КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 30 сiчня 1997 р. N 112


Про затвердження Положення про порядок державної реєстрацiї договорiв (контрактiв) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть за участю iноземного iнвестора

Iз змiнами, внесеними згiдно з Постановою КМ
N 1919 вiд 18.10.99

     Вiдповiдно до статтi 24 Закону України "Про режим iноземного iнвестування" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Положення про порядок державної реєстрацiї договорiв (контрактiв) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть за участю iноземного iнвестора, що додається.

Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України В.ДУРДИНЕЦЬ

Iнд.27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 30 сiчня 1997 р. N 112

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок державної реєстрацiї договорiв (контрактiв) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть за участю iноземного iнвестора

     1. Це Положення визначає порядок подання документiв, їх розгляду та здiйснення державної реєстрацiї договорiв (контрактiв) про виробничу кооперацiю, спiльне виробництво та iншi види спiльної iнвестицiйної дiяльностi за участю iноземного iнвестора.

     2. Державнiй реєстрацiї пiдлягають договори (контракти) про виробничу кооперацiю, спiльне виробництво та iншi види спiльної iнвестицiйної дiяльностi, не пов'язаної iз створенням юридичної особи, укладенi вiдповiдно до законодавства суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi України за участю iноземного iнвестора1.

______________
     1 - далi - договори, (контракти)

     3. Державну реєстрацiю договорiв (контрактiв) здiйснює МЗЕЗторг та уповноваженi ним органи (далi - органи державної реєстрацiї).

     4. Державна реєстрацiя договорiв (контрактiв) є пiдставою для здiйснення iноземної iнвестицiї за такими договорами (контрактами) вiдповiдно до статей 23 та 24 Закону України "Про режим iноземного iнвестування".

     5. Для державної реєстрацiї договору (контракту) суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi України - учасник договору (контракту), якому доручено ведення спiльних справ учасникiв, або уповноважена ним особа подає такi документи:

     лист звернення про державну реєстрацiю договору (контракту);

     iнформацiйну картку договору (контракту) за формою, що встановлює МЗЕЗторг;

     договiр (контракт) (оригiнал i копiю), засвiдченi в установленому порядку;

     засвiдченi копiї установчих документiв суб'єкта (суб'єктiв) зовнiшньоекономiчної дiяльностi України та свiдоцтва про його державну реєстрацiю як суб'єкта пiдприємницької дiяльностi;

     документи, що свiдчать про реєстрацiю (створення) iноземної юридичної особи (нерезидента) в країнi її мiсцезнаходження (витяг iз торгiвельного, банкiвського або судового реєстру тощо). Цi документи повиннi бути засвiдченi вiдповiдно до законодавства країни їх видачi, перекладенi українською мовою та легалiзованi у консульськiй установi України, якщо мiжнародними договорами, в яких бере участь Україна, не передбачено iнше. Зазначенi документи можуть бути засвiдченi також у посольствi вiдповiдної держави в Українi та легалiзованi в МЗС;

     лiцензiю, якщо згiдно iз законодавством України цього вимагає дiяльнiсть, що передбачається договором (контрактом);

(Абзац сьомий пункту 5 iз змiнами, внесеними згiдно з Постановою КМ N 1919 вiд 18.10.99)

     документ про оплату послуг за державну реєстрацiю договору (контракту).

     Оригiнали договору (контракту) повертаються пiсля розгляду матерiалiв суб'єктовi зовнiшньоекономiчної дiяльностi України, який подав лист-звернення про державну реєстрацiю.

     У разi обгрунтованої потреби органи державної реєстрацiї можуть вимагати iншi документи, що стосуються визначення цiлей, умов дiяльностi, спроможностi учасникiв виконати договiр (контракт), а також вiдповiдностi його законодавству.

     Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься у документах, поданих для державної реєстрацiї, несе суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi України.

     6. Iнформацiя, наведена у документах, поданих для державної реєстрацiї договору (контракту), є конфiденцiйною i не пiдлягає розголошенню.

     7. Орган державної реєстрацiї розглядає документи, поданi згiдно з пунктом 5 цього Положення, протягом 20 календарних днiв починаючи з дати фiксацiї у журналi облiку державної реєстрацiї договорiв (контрактiв). За результатами розгляду орган державної реєстрацiї приймає рiшення про реєстрацiю договору (контракту) або про вiдмову у нiй.

     8. Пiдтвердженням державної реєстрацiї договору (контракту) є картка державної реєстрацiї договору (контракту), складена за формою i заповнена згiдно з порядком, що встановлює МЗЕЗторг, та спецiальна вiдмiтка про державну реєстрацiю на договорi (контрактi).

     Один примiрник картки державної реєстрацiї договору (контракту) та копiя договору (контракту) залишаються в органi державної реєстрацiї.

     Картка державної реєстрацiї договору (контракту) видається суб'єкту зовнiшньоекономiчної дiяльностi України у трьох примiрниках. Перший примiрник такої картки суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi подає до митних органiв для митного оформлення вiдповiдного майна, другий - до державної податкової iнспекцiї за мiсцезнаходженням українського суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, третiй - залишається у суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України.

     9. У здiйсненнi державної реєстрацiї договору (контракту) може бути вiдмовлено, якщо:

     умови договору (контракту) не вiдповiдають законодавству України;

     до суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України, який подав лист - звернення про реєстрацiю договору (контракту), застосовано санкцiї згiдно iз статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть";

     iснує заборона на передбачений вид спiльної дiяльностi згiдно iз законодавством України.

     Вiдмова у державнiй реєстрацiї договору (контракту) повинна бути оформлена письмово iз зазначенням мотивiв вiдмови i може бути оскаржена у судовому порядку.

     10. За державну реєстрацiю договору (контракту) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть справляється плата у розмiрi шести неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян, встановлених на день реєстрацiї.

     Кошти, одержанi за реєстрацiю договору (контракту), перераховуються до Державного бюджету України.

     У разi вiдмови у реєстрацiї кошти заявниковi не повертаються.

     11. У разi втрати (знищення) картки державної реєстрацiї договору (контракту) власниковi (власникам) видається дублiкат картки реєстрацiї договору (контракту).

     Для отримання дублiката картки державної реєстрацiї договору (контракту) учасник договору (контракту) подає до органу державної реєстрацiї:

     опублiковану в офiцiйнiй пресi об'яву про визнання недiйсною втраченої картки державної реєстрацiї договору (контракту);

     документ, що засвiдчує сплату збору за видачу картки i дублiката картки державної реєстрацiї договору (контракту).

     12. Орган державної реєстрацiї протягом п'яти робочих днiв з моменту подання документiв, зазначених у пунктi 11 цього Положення, повинен видати дублiкат картки державної реєстрацiї договору (контракту).

     13. За видачу дублiката картки державної реєстрацiї договору (контракту) вноситься плата у розмiрi 40 вiдсоткiв суми плати за державну реєстрацiю договору (контракту) про спiльну iнвестицiйну дiяльнiсть, встановленої на день подання заяви про видачу дублiката зазначеного документа.

     14. Органи державної реєстрацiї до п'ятого числа мiсяця, що настає за звiтним кварталом, подають Держмиткому, Мiнфiну i Мiнстату iнформацiю щодо зареєстрованих договорiв (контрактiв).

     15. Державна реєстрацiя змiн i доповнень до договорiв (контрактiв) здiйснюється у порядку, передбаченому цим Положенням.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.