МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 10 квiтня 2002 року N 335


Про затвердження Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
4 червня 2002 р. за N 472/6760


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 вересня 1998 р. N 1388 "Про затвердження Правил державної реєстрацiї та облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв та мотоколясок" (iз змiнами та доповненнями) та з метою впорядкування роботи пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України з питань видачi реєстрацiйних документiв i номерних знакiв наказую:

     1. Затвердити Iнструкцiю про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України (далi - Iнструкцiя), що додається.

     2. Начальникам ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi, начальникам територiальних органiв внутрiшнiх справ:

     2.1. Органiзувати вивчення Iнструкцiї працiвниками служб i пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї.

     2.2. Включити до планiв проведення занять зi службової пiдготовки працiвникiв Державтоiнспекцiї питання щодо порядку проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них, дотримання при цьому вимог чинного законодавства.

     2.3. Для попередження легалiзацiї викрадених транспортних засобiв, виявлення фактiв пiдробки iдентифiкацiйних номерiв агрегатiв, забезпечення контролю за внесенням обов'язкових платежiв власниками транспортних засобiв вжити невiдкладних заходiв забезпечення пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї спецiалiзованими автоматизованими системами iдентифiкацiї транспортних засобiв - "АРМ-РОЗШУК" та органiзувати їх ефективне використання. 

     2.4. Щороку проводити перевiрку дотримання вимог законодавчих та iнших нормативно-правових актiв та цього наказу працiвниками реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї.

     3. Ректорам навчальних закладiв МВС України внести до програм пiдготовки i пiдвищення квалiфiкацiї працiвникiв Державтоiнспекцiї необхiднi змiни з урахуванням положень Iнструкцiї.

     4. Начальнику Господарського управлiння (Бакумов С. Ф.) МВС України забезпечити тиражування постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 вересня 1998 р. N 1388 "Про затвердження Правил державної реєстрацiї та облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв та мотоколясок" (iз змiнами та доповненнями) та Iнструкцiї з додатками в кiлькостi 1500 примiрникiв.

     5. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ МВС України вiд 2 листопада 1994 р. N 599 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та проведення перевiрок в реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлах Державтоiнспекцiї МВС України", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 14 квiтня 1995 р. за N 109/645.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Державного секретаря генерал-лейтенанта мiлiцiї Варенка В. I. та начальника ГУДАI МВС України (Мiленiна О. Л.).

     7. Наказ оголосити особовому складу органiв i пiдроздiлiв внутрiшнiх справ.

Мiнiстр генерал-полковник мiлiцiї Ю. О. Смирнов
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. В. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ України
вiд 10 квiтня 2002 р. N 335
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
4 червня 2002 р. за N 472/6760

IНСТРУКЦIЯ
про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

1. Загальнi положення

     1.1. Iнструкцiя про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України (далi - Iнструкцiя) визначає процедуру приймання, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв, заповнення форм вiдповiдної звiтностi реєстрацiйно-екзаменацiйними пiдроздiлами Державтоiнспекцiї (далi - РЕП ДАI) МВС України щодо державної реєстрацiї транспортних засобiв (далi - ТЗ) вiдповiдно до Правил державної реєстрацiї та облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв та мотоколясок (далi - Правила), затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 07.09.98 N 1388 "Про затвердження Правил державної реєстрацiї та облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв та мотоколясок" (iз змiнами i доповненнями), та iнших нормативно-правових актiв, а також порядок здiйснення перевiрок дiяльностi РЕП ДАI ГУМВС України в Автономнiй Республiцi Крим (далi - АР Крим), м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi.

     1.2. Ця Iнструкцiя розроблена вiдповiдно до Закону України "Про дорожнiй рух", Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.10.2001 N 1306 "Про Правила дорожнього руху", Правил та iнших нормативно-правових актiв з питань забезпечення безпеки дорожнього руху.

     1.3. Власники ТЗ зобов'язанi зареєструвати їх протягом десяти дiб пiсля придбання або митного оформлення, чи тимчасового ввезення на територiю України, або виникнення обставин, що потребують внесення змiн у реєстрацiйнi документи, незалежно вiд їх технiчного стану. Термiн реєстрацiї може бути продовжено у разi неможливостi власника транспортного засобу (хвороба, вiдрядження, iншi поважнi причини) вчасно її здiйснити.

     Забороняється експлуатацiя ТЗ, не зареєстрованих у пiдроздiлах Державтоiнспекцiї, або зареєстрованих ТЗ без реєстрацiйних документiв, а також ТЗ, якщо вони не пройшли державного технiчного огляду або не мають талона про його проходження, або з номерними знаками, якi не вiдповiдають вимогам державного стандарту, а також без номерних знакiв.

     1.4. Не приймаються до реєстрацiї ТЗ з правим розташуванням керма (за винятком ТЗ, якi були придбанi та зареєстрованi в органах Державтоiнспекцiї до набрання чинностi Законом України "Про дорожнiй рух"). Допускається переобладнання таких ТЗ вiдповiдно до чинного законодавства України.

     1.5. Не приймаються до реєстрацiї ТЗ, зiбранi (складенi) iз вузлiв та агрегатiв серiйних ТЗ без дотримання вимог Закону України "Про дорожнiй рух". Виробництво (складання) ТЗ iз складових частин i комплектуючих виробiв, що ввозяться на територiю України, здiйснюється пiсля їх перевiрки на вiдповiднiсть чинним стандартам або за наявностi сертифiката, виданого уповноваженим на те Секретарiатом ЄЕК ООН Адмiнiстративним органом iз сертифiкацiї дорожнiх транспортних засобiв.

     1.6. Не приймаються до реєстрацiї ТЗ iз знищеними, пiдробленими або фальсифiкованими iдентифiкацiйними номерами вузлiв та агрегатiв. Забороняється без попереднього узгодження з Державтоiнспекцiєю внесення змiн в iдентифiкацiйнi номери i номернi таблички кузова чи шасi (рами), двигуна ТЗ, а також їх знищення (перенесення, закрiплення, вiдновлення тощо).

     1.7. Не приймаються до реєстрацiї новi i такi, що були в користуваннi, ТЗ, а також вузли, агрегати та частини до них, якi ввезенi на митну територiю України суб'єктами пiдприємницької дiяльностi або фiзичними особами без надання сертифiката вiдповiдностi або свiдоцтва про визнання iноземного сертифiката, виданого вiдповiдно до чинного законодавства.

     1.8. На неповнолiтнiх ТЗ реєструються лише пiсля досягнення ними 15-рiчного вiку. В облiковiй (реєстрацiйнiй) картцi та книзi облiку зареєстрованих ТЗ цiєї категорiї зазначаються прiзвище, iм'я та по батьковi батькiв неповнолiтнього або його пiклувальника i ставиться вiдмiтка про заборону зняття ТЗ з облiку без їх дозволу та погодження з органами опiки i пiклування.

     1.9. Вiдповiдно до пункту 7 Правил ТЗ, що належать iноземним громадянам та особам без громадянства, якi їдуть в Україну на вiдпочинок за путiвками чи на лiкування, що пiдтверджується вiдповiдними документами, тимчасовiй реєстрацiї в пiдроздiлах ДАI на пiдтверджений Держмитслужбою термiн не пiдлягають.

     ТЗ, тимчасово ввезенi нерезидентами на митну територiю України для власного користування на термiн, що перевищує два мiсяцi, пiдлягають реєстрацiї в органах ДАI. ТЗ, тимчасово ввезенi пiд письмове зобов'язання про зворотне вивезення, не можуть бути переданi у володiння або користування iншим особам.

2. Облiк зареєстрованих транспортних засобiв

     2.1. Облiк зареєстрованих ТЗ проводиться з використанням електронно-обчислювальної технiки (далi - ЕОМ), книг облiку та реєстрацiйних карток.

     З реєстрацiйних карток формуються картотеки:

     - у РЕП ДАI - за серiями номерних знакiв;

     - у районних пiдроздiлах ДАI - в алфавiтному порядку за назвами пiдприємств, установ, органiзацiй, якi є юридичними особами, та за прiзвищами фiзичних осiб - власникiв ТЗ;

     - в управлiннях (вiддiлах) ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi - за серiями номерних знакiв.

     Облiк видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ та тимчасових реєстрацiйних талонiв проводиться у вiдповiдних книгах облiку за серiями та номерами в порядку їх зростання. Такi книги облiку можуть роздруковуватись за допомогою ЕОМ.

     2.2. В управлiннях (вiддiлах) ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi з вiдомостей про зареєстрованi, перереєстрованi та знятi з облiку ТЗ формуються бази даних автоматизованих iнформацiйних систем (далi - АIС) "Автомобiль".

     2.3. Iнформацiя АIС "Автомобiль" щодобово надсилається каналами електронної пошти до Науково-дослiдного центру з безпеки дорожнього руху МВС України (далi - НДЦ БДР МВС України) для узагальнення i централiзованого автоматизованого облiку АIС "Нацiональний банк даних - "Автомобiль".

     2.4. ТЗ, якi ввозяться громадянами при переселеннi на постiйне мiсце проживання в Україну, пiдлягають тимчасовiй реєстрацiї в органах ДАI на термiн до одного року з оформленням свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ на право тимчасової експлуатацiї таких ТЗ з термiном дiї на один рiк без права їх вiдчуження або передачi у користування iншим особам, про що робиться вiдповiдний запис у графi "Особливi вiдмiтки" свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ.

     Вiдчуження таких ТЗ протягом року проводиться за умови сплати належних податкiв та зборiв, передбачених для ввезення ТЗ з метою вiльного використання.

     Реєстрацiйнi документи на право постiйного користування та вiдчуження вказаних ТЗ можуть бути виданi пiсля фактичного проживання таких громадян - власникiв ТЗ на територiї України протягом року.

     2.5. Матерiали, якi стали пiдставою для проведення реєстрацiйних дiй, зберiгаються протягом 5 рокiв, а книги облiку зареєстрованих ТЗ (реєстри) - 60 рокiв.

3. Реєстрацiя транспортних засобiв

     Реєстрацiя ТЗ проводиться працiвниками РЕП ДАI вiдповiдно до вимог пунктiв 6, 8 - 18 та 23 - 33 Правил.

     3.1. Посадовими особами РЕП ДАI приймаються до розгляду письмовi заяви власникiв ТЗ - фiзичних або юридичних осiб, зразки яких наведено в додатках 1 i 2 до цiєї Iнструкцiї, щодо реєстрацiї, перереєстрацiї ТЗ, якi можуть роздруковуватись за допомогою електронно-обчислювальної технiки. У заявах юридичних осiб обов'язково зазначаються прiзвище, iм'я, по батьковi (далi - П. I. Б.) особи, якiй доручається провести оформлення ТЗ, та зразок її пiдпису, а на заявi ставиться пiдпис уповноваженої посадової особи (iз зазначенням посади, П. I. Б.) та вiдбиток печатки юридичної особи. Реєстрацiя ТЗ здiйснюється на пiдставi заяви власника, документiв, що посвiдчують його особу, правомiрнiсть придбання ТЗ, оцiнку його вартостi (для легкових автомобiлiв), вiдповiднiсть конструкцiї ТЗ встановленим вимогам безпеки дорожнього руху, а також вимогам, якi є пiдставою для внесення змiн до реєстрацiйних документiв.

     При зверненнi особи, уповноваженої в установленому порядку власником ТЗ здiйснювати реєстрацiю ТЗ, обов'язково подається примiрник нотарiально посвiдченого доручення.

     3.2. Особа власника ТЗ або уповноваженої ним особи встановлюється на пiдставi паспорта громадянина України або iншого документа, що його замiнює, для iноземцiв або осiб без громадянства - на пiдставi документiв, визначених вiдповiдно до законодавства.

     3.3. Проводиться перевiрка документiв, якi подаються до РЕП ДАI для проведення реєстрацiї ТЗ (свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, технiчний паспорт, документи про реєстрацiю ТЗ, виданi вiдповiдними органами iноземної держави, вiдповiднi документи Держмитслужби, довiдки-рахунки, акти приймання-передачi ТЗ, договори купiвлi-продажу, бiржовi угоди, iншi документи, що пiдтверджують правомiрнiсть придбання ТЗ), за наявними базами даних АIС "Довiдка-рахунок", "Митний документ", "Автомобiль", "Нацiональний банк даних - "Автомобiль", "Документ", "АРМ-РОЗШУК". Результати проведеної перевiрки вiдмiчаються на заявi i пiдписуються уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI (iз зазначенням П. I. Б., дати та часу проведення перевiрки).

     У разi вiдсутностi технiчної можливостi перевiрки дiйсностi документiв або обґрунтованих пiдстав щодо їх пiдробки, до установ, органiзацiй, якi їх видали, у триденний термiн надсилаються письмовi запити або вказанi документи направляються для проведення експертних дослiджень експертами, якi внесенi до Реєстру атестованих судових експертiв державних i пiдприємницьких структур та громадян Мiнiстерства юстицiї України та мають свiдоцтво про право проведення даного виду експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi. Матерiали про результати дослiдження долучаються до реєстрацiйної справи.

     3.4. Вiдповiдно до Указу Президента України вiд 31.08.98 N 957 "Про невiдкладнi заходи щодо погашення заборгованостi з виплати пенсiй" при реєстрацiї легкових ТЗ згiдно з Порядком сплати збору на обов'язкове державне пенсiйне страхування з окремих видiв господарських операцiй, затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.11.98 N 1740 "Про затвердження Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсiйне страхування з окремих видiв господарських операцiй", їх власникам необхiдно сплатити збiр на обов'язкове державне пенсiйне страхування в розмiрi трьох вiдсоткiв вартостi легкового автомобiля, визначеної вiдповiдно до договорiв купiвлi-продажу, довiдок-рахункiв торговельних органiзацiй, договорiв мiни, довiдок органiв митної служби, висновкiв (актiв) експертної оцiнки вартостi автомобiля, iнших документiв, що пiдтверджують цю вартiсть. Оцiнка вартостi ТЗ здiйснюється експертом (експертами) з дослiджень автотранспорту, який має (мають) свiдоцтво про право проведення даного виду експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi, та iншими особами, що мають чиннi квалiфiкацiйнi документи з оцiнки ТЗ.

     3.5. Посадовою особою РЕП ДАI перевiряється повнота i правильнiсть внесення вартостi плати за послуги, перелiк яких затверджено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.05.2001 N 556 "Про затвердження перелiку платних послуг, що надаються пiдроздiлами Державної автомобiльної iнспекцiї Мiнiстерства внутрiшнiх справ", у розмiрах, визначених спiльним наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Мiнiстерства фiнансiв та Мiнiстерства економiки України вiд 16.07.2001 N 549/333/147 "Про затвердження розмiрiв плати за послуги, що надаються пiдроздiлами Державної автомобiльної iнспекцiї МВС України, та Порядку її справляння", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 20.07.2001 за N 612/5803, а також повнота та правильнiсть вiдшкодування вартостi спецiальної продукцiї.

     Вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.04.97 N 341 "Про Положення про Державну автомобiльну iнспекцiю Мiнiстерства внутрiшнiх справ" працiвниками РЕП ДАI здiйснюється контроль за внесенням обов'язкових платежiв власниками ТЗ, у тому числi податку з власникiв ТЗ, збору на обов'язкове пенсiйне страхування.

     На заявi ставиться вiдмiтка iз зазначенням номерiв квитанцiй про сплату вартостi послуг, спецiальної продукцiї та обов'язкових платежiв власникiв ТЗ, а квитанцiї долучаються до реєстрацiйної справи (крiм квитанцiй про сплату податку з власникiв ТЗ, якi повертаються власнику).

     3.6. За мiсцем реєстрацiї ТЗ працiвником РЕП ДАI та експертом (експертами) з дослiджень автотранспорту, який має (мають) свiдоцтво про право проведення даного виду експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi i внесений (внесенi) до Реєстру атестованих судових експертiв державних i пiдприємницьких структур та громадян Мiнiстерства юстицiї України, проводиться огляд ТЗ. Огляд ТЗ може бути проведений посадовими особами РЕП ДАI та вiдповiдними експертами за мiсцезнаходженням ТЗ - у разi його технiчної несправностi.

     3.6.1. У процесi огляду ТЗ здiйснюється перевiрка:

     - технiчного стану та обладнання ТЗ на вiдповiднiсть вимогам стандартiв, правил технiчної експлуатацiї, iнструкцiй пiдприємств-виробникiв, Правил дорожнього руху;

     - вiдповiдностi iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв записам у реєстрацiйних документах;

     - iдентифiкацiї ТЗ вiдповiдно до наявної iнформацiї АIС "АРМ-РОЗШУК" (визначення вiдповiдностi iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв марцi, моделi, року випуску, об'єму двигуна тощо);

     - справжностi номерних знакiв та їх вiдповiднiсть вимогам ДСТУ 3650-97 "Дорожнiй транспорт. Знаки номернi для транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови";

     - вiдповiдностi ТЗ оперативних служб вимогам ДСТУ 3849-99 "Кольорографiчнi схеми, розпiзнавальнi знаки, написи та спецiальнi сигнали транспортних засобiв оперативних i спецiальних служб";

     - нанесення на зовнiшнi поверхнi транспортних засобiв зображень чи написiв, не передбачених пiдприємством-виробником.

