ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.11.05 N 11/4-15/15193-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


В доповнення до листа Держмитслужби вiд 07.10.05 N 11/4-15/12574-ЕП

     У зв'язку з численними запитами митних органiв та суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi щодо нарахування митного збору за перебування пiд митним контролем товарiв, ввезених в режимi переробки на митнiй територiї України, у випадку закiнчення термiну переробки таких товарiв, повiдомляємо наступне.

     Вiдповiдно до статтi 43 Митного кодексу України вiд 11.07.02 N 92-IV товари i транспортнi засоби перебувають пiд митним контролем з моменту його початку i до закiнчення згiдно з заявленим митним режимом.

     У разi ввезення на митну територiю України товарiв i транспортних засобiв митний контроль розпочинається з моменту перетинання ними митного кордону України.

     У разi вивезення за межi митної територiї України митний контроль закiнчується пiсля здiйснення у повному обсязi митного оформлення товарiв i транспортних засобiв та перетинання ними митного кордону України, за винятком митних режимiв, якi передбачають перебування пiд митним контролем протягом усього часу дiї митного режиму.

     Згiдно зi статтею 229 Митного кодексу України переробка на митнiй територiї України - митний режим, вiдповiдно до якого ввезенi на митну територiю України товари, що походять з iнших країн, пiддаються у встановленому законодавством порядку переробцi без застосування до них заходiв нетарифного регулювання, за умови вивезення за межi митної територiї України продуктiв переробки вiдповiдно до митного режиму експорту, якi пiсля закiнчення операцiй переробки перебувають пiд митним контролем

     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.01.97 N 65 "Про ставки митних зборiв" та пiдпункту 2.2.2 пункту 2.2 Порядку митний збiр за перебування товарiв та iнших предметiв пiд митним контролем (якщо його ставка визначена у вiдсотках вiд митної вартостi товару) нараховується вiд загальної митної вартостi цих товарiв, зазначеної у графi 12 ВМД.

     Протягом часу дiї митного режиму переробки на митнiй територiї України (до завершення митного оформлення у повному обсязi) пiд митним контролем перебувають як ввезенi в режимi переробки товари так i продукти їх переробки.

     Враховуючи вищевикладене, при нарахуваннi митного збору за перебування пiд митним контролем товарiв, ввезених в режимi переробки на митнiй територiї України, у випадку закiнчення термiну переробки таких товарiв, базою оподаткування цим збором є митна вартiсть продуктiв переробки.

Заступник Голови Служби О.П. Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.