Документ скасований: Постанова КМУ № 1236 від 27.12.2010

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 8 червня 2005 р. N 424


Про обчислення i внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти i нафтопродуктiв магiстральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та амiаку територiєю України

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 червня 2006 року N 859,
вiд 29 грудня 2006 року N 1850

(У назвi та текстi постанови слово "продуктопроводами" замiнено словом "нафтопродуктоводами" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 2006 року N 1850)

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок обчислення i внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти i нафтопродуктiв магiстральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та амiаку територiєю України, що додається.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.

     3. Установити, що суми рентної плати за транспортування нафти i нафтопродуктiв магiстральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та амiаку територiєю України у зв'язку з їх перерахунком за перiод з дня набрання чинностi Законом України вiд 25 березня 2005 р. N 2505-IV "Про внесення змiн до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рiк" та деяких iнших законодавчих актiв" до дня набрання чинностi цiєю постановою включаються до податкового зобов'язання того звiтного мiсяця, в якому набирає чинностi ця постанова.

Прем'єр-мiнiстр України Ю.ТИМОШЕНКО

Iнд. 37

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 червня 2005 р. N 424

ПОРЯДОК
обчислення i внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти i нафтопродуктiв магiстральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та амiаку територiєю України

(назва порядку iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2006р. N 1850)

     1. Цей Порядок визначає механiзм обчислення i внесення до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти i нафтопродуктiв магiстральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та амiаку територiєю України (далi - рентна плата).

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2006р. N 1850)

     2. Платниками рентної плати за транспортування нафти є ВАТ "Укртранснафта", нафтопродуктiв - суб'єкти господарювання, якi експлуатують об'єкти магiстральних нафтопродуктопроводiв та мають лiцензiю на провадження господарської дiяльностi з транспортування нафти, нафтопродуктiв магiстральними трубопроводами, транспортування природного i нафтового газу трубопроводами та його розподiлу, амiаку - державне пiдприємство "Укрхiмтрансамiак", природного газу - НАК "Нафтогаз України" (далi - платники).

     3. Платники обчислюють суму рентної плати за:

     транспортування нафти i нафтопродуктiв як добуток розмiрiв рентної плати, встановлених законом, i обсягу транспортованої нафти або нафтопродуктiв;

(абзац другий пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2006р. N 1850)

     транзитне транспортування природного газу та амiаку як добуток розмiрiв рентної плати, встановлених законом, обсягу природного газу або амiаку i протяжностi маршрутiв їх транспортування.

(абзац третiй пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.12.2006р. N 1850)
(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.06.2006 р. N 859)

     4. Рентна плата, розмiр якої встановлений у доларовому еквiвалентi, обчислюється у гривнях за офiцiйним курсом Нацiонального банку, встановленим на день, що передує дню внесення платежу, а у разi, коли день, що передує строковi внесення платежу, збiгається з вихiдним (святковим) днем, рентна плата обчислюється у гривнях за офiцiйним курсом Нацiонального банку, встановленим на день, що настає за вихiдним (святковим) днем, i на цей день переноситься строк внесення платежу.

     5. Розрахунки суми рентної плати подаються органу державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї платника щомiсяця до 20 числа мiсяця, що настає за звiтним (податковим) перiодом, за формою, затвердженою Державною податковою адмiнiстрацiєю.

     6. Рентна плата вноситься авансовими платежами щодекади (15, 25 числа поточного мiсяця, 5 числа наступного мiсяця) вiдповiдно до обсягiв нафти, нафтопродуктiв, природного газу та амiаку, що транспортувалися територiєю України за цей перiод.

     Сума рентної плати, обчислена вiдповiдно до розрахунку за звiтний (податковий) мiсяць, з урахуванням фактично внесених авансових платежiв у повному обсязi вноситься платниками до державного бюджету протягом 30 календарних днiв, що настають за останнiм календарним днем звiтного (податкового) мiсяця.

     7. Сума рентної плати, нарахована за звiтний перiод i не внесена в установлений строк, сплачується до державного бюджету з нарахуванням пенi та штрафних санкцiй у порядку, встановленому Законом України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами".

     Надмiру внесенi суми рентної плати вiдносяться в рахунок вiдповiдних чергових платежiв або повертаються платниковi в установленому порядку.

     8. Вiдповiдальнiсть за правильнiсть обчислення, повноту i своєчаснiсть внесення до державного бюджету рентної плати, своєчаснiсть подання її розрахункiв до органiв державної податкової служби несуть платники вiдповiдно до законодавства.

     9. Контроль за правильнiстю обчислення, повнотою i своєчаснiстю внесення рентної плати до державного бюджету i подання її розрахункiв здiйснюють органи державної податкової служби вiдповiдно до законодавства.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 8 червня 2005 р. N 424

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1742 "Про затвердження Положення про порядок обчислення i сплати до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та за транзитне транспортування трубопроводами амiаку, природного газу територiєю України" (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 48, ст. 2083).

     2. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 березня 2001 р. N 259 "Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1742" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 13, ст. 537).

     3. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 серпня 2001 р. N 992 "Про внесення змiни до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1742" (Офiцiйний вiсник України, 2001 р., N 33, ст. 1532).

     4. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31 березня 2003 р. N 423 "Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 1742" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 14, ст. 622).

     5. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 6 серпня 2003 р. N 1215 "Про внесення змiни до пункту 2 Положення про порядок обчислення i сплати до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та транзитне транспортування трубопроводами амiаку, природного газу територiєю України" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 32, ст. 1703).

     6. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15 сiчня 2005 р. N 46 "Про внесення змiн до Положення про порядок обчислення i сплати до державного бюджету рентної плати за транспортування нафти магiстральними нафтопроводами та за транзитне транспортування трубопроводами амiаку, природного газу територiєю України" (Офiцiйний вiсник України, 2005 р., N 3, ст. 145).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.