     Результати огляду вiдмiчаються на заявi та пiдписуються уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI та експертом (iз зазначенням П. I. Б. i дати проведення огляду).

     3.6.2. У процесi огляду ТЗ експерт, що має свiдоцтво про право проведення експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi i внесений до Реєстру атестованих судових експертiв державних i пiдприємницьких структур та громадян Мiнiстерства юстицiї України, здiйснює перевiрку справжностi iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв та вiдповiднiсть їх нанесення згiдно з вимогами заводу - виробника ТЗ, а також реєстрацiйних документiв на ТЗ (iнших документiв, якi є пiдставою для реєстрацiї ТЗ).

     За наявностi ознак знищення, змiни, пiдроблення або фальсифiкацiї iдентифiкацiйних номерiв вузлiв та агрегатiв ТЗ, реєстрацiйних документiв (iнших документiв, якi є пiдставою для реєстрацiї ТЗ), експертом, що має вiдповiдне свiдоцтво про право проведення експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi i внесений до Реєстру атестованих судових експертiв державних i пiдприємницьких структур та громадян Мiнiстерства юстицiї України, проводиться експертне дослiдження. За результатами дослiдження видається висновок експертизи або акт спецiального дослiдження iдентифiкацiйних номерiв вузлiв та агрегатiв ТЗ або (та) реєстрацiйних документiв (iнших документiв, якi є пiдставою для реєстрацiї ТЗ) щодо їх справжностi (вiдповiдностi вимогам заводу-виробника, зразкам документiв тощо), якi долучаються до реєстрацiйної справи.

     3.7. Номернi агрегати ТЗ перевiряються за наявними облiками розшукуваного транспорту. Для цього використовуються iснуючi бази даних АIС "Автомобiль", "Угон СНД". Крiм того, з використанням "Нацiонального банку даних - "Автомобiль" ТЗ перевiряється на предмет зняття його з облiку за мiсцем попередньої реєстрацiї.

     Результати проведеної перевiрки вiдмiчаються на заявi та пiдписуються уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI (iз зазначенням П. I. Б., дати i часу проведення перевiрки). До матерiалiв реєстрацiйної справи можуть долучатись роздрукованi вiдомостi про ТЗ, якi на момент перевiрки значаться в розшуку.

     У разi вiдсутностi технiчної можливостi проведення даного виду перевiрки або в разi уточнення iнформацiї щодо пiдстав реєстрацiї (вiдсутня iнформацiя про зняття з облiку, неправильно зазначенi данi ТЗ або власника, наявна iнформацiя про анулювання повноважень уповноваженої особи тощо) до мiсця попередньої реєстрацiї у триденний термiн надсилається письмовий запит для пiдтвердження зняття ТЗ з облiку. Така перевiрка може проводитись з використанням наявних каналiв зв'язку (телетайпа, факсу, електронної пошти) з обов'язковою реєстрацiєю запиту.

     До одержання вiдповiдi на запит власниковi ТЗ на термiн до трьох мiсяцiв може видаватися тимчасовий реєстрацiйний талон i номернi знаки за призначенням, якi вiдповiдають вимогам ДСТУ 3650-97 "Дорожнiй транспорт. Знаки номернi транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови".

     Пiсля надходження позитивної вiдповiдi на запит власнику ТЗ видається свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ встановленого зразка.

     3.8. Посадовими особами РЕП ДАI здiйснюється також контроль за дотриманням власниками ТЗ або їх представниками визначеного Правилами термiну реєстрацiї ТЗ. У разi порушення встановлених термiнiв на вказаних осiб (фiзичних або посадових осiб) складається протокол про адмiнiстративне правопорушення (за експлуатацiю ТЗ, не зареєстрованих (не перереєстрованих) у встановленому порядку), який розглядається згiдно з чинним адмiнiстративним законодавством.

     Термiн реєстрацiї може бути продовжено у разi неможливостi власника ТЗ (хвороба, вiдрядження, iншi поважнi причини) вчасно її здiйснити.

     3.9. Пiсля проведення всiх перевiрок у заяву про реєстрацiю ТЗ уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI, яка приймає рiшення, вноситься чiткий письмовий запис про прийняте щодо реєстрацiї ТЗ рiшення, яке пiдтверджується пiдписом iз зазначенням П. I. Б. та дати.

     Запис про вiдмову в реєстрацiї ТЗ, iз зазначенням мотивованих пiдстав вiдмови, також вноситься в заяву, копiя якої повертається власнику ТЗ або його представнику. На прохання заявника складається окрема письмова вiдповiдь про пiдставу вiдмови в реєстрацiї ТЗ, яка пiдписується уповноваженою посадовою особою та реєструється в установленому порядку.

     Такий порядок застосовується також при наданнi вiдмови у видачi iнших реєстрацiйних документiв i номерних знакiв ТЗ.

     Звернення громадян або юридичних осiб з питань, пов'язаних iз проведенням реєстрацiї ТЗ, розглядаються в порядку i термiни, що встановленi Законом України "Про звернення громадян".

     3.10. При проведеннi реєстрацiї вiдомостi про ТЗ та його власника вносяться до свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (тимчасового реєстрацiйного талона) за допомогою засобiв електронно-обчислювальної технiки. У свiдоцтвах про реєстрацiю ТЗ iдентифiкацiйний номер двигуна не зазначається.

     За бажанням та письмовою заявою власника ТЗ - фiзичної особи, поданою ним особисто про надання права керування ТЗ близьким родичам, у графу "Особливi вiдмiтки" свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ вноситься запис:

"має право керувати   ".
(П. I. Б. близьких родичiв)

     Враховуючи обмеженi розмiри графи "Особливi вiдмiтки", при внесеннi до неї зазначеного запису можна включити iнформацiю не бiльш як про двох родичiв.

     При бажаннi власника ТЗ надати право на керування бiльш нiж двом близьким родичам працiвниками РЕП ДАI здiйснюється оформлення тимчасових реєстрацiйних талонiв на iнших родичiв, яких зазначив у заявi власник ТЗ. При цьому власник ТЗ сплачує лише вартiсть послуг за оформлення та вартiсть бланкiв тимчасового реєстрацiйного талона (плата за проведення огляду, комп'ютернi послуги, експертне дослiдження вноситься одноразово).

     Примiтка.

     У цiй Iнструкцiї до близьких родичiв слiд вiдносити: батькiв, тестя, тещу, чоловiка, дружину, дiтей, рiдних братiв i сестер, онукiв, дiда i бабу, усиновителiв та усиновлених.

     3.11. Про проведену реєстрацiю ТЗ, видачу i приймання реєстрацiйних та iнших документiв, якi є пiдставою для реєстрацiї, а також номерних знакiв робиться вiдповiдний запис у книзi облiку зареєстрованих ТЗ (додаток 3 до цiєї Iнструкцiї). Допускається ведення як загальної книги облiку зареєстрованих ТЗ при здiйсненнi реєстрацiї ТЗ, що належать фiзичним або юридичним особам, так i окремих книг облiку зареєстрованих ТЗ.

     При автоматизованому процесi проведення реєстрацiї реквiзити книги облiку зареєстрованих ТЗ заповнюються згiдно з додатком 3 до цiєї Iнструкцiї.

     3.12. Вивiльненi вiд використання номернi знаки для разових поїздок або номернi знаки держав, у яких ТЗ попередньо був зареєстрований (за винятком випадкiв, коли номернi знаки вилученi митними органами при ввезеннi ТЗ на митну територiю з-за кордону), вилучаються i знищуються способом, який виключає їх повторне використання, про що складається вiдповiдний акт.

     Реєстрацiйнi документи та номернi знаки iноземних держав, в яких зареєстрованi ТЗ, тимчасово ввезенi в Україну пiд зобов'язання про їх зворотне вивезення, зберiгаються в РЕП ДАI протягом термiну, на який ввезений ТЗ.

     3.13. На зареєстрованi ТЗ РЕП ДАI видаються реєстрацiйнi документи, а також номернi знаки, що вiдповiдають вимогам ДСТУ 3650-97 "Дорожнiй транспорт. Знаки номернi транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови".

     Для соцiально незахищених верств населення видаються, при наявностi, номернi знаки, якi вже були в користуваннi i вiдповiдають державному стандарту ДСТУ 3650-97 "Дорожнiй транспорт. Знаки номернi транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови", без оплати.

     3.14. Факт отримання власником ТЗ або уповноваженою ним особою номерних знакiв та реєстрацiйних документiв пiдтверджується їх пiдписами в книзi облiку зареєстрованих ТЗ (додаток 3 до цiєї Iнструкцiї) або в заявi (додатки 1 або 2 до цiєї Iнструкцiї) при автоматизованому процесi проведення реєстрацiї (перереєстрацiї).

     Свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ, тимчасовi реєстрацiйнi талони та номернi знаки ТЗ видаються в порядку зростання цифрових номерiв.

     3.15. У разi проведення перевiрки технiчного стану ТЗ на вiдповiднiсть вимогам безпеки дорожнього руху, на технiчно справний ТЗ видається талон про проходження державного технiчного огляду. Облiк видачi талонiв про проходження державного технiчного огляду ведеться в окремiй книзi облiку.

     3.16. На кожний зареєстрований ТЗ заповнюється реєстрацiйна картка, в якiй зазначаються всi необхiднi реквiзити щодо ТЗ та його власникiв. Порядок заповнення реєстрацiйних карток ТЗ встановлюється МВС України.

     При замiнi номерних знакiв ТЗ до реєстрацiйної картки вносяться вiдповiднi змiни, а сама картка переноситься до картотеки тiєї сотнi номерних знакiв, якi закрiплено за цим ТЗ. Наприкiнцi кожної сотнi карток номерних знакiв виставляється незаповнена картка, до якої вносяться записи про перенесення карток до iнших сотень картотеки. Якщо номернi знаки (один знак) були втраченi або викраденi, то в реєстрацiйнiй картцi ТЗ робиться вiдповiдна вiдмiтка, а iнформацiя про втрату чи викрадення номерних знакiв заноситься до вiдповiдної бази даних АIС "Номерний знак".

     3.17. Документи, якi стали пiдставою для реєстрацiї ТЗ, пiдшиваються до справи працiвниками РЕП ДАI. Формування документiв до справи, їх облiк, зберiгання, використання та знищення здiйснюються в порядку, визначеному МВС України.

     3.18. Якщо при перевiрцi iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв ТЗ за наявною iнформацiєю баз даних АIС буде встановлено факт розшуку ТЗ, а також при виявленнi очевидних ознак несправжностi або пiдроблення реєстрацiйних документiв ТЗ (у тому числi виданих вiдповiдними органами iноземних держав) або документiв, якi пiдтверджують правомiрнiсть придбання ТЗ, та при встановленнi факту знищення, пiдроблення чи фальсифiкацiї iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв працiвники РЕП ДАI у встановленому порядку вилучають документи, поданi для реєстрацiї ТЗ, оформляють вiдповiднi документи про цей факт та передають усi матерiали до територiального органу внутрiшнiх справ для проведення розслiдування. ТЗ доставляється на спецiальний майданчик чи стоянку для тимчасового зберiгання ТЗ, затриманих пiдроздiлами Державтоiнспекцiї вiдповiдно до законодавства. Власнику ТЗ або уповноваженiй ним особi видаються копiя протоколу про вилучення документiв та копiя протоколу про огляд i затримання ТЗ.

4. Перереєстрацiя транспортних засобiв

     Перереєстрацiя ТЗ проводиться працiвниками РЕП ДАI при змiнi реєстрацiйних даних, якi зазначенi у свiдоцтвi про реєстрацiю ТЗ, з урахуванням вимог пунктiв 11, 14, 35 - 40 Правил. У разi перереєстрацiї ТЗ свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (технiчний паспорт) пiдлягає замiнi на загальних пiдставах.

     4.1. У разi змiни реєстрацiйних даних ТЗ, не пов'язаних iз замiною кузова кузовом аналогiчної модифiкацiї, його переобладнанням, яке не призводить до змiни модифiкацiї ТЗ, його повної маси i її розподiлу по осях, центру ваги, типу кузова, типу двигуна, його ваги i потужностi, колiсної бази чи колiсної формули, систем гальмового i рульового керування та трансмiсiї, працiвниками РЕП ДАI розглядаються вiдповiднi письмовi заяви власникiв ТЗ або уповноважених ними осiб та виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.11, 3.13 - 3.18 цiєї Iнструкцiї.

     4.1.1. При змiнi прiзвища, iменi чи по батьковi власника ТЗ (фiзичної особи), назви власника ТЗ (юридичної особи) або змiнi мiсця проживання (для юридичних осiб - мiсцезнаходження чи стоянки) у межах територiї обслуговування РЕП ДАI проводиться перереєстрацiя ТЗ iз замiною свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта) на пiдставi копiй документiв, що пiдтверджують змiни.

     4.1.2. У разi замiни номерних знакiв (крiм випадкiв їх втрати або викрадення) проводиться перереєстрацiя ТЗ iз замiною свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта). При цьому попередньо виданi номернi знаки вилучаються. На заявi обов'язково проставляються вiдмiтка про їх вилучення iз зазначенням дати вилучення та пiдпис уповноваженої посадової особи. Вилученi номернi знаки оприбутковуються як такi, що вже були в користуваннi, i при їх вiдповiдностi встановленим вимогам можуть видаватися для повторного використання або знищуватися в установленому порядку.

     Якщо номернi знаки власником втраченi або викраденi, працiвниками РЕП ДАI проводиться перереєстрацiя ТЗ пiсля внесення вiдповiдної iнформацiї до бази даних АIС "Номерний знак". До матерiалiв справи долучаються заява чи довiдка з вiдмiткою посадової особи пiдроздiлу ДАI за мiсцем проживання (фiзичної особи) або реєстрацiї (юридичної особи) власника ТЗ щодо вилучення, надходження чи вiдсутностi втраченого номерного знака, а також пояснення власника ТЗ (акт службового розслiдування для юридичної особи) або постанова (довiдка) органу внутрiшнiх справ про вiдмову в порушеннi кримiнальної справи за фактом викрадення номерних знакiв (знака).

     4.1.3. У разi замiни свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта), крiм випадкiв їх втрати або викрадення, проводиться перереєстрацiя ТЗ. При цьому попередньо виданi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчнi паспорти) вилучаються. На заявi обов'язково проставляється вiдмiтка про їх вилучення та пiдпис уповноваженої посадової особи, iз зазначенням дати вилучення. Вилученi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчнi паспорти) знищуються в установленому порядку.

     4.1.4. Перереєстрацiя ТЗ у зв'язку iз замiною двигуна проводиться у разi змiни типу двигуна, його ваги, робочого об'єму i потужностi. При цьому, якщо при оглядi ТЗ встановлено факт замiни двигуна iнакшого робочого об'єму i потужностi, нiж зазначено у свiдоцтвi про реєстрацiю ТЗ (технiчному паспортi), то документи про погодження замiни двигуна не вимагаються лише у разi, якщо встановлення такого двигуна передбачено пiдприємством-виробником. Результати огляду i висновок позначаються на заявi та пiдписуються уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI та експертом iз зазначенням дати проведення огляду.

     У всiх iнших випадках перереєстрацiя ТЗ у разi змiни двигуна здiйснюється лише за погодженням з виробниками ТЗ та їх складових частин або НДЦ БДР МВС України чи ДержавтотрансНДIпроектом Мiнiстерства транспорту України.

     4.2. Посадовими особами РЕП ДАI у межах зони обслуговування приймаються до розгляду письмовi заяви фiзичних або юридичних осiб, якi стали спадкоємцями або правонаступниками ТЗ.

     При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.11, 3.13 - 3.18 цiєї Iнструкцiї, та проводиться перевiрка iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв ТЗ за наявною iнформацiєю про ТЗ, на якi накладено арешт. Результати перевiрки зазначаються на заявi та пiдписуються уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI з указанням дати проведення перевiрки.

     4.3. У разi втрати (викрадення) свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта) посадовими особами РЕП ДАI приймаються до розгляду письмовi заяви власникiв ТЗ, зразки яких наведено в додатках 1, 2 до цiєї Iнструкцiї. Такi заяви можуть прийматись вiд осiб, уповноважених у встановленому порядку отримувати дублiкат свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ, за винятком випадкiв, коли в РЕП ДАI наявна iнформацiя про анулювання таких повноважень.

     При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.11, 3.13 - 3.17 цiєї Iнструкцiї.

     Попередньо до бази даних АIС "Документ" вноситься iнформацiя про втрату (викрадення) свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта), про що на заявi робиться вiдповiдний запис та ставиться пiдпис уповноваженої посадової особи РЕП ДАI iз зазначенням дати та часу внесення iнформацiї до бази даних АIС.

     4.3.1. Заявнику видається тимчасовий реєстрацiйний талон термiном до трьох мiсяцiв. По закiнченнi термiну дiї тимчасового реєстрацiйного талона, за письмовим зверненням власника (уповноваженої ним особи) працiвниками РЕП ДАI проводиться його замiна на свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ. При цьому додатковий огляд ТЗ не проводиться. До справи видачi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ долучаються матерiали видачi тимчасового реєстрацiйного талона та сам вилучений тимчасовий реєстрацiйний талон.

