ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

15.12.2004р. N 25/2-9-19/14802-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


     За iнформацiєю, яка останнiм часом надходить до Держмитслужби, у пунктах пропуску для автомобiльного сполучення спостерiгається утворення черг вантажного автотранспорту, що утворюються внаслiдок вiдсутностi попереднiх повiдомлень (ПП), попереднiх декларацiй (ПД) на товари, що ввозяться на митну територiю України.

     Держмитслужбою України вже неодноразово наголошувалось на необхiднiсть безумовного виконання вимог п. 4.8 та п. 4.9 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335 (iз змiнами та доповненнями) щодо дотримання термiнiв передачi iнформацiї за оформленими ПП до ЄАIС Держмитслужби та поставленням на контроль електронних копiй ПП в ЄАIС Держмитслужби.

     Звертаємо Вашу увагу на необхiднiсть органiзацiї належної взаємодiї з суб'єктами, на адресу яких ввозяться в Україну товари, оформленi з використанням ПП (ПД) щодо виконання ними вимог п. 4.10 Положення в частинi своєчасного iнформування вiдправника або перевiзника цих товарiв про дату та номер оформленого ПП (ПД).

     Також звертаємо увагу на необхiднiсть застосування вимог наказу Держмитслужби вiд 30.04.2004 N 310 "Про проведення експерименту по спрощенню митних процедур при перемiщеннi через митний кордон України не пiдакцизних товарiв, без оформлення попереднiх повiдомлень та попереднiх декларацiй, за умови застосування процедури МДП", яким передбачено альтернативне використання ПВТП для товарiв, якi ввозяться на митну територiю України автомобiльним транспортом iз застосуванням процедури МДП i на якi одержувачем (уповноваженою ним особою) не заявлено до митного оформлення попередню декларацiю або попереднє повiдомлення.

     З метою прискорення митного оформлення товарiв та запобiгання затримцi транспортних засобiв у прикордонних пунктах пропуску начальникам регiональних митниць, митниць взяти зазначене питання пiд особистий контроль.

Перший заступник Голови Служби М.Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.