням вiйськової технiки, за дозволом (висновком) Держекспортконтролю вiд ____________ N ______

     
(посада особи, що видала (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
 
доручення)

___ ____________ 20__ р.

МП

(додаток 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.05.2012р. N 453)

 

Додаток 2
до Порядку
ЗАТВЕРДЖУЮ
 
(найменування посади)
   
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
___ ____________ 20__ р.
М. П.

ПЕРЕЛIК

вiйськової технiки, що надходить до  
(повна назва одержувача)
 
у рамках мiжнародного договору  
 
N
з/п
Найменування
вiйськової технiки
Кiлькiсть одиниць Код товару згiдно з УКТЗЕД
      "
(найменування посади уповноваженої особи центрального органу виконавчої влади) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
(Порядок доповнено додатком 2 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1.05.2012р. N 453)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.