     При цьому працiвниками РЕП ДАI вносяться корективи до реєстрацiйної картки та наявних баз даних.

     4.3.2. Факт отримання власником ТЗ (уповноваженою особою) нового свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ пiдтверджується його пiдписом у книзi облiку зареєстрованих ТЗ або на заявi при автоматизованому процесi виконання реєстрацiйних дiй. Втраченi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчнi паспорти), якi надiйшли до РЕП ДАI пiсля видачi власнику нового свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ, знищуються в установленому порядку та вносяться корективи до бази даних АIС "Документ".

     4.4. Перереєстрацiя ТЗ у зв'язку iз замiною кузова (шасi, рами) однiєї марки та модифiкацiї проводиться на пiдставi документiв, що пiдтверджують правомiрнiсть придбання встановлених агрегатiв, якi мають iдентифiкацiйнi номери (у разi їх замiни), та акта технiчної експертизи про вiдповiднiсть технiчного стану транспортного засобу вимогам безпеки дорожнього руху за формою згiдно з додатком 9 до Правил, виданого лабораторiєю або технiчним (випробувальним) центром, акредитованими в системi УкрСЕПРО, ремонтним або сервiсним пiдприємством, що має сертифiкат вiдповiдностi державної системи сертифiкацiї УкрСЕПРО на послуги з ремонту та технiчного обслуговування ТЗ.

     4.4.1. Посадовими особами РЕП ДАI проводиться розгляд заяв власникiв ТЗ про проведення переобладнання або замiну кузова (шасi, рами) однiєї марки та модифiкацiї тiльки пiсля огляду ТЗ до замiни кузова (шасi, рами) та перевiрки iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв ТЗ за наявною iнформацiєю баз даних на предмет розшуку та накладення арешту. Заяви подаються особисто власниками ТЗ або уповноваженими ними особами i реєструються в книзi облiку переобладнання ТЗ (додаток 4 до цiєї Iнструкцiї).

     4.4.2. Огляд ТЗ проводиться вiдповiдно до вимог пункту 3.6 цiєї Iнструкцiї. При цьому складається акт технiчного огляду ТЗ (додаток 5 до цiєї Iнструкцiї) у двох примiрниках, який пiдписується посадовими особами, що його склали. Акт технiчного огляду ТЗ видається тiльки на зареєстрованi ТЗ.

     Перший примiрник акта технiчного огляду ТЗ видається власнику ТЗ, а другий долучається до його заяви i зберiгається в РЕП ДАI до проведення перереєстрацiї ТЗ пiсля замiни кузова (шасi, рами).

     4.5. Переобладнання, що призводить до змiни повної маси ТЗ i її розподiлу за осями, центру ваги, типу двигуна, його ваги i потужностi (крiм випадкiв, зазначених у пунктi 4.1.4 цiєї Iнструкцiї), колiсної бази чи колiсної формули, систем гальмового i рульового керування та трансмiсiї, здiйснюється пiсля огляду ТЗ та перевiрки його iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв за наявною iнформацiєю баз даних АIС працiвниками РЕП ДАI з видачею акта технiчного огляду ТЗ (додаток 5 до цiєї Iнструкцiї), а також за погодженням з виробниками ТЗ та їх складових частин або НДЦ БДР МВС України чи ДержавтотрансНДIпроектом Мiнiстерства транспорту України.

     4.5.1. Перереєстрацiя переобладнаних ТЗ проводиться на пiдставi документiв про вiдповiднiсть цих ТЗ вимогам безпеки дорожнього руху та документiв, що пiдтверджують правомiрнiсть придбання встановлених кузовiв (шасi, рами), якi мають iдентифiкацiйнi номери (у разi їх замiни). До матерiалiв справи про перереєстрацiю ТЗ долучаються також акти технiчного огляду ТЗ, виданi РЕП ДАI, та дозволи (висновки), виданi НДЦ БДР МВС України або ДержавтотрансНДIпроектом Мiнiстерства транспорту України на проведення вказаного виду переобладнання ТЗ.

     При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.11, 3.13 - 3.18 цiєї Iнструкцiї.

     Документами про вiдповiднiсть переобладнаних ТЗ вимогам безпеки дорожнього руху є:

     - свiдоцтво про погодження конструкцiї ТЗ (або його ксерокопiя), видане вiдповiдно до пункту 25 Правил на даний вид переобладнання, що подається заявником до пiдроздiлу РЕП ДАI разом з актом приймання-передачi ТЗ за формою згiдно з додатками 6, 7, 8 до Правил;

     - акт технiчної експертизи про вiдповiднiсть технiчного стану ТЗ вимогам безпеки дорожнього руху за формою згiдно з додатком 9 до Правил, виданий лабораторiєю або технiчним (випробувальним) центром, акредитованими в системi УкрСЕПРО, ремонтним або сервiсним пiдприємством, що має сертифiкат вiдповiдностi державної системи сертифiкацiї УкрСЕПРО на послуги з ремонту та технiчного обслуговування ТЗ;

     - акт приймання-передачi ТЗ за формою згiдно з додатками 7, 8 до Правил, який подається разом iз документом про погодження переобладнання ТЗ, виданим НДЦ БДР МВС України або ДержавтотрансНДIпроектом Мiнiстерства транспорту України.

     4.5.2. За заявою власника ТЗ на вивiльнений кузов (шасi, раму) або iншi вузли i агрегати, що мають iдентифiкацiйнi номери, оформляється та видається довiдка встановленої форми (додаток 6 до цiєї Iнструкцiї).

     Факт видачi вказаної довiдки реєструється в окремiй книзi облiку довiдок про вивiльненi вузли та агрегати (додаток 7 до цiєї Iнструкцiї), яка зберiгається протягом 10 рокiв.

     4.6. Перереєстрацiя ТЗ, переобладнаного для перевезення пасажирiв, тобто змiна типу та призначення ТЗ вiдповiдно до вимог статтi 32 Закону України "Про дорожнiй рух", проводиться за погодженням з НДЦ БДР МВС України чи ДержавтотрансНДIпроектом Мiнiстерства транспорту України, поданням акта приймання-передачi ТЗ i акта технiчної експертизи про вiдповiднiсть технiчного стану ТЗ за формою згiдно з додатками 6 та 9 до Правил та пiсля обов'язкового оформлення акта технiчного огляду ТЗ (додаток 5 до цiєї Iнструкцiї) щодо вiдповiдностi переобладнаного ТЗ додатковим вимогам до ТЗ, що переобладнуються для перевезення пасажирiв, згiдно з додатком 5 до Правил.

     4.7. Перереєстрацiя ТЗ, переобладнаних для роботи двигунiв на зрiдженому нафтовому газi або стисненому природному газi, проводиться на пiдставi актiв приймання-передачi ТЗ про виконане переобладнання та проведену перевiрку газового обладнання (додатки 7, 8 до Правил). Акти приймання-передачi ТЗ видаються пiдприємствами, якi виконали переобладнання, або пiдприємствами, якi перевiрили герметичнiсть та справнiсть газового обладнання. До акта приймання-передачi ТЗ додається вiдповiдне свiдоцтво (дозвiл) про узгодження конструкцiї ТЗ, видане НДЦ БДР МВС України, або висновок науково-технiчної експертизи ДержавтотрансНДIпроекту Мiнiстерства транспорту України.

     4.8. При перереєстрацiї переобладнаних ТЗ працiвниками РЕП ДАI вносяться корективи до реєстрацiйних карток, наявних автоматизованих баз даних та проводиться замiна свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ. До графи "Особливi вiдмiтки" свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ може вноситись запис про виконане переобладнання або особливостi конструкцiї.

     4.9. Замiна кузова (шасi, рами) без попереднього огляду ТЗ в РЕП ДАI або переобладнання не зареєстрованих в органах Державтоiнспекцiї ТЗ не допускаються.

     Забороняється проведення переобладнання зареєстрованих ТЗ без оформлення акта технiчного огляду ТЗ (додаток 5 до цiєї Iнструкцiї) до переобладнання, а проведення переобладнання, що приводить до змiни типу або марки (моделi), призначення чи параметрiв конструкцiї, повної маси ТЗ i її розподiлу за осями, центру ваги, типу двигуна, його ваги i потужностi, колiсної бази чи колiсної формули, систем гальмового i рульового керування та трансмiсiї, крiм того, здiйснюється за погодженням з виробниками ТЗ та їх складових частин або з НДЦ БДР МВС України чи ДержавтотрансНДIпроектом Мiнiстерства транспорту України (крiм випадкiв, зазначених у пунктi 4.1.4 цiєї Iнструкцiї).

     При iнших видах переобладнання ТЗ перереєстрацiя проводиться вiдповiдно до положень пунктiв 38 - 39 Правил.

5. Зняття з облiку транспортних засобiв

     Зняття з облiку ТЗ проводиться працiвниками РЕП ДАI вiдповiдно до вимог пунктiв 11, 14, 34, 41 - 47 Правил.

     РЕП ДАI при зняттi з облiку ТЗ (за винятком випадкiв зняття з облiку у зв'язку з вибракуванням або скасуванням реєстрацiї ТЗ) обов'язково видаються їх власникам або уповноваженим особам номернi знаки для разових поїздок. Облiк виданих номерних знакiв для разових поїздок ведеться в книзi облiку видачi номерних знакiв для разових поїздок (додаток 8 до цiєї Iнструкцiї).

     5.1. Посадовими особами РЕП ДАI приймаються до розгляду письмовi заяви власникiв (фiзичних або юридичних осiб) про зняття ТЗ з облiку, зразки яких наведено в додатках 9, 10 до цiєї Iнструкцiї. Такi заяви можуть прийматись вiд осiб, уповноважених у встановленому порядку на такi дiї.

     При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.3, 3.5 - 3.7, 3.18 цiєї Iнструкцiї.

     Крiм того, обов'язково проводиться перевiрка iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв та iнших даних ТЗ за наявної в РЕП ДАI iнформацiї про ТЗ, на якi накладено арешт (у разi наявної технiчної можливостi - з використанням бази даних АIС "Арешт"), та про ТЗ, якi розшукуються правоохоронними органами або щодо яких надiйшла iнформацiя про необхiднiсть їх затримання чи анулювання повноважень уповноважених осiб. Результати проведеної перевiрки позначаються на заявi i пiдписуються уповноваженою посадовою особою РЕП ДАI (iз зазначенням П. I. Б., дати та часу проведення перевiрки).

     5.2. Вилучаються номернi знаки, якi були закрiпленi за ТЗ, про що робиться вiдповiдна вiдмiтка на заявi. Вилученi номернi знаки оприбутковуються як такi, що були в користуваннi, i при їх вiдповiдностi встановленим вимогам можуть видаватися для повторного використання або знищуються в установленому порядку.

     5.3. На ТЗ видаються номернi знаки для разових поїздок, а факт зняття ТЗ з облiку реєструється в книзi знятих з облiку ТЗ (додаток 11 до цiєї Iнструкцiї).

     Про зняття ТЗ з облiку, вилучення номерних знакiв та видачу номерних знакiв для разових поїздок робиться вiдповiдний запис на внутрiшньому полi обрiзаного з трьох країв свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ, з пiдписом уповноваженої посадової особи та вiдтиском печатки РЕП ДАI. Аналогiчнi записи вносяться також до однойменних реквiзитiв реєстрацiйної картки, а вiдомостi про зняття ТЗ з облiку - до наявних автоматизованих баз даних АIС "Автомобiль", "Нацiональний банк даних - "Автомобiль".

     5.4. Факт отримання власником ТЗ або його представником свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (з вiдмiтками на внутрiшньому полi про зняття останнього з облiку, зазначенням серiї та цифр номерних знакiв для разових поїздок, вилучення попереднiх номерних знакiв), а також номерних знакiв для разових поїздок пiдтверджується їх пiдписами в книзi знятих з облiку ТЗ (додаток 11 до цiєї Iнструкцiї) або в заявi про зняття з облiку (додатки 9, 10 до цiєї Iнструкцiї) при автоматизованому процесi виконання дiй.

     Номернi знаки для разових поїздок видаються в порядку зростання цифрових номерiв.

     5.5. При зняттi ТЗ з облiку в зв'язку з його вiдчуженням у свiдоцтвi про реєстрацiю ТЗ, книзi знятих з облiку ТЗ та реєстрацiйнiй картцi робиться запис: "Знято з облiку для реалiзацiї в межах України". Крiм того, на внутрiшньому полi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ проставляються вiдмiтки про вилучення (залишення) попереднiх номерних знакiв, зазначаються серiя та цифри номерних знакiв для разових поїздок, а також термiн, протягом якого можуть використовуватись номернi знаки для разових поїздок (вiн не повинен перевищувати трьох мiсяцiв), який при необхiдностi може бути продовжено, про що свiдчить пiдпис уповноваженої посадової особи та вiдтиск печатки РЕП ДАI.

     5.6. При зняттi ТЗ з облiку в зв'язку зi змiною мiсця проживання власника (фiзичної особи) або змiною мiсцезнаходження (юридичної особи) у свiдоцтвi про реєстрацiю ТЗ, книзi знятих з облiку ТЗ та реєстрацiйнiй картцi робиться запис: "Знято з облiку в зв'язку зi змiною мiсця проживання (реєстрацiї)". На внутрiшньому полi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ також проставляються вiдмiтки про вилучення (залишення) попереднiх номерних знакiв, зазначаються серiя та цифри номерних знакiв для разових поїздок, а також термiн, протягом якого можуть використовуватись номернi знаки для разових поїздок (вiн не повинен перевищувати трьох мiсяцiв). Крiм того, в книзi знятих з облiку ТЗ та реєстрацiйнiй картцi проставляється вiдмiтка про мiсце вибуття ТЗ.

     ТЗ може бути знятий з облiку в РЕП ДАI як за мiсцем попереднього проживання власника (фiзичної особи), так i в РЕП ДАI за новим мiсцем проживання власника ТЗ. При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктами 5.1, 5.2 цiєї Iнструкцiї.

     За письмовим зверненням власника ТЗ або уповноваженої ним особи про зняття ТЗ з облiку в РЕП ДАI за новим мiсцем проживання обов'язково проводиться перевiрка факту реєстрацiї ТЗ та вiдсутностi обмежень i заборон на зняття з облiку в РЕП ДАI, де було зареєстровано ТЗ. Для цього до вiдповiдного РЕП ДАI спецпоштою в триденний термiн надсилаються запити про перевiрку вказаних даних. Запити пiдписуються безпосередньо начальниками РЕП ДАI або особами, якi виконують їх обов'язки. Вхiдна кореспонденцiя розглядається також начальниками РЕП ДАI або особами, якi виконують їх обов'язки. Вiдповiдi на запити про вiдсутнiсть обмежень на зняття з облiку ТЗ або пiдтвердження iнших реєстрацiйних даних надсилаються не пiзнiше 5 днiв вiд дня надходження запиту. Термiнова перевiрка може проводитись з використанням наявних каналiв зв'язку (телетайпа, факсу, електронної пошти) з обов'язковою реєстрацiєю запиту та вiдповiдi.

     Пiсля отримання пiдтвердження з РЕП ДАI за мiсцем попередньої реєстрацiї ТЗ працiвниками РЕП ДАI за новим мiсцем проживання власника знiмається з облiку ТЗ та вилучаються номернi знаки, якi були закрiпленi за ТЗ, про що робиться вiдповiдна вiдмiтка на заявi про зняття з облiку (додатки 9, 10 до цiєї Iнструкцiї). Вилученi номернi знаки знищуються в установленому порядку. У разi реєстрацiї ТЗ за новим мiсцем проживання власника номернi знаки для разових поїздок не видаються. При реєстрацiї виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.11, 3.13 - 3.18 цiєї Iнструкцiї.

     Про зняття ТЗ з облiку та вилучення номерних знакiв до РЕП ДАI за мiсцем попередньої реєстрацiї ТЗ спецпоштою надсилається вiдповiдне повiдомлення, яке пiдписується уповноваженою посадовою особою з вiдтиском печатки РЕП ДАI i є пiдставою для внесення вiдповiдних змiн до реєстрацiйної картки.

     5.7. При зняттi ТЗ з облiку в зв'язку з його вивезенням за межi України на постiйне перебування у свiдоцтвi про реєстрацiю ТЗ, книзi знятих з облiку ТЗ та реєстрацiйнiй картцi робиться запис: "Знято з облiку в зв'язку з вивезенням за межi України". На внутрiшньому полi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ також проставляються вiдмiтки про вилучення попереднiх номерних знакiв, зазначаються серiя та цифри номерних знакiв для разових поїздок, а також термiн, протягом якого можуть використовуватись номернi знаки для разових поїздок.

     5.8. Зняття з облiку ТЗ у зв'язку з їх вiдчуженням або вивезенням за межi України на постiйне перебування проводиться за умови вiдсутностi обмежень, якi передбаченi пунктами 14, 41, 42 Правил, або обмежень, накладених органами соцiального захисту населення чи митними органами.

