Документ скасований: Наказ КРМ № 722 від 18.06.2010

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

вiд 04.01.2005 р. N 1


Про введення в дiю Технологiчної схеми здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi

     На виконання вимог статей 99 - 109 Митного кодексу України, Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382, зi змiнами та доповненнями наказую:

     1. Затвердити Технологiчну схему здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi (додається).

     2. Начальникам пiдроздiлiв митного оформлення:

     2.1. Ознайомити особовий склад з вимогами наказу.

     2.2. Забезпечити iнформування суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про введення в дiю даного наказу.

     3. Вважати такими, що втратили чиннiсть:

     - наказ Київської регiональної митницi вiд 21.01.2004 N 60;

     - наказ Київської регiональної митницi вiд 16.07.2004 N 699.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Балкова Н. В.) довести даний наказ до пiдроздiлiв митного оформлення.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на заступникiв начальника Київської регiональної митницi у вiдповiдностi до розподiлу функцiональних обов'язкiв.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Заступник Голови Служби - начальник митницi А. Є. Гутник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 4 сiчня 2005 р. N 1

Технологiчна схема здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi
(далi - Технологiчна схема)

1. Загальнi положення

     1.1. Дана Технологiчна схема розроблена вiдповiдно до статей 99 - 109 Митного кодексу України, Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674, зi змiнами та доповненнями, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.2003 за N 1061/8382.

     1.2. У цiй Технологiчнiй схемi термiни вживаються в такому значеннi:

     пiдроздiл митного оформлення товарiв, якi розмiщенi на СТЗ (далi - ПМО СТЗ) - пiдроздiл Київської регiональної митницi (далi - митниця), посадовi особи якого здiйснюють митний контроль i митне оформлення товарiв та транспортних засобiв iз застосуванням ВМД на складi тимчасового зберiгання (далi - СТЗ), згiдно вимог наказу митницi про вiдкриття такого СТЗ;

     пiдроздiл митного оформлення за мiсцем облiку суб'єкта ЗЕД (далi - ПМО облiку) - пiдроздiл митного оформлення за мiсцем облiку суб'єкта ЗЕД в Київськiй регiональнiй митницi;

     пiдроздiл митного оформлення за мiсцем доставки вантажу (далi - ПМО доставки) - пiдроздiл митного оформлення, куди надходять вантажi згiдно iнформацiї, яка зазначена у документi контролю доставки (далi - ДКД);

     власник складу тимчасового зберiгання - суб'єкт господарювання, який отримав дозвiл на право використання складського примiщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберiгання.

     Iншi термiни вживаються у вiдповiдностi до норм чинного митного законодавства.

     1.3. На СТЗ можуть розмiщуватися будь-якi товари i транспортнi засоби.

     1.4. Строк тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв на СТЗ починається з дня їх фактичного розмiщення на СТЗ i закiнчується днем завершення митного оформлення вiдповiдно до заявленого митного режиму або днем передання їх на склад митницi. При перемiщеннi товарiв з одного СТЗ на iнший СТЗ строк зберiгання товарiв не переривається.

     1.5. Власник СТЗ несе вiдповiдальнiсть перед митницею втрату чи пошкодження товарiв i транспортних засобiв, розмiщених на СТЗ, за винятком випадкiв дiї обставин непереборної сили.

     1.6. Для керiвництва дiяльнiстю СТЗ власник СТЗ призначає вiдповiдальну особу - керуючого СТЗ. Керуючий СТЗ має бути призначений на посаду наказом по пiдприємству.

     1.7. На СТЗ вiдкритого типу розташовується ПМО. На СТЗ повиннi бути належним чином обладнанi робочi мiсця посадових осiб ПМО СТЗ. Керiвництво ПМО СТЗ має право не дозволяти розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ, якщо власник СТЗ не забезпечує належних умов для дiяльностi на його територiї посадових осiб митного органу, з метою проведення митного контролю за такими товарами i транспортними засобами.

