КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Київ

вiд 20 листопада 2003 р. N 690-р


Про вдосконалення механiзму здiйснення контролю за мiжнародними повiтряними перевезеннями товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 25 травня 2006 року N 726,
вiд 14 травня 2008 року N 464,
розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 листопада 2018 року N 921-р

(У текстi розпорядження слова "Комiтет з полiтики вiйськово-технiчного спiвробiтництва та експортного контролю при Президентовi України" в усiх вiдмiнках замiнено словами "Мiжвiдомча комiсiя з полiтики вiйськово-технiчного спiвробiтництва та експортного контролю" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 травня 2008 року N 464)

(У текстi розпорядження слово "Мiнтранс" в усiх вiдмiнках замiнено словом "Державiаслужба" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 листопада 2018 року N 921-р)

     1. Державiаслужбi:

     а) затверджувати один раз на рiк та надсилати до Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби, ДФС, МЗС, СБУ, Служби зовнiшньої розвiдки i Мiжвiдомчої комiсiї з полiтики вiйськово-технiчного спiвробiтництва та експортного контролю:

(абзац перший пiдпункту "а" пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006 р. N 726, розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     списки екiпажiв та перелiки повiтряних суден повiтряних перевiзникiв, яким згiдно iз законодавством наданi повноваження на право здiйснення експорту послуг з повiтряних перевезень товарiв вiйськового призначення;

     перелiки українських та iноземних повiтряних перевiзникiв, якi можуть бути залученi для супутньої доставки на регулярних рейсах товарiв вiйськового призначення (за винятком озброєнь, боєприпасiв, вибухових, вогненебезпечних речовин та товарiв, якi мiстять вiдомостi, що становлять державну таємницю). Зазначенi перелiки також надсилати Держекспортконтролю;

(абзац третiй пiдпункту "а" пункту 1 у редакцiї розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     б) у разi внесення змiн до зазначених спискiв та перелiкiв надсилати у двотижневий строк заiнтересованим центральним органам виконавчої влади вiдповiдну iнформацiю;

     в) один раз на квартал iнформувати СБУ, Службу зовнiшньої розвiдки, Держекспортконтроль i Мiжвiдомчу комiсiю з полiтики вiйськово-технiчного спiвробiтництва та експортного контролю про наданi дозволи на вилiт повiтряних суден для здiйснення мiжнародних перевезень товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання;

(пiдпункт "в" пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.05.2006р. N 726)

     г) рекомендувати повiтряним перевiзникам:

     включати до договорiв оренди зобов'язання орендарiв, якi не мають вiдповiдних повноважень, не використовувати повiтрянi судна для мiжнародних перевезень товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання i погоджувати з орендодавцями питання про передачу повiтряних суден у суборенду та про регiон польотiв з метою недопущення експлуатацiї повiтряних суден у державах, щодо яких Радою Безпеки ООН установлено ембарго на експорт товарiв, а також право орендодавцiв проводити перевiрку виконання орендаторами умов договорiв стосовно використання повiтряних суден.

     абзац третiй пiдпункту "г" пункту 1 виключено

(згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     2. МЗС подавати у триденний строк Державiаслужбi iнформацiю про держави, щодо яких Радою Безпеки ООН установлено (скасовано) ембарго на експорт товарiв.

     3. Мiноборони, Мiнекономрозвитку, ДКА, Держекспортконтролю, СБУ, ДФС, Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби в межах своїх повноважень розробляти i здiйснювати заходи щодо забезпечення контролю за мiжнародними повiтряними перевезеннями товарiв вiйськового призначення, а Державiаслужбi - щодо забезпечення контролю за виконанням польотiв повiтряними суднами, якi здiйснюють мiжнароднi перевезення товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     4. Пункт 4 виключено

(згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     5. Пункт 5 виключено

(згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     6. Суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi, яким згiдно iз законодавством надано повноваження на право здiйснення мiжнародних передач товарiв вiйськового призначення, подавати щокварталу до 15 числа наступного мiсяця СБУ та Державiаслужбi звiти про використання повiтряних суден для мiжнародних перевезень товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання.

(пункт 6 у редакцiї розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     7. Українським повiтряним перевiзникам, якi мають повноваження на право здiйснення експорту послуг з повiтряних перевезень товарiв вiйськового призначення, подавати один раз на квартал Державiаслужбi звiт про здiйснення таких перевезень.

(пункт 7 iз змiнами, внесеними згiдно з розпорядженням Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     8. Державiаслужбi разом з СБУ у разi отримання iнформацiї про можливi порушення повiтряними перевiзниками вимог законодавства пiд час здiйснення ними мiжнародних повiтряних перевезень товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання проводити перевiрки повiтряних перевiзникiв на маршрутах та у мiсцях завантаження/розвантаження таких товарiв.

     Про виявленi порушення повiтряними перевiзниками вимог законодавства пiд час здiйснення ними мiжнародних повiтряних перевезень товарiв вiйськового призначення та подвiйного використання, а також про виконання таких перевезень до держав, щодо яких Радою Безпеки ООН установлено ембарго на експорт товарiв, iнформувати СБУ та Держекспортконтроль.

(пункт 8 у редакцiї розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.11.2018р. N 921-р)

     9. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     розпорядження Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 грудня 1999 р. N 1376 (Офiцiйний вiсник України, 1999 р., N 50, ст. 2477);

     пункт 4 змiн, що вносяться до актiв Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 серпня 2003 р. N 1313 (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 34, ст. 1827).

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 29

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.