     5.9. Зняття з облiку ТЗ юридичних осiб у зв'язку з їх вибракуванням проводиться на пiдставi їх заяв (додаток 10 до цiєї Iнструкцiї) i затверджених актiв про списання ТЗ, а ТЗ фiзичних осiб - за заявами їх власникiв (додаток 9 до цiєї Iнструкцiї).

     При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктами 3.2, 3.3, 3.5, 3.7, 3.18 Iнструкцiї, огляд ТЗ не проводиться, номернi знаки для разових поїздок не видаються. Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (технiчний паспорт) та номернi знаки обов'язково здаються до РЕП ДАI.

     Про зняття з облiку ТЗ у зв'язку з його вибракуванням на заявi власника ТЗ робиться запис: "Знято з облiку в зв'язку з вибракуванням". Аналогiчнi записи вносяться також до однойменних реквiзитiв книги знятих з облiку ТЗ та реєстрацiйної картки, а вiдомостi про вибракування ТЗ - до наявних автоматизованих баз даних АIС "Автомобiль", "Нацiональний банк даних - "Автомобiль".

     Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ анулюється способом, що не дозволяє його повторного використання, i долучається до матерiалiв про зняття з облiку ТЗ, а номернi знаки оприбутковуються як такi, що були в користуваннi, i при їх вiдповiдностi встановленим вимогам можуть видаватися для повторного використання або знищуються в установленому порядку.

     ТЗ, одержанi через органи соцiального захисту населення, знiмаються з облiку або вибраковуються за письмовим дозволом цих органiв.

     5.10. За письмовим зверненням власника ТЗ, пiсля проведення зняття з облiку ТЗ у зв'язку з його вибракуванням, працiвниками РЕП ДАI на вивiльнений кузов (шасi, раму) або iншi вузли i агрегати, що мають iдентифiкацiйнi номери, оформляється та видається довiдка згiдно з додатком 6 до цiєї Iнструкцiї.

     Факт видачi вказаної довiдки реєструється в окремiй книзi облiку довiдок про вивiльненi вузли та агрегати (додаток 7 до цiєї Iнструкцiї), яка зберiгається протягом 10 рокiв.

     5.11. Зняття з облiку ТЗ у зв'язку зi скасуванням його реєстрацiї (у випадках, передбачених пунктом 8 Правил) проводиться на пiдставi документiв, що пiдтверджують встановлення факту фальсифiкацiї чи пiдроблення документiв, на пiдставi яких ранiше була проведена реєстрацiя ТЗ, висновку експертизи або акта спецiального дослiдження iдентифiкацiйних номерiв вузлiв та агрегатiв ТЗ про встановлення факту їх знищення, фальсифiкацiї або пiдроблення, рiшень суду чи постанов слiдчих органiв при розслiдуваннi кримiнальних справ.

     При цьому виконуються дiї, передбаченi пунктом 5.9 цiєї Iнструкцiї. Про зняття з облiку ТЗ у зв'язку зi скасуванням його реєстрацiї на заявi власника ТЗ робиться запис: "Знято з облiку в зв'язку зi скасуванням реєстрацiї".

     Аналогiчнi записи вносяться також до однойменних реквiзитiв книги знятих з облiку ТЗ та реєстрацiйної картки, а вiдомостi про скасування реєстрацiї ТЗ - до наявних автоматизованих баз даних АIС "Автомобiль", "Нацiональний банк даних - "Автомобiль".

     5.12. У разi втрати (викрадення) свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта) пiсля зняття ТЗ з облiку, за письмовим зверненням власника ТЗ або уповноваженої ним особи, РЕП ДАI за мiсцем зняття ТЗ з облiку видається копiя реєстрацiйної картки з вiдмiткою про зняття цього ТЗ з облiку, яка пiдписується уповноваженою посадовою особою з вiдтиском печатки РЕП ДАI. Попередньо до бази даних АIС "Документ" вноситься iнформацiя про втрату свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта), про що на заявi виконується вiдповiдний запис, який пiдписується уповноваженою посадовою особою, iз зазначенням дати та часу внесення iнформацiї до бази даних АIС. Облiк виданих копiй реєстрацiйних карток ведеться в окремiй книзi облiку, а факт отримання копiї реєстрацiйної картки пiдтверджується пiдписом у нiй власника ТЗ (уповноваженої особи).

     5.13. Забороняється зняття з облiку ТЗ, стосовно яких у графi "Особливi вiдмiтки" свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ або наявних базах даних внесенi обмеження щодо зняття з облiку.

     Ця вимога стосується також неповнолiтнiх (до 18-рiчного вiку). Зняття з облiку ТЗ, якi на них зареєстрованi, дозволяється тiльки з дозволу батькiв неповнолiтнього або його пiклувальника та за погодженням з органами опiки i пiклування.

     Пiсля досягнення неповнолiтнiм 18-рiчного вiку всi обмеження щодо зняття з облiку ТЗ, якi встановлювались для них, знiмаються.

     ТЗ, керування якими дозволяється з 16-рiчного вiку, знiмаються з облiку за письмовою заявою їх власникiв пiсля досягнення зазначеного вiку без будь-якого дозволу та погодження.

     5.14. Забороняється зняття з облiку ТЗ, стосовно яких є рiшення суду про накладення на нього арешту або заборону зняття з облiку чи постанова слiдчого про накладення арешту, а також ТЗ, якi є речовим доказом у кримiнальнiй справi i приєднанi до неї постановою посадової особи, яка провадить дiзнання, слiдчого, прокурора або ухвалою суду.

6. Порядок видачi тимчасових реєстрацiйних талонiв на транспортнi засоби

     Видача тимчасових реєстрацiйних талонiв на ТЗ проводиться працiвниками РЕП ДАI вiдповiдно до вимог пунктiв 6, 15, 21, 22, 32 Правил.

     При видачi тимчасового реєстрацiйного талона здiйснюються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.9, 3.11, 3.17, 3.18 цiєї Iнструкцiї. Огляд ТЗ проводиться тiльки працiвником РЕП ДАI (крiм випадкiв реєстрацiї, перереєстрацiї ТЗ, втрати (викрадення) номерних знакiв, свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ), а при встановленнi явних ознак змiни, знищення або фальсифiкацiї iдентифiкацiйних номерiв агрегатiв - додатково експертом, що має свiдоцтво про право проведення експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi i внесений до Реєстру атестованих судових експертiв державних i пiдприємницьких структур та громадян Мiнiстерства юстицiї України.

     6.1. За письмовою заявою власника ТЗ - фiзичної особи про надання права керування цим ТЗ iншiй фiзичнiй особi (за умови пред'явлення документiв, що посвiдчують особу власника та цю особу) працiвниками РЕП ДАI оформляється та видається тимчасовий реєстрацiйний талон на термiн, зазначений у заявi. При цьому в графi "особливi вiдмiтки" тимчасового реєстрацiйного талона робиться запис "Дiйсний до ______ за наявностi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта) серiї ___ N ________". Заява подається власником ТЗ особисто або уповноваженою ним особою.

     6.2. Якщо власник ТЗ передав у встановленому порядку право користування i (або) розпорядження вказаним ТЗ iншiй фiзичнiй або юридичнiй особi (особам), то їм за письмовою заявою, поданою ними особисто або уповноваженим представником (за винятком випадкiв, коли в РЕП ДАI наявна iнформацiя про анулювання таких повноважень), працiвниками РЕП ДАI оформляється i видається тимчасовий реєстрацiйний талон на перiод дiї документа, який пiдтверджує право користування i (або) розпорядження ТЗ. При цьому у графi "Особливi вiдмiтки" тимчасового реєстрацiйного талона робиться запис "Дiйсний до ___________ за наявностi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта) серiї ____ N ___________". Один примiрник копiї документа, який пiдтверджує право користування i (або) розпорядження ТЗ, долучається працiвниками РЕП ДАI до матерiалiв видачi тимчасового реєстрацiйного талона.

     6.3. Юридичнiй особi тимчасовий реєстрацiйний талон може видаватися за умови, що власник ТЗ передав їй право користування i (або) розпорядження в установленому порядку, на пiдставi нотарiально посвiдченого доручення, договору оренди чи лiзингу.

     Якщо юридична особа, незалежно вiд форми власностi, або фiзична особа - приватний пiдприємець експлуатує ТЗ з використанням дорожнього листа, тимчасовий реєстрацiйний талон може не видаватися.

     6.4. У разi переїзду власника ТЗ для постiйного проживання до iншого регiону України, за його письмовим зверненням або уповноваженої ним особи до РЕП ДАI за попереднiм або новим мiсцем проживання проводиться зняття належного йому ТЗ з облiку, а в РЕП ДАI за новим мiсцем проживання здiйснюється реєстрацiя вказаного ТЗ вiдповiдно до вимог пунктiв 5.6 та 3.1 - 3.17 цiєї Iнструкцiї.

     6.5. За письмовими зверненнями власникiв ТЗ або уповноважених ними осiб працiвниками РЕП ДАI вiдповiдно до вимог пункту 4.3 цiєї Iнструкцiї, замiсть втраченого (викраденого) свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчного паспорта), видається тимчасовий реєстрацiйний талон на термiн до трьох мiсяцiв.

     У разi втрати тимчасового реєстрацiйного талона, за письмовим зверненням власника ТЗ (або уповноваженої ним особи), замiсть нього, працiвниками РЕП ДАI вiдповiдно до вимог пункту 4.3 цiєї Iнструкцiї видається новий тимчасовий реєстрацiйний талон на термiн до трьох мiсяцiв, а пiсля закiнчення термiну його дiї проводиться його замiна на дублiкат свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ. При цьому додатковий огляд ТЗ не проводиться.

     6.6. Працiвниками РЕП ДАI з урахуванням пiдстав, викладених у пунктi 3.6 цiєї Iнструкцiї, за наявностi ознак пiдроблення реєстрацiйних документiв ТЗ (у тому числi виданих вiдповiдними органами iноземних держав) або документiв, якi пiдтверджують правомiрнiсть придбання ТЗ, при здiйсненнi реєстрацiї ТЗ видається тимчасовий реєстрацiйний талон на термiн до трьох мiсяцiв - на час, потрiбний для проведення перевiрки обставин придбання ТЗ та встановлення дiйсностi документiв.

     6.7. У випадку, коли встановлено, що ранiше зареєстрований на територiї України ТЗ розшукується правоохоронними органами iноземних держав, РЕП ДАI видається тимчасовий реєстрацiйний талон з обов'язковим зазначенням термiну дiї - на 1 рiк. При цьому вилучається свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (технiчний паспорт), а до графи "Особливi вiдмiтки" тимчасового реєстрацiйного талона вноситься запис: "Розшукується Iнтерполом. Зняття з облiку заборонено до закiнчення перевiрки".

     Працiвники РЕП ДАI у встановленому порядку вилучають документи, поданi для реєстрацiї ТЗ, оформляють вiдповiднi документи про цей факт та передають усi матерiали до територiального органу внутрiшнiх справ для проведення перевiрки. Пiсля проведення органом внутрiшнiх справ повної перевiрки зазначеного факту (з обов'язковим iнформуванням iнiцiатора розшуку) управлiннями Державтоiнспекцiї головних управлiнь (управлiнь) МВС України в АР Крим, областях, м. Києвi та м. Севастополi, на пiдставi зiбраних матерiалiв, виноситься аргументований висновок про подальшу експлуатацiю ТЗ та проведення його перереєстрацiї. Власнику такого ТЗ видається нове свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, до графи "Особливi вiдмiтки" якого вноситься запис: "Розшукується Iнтерполом, зняття з облiку дозволено".

     6.8. Працiвниками РЕП ДАI проводиться тимчасовий облiк ТЗ, якi прибули з iншого регiону України на термiн, що перевищує два мiсяцi. Власникам таких ТЗ, якi зобов'язанi протягом 10 днiв поставити його на тимчасовий облiк, за їх письмовим зверненням може видаватися тимчасовий реєстрацiйний талон, термiн дiї якого не повинен перевищувати двох рокiв. У графi "Особливi вiдмiтки" тимчасового реєстрацiйного талона робиться запис: "ТЗ поставлений на тимчасовий облiк по (вказується мiсто або область)" та зазначається термiн його перебування на цiй територiї. Власники таких ТЗ можуть проходити державний технiчний огляд за мiсцем тимчасового облiку цих ТЗ.

     З тимчасового облiку транспортнi засоби не знiмаються.

     6.9. Факт отримання власником ТЗ або уповноваженою ним особою тимчасового реєстрацiйного талона пiдтверджується їх пiдписами в книзi облiку видачi тимчасових реєстрацiйних талонiв (додаток 12 до цiєї Iнструкцiї) або в заявi, зразки яких наведено в додатках 1, 2 до цiєї Iнструкцiї, при автоматизованому процесi проведення реєстрацiї (перереєстрацiї).

7. Порядок оформлення свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ та тимчасових реєстрацiйних талонiв

     7.1. Вiдомостi, що заносяться до свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ типу 1, роздруковуються з використанням принтера ЕОМ, пiсля чого покриваються ламiнарною плiвкою (ламiнуються).

     7.2. Якщо при оформленнi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ видiленого поля недостатньо, дозволяється використовувати загальноприйнятi скорочення реквiзитiв. За вiдсутностi реквiзитiв поле залишається вiльним.

     7.3. Реквiзити "Марка", "Модель", "Прiзвище", "Iм'я", "Пiдприємство", "Область" заповнюються лiтерами українського i латинського алфавiтiв.

     7.4. У графi "Реєстрацiйний N" зазначається виданий номерний знак.

     7.5. Графи "Марка", "Модель", "Шасi (кузов, рама, коляска) N" - реквiзити заповнюються згiдно з документами, якi є пiдставою для реєстрацiї, перереєстрацiї ТЗ.

     7.6. У графi "Рiк випуску" зазначається рiк виготовлення ТЗ.

     Визначення року виготовлення ТЗ здiйснюється на основi даних його виробника, що мiстяться в iдентифiкацiйному номерi ТЗ. Мiжнародною органiзацiєю стандартизацiї (ISO) з 1976 року запроваджено мiжнародний стандарт iдентифiкацiйних позначень автомобiля ISO 3779, яким визначається iдентифiкацiйний номер ТЗ (vehicle identification number - VIN) - структурна комбiнацiя символiв, встановлена виробником з метою iдентифiкацiї ТЗ. Iдентифiкацiйний номер iндивiдуальний для кожного ТЗ.

     У бiльшостi виробникiв ТЗ рiк виготовлення вказується у VIN 10-м символом у послiдовностi сiмнадцяти знакiв. Виняток становлять автомобiлi "FORD" (виключно зiбранi на пiдприємствах Європи), у яких знак року виготовлення в iдентифiкацiйному номерi кузова вказується 11-м символом. Разом з тим iснують виробники, що вказують рiк виготовлення ТЗ знаком, розмiщеним у iншому мiсцi iдентифiкацiйного номера кузова ТЗ. Значна кiлькiсть марок i моделей ТЗ мають iдентифiкацiйний номер, у якому рiк виготовлення не вказується. До них належать "BMW", "MERCEDES", "NISSAN", "PEUGEOT", "RENAULT", "ROVER", "SEAT".

     У разi неможливостi визначення року виготовлення ТЗ за iдентифiкацiйним номером за рiк виготовлення береться рiк, що значиться в реєстрацiйних та технiчних документах на ТЗ.

     Для визначення року виготовлення ТЗ також використовується АIС "АРМ-РОЗШУК".

     За наявностi обґрунтованих сумнiвiв щодо року виготовлення ТЗ достовiрнiсть установлюється експертом, що має свiдоцтво про право проведення експертних дослiджень з вiдповiдної експертної спецiальностi i внесений до Реєстру атестованих судових експертiв державних i пiдприємницьких структур та громадян Мiнiстерства юстицiї України.

     7.7. У графi "Колiр" зазначається основний колiр ТЗ згiдно з класифiкатором кольорiв.

     7.8. У графi "Тип ТЗ" зазначається тип ТЗ згiдно з класифiкатором типiв ТЗ та вiдповiдно до ДСТУ 2984-95 "Засоби транспортнi дорожнi. Типи. Термiни та визначення".

     7.9. "Повна маса" - вказується максимально дозволена маса ТЗ в кiлограмах (береться з технiчної документацiї), за винятком легкових автомобiлiв.

     7.10. "Маса без навантаження" - вказується маса спорядженого ТЗ в кiлограмах (береться з технiчної документацiї).

     7.11. "Особливi вiдмiтки" - можуть вказуватися вiдомостi про документи, на пiдставi якого зареєстрованi (перереєстрованi) ТЗ, i робитись вiдмiтки, у тому числi: дозволений знак "Iнвалiд", розпiзнавальнi написи, обмеження тощо.

     7.12. Графи "Прiзвище", "Iм'я", "По батьковi", "Район", "Мiсто", "Населений пункт", "Вулиця", "Дiм, корпус, квартира", "Пiдприємство" - заповнюються згiдно з документами, якi є пiдставою для реєстрацiї ТЗ.

     7.13. "Видане" - вказується назва РЕП ДАI.

     7.14. "Начальник РЕП ДАI" - ставиться пiдпис посадової особи i печатка РЕП ДАI.