     Територiя СТЗ вiдкритого типу, на якому розмiщуються товари, якi перемiщуються автомобiльним транспортом, повинна бути внесена до Перелiку мiсць прибуття автотранспорту, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 15.11.99 N 721.

     1.8. Власник СТЗ зберiгає безпосередньо на територiї СТЗ документацiю, пов'язану зi здiйсненням своєї дiяльностi у виглядi наступних документiв:

     - наказ про вiдкриття СТЗ;

     - дозвiл на право використання складського примiщення, резервуара, майданчика як складу тимчасового зберiгання;

     - економiчне обґрунтування доцiльностi органiзацiї СТЗ (для СТЗ вiдкритого типу);

     - копiї установчих i реєстрацiйних документiв (статуту, установчого договору, свiдоцтва про державну реєстрацiю) суб'єкта господарювання;

     - копiя лiцензiї на провадження посередницької дiяльностi митного брокера (для СТЗ вiдкритого типу);

     - копiї документiв, що пiдтверджують право власностi (володiння, користування) на складське примiщення, резервуар, майданчик;

     - плани складських примiщень, резервуарiв, майданчикiв, що використовуватимуться як СТЗ, i розмiщення їх на територiї, а також для СТЗ вiдкритого типу - плани примiщень для посадових осiб ПМО;

     - плани (схеми) охоронної та протипожежної сигналiзацiї, погодженi вiдповiдними службами;

     - необхiднi дозволи iнших державних органiв;

     - наказ про затвердження перелiку осiб, що матимуть право доступу на територiю СТЗ;

     - наказ про призначення керуючого СТЗ.

     Другий екземпляр копiй зазначених документiв зберiгається у ПМО СТЗ. Вповноважена посадова особа ПМО СТЗ веде контроль за термiном дiї дозвiльних документiв (договiр оренди, дозволи державних органiв, якi мають термiн дiї). У разi їх поновлення повiдомляє про це вiддiл органiзацiї митного контролю службовою запискою за пiдписом керiвництва ПМО СТЗ з наданням копiй документiв.

     1.9. В межах СТЗ створюється зона митного контролю (далi - ЗМК) у вiдповiдностi до вимог статей 48 - 52 Митного кодексу України.

     1.10. ЗМК визначається безпосередньо на складському примiщеннi або майданчику у мiсцях пломбування та обов'язково позначається написом "ЗОНА МИТНОГО КОНТРОЛЮ" iз вказанням назви СТЗ та номера дозволу на вiдкриття СТЗ. У мiсцях пломбування розмiщується також перелiк осiб, якi мають право доступу на територiю СТЗ.

2. Розмiщення товарiв i транспортних засобiв на СТЗ

     2.1. Строк тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв на СТЗ не може перевищувати трьох мiсяцiв.

     2.2. Строк тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв за заявою декларанта може бути продовжений керiвництвом митницi, але не бiльше нiж на один мiсяць. Продовження проводиться шляхом накладання керiвництвом митницi резолюцiї безпосередньо на заявi. В заявi обов'язково вказується причина продовження термiну тимчасового зберiгання. Заява про продовження термiну тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв подається до ПМО СТЗ не пiзнiше як за 10 днiв до закiнчення термiну зберiгання для можливостi вчасного прийняття рiшення про продовження термiну або вiдмову у продовженнi термiну тимчасового зберiгання. Заява попередньо погоджується з керiвництвом ПМО СТЗ та власником СТЗ. Якщо таких дiй власником СТЗ не здiйснено, вповноважена посадова особа ПМО СТЗ службовою запискою повiдомляє керiвництво ПМО СТЗ про закiнчення термiну зберiгання вантажу та складає протокол про порушення митних правил згiдно з вимогами Митного кодексу України.

     2.3. До закiнчення строкiв зберiгання товари i транспортнi засоби, що тимчасово зберiгаються пiд митним контролем, повиннi бути:

     - задекларованi власником або уповноваженою ним особою до обраного митного режиму;

     - переданi власником або уповноваженою ним особою для зберiгання на склад митницi.

