ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.03.2004р. N 25/4-14-37/2387-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, начальникам митниць


Щодо митного оформлення патоки крохмальної

     За iнформацiєю наявною в Держмитслужбi звертаємо увагу на ситуацiю, що склалася з митним оформленням патоки крохмальної.

     Аналiз митних оформлень показав, що митнi органи класифiкують патоку крохмальну, виготовлену згiдно ГОСТ5194-91, за кодом 1703 90 00 00 УКТЗЕД.

     Даний ГОСТ поширюється на крохмальну патоку, одержану шляхом оцукрення картопляного або кукурудзяного крохмалю розбавленими кислотами. Крохмальну патоку застосовують в кондитерськiй та iнших галузях промисловостi.

     Згiдно товарної номенклатури Митного тарифу України, затвердженого Законом України вiд 05.04.2001 N 2371-III "Про Митний тариф України", у товарнiй позицiї 1703 класифiкується патока (меляса), одержана виключно внаслiдок добування або рафiнування цукру.

     З огляду на викладене вимагаю вжити дiєвих заходiв щодо недопущення невiрної класифiкацiї патоки крохмальної, в тому числi:

     - митне оформлення патоки крохмальної проводити з обов'язковим залученням пiдроздiлiв номенклатури та класифiкацiї товарiв i контролю митної вартостi та класифiкацiї товарiв;

     - в обов'язковому порядку здiйснювати вiдбiр проб i зразкiв товарiв, з направленням їх до митних лабораторiй, з кожної партiї товарiв за окремим контрактом.

     З урахуванням вищевикладеного, здiйснити перевiрки митного оформлення патоки крохмальної за перiод 2002-2003 роки. Про результати перевiрок та вжитi заходи щодо усунення недолiкiв доповiсти Управлiнню контролю митної вартостi та номенклатури в термiн до 14.03.04.

     Додатково повiдомляю, що наявнiсть пiльг та преференцiй по сплатi ввiзного мита не є пiдставою для звiльнення вiд додаткових форм митного контролю, зокрема таких як вiдбiр проб i зразкiв, а також додаткового залучення до процесу митного оформлення посадових осiб пiдроздiлiв митниць, на котрi покладено виконання таких функцiй.

Заступник Голови Служби А.Д.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.