     7.15. "Дата видачi" - вказується дата видачi свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ, iз зазначенням числа, мiсяця та року.

     7.16. У свiдоцтвi про реєстрацiю ТЗ номер двигуна не вказується, а вноситься запис про його об'єм.

     7.17. Зразки свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ затвердженi постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.01.92 N 47 "Про затвердження зразкiв нацiональних та мiжнародного посвiдчень водiїв i документiв, необхiдних для реєстрацiї транспортних засобiв".

СВIДОЦТВО
про реєстрацiю транспортного засобу (тип 1)

УКРАЇНА UA UKRAINE

СВIДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦIЮ
ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
CERTIFIKAT D'IMMATRICULATION
A Реєстрацiйний N

D Марка

    Модель

B Рiк випуску

    Колiр

E Шасi (кузов, рама, коляска) N

    Тип ТЗ

F Повна маса                         kg

G Маса без навантаження

    Об'єм двигуна

    Особливi вiдмiтки:


Серiя та номер свiдоцтва

     Серiя та номер свiдоцтва


C ВЛАСНИК





C АДРЕСА:


Область


Район
Нас. пункт
Вул.
Буд.                    кв.


Видано
ДАI ГУ-УМВС України


М. П.

Дата видачi

     Примiтка. Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ типу 1 виготовляється з паперу.

     7.18. Свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ типу 2 (пластиковi) заповнюються спецiальним приладом для виготовлення i заповнення цих свiдоцтв. Їх реквiзити заповнюються аналогiчно пунктам 7.2 - 7.16 цiєї Iнструкцiї.

СВIДОЦТВО
про реєстрацiю транспортного засобу (тип 2)

УКРАЇНА UA UKRAINE

СВIДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦIЮ
ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
CERTIFIKAT D'IMMATRICULATION

A Реєстрацiйний N

D Марка

    Модель

B Рiк випуску

    Колiр

E Шасi (кузов, рама, коляска) N

    Тип ТЗ

F Повна маса

G Маса без навантаження

    Об'єм двигуна

Особливi вiдмiтки:

Серiя та номер свiдоцтва

     Серiя та номер свiдоцтва

 
C ВЛАСНИК





C АДРЕСА:

 
Область
Район
Насел. пункт
Вул.
Буд.               кв.
Видано
ДАI ГУ-УМВС України

 

 
 

     М. П.                  Дата видачi

     Примiтка. Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ типу 2 виготовляється з довговiчного пластику.

     7.19. Вiдомостi до тимчасового реєстрацiйного талона заносяться з використанням принтера ЕОМ. Усi реквiзити заповнюються аналогiчно пунктам 7.2 - 7.8 та 7.11 - 7.16 цiєї Iнструкцiї.

     7.20. При заповненнi реквiзиту "Дiйсний до" вказується дата, до якої дозволяється використовувати ТЗ, iз зазначенням числа, мiсяця та року.

     7.21. Зразок тимчасового реєстрацiйного талона представлено в цiй Iнструкцiї.

Тимчасовий реєстрацiйний талон

Лицевий бiк Зворотний бiк

УКРАЇНА UA UKRAINE
_____________________________
Тимчасовий
реєстрацiйний талон
_____________________________

Реєстрацiйний N ______________

Марка _______________________

Модель ______________________

Рiк випуску __________________

Колiр _______________________

Двигун N ____________________

Шасi (рама) N ________________

Кузов (коляска) N _____________

Тип ТЗ _______________________

Особливi вiдмiтки:

 


ААА N 000000

Власник

______________________________
______________________________
______________________________

 

Адреса:

Область ______________________ 

Район ________________________ 

Нас. пункт ____________________

Вулиця _______________________

Будинок ____ корп. ___ кв. ___ 

Виданий _____________________
                      (назва РЕП ДАI)

"___" ____________ 20__ р.

Дiйсний до "___"_________ 20__ р.

Начальник РЕП ДАI ____________
                                         (пiдпис)

     М. П.

     Примiтки:

     1. Бланки тимчасових реєстрацiйних талонiв виготовляються з паперу.

     2. Заявки на виготовлення бланкiв тимчасових реєстрацiйних талонiв подаються до ГУДАI МВС України разом iз заявкою на спецпродукцiю ДАI.

8. Порядок оформлення реєстрацiйних документiв на транспортнi засоби для участi в мiжнародному русi

     До участi в мiжнародному русi допускаються ТЗ, на якi видано свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ та номернi знаки, що вiдповiдають вимогам мiжнародної Конвенцiї про дорожнiй рух.

     При видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ для участi в мiжнародному русi здiйснюються дiї, передбаченi пунктами 3.1 - 3.3, 3.5, 3.7, 3.9, 3.13, 3.14, 3.18 цiєї Iнструкцiї.

     Якщо номернi знаки ТЗ не вiдповiдають вимогам мiжнародної Конвенцiї про дорожнiй рух, проводиться їх замiна на номернi знаки, серiя яких складається з лiтер латинського алфавiту.

     8.1. За письмовим зверненням фiзичної особи, якiй власником ТЗ у встановленому порядку надано право користування i (або) розпорядження ним, у тому числi для поїздки за кордон, працiвниками РЕП ДАI на iм'я довiреної особи видається свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ на термiн поїздки. При цьому в графi "Особливi вiдмiтки" робиться запис: "Видано для участi в мiжнародному русi". Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, оформлене на iм'я власника, номернi знаки (у разi необхiдностi їх обмiну) та примiрник нотарiально посвiдченого доручення вилучаються та зберiгаються в РЕП ДАI.

     8.2. За письмовим зверненням юридичної особи, яка використовує ТЗ на умовах оренди з правом виїзду за кордон, працiвниками РЕП ДАI видається свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ на термiн, зазначений у договорi. При цьому в графi "Особливi вiдмiтки" свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ робиться запис: "Видано для участi в мiжнародному русi". Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, оформлене на iм'я власника, номернi знаки (у разi потреби їх обмiну) та договiр оренди, оформлений у встановленому порядку, вилучаються та зберiгаються в РЕП ДАI.

     8.3. Видане для участi в мiжнародному русi свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ пiдлягає поверненню в РЕП ДАI, який його видав, не пiзнiше нiж через 10 днiв пiсля повернення з-за кордону. Пiсля повернення вказаного свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ власнику або уповноваженiй особi повертаються ранiше вилученi свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, доручення та номернi знаки (якщо вони обмiнювались). Власнику ТЗ у разi невiдповiдностi номерних знакiв вимогам стандарту ДСТУ 3650-97 "Дорожнiй транспорт. Знаки номернi транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови" проводиться замiна номерних знакiв старого зразка на новi з оформленням нового свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ. Для соцiально незахищених верств населення видаються, при наявностi, номернi знаки, якi вже були в користуваннi i вiдповiдають установленим вимогам ДСТУ 3650-97.

     8.4. Облiк свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ та номерних знакiв, виданих для участi в мiжнародному русi, ведеться в окремiй книзi облiку видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ для участi в мiжнародному русi (додаток 13 до цiєї Iнструкцiї).

     8.5. У разi встановлення на ТЗ тимчасової заборони на зняття з облiку або наявностi iнформацiї про його розшук правоохоронними органами зарубiжних держав до поїздок за кордон вiн не допускається.

9. Особливостi проведення реєстрацiї (перереєстрацiї) транспортних засобiв, оформлення реєстрацiйних документiв та видачi номерних знакiв

     9.1. У свiдоцтвах про реєстрацiю ТЗ оперативних i спецiальних служб, обладнаних спецiальними свiтловими i (або) звуковими сигнальними пристроями вiдповiдно до ДСТУ 3849-99 "Дорожнiй транспорт. Кольорографiчнi схеми, розпiзнавальнi знаки, написи та спецiальнi сигнали транспортних засобiв оперативних i спецiальних служб" у графу "Тип транспортного засобу" вноситься запис: "Спецiальний". Аналогiчнi записи вносяться до однойменних реквiзитiв реєстрацiйних карток та книг облiку зареєстрованих ТЗ.

     Дозволи на встановлення та використання спецiальних свiтлових i (або) звукових сигнальних пристроїв видаються пiдроздiлами Державтоiнспекцiї згiдно з порядком, встановленим МВС України.

     9.2. У свiдоцтвах про реєстрацiю ТЗ з ручним керуванням, а також ТЗ, що належать iнвалiдам 1-ї i 2-ї груп, у реєстрацiйних картках, книгах облiку зареєстрованих ТЗ у графу "Особливi вiдмiтки" вноситься запис: "Дозволено встановлення знака "Iнвалiд".

     9.3. Заборона або обмеження щодо вiдчуження ТЗ вказуються у графi "Особливi вiдмiтки" свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ i одночасно в однойменних реквiзитах реєстрацiйних карток та книгах облiку зареєстрованих ТЗ, а iнформацiя про арешт, заборону зняття з облiку - тiльки у вiдповiдному реквiзитi реєстрацiйних карток.

     Вказана iнформацiя за наявностi технiчної можливостi заноситься до вiдповiдної бази даних автоматизованої iнформацiйної системи.

     Змiни у вiдомостях про встановленi обмеження здiйснюються на пiдставi рiшення суду або документiв, якi пiдтверджують зняття заборон i обмежень, засвiдчених у встановленому порядку.

     9.4. Реєстрацiя самостiйно сконструйованих мотоциклiв, легкових, а також вантажних автомобiлiв, максимальна вага яких не перевищує 3500 кг, причепiв та напiвпричепiв до них, виготовлених вiдповiдно до вимог ДСТУ 3649-97 "Засоби транспортнi дорожнi. Експлуатацiйнi вимоги безпеки до технiчного стану та методи контролю", здiйснюється на пiдставi документiв, що пiдтверджують правомiрнiсть придбання вузлiв, агрегатiв iз зазначенням їх iдентифiкацiйних номерiв, а також висновкiв НДЦ БДР МВС України та iнших визначених Кабiнетом Мiнiстрiв України пiдприємств, установ та органiзацiй.

     Замковi пристрої для зчеплення причепа та автомобiля мають бути заводського виготовлення i вiдповiдати вимогам державного стандарту.

     9.5. У разi перевiрки дiйсностi видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ, якi прибули з iнших областей, Автономної Республiки Крим, мiст Києва та Севастополя, спецпоштою надсилаються запити про пiдтвердження зняття їх з облiку. Цi запити пiдписуються безпосередньо начальниками РЕП ДАI або особами, якi виконують їх обов'язки. Вхiдна кореспонденцiя розглядається також начальниками РЕП ДАI або особами, якi виконують їх обов'язки. Вiдповiдi на запити про знятi з облiку ТЗ або пiдтвердження iнших реєстрацiйних даних надсилаються не пiзнiше 5 днiв вiд дня надходження запиту.

     9.6. ТЗ, що використовуються для здiйснення оперативно-розшукової дiяльностi, реєструються в установленому порядку, з урахуванням особливостей, встановлених МВС України.

     ТЗ працiвникiв правоохоронних органiв або членiв їх сiмей реєструються на загальних пiдставах, разом з тим за письмовою заявою цiєї категорiї працiвникiв реєстрацiйна картка ТЗ може вiдкладатись в окрему картотеку. Доступ до такої картотеки має тiльки начальник РЕП ДАI або особа, що виконує його обов'язки. Вiдомостi про цi ТЗ надаються тiльки з письмового дозволу начальника територiального органу внутрiшнiх справ чи пiдроздiлу ДАI ГУМВС, УМВС.

     З дозволу керiвництва управлiння ДАI ГУМВС, УМВС номернi знаки на ТЗ працiвника правоохоронних органiв i членiв його сiм'ї замiнюються без оплати iз числа тих, що були в користуваннi та вiдповiдають встановленим вимогам.

     9.7. Згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.07.2000 N 1081 "Про запровадження номерних знакiв транспортних засобiв, що виготовляються за iндивiдуальними замовленнями їх власникiв" власник транспортного засобу або уповноважена ним особа може замовити виготовлення iндивiдуального номерного знака, звернувшись iз заявою встановленого зразка до НДЦ БДР МВС України.

     ТЗ, на який замовляються номернi знаки, що виготовляються за iндивiдуальним замовленням їх власникiв, повинен бути зареєстрованим у РЕП ДАI за мiсцем проживання фiзичної або мiсцезнаходженням юридичної особи - власника ТЗ.

     Написи на номерних знаках, що виготовляються за iндивiдуальними замовленнями їх власникiв, оригiнальнi i не повторюються в одному регiонi згiдно iз шифрами областей (регiонiв), визначеними ДСТУ 3650-97 "Дорожнiй транспорт. Знаки номернi транспортних засобiв. Загальнi технiчнi умови".

     9.7.1. Пiсля одержання виготовлених iндивiдуальних номерних знакiв та вiдповiдного документа на них власник ТЗ звертається до РЕП ДАI за мiсцем реєстрацiї ТЗ для проведення перереєстрацiї. При цьому проводяться дiї, передбаченi пунктом 4.1 цiєї Iнструкцiї, оформляється нове свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, у графу "Особливi вiдмiтки" якого заносяться символи iндивiдуального номерного знака. До справи про видачу свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ долучаються вiдповiдний документ на номернi знаки, виготовленi за iндивiдуальним замовленням власника, та попереднє свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (тимчасовий реєстрацiйний талон, технiчний паспорт).

     Працiвниками РЕП ДАI також уносяться корективи до реєстрацiйної картки та наявних баз даних АIС "Автомобiль", "Нацiональний банк даних - "Автомобiль".

     Iндивiдуальнi номернi знаки можуть бути використанi для iншого ТЗ цього самого власника (або за його заявою для ТЗ iншого власника) з обов'язковим оформленням свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ, в яке РЕП ДАI вноситься вiдповiдна вiдмiтка про це. Передавання iндивiдуального номерного знака iншiй фiзичнiй чи юридичнiй особi без належного оформлення в РЕП ДАI не дозволяється.

     При зняттi з облiку ТЗ номернi знаки, виготовленi за iндивiдуальним замовленням, працiвниками РЕП ДАI не вилучаються.

     9.7.2. У разi втрати номерних знакiв, виготовлених за iндивiдуальним замовленням їх власникiв, або замiни тих, якi не придатнi для використання (пошкодженi внаслiдок ДТП, не вiдповiдають встановленим вимогам тощо), їх виготовлення проводиться в установленому порядку.

     Номернi знаки, виготовленi за iндивiдуальним замовленням їх власникiв, дiйснi виключно на територiї України. Для участi в мiжнародному русi на ТЗ необхiдно закрiпити номернi знаки, що вiдповiдають вимогам мiжнародної Конвенцiї про дорожнiй рух.

     9.8. Реєстрацiя, перереєстрацiя та зняття з облiку ТЗ можуть проводитися на пiдставi договору купiвлi-продажу ТЗ або мiни ТЗ (зразки договорiв наведено в додатках 14, 15 до цiєї Iнструкцiї).

     На договорi ставиться вiдмiтка з пiдписом уповноваженої посадової особи та вiдтиском печатки РЕП ДАI. Договiр реєструється у книзi облiку договорiв купiвлi-продажу та мiни ТЗ (додаток 16 до цiєї Iнструкцiї).

     9.9. При реєстрацiї (перереєстрацiї) ТЗ за рiшенням суду, що набрало законної сили, власнику видається тимчасовий реєстрацiйний талон з термiном дiї до трьох мiсяцiв. При цьому працiвники РЕП ДАI вiдповiдно до Закону України "Про мiлiцiю" звертаються iз запитом до суду, яким винесено рiшення, для встановлення пiдтвердження наявностi цього рiшення. Запит пiдписується безпосередньо начальником РЕП ДАI або особою, яка виконує його обов'язки, з обов'язковою реєстрацiєю запиту та вiдповiдi. Свiдоцтво про реєстрацiю такого ТЗ видається за наявностi зазначеного пiдтвердження суду.

10. Одержання, облiк, зберiгання та витрачання бланкiв реєстрацiйних документiв, посвiдчення водiя, талонiв до посвiдчення водiя, тимчасових дозволiв на керування ТЗ, талонiв про проходження державного технiчного огляду та номерних знакiв

     10.1. Бланки свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ, тимчасових реєстрацiйних талонiв, посвiдчень водiя, талонiв до посвiдчення водiя, тимчасових дозволiв на керування ТЗ, а також талонiв про проходження державного технiчного огляду (далi - бланки ДАI) є документами суворого облiку. Вiдповiдно до Правил виготовлення бланкiв цiнних паперiв i документiв суворого облiку, затверджених спiльним наказом Мiнiстерства фiнансiв України, Служби безпеки України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ України вiд 25, 15, 24.11.93 N 98/118/740 "Про затвердження Правил виготовлення бланкiв цiнних паперiв i документiв суворого облiку", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 14.01.94 за N 8/217, вони виготовляються друкарським способом, з нумерацiєю. Пiдроздiлами Державтоiнспекцiї забезпечується облiк їх одержання, зберiгання та використання як бланкiв суворого облiку, а також установлюється контроль за оформленням та витрачанням бланкiв ДАI. Порядок забезпечення РЕП ДАI бланками ДАI i номерними знаками встановлюється МВС України.