     2.4. Власник СТЗ не може вiдмовити в розмiщеннi на СТЗ товарiв i транспортних засобiв, що перебувають пiд митним контролем, пiсля прийняття керiвництвом ПМО СТЗ рiшення про таке розмiщення.

     2.5. Пiсля фактичного надходження вантажу в ЗМК ПМО СТЗ декларант звертається з письмовою заявою (додаток 1) на iм'я начальника ПМО СТЗ (далi - Заява) з вказанням термiну зберiгання (з врахуванням термiну придатностi, споживання (використання) товару). Заява реєструється в ПМО СТЗ та погоджується з вповноваженою посадовою особою ПМО СТЗ.

     2.6. До Заяви додаються:

     - облiкова картка суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     - товаросупровiднi документи, що дають можливiсть iдентифiкувати цей товар;

     - договiр пiдприємства з власником СТЗ (для СТЗ вiдкритого типу);

     - ДКД з вiдмiтками вiддiлу контролю за доставленням вантажiв про доставку товару;

     - iншi документи, що пiдтверджують законнi пiдстави знаходження цих товарiв i транспортних засобiв у особи, яка бажає користуватися послугами СТЗ;

     - копiя вiдповiдної довiдки Державної податкової адмiнiстрацiї про реєстрацiю мiсць зберiгання оптових партiй алкогольних напоїв та тютюнових виробiв у разi розмiщення на СТЗ зазначених товарiв;

     - платiжне доручення, у разi оформлення вантажу на СТЗ облiку, для сплати "003" виду по квитанцiї МД-1.

     2.7. У разi виконання вимог, установлених у пунктах 2.5, 2.6 цiєї Технологiї, керiвництво ПМО СТЗ надає дозвiл на розмiщення товарiв на СТЗ шляхом накладання вiдповiдної резолюцiї на Заявi.

     2.8. Власник СТЗ забезпечує окреме зберiгання партiй товарiв та несе за це вiдповiдальнiсть згiдно положень Митного кодексу України.

     2.9. Якщо товари, якi перемiщуються через митний кордон України, визнано такими, що пiдлягають фiтосанiтарному, ветеринарному, екологiчному, радiологiчному чи iншим видам контролю на територiї України, то пiд час передання цих товарiв на зберiгання на СТЗ вповноваженiй посадовiй особi ПМО СТЗ подаються товаросупровiднi документи, на яких мають бути проставленi вiдповiднi вiдмiтки (у виглядi штампiв, печаток тощо) служб фiтосанiтарного, ветеринарного, екологiчного, радiологiчного чи iнших видiв контролю. Розмiщення на СТЗ товарiв 1 - 24 групи проводиться тiльки при наявностi сертифiката вiдповiдностi та сертифiката походження.

     2.10. Товари, якi можуть завдати шкоди iншим товарам, або тi, що потребують особливих умов зберiгання, повиннi розмiщуватися в спецiально пристосованих примiщеннях СТЗ.

     2.11. При потребi керiвництво ПМО СТЗ надає дозвiл або вимагає розмiщення товару на СТЗ у транспортному засобi, в якому цей товар був доставлений на адресу одержувача вiдповiдно до товаросупровiдних документiв.

     2.12. Розмiщення товарiв на СТЗ здiйснюється у присутностi вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ, декларанта та керуючого СТЗ або уповноваженої ним особи згiдно вимог чинного законодавства i фiксується в Актi про розмiщення товарiв i транспортних засобiв на тимчасове зберiгання пiд митним контролем (далi - Акт) (додаток 2).

     Реєстрацiйний номер Акта присвоюється за схемою: А/В/С, де А - номер ПМО СТЗ вiдповiдно до номенклатури справ митницi, В - номер СТЗ за Дозволом (знаки 6 - 8 номера Дозволу), С - порядковий номер Акта в ПМО СТЗ.

