МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

13.12.2005 N 497


Про внесення змiн до наказiв Мiнiстерства економiки України вiд 17.04.2000 N 52, вiд 07.11.2000 N 240, Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 10.05.2002 N 134

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
10 сiчня 2006 р. за N 3/11877


     У зв'язку з прийняттям Указу Президента України вiд 20.04.2005 N 677 "Про Мiнiстерство економiки України" наказую:

     1. Унести до наказу Мiнiстерства економiки України вiд 17.04.2000 N 52 "Про затвердження Положення про порядок застосування до суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України та iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi спецiальних санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05.05.2000 за N 260/4481, такi змiни:

     у текстi наказу та Положення, затвердженого цим наказом , слова "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України", "департамент торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "управлiння контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "управлiння правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi в складi головного юридичного управлiння" в усiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки України", "департамент зовнiшньоекономiчної полiтики", "вiддiл контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдному вiдмiнку.

     2. Положення про порядок застосування до суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi України та iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi спецiальних санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", затверджене наказом Мiнiстерства економiки України вiд 17.04.2000 N 52, зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 05.05.2000 за N 260/4481 (далi - Положення), доповнити пунктом 1.4 такого змiсту:

     "1.4. Застосування санкцiй може бути оскаржено в судовому порядку. Представництво iнтересiв держави при розглядi таких судових спорiв забезпечується Мiнiстерством економiки України та державними органами, якi внесли подання про застосування санкцiй".

     У зв'язку з цим пункти 1.4, 1.5, 1.6, 1.7 Положення вважати вiдповiдно пунктами 1.5, 1.6, 1.7, 1.8;

     пункт 4.15 Положення викласти в такiй редакцiї:

     "4.15. При виникненнi форс-мажорних обставин, подання позову до суду країни розташування контрагента чи Мiжнародного комерцiйного арбiтражного суду, Морської арбiтражної комiсiї при Торгово-промисловiй палатi України про визнання або стягнення з iноземного суб'єкта господарської дiяльностi боргу, пов'язаного з невиконанням умов зовнiшньоекономiчного договору (контракту), а також у разi вжиття заходiв щодо усунення порушень законодавства дiю спецiальних санкцiй може бути призупинено при поданнi вiдповiдних документiв".

     3. У назвi та текстi наказу Мiнiстерства економiки України вiд 07.11.2000 N 240 "Про заходи Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України щодо забезпечення виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19 лютого 1996 р. N 229 (зi змiнами, унесеними постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25 серпня 1998 р. N 1336 та вiд 4 жовтня 2000 р. N 1505)", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 31.01.2001 за N 89/5280, а також Порядку прийняття та розгляду Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї України документiв для отримання iндивiдуальних лiцензiй на здiйснення резидентами майнових iнвестицiй за межами України, форми iндивiдуальної лiцензiї на здiйснення резидентами майнових iнвестицiй за межами України та кошторису витрат Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України, пов'язаних з оформленням та видачею iндивiдуальних лiцензiй на здiйснення резидентами майнових iнвестицiй за межами України, затверджених цим наказом, слова "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України", "департамент торговельних обмежень та контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "управлiння контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "управлiння правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi", "управлiння зовнiшньоекономiчної полiтики" в усiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки України", "департамент зовнiшньоекономiчної полiтики", "вiддiл контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi", "вiддiл з питань розвитку експорту" у вiдповiдному вiдмiнку.

     4. У текстi наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України вiд 10.05.2002 N 134 "Про затвердження Порядку розгляду Мiнiстерством документiв, поданих резидентом для отримання висновку щодо вiднесення зовнiшньоекономiчного договору (контракту) до видiв, визначених у статтi 6 Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 20.05.2002 за N 437/6725, а також Порядку, затвердженого цим наказом, слова "Мiнiстерство економiки та з питань європейської iнтеграцiї України", "управлiння контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "управлiння зовнiшньоекономiчної полiтики", "управлiння фiнансового ринку", "управлiння правового забезпечення зовнiшньоекономiчної полiтики" в усiх вiдмiнках замiнити вiдповiдно словами "Мiнiстерство економiки України", "вiддiл контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю", "вiддiл з питань розвитку експорту", "вiддiл аналiзу розвитку банкiвських послуг", "вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi" у вiдповiдному вiдмiнку.

     Вiддiлу контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю:

     разом з юридичним департаментом подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установлений законодавством термiн;

     разом з адмiнiстративним департаментом пiсля державної реєстрацiї цього наказу довести його до вiдома заiнтересованих державних органiв.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра економiки України Березного А.В.

Мiнiстр економiки України А.Яценюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.