     10.2. Вiдповiдальнiсть за прийняття, облiк, зберiгання, витрачання бланкiв ДАI i номерних знакiв покладається на начальникiв РЕП ДАI i осiб, якi безпосередньо виконують функцiї прийняття, облiку, зберiгання i витрачання бланкiв ДАI i номерних знакiв i призначаються письмовим розпорядженням начальникiв управлiнь ДАI ГУМВС, УМВС.

     10.3. Бланки ДАI повиннi зберiгатися в металевих шафах (сейфах) на спецiальних складах (у коморах). Примiщення для зберiгання бланкiв ДАI i номерних знакiв мають бути сухими, iзольованими (без вiкон), обладнаними охоронною та протипожежною сигналiзацiєю, надiйно замикатися. Доступ стороннiх осiб у цi примiщення забороняється.

     10.4. Для приймання бланкiв ДАI i номерних знакiв, що надходять вiд виготовлювачiв, розпорядженням начальника Управлiння Державтоiнспекцiї ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi створюється вiдповiдна комiсiя в кiлькостi не менше трьох осiб.

     Пiд час приймання бланкiв ДАI i номерних знакiв комiсiя:

     а) перевiряє зовнiшнiй стан, цiлiснiсть упаковки, наявнiсть пломб, пакувальних листiв, вiдомостi наклеєного пакувального листа;

     б) розкриває упаковку, перевiряє вiдповiднiсть кiлькостi, серiї i нумерацiї бланкiв ДАI i номерних знакiв, що надiйшли, кiлькостi, серiї i нумерацiї, вказаним у накладних (пакувальних листах) пiдприємства-виробника (вiдправника).

     Про прийняття бланкiв ДАI i номерних знакiв складається акт приймання бланкiв ДАI (номерних знакiв) вiд пiдприємства-виробника (додаток 17 до цiєї Iнструкцiї) у чотирьох примiрниках, один з яких надсилається виробнику (вiдправнику) для пiдтвердження одержання бланкiв ДАI, номерних знакiв, другий - до ГУДАI МВС України, третiй - зберiгається у справах Управлiння Державтоiнспекцiї ГУМВС, УМВС, а четвертий - у справах РЕП ДАI.

     10.5. Якщо виявлено нестачу (надлишок), бракованi бланки ДАI або номернi знаки, то акти приймання бланкiв ДАI (номерних знакiв) вiд пiдприємства-виробника надсилаються тим самим адресатам, що зазначенi в пунктi 10.4 цiєї Iнструкцiї, але виробнику (вiдправнику), крiм того, додаються оригiнали накладних, пакувальних листiв, пломб або сургучевих печаток вiд пакувальних мiсць, в яких виявлена недостача (надлишок) або бракована продукцiя, а також повiдомляється про цiлiснiсть упаковки при її одержаннi.

     РЕП ДАI одержують бланки ДАI i номернi знаки за накладними вiд управлiнь ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi на пiдставi заявки i доручення на отримання (згiдно з типовою формою М2).

     10.6. Вiдомостi про прийнятi РЕП ДАI бланки ДАI i номернi знаки не пiзнiше трьох днiв з моменту їх надходження заносяться до книги облiку надходження i витрачання бланкiв ДАI та номерних знакiв (додаток 18 до цiєї Iнструкцiї).

     10.7. Пiдставою для запису до книги облiку є накладнi i акти приймання бланкiв ДАI (номерних знакiв) вiд пiдприємства-виробника (для РЕП ДАI - накладнi, що видаються управлiннями (вiддiлами) ДАI ГУМВС, УМВС). Залишки бланкiв ДАI i номерних знакiв пiдраховуються пiсля кожного надходження до РЕП ДАI бланкiв ДАI i номерних знакiв. Видача бланкiв ДАI i номерних знакiв проводиться пiд звiт працiвникам РЕП ДАI для повсякденного використання в порядку зростання цифрових номерiв. Для такого облiку в РЕП ДАI може бути заведена окрема книга.

     Категорично забороняється проставляти на незаповнених бланках ДАI печатки i пiдписи працiвника РЕП ДАI, а також передавати такi бланки власникам ТЗ.

     10.8. Облiк витрачання номерних знакiв, свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (тимчасових реєстрацiйних талонiв) ведеться у книгах облiку реєстрацiї ТЗ (видачi тимчасових реєстрацiйних талонiв), у яких серiї i номери виданих свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (тимчасових реєстрацiйних талонiв) i номерних знакiв записуються за порядком зростання цифрових номерiв.

     Книги облiку реєстрацiї ТЗ ведуться за типами ТЗ: автомобiлi вантажнi, легковi, мотоцикли (моторолери, мотоколяски), причепи.

     Записи в книгах здiйснюються чорнилом (кульковою ручкою). Усi реквiзити книг облiку та видачi заповнюються розбiрливо. Допущенi помилки виправляються шляхом закреслення помилкового запису i внесення нового, який пiдтверджується пiдписом особи, що зробила виправлення. Книги можуть роздруковуватись з використанням ЕОМ.

     Номернi знаки закрiплюються на ТЗ за порядком зростання цифрових номерiв. Для соцiально незахищених верств населення - власникiв ТЗ номернi знаки можуть видаватися з числа таких, що вже були в користуваннi.

     10.9. Бланки свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (тимчасових реєстрацiйних талонiв), талони державного технiчного огляду, зiпсованi при заповненнi, знищуються пiд час чергової ревiзiї способом, який унеможливлює їх повторне використання, про що складаються акти про знищення зiпсованих (анульованих) бланкiв ДАI або вилучених номерних знакiв (додаток 19 до цiєї Iнструкцiї), якi зберiгаються в справах РЕП ДАI.

     10.10. Документи, на пiдставi яких проведенi реєстрацiя, перереєстрацiя, зняття з облiку ТЗ, видача або замiна номерних знакiв, свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (тимчасових реєстрацiйних талонiв), зшиваються в окремi справи вiдповiдно до записiв у книгах облiку i зберiгаються у встановленому порядку.

     Свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (технiчнi паспорти), тимчасовi реєстрацiйнi талони, довiдки-рахунки, акти приймання-передачi ТЗ, договори купiвлi-продажу, бiржовi угоди, iншi документи, що пiдтверджують правомiрнiсть придбання ТЗ, пiдшиваються до справи i гасяться штампом "Анульовано".

     Термiн зберiгання книг облiку реєстрацiї, перереєстрацiї, зняття з облiку ТЗ, надходження та витрачання бланкiв суворого облiку i номерних знакiв - 60 рокiв пiсля їх закiнчення. Книги облiку тимчасових реєстрацiйних талонiв, свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (оформлених для тимчасових поїздок за кордон), договорiв купiвлi-продажу i мiни ТЗ, реєстрацiйних карток на вибракуванi ТЗ, а також ТЗ, якi вибули за межi зони обслуговування РЕП ДАI, - 5 рокiв.

     10.11. Книги облiку i справи з документами, на пiдставi яких проведенi реєстрацiя, перереєстрацiя, зняття з облiку ТЗ, iншi дiї РЕП ДАI, пов'язанi з реєстрацiєю ТЗ, мають бути пронумерованi, прошнурованi i завiренi пiдписом керiвника (виконуючого обов'язки) та скрiпленi печаткою РЕП ДАI. Нумерацiя книг облiку проводиться вiдповiдно до номенклатури справ канцелярiї управлiння (вiддiлу) ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi.

     На спецiально пiдшитому аркушi в кiнцi справи з документами, що пiдтверджують правомiрнiсть реєстрацiї (перереєстрацiї), зняття з облiку, записуються данi про кiлькiсть аркушiв у справi. Запис завiряється працiвником, який оформив справу, i скрiплюється печаткою РЕП ДАI.

     Пiсля оформлення справи керiвник РЕП ДАI перевiряє правильнiсть її оформлення та завiряє пiдписом (iз зазначенням П. I. Б., дати та часу проведення перевiрки).

11. Порядок облiку суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю транспортних засобiв, бланкiв довiдок-рахункiв, актiв приймання-передачi транспортних засобiв та забезпечення контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актiв з цих питань

     11.1. Бланки довiдок-рахункiв, актiв приймання-передачi транспортних засобiв (далi - бланки) є документами суворого облiку. Вiдповiдно до Правил виготовлення бланкiв цiнних паперiв i документiв суворого облiку, затверджених спiльним наказом Мiнiстерства фiнансiв України, Служби безпеки України, Мiнiстерства внутрiшнiх справ України вiд 25, 15, 24.11.93 N 98/118/740, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 14.01.94 за N 8/217, вони виготовляються друкарським способом, з нумерацiєю.

     ГУДАI МВС України забезпечується облiк їх одержання, зберiгання та видачi як бланкiв суворого облiку, а також установлюється контроль за оформленням та витрачанням бланкiв.

     Бланки, зiпсованi при заповненнi, та вилученi суб'єктами пiдприємницької дiяльностi при оформленнi купiвлi-продажу ТЗ номернi знаки для разових поїздок знищуються способом, який унеможливлює їх повторне використання, про що складаються акти про знищення зiпсованих бланкiв довiдок-рахункiв (актiв приймання-передачi) та вилучених номерних знакiв для разових поїздок (додаток 20 до цiєї Iнструкцiї), якi зберiгаються в справах РЕП ДАI та суб'єкта пiдприємницької дiяльностi (пiдприємства-виробника).

     11.2. Порядок забезпечення суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi всiх форм власностi, що реалiзують ТЗ, бланками i номерними знаками для разових поїздок (iз сплатою вартостi цих бланкiв та номерних знакiв), визначений наказом МВС України вiд 22.04.98 N 286 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок облiку суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю транспортних засобiв, що пiдлягають реєстрацiї в органах внутрiшнiх справ, i видачу бланкiв довiдок-рахункiв", який зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 08.05.98 за N 296/2736.

     11.3. Облiк торговельних органiзацiй, пiдприємств-виробникiв ТЗ та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi всiх форм власностi, що реалiзують ТЗ, ведеться в ГУДАI МВС України. Iнформацiя про такi органiзацiї та виданi бланки, номернi знаки для разових поїздок направляється каналами електронного зв'язку, не рiдше одного разу в 3 днi, в Управлiння ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi для використання при здiйсненнi реєстрацiї (перереєстрацiї) ТЗ в РЕП ДАI.

     11.4. ТЗ, реалiзованi суб'єктами пiдприємницької дiяльностi або на аукцiонах з використанням бланкiв довiдок-рахункiв (бiржових угод), придбаних у iнших суб'єктiв господарювання на пiдставi довiдок-рахункiв, вантажних митних декларацiй та iнших документiв (без свiдоцтва про реєстрацiю), до реєстрацiї в РЕП ДАI не приймаються.

     11.5. Працiвники РЕП ДАI здiйснюють обов'язковi щоквартальнi перевiрки суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю ТЗ, вiдповiдно до наказу МВС України вiд 22.04.98 N 286 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок облiку суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю транспортних засобiв, що пiдлягають реєстрацiї в органах внутрiшнiх справ, i видачу бланкiв довiдок-рахункiв", який зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 08.05.98 за N 296/2736. При виявленнi грубих порушень про це повiдомляється мiсцевий орган державної виконавчої влади, де зареєстровано вказаний суб'єкт пiдприємницької дiяльностi.

12. Порядок проведення перевiрок дiяльностi реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв ДАI

     12.1. Керiвники управлiнь ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi не рiдше одного разу на рiк i, незалежно вiд термiнiв, при змiнi начальникiв РЕП ДАI органiзовують повну перевiрку дотримання законностi при реєстрацiї, перереєстрацiї, зняттi з облiку ТЗ, порядку облiку, зберiгання, витрачання бланкiв ДАI i номерних знакiв, повноту i правильнiсть сплати вартостi послуг у розмiрах, затверджених наказом Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Мiнiстерства фiнансiв та Мiнiстерства економiки України вiд 16.07.2001 N 549/333/147 "Про затвердження розмiрiв плати за послуги, що надаються пiдроздiлами Державної автомобiльної iнспекцiї МВС України, та Порядку її справляння", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 20.07.2001 за N 612/5803.

     Факт проведення перевiрки, виявленi недолiки та iнформацiя про вжитi заходи фiксуються в книзi облiку проведених перевiрок РЕП ДАI (додаток 21 до цiєї Iнструкцiї).

     12.2. Перевiрка проводиться спецiальною комiсiєю, що призначається одним iз керiвникiв ГУМВС, УМВС. До складу комiсiї входять працiвники вiддiлiв (вiддiлень) Державтоiнспекцiї, фiнансово-економiчних пiдроздiлiв ГУМВС, УМВС. До проведення перевiрок можуть залучатись працiвники iнших пiдроздiлiв.

     12.3. Перевiряються всi матерiали, якi були оформленi за перiод пiсля завершення останньої перевiрки.

     12.4. Один раз на 4 - 5 рокiв РЕП ДАI ГУМВС України в АР Крим, м. Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та м. Севастополi перевiряються працiвниками ГУДАI МВС України.

     При цьому вибiрково перевiряються матерiали, що були оформленi за перiод пiсля останньої перевiрки, яка проводилась ГУДАI МВС України.

     12.5. Перевiрцi пiдлягають:

     - своєчаснiсть i повнота оприбуткування одержаних бланкiв ДАI та номерних знакiв;

     - умови зберiгання бланкiв ДАI i номерних знакiв;

     - додержання встановленого порядку витрачання (видачi) та знищення бланкiв ДАI i номерних знакiв;

     - вiдповiднiсть фактичної наявностi бланкiв ДАI i номерних знакiв облiковим даним;

     - документи, що стали пiдставою для реєстрацiї, перереєстрацiї i зняття з облiку ТЗ фiзичних i юридичних осiб;

     - наявнiсть i достовiрнiсть документiв, що пiдтверджують правомiрнiсть одержання або придбання ТЗ i агрегатiв, якi стали пiдставою для видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (тимчасових реєстрацiйних талонiв), номерних знакiв, а також для проведення реєстрацiї, перереєстрацiї та зняття з облiку ТЗ;

     - повнота, правильнiсть та своєчаснiсть внесення iнформацiї про зареєстрованi, перереєстрованi та знятi з облiку ТЗ до баз даних АIС "Автомобiль" та дотримання порядку, встановленого МВС, щодо її передачi каналами електронної пошти до НДЦ БДР МВС України для узагальнення i централiзованого автоматизованого облiку АIС "Нацiональний банк даних - "Автомобiль";

     - правомiрнiсть видачi посвiдчень водiя на право керування ТЗ, їх замiни або видачi дублiкатiв;

     - дiяльнiсть РЕП ДАI щодо встановлення розшукуваного транспорту, виявлення пiдроблених документiв (направлення запитiв i вiдповiдi на них, їх облiк i своєчасне виконання, проведення звiрення iдентифiкацiйних номерiв вузлiв i агрегатiв транспорту, що реєструється, з iдентифiкацiйними номерами вузлiв i агрегатiв транспорту, що розшукується або на який накладено арешт, звiрення документiв, якi пiдтверджують законнiсть одержання або придбання ТЗ, iз даними документiв ТЗ, якi заявленi в розшук);

     - повнота i правильнiсть внесення обов'язкових платежiв власниками ТЗ;

     - процедура приймання, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв, заповнення реєстрацiйних карток на зареєстрованi ТЗ, ведення картотеки та заповнення форм вiдповiдної звiтностi;

     - своєчаснiсть та якiсть проведення перевiрок суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю ТЗ та номерних агрегатiв, згiдно з порядком, установленим МВС України;

     - виконання заходiв за пiдсумками попередньої перевiрки.

     12.6. Акт про результати перевiрки дiяльностi реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу ДАI складається за такою схемою:

Роздiл 1.

Вiдомостi про надходження, порядок облiку, зберiгання, витрачання i фактичну наявнiсть бланкiв ДАI та номерних знакiв

N з/п Найменування бланкiв ДАI
(номерних знакiв)
Залишок на
__________
(дата)

__________
(штук)

Надiйшло за перiод з
___________ по
___________
Витрачено за
перiод з
___________
по
___________
Залишок на
_________
(дата)
_________
(штук)
1 2 3 4 5 6
Роздiл 2.

Результати перевiрки своєчасностi i повноти оприбуткування одержаних бланкiв ДАI i номерних знакiв, умов їх зберiгання та додержання встановленого порядку видачi i знищення.

Роздiл 3.

Результати перевiрки реєстрацiйної дiяльностi, ведення картотеки на зареєстрованi транспортнi засоби.

Роздiл 4.

Результати перевiрки документiв, що стали пiдставою для реєстрацiї, перереєстрацiї i зняття з облiку ТЗ, пiдтверджують законнiсть одержання або придбання ТЗ i агрегатiв, видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ (тимчасових реєстрацiйних талонiв), номерних знакiв, а також для внесення iнформацiї до них.

Роздiл 5.

Результати перевiрки повноти, правильностi i своєчасностi внесення iнформацiї про зареєстрованi, перереєстрованi та знятi з облiку ТЗ до баз даних АIС "Автомобiль" та дотримання порядку, встановленого МВС щодо її передачi каналами електронної пошти до НДЦ БДР МВС України для узагальнення i централiзованого автоматизованого облiку АIС "Нацiональний банк даних - "Автомобiль".