     2.13. Акт заповнюється у трьох примiрниках (для СТЗ закритого типу - у двох):

     - перший примiрник залишається у справах ПМО СТЗ;

     - другий примiрник призначається для власника СТЗ;

     - третiй примiрник призначається для декларанта.

     2.14. У разi виявлення пiд час розмiщення товарiв на СТЗ порушення митних правил вповноважена посадова особа ПМО СТЗ, яка виявила правопорушення, складає протокол про порушення митних правил.

     2.15. Заява та Акт заповнюється вiд руки або за допомогою комп'ютера чи друкарським способом. При розмiщеннi товарiв на СТЗ митний огляд проводиться без складання акта про проведення митного огляду в зв'язку з занесенням вiдомостей про митний огляд до Акта.

     2.16. У разi розмiщення товарiв на СТЗ у присутностi представникiв iнших органiв виконавчої влади (Держстандарту, Служби державного ветеринарного контролю, Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, Головної державної iнспекцiї з карантину рослин, Державної служби з охорони навколишнього природного середовища та iн.) вiдомостi про цих осiб (прiзвище, iм'я, по батьковi, мiсце роботи, посада) вносяться до Акта.

     2.18. При вiдсутностi зауважень з боку керiвництва та вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ товар розмiщується та зберiгається пiд митним контролем на СТЗ до моменту його оформлення у заявлений при розмiщеннi митний режим.

     2.19. Журнал облiку вантажiв на СТЗ (додаток 3) прошивається та завiряється круглою печаткою загального вiддiлу митницi у вiдповiдностi до вимог наказу Держмитслужби України вiд 28.12.2002 N 747 i зберiгається в ПМО СТЗ. Екземпляри документiв для перевiзника (CMR, ТТН, залiзнична накладна, авiанакладна (AIR WAYBILL), Carnet TIR, ПП або ПД) оформлюються у повному обсязi та передаються перевiзнику. На екземплярах ПП, ПД, ТР80ВН, що зберiгаються в ПМО СТЗ, проставляється штамп ПМК та номер Акта. Зазначенi документи залишаються у справах ПМО СТЗ до моменту проведення митного оформлення. При проведеннi митного оформлення вантажу на екземплярах вищезазначених документiв проставляється вiдтиск ОНП та номер ВМД, пiсля чого вони передаються за реєстром у вiддiл контролю за доставленням вантажiв.

     2.20. Вповноважена посадова особа ПМО СТЗ веде облiк вантажiв, що перемiщуються через СТЗ в електронному виглядi, у вiдповiдностi до вимог наказу Держмитслужби України вiд 03.12.2004 N 866.

3. Зберiгання товарiв i транспортних засобiв на СТЗ

     3.1. Власник СТЗ зобов'язаний:

     - створювати всi необхiднi умови для забезпечення дiєвого митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, розмiщених на СТЗ;

     - облаштувати СТЗ засобами розвантаження та завантаження, iншими необхiдними технiчними засобами, зокрема для вимiрювання ваги, довжини тощо;

     - виключити можливiсть вилучення iз СТЗ поза митним контролем товарiв i транспортних засобiв;

     - не перешкоджати здiйсненню митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, розмiщених на СТЗ;

     - вести облiк товарiв i транспортних засобiв, якi зберiгаються на СТЗ за допомогою журналу облiку товарiв на СТЗ, який зберiгається безпосередньо на СТЗ. Вимоги до граф журналу наведенi в пунктi 6.1 наказу Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674. Журнал облiку прошивається та засвiдчується ОНП вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ;

     - подавати ПМО СТЗ звiтнiсть (додаток 4 до наказу Держмитслужби України вiд 07.10.2003 N 674) щодо товарiв i транспортних засобiв, якi зберiгаються на СТЗ, до 10 числа мiсяця, наступного за звiтним;

