Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 409 від 23.05.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

25.11.2003 N 797


Про внесення змiн i доповнень до Iнструкцiї про порядок справляння акцизного збору в разi ввезення товарiв суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на митну територiю України, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 21.01.2000 N 33

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 грудня 2003 р. за N 1143/8464


     З метою приведення нормативно-правових актiв Держмитслужби України у вiдповiднiсть до вимог Закону України вiд 22.05.2003 N 849-IV "Про внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рiк" та деяких iнших законодавчих актiв" наказую:

     1. Унести змiни й доповнення до Iнструкцiї про порядок справляння акцизного збору в разi ввезення товарiв суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на митну територiю України (далi - Iнструкцiя), затвердженої наказом Державної митної служби України вiд 21.01.2000 N 33 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 08.02.2000 за N 73/4294, згiдно з додатком.

     2. Управлiнню податкiв та зборiв (Лiпiхiна Т.Д.) i Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Управлiнню справами (Карпенко В.П.) забезпечити тиражування й розсилку цього наказу до регiональних митниць, митниць пiсля його реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi з 01.01.2004.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

Додаток
до наказу Державної митної служби України
25.11.2003 N 797
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 грудня 2003 р. за N 1143/8464

ЗМIНИ Й ДОПОВНЕННЯ
до Iнструкцiї про порядок справляння акцизного збору в разi ввезення товарiв суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на митну територiю України

     1. У пунктi 1.7 слова "згiдно зi статтями 16 та 17 Закону України "Про Єдиний митний тариф" замiнити словами "згiдно iз законодавством України".

     2. У пунктах 2.1.1, 2.1.2, 2.3, 5.1.1, 6.1 у словосполученнях "митна вартiсть", "митної вартостi" слова вiдповiдно "митна" й "митної" виключити.

     3. Унести в роздiл 2 такi змiни й доповнення:

     3.1. Пункт 2.2.1 викласти в такiй редакцiї:

     "2.2.1. Пiдакцизнi товари, що вивозяться (експортуються) платниками акцизного збору за межi митної територiї України за оформленими в установленому законодавством порядку вантажними митними декларацiями".

     3.2. Пункт 2.3 в усiх абзацах пiсля слова "вартiсть" доповнити словами "та обсяги".

     4. Пункт 3.1 викласти в такiй редакцiї:

     "3.1. Базою обкладення акцизним збором (основою його нарахування) при обчисленнi його суми iз застосуванням ставки акцизного збору в процентах є:

     при ввезеннi пiдакцизних товарiв на митну територiю України - вартiсть цих товарiв, за встановленими iмпортером максимальними роздрiбними цiнами на них, без урахування податку на додану вартiсть i акцизного збору (але не менше митної вартостi таких товарiв з урахуванням сум ввiзного мита без податку на додану вартiсть i акцизного збору);

     при митному оформленнi готової продукцiї з давальницької сировини українського замовника, яка повертається на митну територiю України, чи готової продукцiї iз сировини iноземного замовника, що реалiзуватиметься на митнiй територiї України, - вартiсть готової продукцiї за встановленими українським замовником або виробником (iмпортерами) максимальними роздрiбними цiнами на цю продукцiю без урахування податку на додану вартiсть i акцизного збору (але не менше митної вартостi таких товарiв з урахуванням сум ввiзного мита без податку на додану вартiсть i акцизного збору).

     Установлення максимальних роздрiбних цiн на пiдакцизнi товари здiйснюється iмпортерами цих товарiв шляхом декларування таких цiн.

     Декларацiя про встановленi iмпортером максимальнi роздрiбнi цiни на пiдакцизнi товари подається iмпортером до Держмитслужби України".

     5. У пунктi 5.1.1 слово "вартостi" виключити.

     6. Пiдпункт "а" пункту 6.1 пiсля слiв "вартостi товару" доповнити словами "за встановленою iмпортером максимальною роздрiбною цiною на товар, який вiн iмпортує".

     7. Пiдпункт "б" пункту 6.1 пiсля слова "вартiсть" доповнити словами "товару, за встановленою iмпортером максимальною роздрiбною цiною на товар, який вiн iмпортує, без податку на додану вартiсть i акцизного збору (але не менше митної вартостi товару з урахуванням сум ввiзного мита без податку на додану вартiсть i акцизного збору".

Т.в.о. начальника Управлiння податкiв та зборiв Т.Д.Лiпiхiна
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.