ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.10.2005 N 010/337-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо розмiщення товарiв у митнi режими переробки

     У зв'язку iз внесенням пунктом 7 наказу Держмитслужби вiд 09.08.2005 N 735 змiн до Порядку застосування митних режимiв переробки на митнiй територiї України та переробки за межами митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 13.09.2003 N 609 (далi - Порядок), вiдповiдно до статтi 187 Митного кодексу України повiдомляємо.

     Положеннями статей 230 i 239 Митного кодексу України передбачено одержання пiдприємствами, що бажають здiйснювати переробку товарiв, дозволу митного органу вiдповiдно до положень цього Кодексу та iнших законiв України (далi - дозвiл).

     До внесення змiн у пункт 2.2 Порядку дозвiл на розмiщення товарiв у режим переробки надавався на кожну операцiю з ввезення (вивезення) i переробки товарiв. Для пiдприємств, що здiйснювали регулярнi операцiї з переробки, дозвiл надавався на кiлькiсть операцiй, визначену зовнiшньоекономiчним договором на переробку.

     З набранням чинностi наказом Держмитслужби вiд 09.08.2005 N 735, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 26.08.2005 за N 934/11214, дозвiл на розмiщення товарiв у режим переробки враховуючи норми статей 230 i 239 Митного кодексу України, надаватиметься на кiлькiсть операцiй, визначену зовнiшньоекономiчним договором. Строк дiї дозволу не повинен перевищувати строк дiї договору на переробку.

     Виникнення обставин, що не вiдображенi у заявi пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв i форма якої затверджена наказом Держмитслужби вiд 09.08.2005 N 735, або в документах, що додавалися до цiєї заяви, є пiдставою для скасування вiдповiдно до статей 230 i 239 Митного кодексу України дозволу.

     Такими обставинами можуть бути змiни до зовнiшньоекономiчного договору на переробку, змiна характеристики давальницької сировини, застосування спецiальних санкцiй до пiдприємства, змiна ставок мита на товари, щодо яких надано дозвiл, запровадження обмежень щодо окремих операцiй з переробки товарiв тощо.

     У разi виникнення вищезазначених обставин пiдприємство до митного оформлення чергової партiї товарiв повинно отримати новий дозвiл на їх розмiщення у режим переробки.

     У роздiлi "Строк дiї дозволу / особливi умови дозволу / причини вiдмови" заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв, форма якої затверджена наказом Держмитслужби вiд 09.08.2005 N 735, митний орган зазначає окремо строк дiї дозволу i строк переробки товарiв, щодо яких надано дозвiл.

     Також повiдомляємо, що товари можуть бути розмiщенi в режим переробки в митницi поза мiсцем облiку пiдприємства в митних органах вiдповiдно до положень Порядку взаємодiї митних органiв при митному оформленнi товарiв за листами-узгодженнями, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 09.11.2004 N 801. Дозвiл надається митницею, що безпосередньо здiйснюватиме оформлення вантажної митної декларацiї.

     При цьому, якщо окремi операцiї з переробки товарiв здiйснюватимуться за дорученням резидента, якому видано дозвiл, iншим пiдприємством, то вiдповiдно до статтi 231 Митного кодексу України i пункту 2.9 Порядку для таких окремих операцiй необхiдно одержання письмового дозволу митного органу, в зонi дiяльностi якого розташовано зазначене пiдприємство.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.