     - вести звiтнiсть про рух товарiв через СТЗ у електронному виглядi;

     - забезпечити неможливiсть проникнення стороннiх осiб на територiю та в примiщення СТЗ, де зберiгаються товари i транспортнi засоби пiд митним контролем;

     - обладнати СТЗ не менше нiж двома засобами забезпечення (iдентифiкацiї), один з яких має знаходитися у вiданнi ПМО СТЗ;

     - виконувати умови Дозволу на використання примiщення, майданчика як СТЗ та вимоги КРМ, в тому числi забезпечувати доступ вповноважених посадових осiб ПМО СТЗ до товарiв i транспортних засобiв, що зберiгаються на СТЗ.

     3.2. Власник СТЗ несе вiдповiдальнiсть за виконання вимог п. 3.1 даного порядку, згiдно ст. 107 МКУ.

     3.3. На СТЗ з дозволу ПМО СТЗ можуть здiйснюватись наступнi операцiї:

     - навантаження;

     - вивантаження;

     - перевантаження;

     - усунення пошкоджень упаковки;

     - розпакування;

     - упакування;

     - сортування;

     - перепакування товарiв;

     - замiна транспортного засобу.

     Змiна iдентифiкацiйних знакiв чи маркування на товарах або їх упаковцi на СТЗ заборонена.

     Зазначенi операцiї здiйснюються за рахунок власникiв товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України, або уповноважених ними осiб.

     Крiм вказаних операцiй, товари i транспортнi засоби, що знаходяться на СТЗ, можуть бути з дозволу керiвництва ПМО СТЗ пiдданi:

     огляду та вимiрюванню власником СТЗ або декларантом;

     операцiям, необхiдним для забезпечення зберiгання цих товарiв i транспортних засобiв у незмiнному станi.

     3.4. З дозволу керiвництва ПМО СТЗ можуть братися проби та зразки товарiв, що зберiгаються на СТЗ. При необхiдностi вiдбору проб чи зразкiв товару, який зберiгається на СТЗ, для проведення сертифiкацiї декларант письмово звертається до керiвництва ПМО СТЗ iз заявою про надання дозволу на видачу зразкiв на пiдставi договору на проведення робiт iз сертифiкацiї, укладеного з органом сертифiкацiї, або довiдки органу сертифiкацiї про укладення такого договору iз зазначенням номера договору, дати його пiдписання, строку виконання робiт i необхiдної кiлькостi проб (зразкiв). Заява повинна мiстити зобов'язання пiдприємства про повернення в установлений строк вiдiбраних зразкiв та вивезення за межi митної територiї України вантажу, у разi непроходження сертифiкацiї, за власний рахунок.

     Якщо сертифiкацiйнi роботи передбачають проведення випробувань руйнiвними методами, декларант письмово повiдомляє про це керiвництво ПМО СТЗ i подає акт про знищення зразкiв пiд час випробувань, складений органом сертифiкацiї. При митному оформленнi вiдповiдно до обраного митного режиму кiлькiсть товару у вантажнiй митнiй декларацiї (далi - ВМД) зазначається з урахуванням виданих зразкiв.

     У разi, коли власник товару не одержав сертифiката вiдповiдностi товару або свiдоцтва про визнання iноземного сертифiката, товар повинен бути вивезений за межi митної територiї України.

     3.5. Вiдповiдальнiсть за декларування товарiв зi сплатою всiх належних платежiв, у тому числi митного збору за перебування товарiв пiд митним контролем, несе пiдприємство, яке розмiстило товари для зберiгання на СТЗ.

     3.6. Вiдповiдальнiсть за дотриманням вимог щодо тимчасового зберiгання товарiв пiд митним контролем несе власник СТЗ.