Роздiл 6.

Результати перевiрки роботи з приймання екзаменiв i обґрунтованостi видачi посвiдчень водiя, порядку їх замiни.

Роздiл 7.

Результати перевiрки роботи щодо контролю за повнотою внесення плати за послуги, що надаються пiдроздiлами ДАI, i правильнiстю внесення обов'язкових платежiв власниками ТЗ.

Роздiл 8.

Результати перевiрки дiяльностi РЕП ДАI щодо встановлення розшукуваного транспорту, виявлення пiдроблених документiв.

Роздiл 9.

Результати перевiрки роботи щодо контролю за дiяльнiстю суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю ТЗ, та номерних агрегатiв.

Роздiл 10.

Результати перевiрки облiку, зберiгання i видачi посвiдчень водiя особам, що були позбавленi права керування транспортними засобами за порушення правил дорожнього руху.

Роздiл 11.

Результати перевiрки оформлення та ведення книг облiку реєстрацiї, перереєстрацiї, зняття з облiку ТЗ, надходження та витрачання бланкiв суворого облiку i номерних знакiв, направлення запитiв i вiдповiдей на них, їх облiк i своєчасне виконання, оформлення справ з документами, що пiдтверджують правомiрнiсть реєстрацiї (перереєстрацiї), зняття з облiку ТЗ, умов i термiнiв їх зберiгання.

Роздiл 12.

Результати перевiрки якостi обслуговування громадян при реєстрацiї, перереєстрацiї, зняттi з облiку ТЗ, прийманнi екзаменiв i видачi посвiдчень водiя.

Роздiл 13.

Результати виконання пропозицiй, внесених пiд час попередньої перевiрки.

Роздiл 14.

Пропозицiї комiсiї, спрямованi на полiпшення дiяльностi пiдроздiлу.

     12.7. При перевiрцi комiсiя в першу чергу перевiряє фактичну наявнiсть бланкiв ДАI за видами та номерних знакiв. У разi виявлення недолiкiв, порушень або зловживань слiд установити, чи були вжитi посадовими особами РЕП ДАI, що перевiряється, необхiднi заходи до їх своєчасного попередження i припинення.

     12.8. У разi виявлення при перевiрцi фактiв порушень чинного законодавства голова комiсiї зобов'язаний термiново доповiсти про це керiвниковi, який призначив перевiрку. З урахуванням виявлених недолiкiв i порушень комiсiя вносить пропозицiї щодо їх усунення iз зазначенням строкiв виконання.

     12.9. Якщо при перевiрцi комiсiя виявила позитивний досвiд роботи, комiсiя письмово доповiдає про це керiвнику, який призначив перевiрку, з метою поширення його в iнших РЕП ДАI.

     12.10. Результати перевiрки оформляються актом про результати перевiрки дiяльностi РЕП ДАI за зразком, наведеним у додатку 22 до цiєї Iнструкцiї, який пiдписується членами комiсiї i начальником РЕП ДАI. Акт про результати перевiрки дiяльностi РЕП ДАI складається у двох примiрниках, перший з яких направляється керiвниковi ГУМВС, УМВС, який призначив перевiрку, а другий - залишається в перевiреному пiдроздiлi. Кiлькiсть примiрникiв акта може бути збiльшена.

     Про виявленi порушення комiсiя iнформує керiвника управлiння Державтоiнспекцiї ГУМВС, УМВС, вiдповiдального за цю дiлянку роботи, який термiново вживає заходiв до їх усунення. Комiсiєю може прийматись рiшення про проведення службового розслiдування та вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством.

     Керiвник ГУМВС, УМВС, який призначив перевiрку, пiсля ознайомлення з матерiалами перевiрки i затвердження акта про результати перевiрки дiяльностi РЕП ДАI приймає рiшення про вжиття заходiв, спрямованих на усунення виявлених порушень i недолiкiв, полiпшення дiяльностi РЕП ДАI. Рiшення оформляється наказом або розпорядженням, якi надсилаються в перевiрений пiдроздiл (iншi РЕП ДАI) для виконання.

Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї О. Л. Мiленiн

 

Додаток 1
до п. 3.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Зразок для фiзичних осiб

РЕП ДАI

 
(назва реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу)
Вiд  
(прiзвище, iм'я, по батьковi власника ТЗ)
Рiк народження   , що проживає  
(район, населений пункт, вулиця)
будинок   , корпус   , кв.   , телефон  
Паспорт (документ, що його замiнює):  
серiя   , N   , виданий  
 

ЗАЯВА

    Прошу зареєструвати (перереєструвати), видати свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, тимчасовий реєстрацiйний талон, номернi знаки на належний менi транспортний засiб (непотрiбне закреслити),

придбаний  
(вказати вiдомостi про документи, що пiдтверджують придбання
 
транспортного засобу)

Вiдомостi про транспортний засiб

Тип
ТЗ
Марка i модель Тип кузова Рiк випуску Колiр Об'єм двигуна N шасi (рами) N кузова Повна маса Маса без наванта-
ження
Свiдоцтво про реєстрацiю (техпаспорт) Номерний знак Примiтка
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Стоянка розташована за адресою:  
До заяви додаю такi документи: 1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  
"___" ____________ 20__ р.  
(особистий пiдпис власника або уповноваженої особи)

Службовi вiдмiтки ДАI

    Облiковi данi транспортного засобу (марка, модель, iдентифiкацiйнi номери двигуна, шасi (рами), кузова (коляски) вiдповiдають вказаним у заявi.

"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(пiдпис, П. I. Б.)
Рiшення  
(резолюцiя та пiдпис уповноваженої посадової особи, яка приймає рiшення)
 
"___" ____________ 20__ р.
Зданi: номернi знаки для разових поїздок,  
номернi знаки iнших країн (непотрiбне закреслити)
Виданi:
номернi знаки серiї  
свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ серiї   N  
тимчасовий реєстрацiйний талон серiї   N  
(непотрiбне закреслити)
"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(паспортист) (пiдпис, П. I. Б.)

    Номернi знаки, свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, тимчасовий реєстрацiйний талон одержав (непотрiбне закреслити)

 
(пiдпис представника юридичної особи)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 2
до п. 3.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Зразок для юридичних осiб

РЕП ДАI

 
(назва реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу)

ЗАЯВА

    Прошу зареєструвати (перереєструвати), видати свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, тимчасовий реєстрацiйний талон, номернi знаки на транспортний засiб (непотрiбне закреслити), придбаний

 
(вказати вiдомостi про документи, що пiдтверджують придбання
 
(право власностi) транспортного засобу)
Вiд  
(повна назва юридичної особи)
Належить до сфери управлiння  
(назва мiнiстерства, iншого органу виконавчої влади)
Мiсцезнаходження юридичної особи  
 
Стоянка розташована за адресою:  
На пiдставi документiв: 1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  

Вiдомостi про транспортний засiб

Тип ТЗ Марка i модель Тип кузова Рiк випуску Колiр Об'єм двигуна N шасi (рами) N кузова Повна маса Маса без наванта-
ження
Свiдоцтво про реєстрацiю (техпаспорт) Номерний знак Примiтка
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Оформлення транспортного засобу доручається провести  
(П. I. Б. представника)
  , пiдпис якого   пiдтверджується.
(зразок пiдпису)
Мiсце для печатки
Керiвник органiзацiї  
(пiдпис та П. I. Б.)
Головний бухгалтер  
(пiдпис та П. I. Б.)
"___" ____________ 20__ р.

Службовi вiдмiтки ДАI

    Облiковi данi транспортного засобу (марка, модель, iдентифiкацiйнi номери двигуна, шасi (рами), кузова (коляски) вiдповiдають вказаним у заявi.

"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(пiдпис, П. I. Б.)
Рiшення  
(резолюцiя та пiдпис уповноваженої посадової особи, яка приймає рiшення)
 
"___" ____________ 20__ р.
Зданi: номернi знаки для разових поїздок,  
номернi знаки iнших країн (непотрiбне закреслити)
Виданi:
номернi знаки серiї  
свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ серiї   N  
тимчасовий реєстрацiйний талон серiї   N  
(непотрiбне закреслити)
"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(паспортист) (пiдпис, П. I. Б.)

    Номернi знаки, свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, тимчасовий реєстрацiйний талон одержав (непотрiбне закреслити)

 
(пiдпис власника або уповноваженої особи)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 3
до п. 3.11 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку зареєстрованих транспортних засобiв

Дата реєстрацiї Номер реєстрацiї (заповнюється при функцiонуваннi АIС "Автомобiль") Власник транспортного засобу (П. I. Б. або назва юридичної особи заповнюються без скорочень) Транспортний засiб Видано Назви, номери i дата видачi документiв, на пiдставi яких зареєстрований ТЗ Звiдки прибув транспортний засiб Примiтка
Марка, модель N шасi (рами) N кузова Об'єм двигуна Повна маса Маса без навантаження Серiя i номер свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ Номернi знаки
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 4
до п. 4.4.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку переобладнання транспортних засобiв

N з/п Дата видачi дозволу (висновку) Ким видано дозвiл (висновок) П. I. Б. (назва для юридичної особи) власника Мiсце проживання (мiсце-
знаходження)
Марка i модель транспортного засобу, номерний знак Iдентифiкацiйнi номери Ким проводилось пере-
облад-
нання
Дата пере-
реєстрацiї, N справи пере-
реєстрацiї
На якi номернi агрегати видана довiдка i її N _______. Пiдпис про одержання дозволу
До переобладнання Пiсля переобладнання
До пере-
облад-
нання
Пiсля пере-
облад-
нання
N кузова (рама) Об'єм двигуна Повна маса Маса без наванта-
ження
N кузова (рама) Об'єм двигуна Повна маса Маса без наванта-
ження
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 5
до п. 4.4.2 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Акт технiчного огляду ТЗ

N з/п Перелiк реквiзитiв Вiдомостi про ТЗ та його власника
1 Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ  
2 Номерний знак  
3 Власник ТЗ  
4 Мiсце проживання (мiсцезнаходження) власника ТЗ  
5 Адреса гаража  
6 Марка, модель ТЗ  
7 Тип ТЗ  
8 Тип кузова ТЗ  
9 Рiк випуску ТЗ  
10 Колiр  
11 N рами (шасi)  
12 N кузова  
13 N двигуна  
14 Об'єм двигуна  
15 Кiлькiсть цилiндрiв  
16 Кiлькiсть мiсць  
17 Кiлькiсть дверей  
18 Повна маса  
19 Маса без навантаження  
20 Вид пального  
21 Виявленi технiчнi несправностi  
22 Висновок  
"___" ____________ 20__ р. М. П. (печатка РЕП)
Державтоiнспектор  
(пiдпис, П. I. Б.)
Експерт  
(пiдпис, П. I. Б.)
Власник (уповноважена особа)  
(пiдпис, П. I. Б.)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 6
до п. 4.5.2 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

 

 

Iнформацiя про виданi довiдки

Корiнець довiдки N 000000

На агрегат, вузол  
(назва агрегата, вузла)
  , iдентифiкацiйний номер
  ,
був установлений (зареєстрований)
на транспортному засобi  
  ,
(назва, марка, модель)
номерний знак   ,
свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (технiчний паспорт) серiї ____ N _____________,
видане(ний)   ,
(дата i орган, який видав)
належить  
  .
(П. I. Б. власника, повна назва юридичної особи)
Довiдку видав   (П. I. Б.)
(пiдпис посадової особи)
Довiдку одержав  
(пiдпис, дата)
Данi особи, яка отримала довiдку
 
(прiзвище, iм'я, по батьковi)
 
(мiсце проживання, документ, що засвiдчує
 
особу, його назва, номер i дата видачi)

 

 

¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦
¦

Довiдка
на вивiльненi вузли та агрегати

Штамп
органу внутрiшнiх справ
(Державтоiнспекцiї)

Довiдка N 000000

 
(РЕП ДАI ГУМВС, УМВС)
пiдтверджує, що агрегат, вузол  
  , iдентифiкацiйний N
(назва агрегата, вузла)
  ,
був установлений (зареєстрований) на
транспортному засобi  
  ,
(назва, марка, модель)
номерний знак   ,
свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (технiчний паспорт) серiї ____ N _____________,
видане(ний)   ,
(дата i орган, який видав)
належить  
 
(П. I. Б. власника, повна назва юридичної особи)
 
(мiсце проживання фiзичної особи,
 
мiсцезнаходження юридичної особи)
 
Дата видачi ____________ 20__ р.
М. П.
Начальник РЕП ДАI  
(пiдпис)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 7
до п. 4.5.2 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку довiдок про вивiльненi вузли та агрегати

N з/п Дата видачi довiдки Iнформацiя про вивiльненi вузли та агрегати Довiдка видана
Назва номерних агрегатiв Марка, модель Рiк виготовлення N кузова (шасi, рами) N та об'єм двигуна Серiя i номер свiдоцтва про реєстрацiю (техпаспорта) Власник транспортного засобу (П. I. Б. або назва юридичної особи заповнюються без скорочень) Номер довiдки Пiдпис особи про одержання довiдки
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 8
до п. 5 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку видачi номерних знакiв для разових поїздок

N з/п Дата видачi Власник ТЗ (П. I. Б. або назва юридичної особи заповнюються без скорочень) Мiсце проживання (мiсцезнаходження) власника ТЗ Марка, модель ТЗ Назви, номери i дати видачi документiв, якi є пiдставою для видачi Причина видачi та пункт призначення Серiя i номер виданих номерних знакiв для разових поїздок Розписка в одержаннi номерних знакiв Пiдпис особи, що видала номернi знаки
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 9
до п. 5.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Зразок для фiзичних осiб

РЕП ДАI

 
(назва реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу)
Вiд   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi власника ТЗ)
Рiк народження   , що проживає   ,
(район, населений пункт, вулиця)
будинок   , корпус   , кв.   , телефон  
Паспорт (документ, що його замiнює):  
серiя   , N   , виданий  
 

ЗАЯВА

    Прошу зняти з облiку (вибракувати) належний менi транспортний засiб (непотрiбне закреслити)

у зв'язку iз  
(вказати причину: змiною мiсця проживання, вiдчуженням, виїздом за кордон тощо)

Вiдомостi про транспортний засiб

Тип ТЗ Марка i модель Тип кузова Рiк випуску Колiр Об'єм двигуна N шасi (рами) N кузова Повна маса Маса без навантаження Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (техпаспорт) Номерний знак Примiтка
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
До заяви додаю такi документи: 1.  
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  
"___" ____________ 20__ р.  
(особистий пiдпис власника або уповноваженої особи)

Службовi вiдмiтки ДАI

    Облiковi данi транспортного засобу (марка, модель, iдентифiкацiйнi номери двигуна, шасi (рами), кузова (коляски) вiдповiдають вказаним у заявi.

"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(пiдпис, П. I. Б.)
Рiшення  
(резолюцiя та пiдпис уповноваженої посадової особи, яка приймає рiшення)
 
"___" ____________ 20__ р.
Зданi:
номернi знаки, свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (техпаспорт),  
(непотрiбне закреслити)  
Виданi:
номернi знаки для разових поїздок  
свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ серiї   N  
"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(паспортист) (пiдпис, П. I. Б.)

    Номернi знаки для разових поїздок, свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ одержав (непотрiбне закреслити)

 
(пiдпис власника або уповноваженої особи)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 10
до п. 5.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

     Зразок для юридичних осiб

РЕП ДАI

 
(назва реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу)

ЗАЯВА

    Прошу зняти з облiку (вибракувати) належний органiзацiї транспортний засiб (непотрiбне закреслити)

у зв'язку iз  
(вказати причину: змiною мiсця стоянки, мiсцезнаходження, вiдчуженням,
 
передачею iншим юридичним особам, реорганiзацiєю, лiквiдацiєю юридичної особи
тощо)
Вiд  
(повна назва юридичної особи)
Належить до сфери управлiння  
(назва мiнiстерства, iншого органу виконавчої влади)
Мiсцезнаходження юридичної особи  
 
Стоянка розташована за адресою:  
На пiдставi документiв: 1.  
2.  
3.  
4.  
5.  

Вiдомостi про транспортний засiб

Тип ТЗ Марка i модель Тип кузова Рiк випуску Колiр Об'єм двигуна N шасi (рами) N кузова Повна маса Маса без навантаження Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (техпаспорт) Номерний знак Примiтка
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Зняття з облiку транспортного засобу доручається провести  
(П. I. Б. представника)
  , пiдпис якого   пiдтверджується.
(зразок пiдпису)
Мiсце для печатки
Керiвник органiзацiї  
(пiдпис та П. I. Б.)
Головний бухгалтер  
(пiдпис та П. I. Б.)
"___" ____________ 20__ р.

Службовi вiдмiтки ДАI

    Облiковi данi транспортного засобу (марка, модель, iдентифiкацiйнi номери двигуна, шасi (рами), кузова (коляски) вiдповiдають вказаним у заявi.

"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(пiдпис, П. I. Б.)
Рiшення  
(резолюцiя та пiдпис уповноваженої посадової особи, яка приймає рiшення)
 
"___" ____________ 20__ р.
Зданi:
номернi знаки, свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ (техпаспорт),  
(непотрiбне закреслити)  
Виданi:
номернi знаки для разових поїздок  
свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ серiї   N  
"___" ____________ 20__ р. Державтоiнспектор  
(паспортист) (пiдпис, П. I. Б.)