4. Завершення митного оформлення

     4.1. Товари, що зберiгаються на СТЗ, вважаються оформленими у вiдповiдностi до обраного при розмiщеннi митного режиму, при наявностi оформленої належним чином ВМД. При митному оформленнi вантажiв з СТЗ в графi "D" ВМД робиться запис "Пiд митним контролем з <дд-мм-рр>" (дата початку перебiгу строку перебування товарiв пiд митним контролем). Вiдомостi про Акт вносяться в установленому порядку до графи 44 ВМД. При цьому зазначаються роздiл документа "9" та код документа "9008". У графу 49 ВМД вноситься N Дозволу на вiдкриття СТЗ.

     4.2. Пiсля проведення митного оформлення у справах ПМО СТЗ залишаються документи, зазначенi у п.2.6 Технологiчної схеми, ВМД та iншi документи, згiдно яких було проведене митне оформлення.

     4.3. Перемiщення товарiв з СТЗ на СТЗ в зонi дiяльностi КРМ, здiйснюється на пiдставi листа-узгодження (додаток 4) мiж ПМО СТЗ вiдправлення та ПМО СТЗ призначення.

     4.4. Перемiщення товарiв iз СТЗ на склад митницi здiйснюється з дозволу керiвництва КРМ, за письмовою заявою власника СТЗ. Таке перемiщення здiйснюється пiд контролем вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ та у присутностi представника пiдприємства, який має вiдповiднi повноваження. (згiдно п. 6.1.2 наказу Держмитслужби вiд 05.12.2003 р. N 835).

     4.5. Перемiщення товарiв iз СТЗ в iншi митницi для подальшого митного оформлення здiйснюється iз заповненням ВМД. При цьому в графi "D" ВМД робиться запис "Пiд митним контролем з <дд-мм-рр>" (дата початку перебiгу строку перебування товарiв пiд митним контролем для нарахування митного збору за це митницею призначення). Вiдомостi про Акт вносяться в установленому порядку до графи 44 ВМД. При цьому зазначаються роздiл документа "9" та код документа "9008".

     4.6. Перемiщення вантажiв з ПМО доставки до ПМО СТЗ здiйснюється виключно з дозволу керiвництва ПМО доставки за погодженням з керiвництвом ПМО СТЗ. Таке погодження проводиться шляхом накладення вiдповiдних резолюцiй на оригiнальних примiрниках документiв контролю доставки вантажiв, якi надходять з пунктiв пропуску.

     В резолюцiї повинно бути зазначено:

     - назва СТЗ, на якому планується розмiщення вантажу;

     - наявнiсть запиту та причини направлення до ВН та КТ, ВКМВ, ЦМУЛДЕР;

     - наявнiсть орiєнтувань СБУ, МВС, ДПА, ВБК та ПМП та iнших контролюючих органiв;

     - iншi застереження щодо митного оформлення вантажу.

     Перемiщення вантажiв з ПМО доставки до ПМО СТЗ проводиться пiд контролем ПМО СТЗ.

     4.7. Митне оформлення вантажiв у вiдповiдностi до обраного митного режиму проводиться у ПМО СТЗ. Митне оформлення товарiв, що потребують подальшого контролю, такi як:

     - тимчасове ввезення (вивезення) товару;

     - давальницька сировина;

     - лiкарськi засоби;

     - товари, що пiдлягають лiцензуванню (квотуванню) або зовнiшньоекономiчнi договори (контракти), якi пiдлягають реєстрацiї;

     - технiчна допомога;

     - тимчасовi, неповнi та перiодичнi декларацiї;

     - товари, що надходять як iноземнi iнвестицiї,

     здiйснюється тiльки в ПМО облiку. Пiдставою для проведення митного оформлення товару в ПМО облiку є копiя Акта разом з товаросупровiдними та iншими документами, що знаходиться у справах ПМО СТЗ. Митний огляд вантажiв в ПМО СТЗ проводиться при наявностi ВМД з реєстрацiйним номером, штампом ПМК та аркушем контролю, в якому зазначено перелiк завдань для проведення огляду. Документи мають бути завiренi ОНП вповноваженої посадової особи ПМО СТЗ.

     4.8. Пiсля здiйснення митного оформлення товару в ПМО облiку вповноважена посадова особа ПМО СТЗ має право видавати вантаж з СТЗ на пiдставi ксерокопiї оформленої ВМД та iнших документiв (лiцензiї, картки-реєстрацiї, iнше) при необхiдностi. Всi копiї повиннi бути засвiдченi ОНП вповноваженої посадової особи ПМО облiку. Копiя ВМД має бути перекреслена з обов'язковим надписом:

    "Дiйсна лише для видачi вантажу з СТЗ у   ".
(назва ПМО СТЗ)

     Копiї Акта, ВМД та iнших необхiдних документiв залишається в справах ПМО СТЗ до моменту передачi їх до архiву митницi.

5. Заключнi положення

     Керiвництво ПМО забезпечує дотримання вимог даної Технологiчної схеми вповноваженими посадовими особами ПМО, якi беруть участь у процедурi митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що розмiщуються на СТЗ. Вповноваженi посадовi особи ПМО несуть вiдповiдальнiсть за порушення вимог даного Порядку згiдно чинного законодавства.

Начальник ВОМК Е. П. Iванченко

 

Додаток 1
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 04.01.05 р. N 01
Начальнику  
ПМО СТЗ  
  
ЗАЯВА
Пiдприємство  
(повна назва пiдприємства)
код за ЄДРПОУ  
адреса:  
тел.  

Облiковий номер у митницi: N ____ вiд "___" ____________ 200_ р. просить Вашого дозволу для розмiщення на СТЗ вантажу

  ,
(назва вантажу)
що надiйшов на нашу адресу за:
документом контролю доставки   ,
контрактом   ,
товаросупровiдними документами   ,
для зберiгання на СТЗ  
(назва пiдприємства)
за адресою:   ,
у зв'язку з   .
З правилами зберiгання вантажiв на СТЗ ознайомленi.

Зобов'язуємося в термiн до "___" ____________ 200_ р. оформити вантаж у митному режимi

 
(зазначити митний режим)
Керiвник пiдприємства   Власник СТЗ  
М. П. М. П.
Розмiщення товару на СТЗ дозволено "___" ____________ 200_ р.
 
(посада, пiдпис, прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу)

 

Додаток 2
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 04.01.05р. N 01
  
АКТ
про розмiщення товарiв i транспортних засобiв на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ
N _________ "___" ____________ 200_ р.
Мною,  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi посадової особи митного органу;
 
назва митного органу)
у присутностi  
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
представника пiдприємства (або посередника)  
(назва пiдприємства)
яке передає товари для зберiгання на СТЗ   ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
представника пiдприємства (власника СТЗ)   ,
(назва пiдприємства)
яке приймає товари для зберiгання на СТЗ,
знято пломбу N   з   , реєстрацiйний N   ,
(вид транспортного засобу)
проведено митний огляд вантажу, який надiйшов з   ,
(країна вiдправлення)
за документом контролю доставки N   , виписаним   митницею.
При митному оглядi встановлено, що кiлькiсть мiсць товарiв  
  даним, зазначеним у:
(вiдповiдає, не вiдповiдає)
товарно-транспортнiй накладнiй   ,
книжцi МДП   ,
комерцiйному рахунку   .
Нижчеперелiченi товари i транспортнi засоби прийнято для зберiгання на СТЗ за
адресою:   на строк до "___" ____________ 200_ р. за
договором на зберiгання товару вiд   N   .
N
з/п
Назва товару (особливi ознаки) Кiлькiсть
(вага)
1    
2    
3    
Результати митного огляду:
 
 
 
 
 
 
 
 
Представнику СТЗ -  
(назва пiдприємства)
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi особи, вiдповiдальної за зберiгання товарiв)
який мешкає за адресою:
 

роз'яснено положення митного законодавства, що регламентують питання тимчасового зберiгання товарiв i транспортних засобiв пiдприємством пiд митним контролем i вiдповiдальнiсть за порушення цих положень (статтi 329, 330, 331, 336, 337, 338, 342, 343, 344 Митного кодексу України.