    Номернi знаки для разових поїздок, свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ одержав (непотрiбне закреслити)

 
(пiдпис представника юридичної особи)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 11
до п. 5.3 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
знятих з облiку транспортних засобiв

N з/п Дата зняття з облiку ТЗ Власник транспортного засобу (П. I. Б. або назва юридичної особи заповнюється без скорочень) Транспортний засiб Куди вибув транспортний засiб Назви, номери i дати видачi документiв, на пiдставi яких ТЗ знiмається з облiку Примiтка
Марка, модель N шасi (рами) N кузова Об'єм двигуна Повна маса Маса без навантаження Номерний знак Серiя i номер свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ (техпаспорта)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 12
до п. 6.9 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку видачi тимчасових реєстрацiйних талонiв

N з/п Дата видачi Число, мiсяць, до якого дiйсний талон Талон, виданий на транспортний засiб Власник ТЗ (П. I. Б. або назва юридичної особи) П. I. Б. особи, на яку оформлено талон, та пiдпис про отримання Вiдмiтка про здачу талона Примiтка
Марка, модель N шасi (рами) N кузова Об'єм двигуна Повна маса Маса без навантаження Номерний знак Серiя i номер талона
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 13
до п. 8.4 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку видачi свiдоцтв про реєстрацiю ТЗ для участi в мiжнародному русi

N з/п Дата видачi Термiн дiї свiдоцтва про реєстрацiю ТЗ Вiдмiтка про продовження термiну дiї свiдоцтва Свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ оформлене (П. I. Б. або назва юридичної особи, адреса, заповнюються без скорочень) Транспортний засiб
Марка, модель N шасi (рами) N кузова Об'єм двигуна Повна маса Маса без навантаження Номерний знак Серiя i номер свiдоцтва (техпаспорта)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Назва, серiя i номер документа, коли i ким виданий (на пiдставi якого видається свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ) Видано На зберiгання до РЕП ДАI зданi: номернi знаки i документи (їх назва, серiї i номери).

Пiдпис працiвника РЕП ДАI про отримання документiв i номерних знакiв

Зданi пiсля повернення iз-за кордону свiдоцтво про реєстрацiю ТЗ, номернi знаки (їх серiї i номери).

Пiдпис працiвника РЕП ДАI про їх отримання

Примiтка
Серiя i номер свiдоцтва Номернi знаки
14 15 16 17 18 19
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 14
до п. 9.8 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

     Зразок

ДОГОВIР N ____
купiвлi-продажу транспортного засобу

"___" ___________ 20__ р. м. ____________
Власник транспортного засобу (номерного вузла, агрегата)  
  , надалi -
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної або повна назва юридичної особи),
Продавець, в особi  
(прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, серiя i номер
 
документа, яким надано повноваження, коли i ким виданий, адреса проживання,
  ,
серiя i номер паспорта, коли i ким виданий)
i  
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної або повна назва юридичної особи - нового власника),
надалi - Покупець, в особi  
(прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої
 
особи, серiя i номер документа, яким надано повноваження, коли i ким виданий,
  , надалi - сторони,
адреса проживання, серiя i номер паспорта, коли i ким виданий)
уклали цей договiр про таке:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

Продавець продає належний йому транспортний засiб (номерний агрегат):
назва, марка, модель  
рiк випуску   , колiр   , тип ТЗ   ,
тип кузова   , номерний знак   ,
N кузова (рами)   ,
об'єм двигуна   , N шасi   ,
назва   , серiя   , N   ,
(реєстрацiйного документа)
видано РЕП ДАI  
(назва РЕП ДАI)
"___" ____________ ____ р.
(дата видачi)

2. ЗОБОВ'ЯЗАННЯ СТОРIН

     2.1. Продавець зобов'язаний передати транспортний засiб (номерний агрегат) та документи на нього не пiзнiше "___" ____________ 20__ р. пiсля розрахунку; гарантує, що вказаний транспортний засiб (номерний агрегат) нiкому не проданий, не подарований, не закладений, не перебуває пiд арештом, судового спору щодо нього не ведеться.
     2.2. Покупець зобов'язаний розрахуватися i прийняти транспортний засiб (номерний агрегат) та документи на нього не пiзнiше "___" ____________ 20__ р.

3. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКIВ

     Оплата вартостi транспортного засобу (номерного агрегата) вiдбувається за цiною домовленостi шляхом ________________________________________

4. РЕКВIЗИТИ ТА ПIДПИСИ СТОРIН

Продавець:  
 
 
 
  
Покупець:  
 
 
 

5. ДОДАТКОВI УМОВИ

    5.1. Указанi в договорi данi перевiренi з використанням наявних в РЕП ДАI вiдомостей та iнформацiї баз даних АIС i вiдповiдають поданим документам.

 
(посада, прiзвище, iнiцiали та пiдпис працiвника РЕП ДАI)

    5.2. Плату за оформлення договору сплачено за квитанцiєю N _____ вiд "___" ____________ 20__ р. в розмiрi

  грн.
(сума лiтерами)
Примiтка.

Один примiрник цього договору зберiгається в РЕП ДАI, по одному примiрнику одержано Продавцем i Покупцем. Кiлькiсть примiрникiв договору, при потребi, може бути збiльшено.

Мiсце печатки
РЕП ДАI
Начальник РЕП ДАI  
(назва РЕП)
 
(прiзвище, iнiцiали, пiдпис, дата)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 15
до п. 9.8 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

     Зразок

ДОГОВIР N _____
мiни транспортного засобу

"___" ____________ 20__ р. м. ______________
Ми, власники транспортного засобу (номерного вузла, агрегата),  
  ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної або повна назва юридичної особи - одного власника)
в особi  
(прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, серiя i номер документа,
 
яким надано повноваження, коли i ким виданий, адреса проживання,
  ,
серiя i номер паспорта, коли i ким виданий)
i   ,
(прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної або повна назва юридичної особи - iншого власника)
в особi  
(прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, серiя i номер документа,
 
яким надано повноваження, коли i ким виданий, адреса проживання,
  , надалi - сторони,
серiя i номер паспорта, коли i ким виданий)
уклали цей договiр про таке:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

Сторони обмiнюються належними кожнiй iз них транспортними засобами (номерними агрегатами):
1.1. Назва, марка, модель  
рiк випуску   , колiр   , тип ТЗ   ,
тип кузова   , номерний знак   ,
N кузова (рами)   ,
об'єм двигуна   , N шасi   ,
назва   , серiя   , N   ,
(реєстрацiйного документа)
видано РЕП ДАI  
(назва РЕП ДАI)
"___" ____________ ____ р.
(дата видачi)
1.2. Назва, марка, модель  
рiк випуску   , колiр   , тип ТЗ   ,
тип кузова   , номерний знак   ,
N кузова (рами)   ,
об'єм двигуна   , N шасi   ,
назва   , серiя   , N   ,
(реєстрацiйного документа)
видано РЕП ДАI  
(назва РЕП ДАI)
"___" ____________ ____ р.
(дата видачi)

2. ЗОБОВ'ЯЗАННЯ СТОРIН

     2.1. Сторони обмiнюються належними кожнiй iз них транспортними засобами (номерними агрегатами) та документами на них не пiзнiше:
     "___" ____________ 20__ р.;
     2.2. Сторони гарантують, що вказанi транспортнi засоби (номернi агрегати) нiкому не проданi, не подарованi, не закладенi, не перебувають пiд арештом, судового спору щодо них не ведеться.

3. РЕКВIЗИТИ ТА ПIДПИСИ СТОРIН

Сторона 1:  
 
 
 
  
Сторона 2:  
 
 
 

4. ДОДАТКОВI УМОВИ

    4.1. Указанi в договорi вiдомостi перевiренi з використанням наявних у РЕП ДАI вiдомостей та iнформацiї баз даних АIС i вiдповiдають поданим документам.

 
(посада, прiзвище, iнiцiали та пiдпис працiвника РЕП ДАI)

    4.2. Плату за оформлення договору сплачено за квитанцiєю N _____ вiд "___" ____________ 20__ р. у розмiрi

  грн.
(сума лiтерами)
Примiтка.

Один примiрник цього договору зберiгається в РЕП ДАI, по одному примiрнику одержано стороною 1 i стороною 2. Кiлькiсть примiрникiв договору, при потребi, може бути збiльшено.

Мiсце печатки
РЕП ДАI
Начальник РЕП ДАI  
(назва РЕП)
 
(прiзвище, iнiцiали, пiдпис, дата)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 16
до п. 9.8 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку договорiв купiвлi-продажу та мiни транспортних засобiв (номерних агрегатiв)

N з/п N договору i дата його оформлення Власник ТЗ (номерних агрегатiв) (П. I. Б. або назва юридичної особи, адреса), з однiєї сторони Вiдомостi про ТЗ продавця (одного з власникiв при обмiнi) та уповноваженої особи
Назва ТЗ (агрегата) Марка, модель N кузова N шасi (рами) Об'єм двигуна Номерний знак Серiя i номер свiдоцтва (техпаспорта) Прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, серiя i номер паспорта, адреса
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

Власник ТЗ (номерних агрегатiв) (П. I. Б. або назва юридичної особи, адреса), з другої сторони Вiдомостi про ТЗ покупця (одного з власникiв при обмiнi) та уповноваженої особи Пiдписи учасникiв Примiтки
Назва ТЗ (агрегата) Марка, модель N кузова N шасi (рами) Об'єм двигуна Номерний знак Серiя i номер свiдоцтва (техпаспорта) Прiзвище, iм'я, по батьковi уповноваженої особи, серiя i номер паспорта, адреса Однiєї сторони Другої сторони
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

     Примiтка. На кожний вид договорiв у книзi вiдводиться окремий роздiл.

Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї О. Л. Мiленiн

 

Додаток 17
до п. 10.4 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України
__________________
(назва пiдроздiлу ДАI)
ЗАТВЕРДЖУЮ
___________________________
(посада, звання)
___________________________
(дата, пiдпис, прiзвище та iнiцiали)

АКТ
приймання бланкiв ДАI (номерних знакiв) вiд пiдприємства-виробника

"___" ____________ 20__ р. N ____ м. _______________
Пiдстава  
Складений комiсiєю у складi:
Голова  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї:  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
 
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
Були присутнi:  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
"___" ____________20__ р. комiсiя прийняла  
 
(вид бланкiв ДАI, номерних знакiв)
вiд   , що надiйшли
(назва пiдприємства-виробника)
"___" ____________ 20__ р. згiдно з накладною N __________ в кiлькостi
  ящикiв чи пачок (лiтерами).
Пiд час розпакування упаковки виявлено:  
 
(серiї бланкiв ДАI (номерних знакiв) з N ... по N ...)
 
(кiлькiсть бланкiв ДАI (номерних знакiв) лiтерами)

    Бланки ДАI (номернi знаки) в кiлькостi __________ одержанi повнiстю.
    Розбiжностей з кiлькiстю бланкiв ДАI (номерних знакiв), указаних у супровiдних документах, не встановлено.
    Примiтка. У разi встановлення вiдсутностi номерних знакiв чи бланкiв ДАI в актi про це робляться вiдповiднi висновки.

Голова комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 18
до п. 10.6 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку надходження i витрачання бланкiв ДАI та номерних знакiв

Надходження Витрачання Залишок бланкiв ДАI, номерних знакiв
Дата надходження N накладної, ким оформлена Вiд кого одержано Серiя бланкiв ДАI, номерних знакiв Нумерацiя Кiлькiсть Дата видачi Кому видано Серiя бланкiв ДАI, номерних знакiв Нумерацiя Кiлькiсть
З номера По номер включно З номера По номер включно
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

     Примiтка. На кожний вид бланкiв ДАI та номерних знакiв у книзi вiдводиться окремий роздiл.

Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї О. Л. Мiленiн

 

Додаток 19
до п. 10.9 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України
__________________
(назва пiдроздiлу ДАI)
ЗАТВЕРДЖУЮ
___________________________
(посада, звання)
___________________________
(дата, пiдпис, прiзвище та iнiцiали)

АКТ
про знищення зiпсованих (анульованих) бланкiв ДАI або вилучених номерних знакiв

"___" ____________ 20__ р. N ____ м. _______________
Пiдстава  
Складений комiсiєю у складi:
Голова  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї:  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
 
Були присутнi:  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)

    "___" ____________ 20__ р. комiсiя здiйснила перевiрку фактичної наявностi зiпсованих (анульованих) бланкiв ДАI або вилучених номерних знакiв, що пiдлягають знищенню, за перiод:
    з "___" ____________ 20__ р. по "___" ____________ 20__ р.
    Перевiркою встановлено:

N з/п Найменування бланкiв
(номерних знакiв)
Серiя i номери бланкiв
(номерних знакiв)
Причина анулювання (знищення)
1 2 3 4
Вказанi в актi бланки ДАI (номернi знаки) в кiлькостi  
(лiтерами)
знищенi  
(мiсце, час i спосiб знищення)
 
Голова комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
__________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 20
до п. 11.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України
_______________________________
(назва суб'єкта пiдприємницької дiяльностi
(пiдприємства-виробника))
ЗАТВЕРДЖУЮ
___________________________
(посада, звання начальника РЕП ДАI)
___________________________
(дата, пiдпис, прiзвище та iнiцiали)

АКТ
про знищення зiпсованих бланкiв довiдок-рахункiв (актiв приймання-передачi) та вилучених номерних знакiв для разових поїздок

"___" ____________ 20__ р. N ____ м. _______________
Складений комiсiєю у складi:
Голова (представник РЕП ДАI)  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї:  
(посада, прiзвище та iнiцiали представникiв суб'єкта пiдприємницької
 
дiяльностi (пiдприємства-виробника))

    "___" ____________ 20__ р. комiсiя здiйснила перевiрку фактичної наявностi зiпсованих бланкiв довiдок-рахункiв, актiв приймання-передачi та вилучених номерних знакiв для разових поїздок за перiод:
    з "___" ____________ 20__ р. по "___" ____________ 20__ р.
    Перевiркою встановлено:

N з/п Найменування бланкiв
(номерних знакiв)
Серiя i номери бланкiв
(номерних знакiв)
Кiлькiсть
1 2 3 4
Вказанi в актi бланки (номернi знаки) в кiлькостi  
(лiтерами)
знищенi  
(мiсце, час i спосiб знищення)
 
Голова комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
__________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 21
до п. 12.1 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

Книга
облiку проведених перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв ДАI

N з/п Назва реєстрацiйно-
екзаменацiйного пiдроздiлу
Перiод перевiрки Ким проводилась перевiрка (N i дата розпорядження, склад комiсiї - посада, П. I. Б.) N i дата складання акта перевiрки Дата i N рiшення (наказу, висновку, листа) за результатами розгляду матерiалiв перевiрки Встановлений строк подання доповiдної записки про виконання пропозицiй, зазначених в актi перевiрки Дата надходження доповiдної записки про виконання пропозицiй i виправлення недолiкiв Примiтки
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї
О. Л. Мiленiн

 

Додаток 22
до п. 12.10 Iнструкцiї про проведення державної реєстрацiї, перереєстрацiї та облiку транспортних засобiв, оформлення i видачi реєстрацiйних документiв, номерних знакiв на них та здiйснення перевiрок реєстрацiйно-екзаменацiйних пiдроздiлiв Державтоiнспекцiї МВС України

     Зразок

______________________
(назва ГУМВС, УМВС)
ЗАТВЕРДЖУЮ
___________________________
(посада, звання)
___________________________
(дата, пiдпис, прiзвище та iнiцiали)

АКТ
про результати перевiрки дiяльностi реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу ДАI

 
(назва перевiреного пiдроздiлу)
"___" ____________ 20__ р. N ____ м. _______________
Пiдстава  
Складений комiсiєю у складi:
Голова  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї:  
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
 
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)
 
(посада, звання, прiзвище та iнiцiали)

    Комiсiя з "___" ____________ 20__ р. по "___" ____________ 20__ р. здiйснила перевiрку облiку, зберiгання, витрачання, наявностi бланкiв ДАI i номерних знакiв та дiяльностi реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу ДАI

 
(назва перевiреного пiдроздiлу)

за перiод з "___" ____________ 20__ р. по "___" ____________ 20__ р.
    Результати перевiрки дiяльностi реєстрацiйно-екзаменацiйного пiдроздiлу ДАI:

1.  
 
 
2.  
 
 
3.  
 
 
4.  
 
 
5.  
 
 
6.  
 
 
7.  
 
 
8.  
 
 
9.  
 
 
10.  
 
 
11.  
 
 
12.  
 
 
13.  
 
 
14.  
 
 
Голова комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
Члени комiсiї __________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
__________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
__________
(пiдпис)
_____________________
(прiзвище та iнiцiали)
Начальник  
(назва перевiреного пiдроздiлу)
   
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
Начальник ГУДАI МВС України генерал-лейтенант мiлiцiї О. Л. Мiленiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.