На склад накладено митне забезпечення N _________у кiлькостi _____ шт. та пломби власника СТЗ N ___________у кiлькостi _________шт.
Товари i транспортнi засоби на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ передав   Печатка власника товарiв i транспортних засобiв, уповноваженої особи власника товарiв
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Товари i транспортнi засоби на тимчасове зберiгання пiд митним контролем на СТЗ прийняв   Печатка представника СТЗ
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Посадова особа митного органу   Вiдтиск штампа "Пiд митним контролем"
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
Копiю акта отримав: ____________ "___" ____________ 200_ р. (пiдпис)
____________ "___" ____________ 200_ р. (пiдпис)

 

Додаток 3
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 04.01.05 р. N 01

Журнал облiку товарiв
на СТЗ _____________________________

N з/п Дата розмi- щення товару на СТЗ Пiдприємство-
одержувач (вiдправник) товару
Назва i номер документа, на пiдставi якого товар розмiщено на СТЗ Найме-
нування товару
Кiлькiсть товару Номер ПМК iнспектора, що прийняв товар Дата видачi товару з СТЗ Кiлькiсть товару Номер доку- мента-пiдстави для видачi товару з СТЗ Номер ОНП iнспектора, що видав товар Примiтки
мiсць кг
(шт., л, iнше)
мiсць кг
(шт., л, iнше)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
                           

 

Додаток 4
до наказу Київської регiональної митницi
вiд 04.01.05 р. N 01

Зразок листа-узгодження щодо перемiщення товару з СТЗ на СТЗ, якi розташованi у зонi дiяльностi КРМ

Начальнику _________________
ПМО СТЗ
Начальнику _________________
ПМО СТЗ
Пiдприємство  
повна назва пiдприємства - одержувача товару, код ЄДРПОУ
Облiкова картка суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi вiд   N  
Просить Вашого дозволу на перемiщення товару  
 
(назва товару, код УКТЗЕД, кiлькiсть та вартiсть товару який зберiгається на СТЗ)
 
(назва СТЗ вiдправлення, його фактична адреса, номер дозволу на СТЗ)
на пiдставi Акта про прийом-передачу товарiв i транспортних засобiв для зберiгання на СТЗ вiд "___" ____________ N _________
на СТЗ  
назва СТЗ призначення, його фактична адреса, номер дозволу на СТЗ
на пiдставi договору на зберiгання вiд "___" ____________ N ______________
Зобов'язуюсь доставити товари та документи на них до СТЗ  
назва СТЗ
призначення в строк до  
строк доставки, встановлений посадовою особою ПМО СТЗ вiдправлення
Керiвник пiдприємства -
одержувача товару
 
П. I. Б., пiдпис
М. П.
Керiвник СТЗ призначення  
П. I. Б., пiдпис
М. П.
_______________________ КРМ не заперечує проти перемiщення товару
ПМО СТЗ призначення
Посадова особа ПМО  
П. I. Б., пiдпис, вiдбиток ОНП
Начальник (заступник) ПМО  
П. I. Б., пiдпис
_______________________ КРМ не заперечує проти перемiщення товару
ПМО СТЗ вiдправлення
Посадова особа ПМО  
П. I. Б., пiдпис, вiдбиток ОНП
Начальник (заступник) ПМО  
П. I. Б., пiдпис
Строк перебування товарiв пiд митним контролем з:  
дата початку строку перебування пiд митним контролем товарiв, що перемiщуються
Документи на _______ аркушах додаються.
Пiсля розмiщення товару на СТЗ прошу надiслати через загальний вiддiл КРМ копiю Акта.
Посадова особа ПМО  
П. I. Б., пiдпис, вiдбиток ОНП
Начальник (заступник) ПМО  
П. I. Б., пiдпис
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.