ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

01.03.06 N 11/2-10/2123-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо використання у виробничiй дiяльностi товарiв, ввезених за ПМД

     У зв'язку зi зверненнями, якi надходять на адресу Держмитслужби стосовно можливостi використання товарiв, ввезених на митну територiю України за перiодичною митною декларацiєю (далi - ПМД), у виробничiй дiяльностi пiдприємств повiдомляємо наступне.

     Вiдповiдно до статтi 83 Митного кодексу України, у разi, коли товари регулярно перемiщуються через митний кордон України однiєю i тiєю ж особою на одних i тих же умовах та пiдставах, митний орган може дозволити такiй особi подавати перiодичну митну декларацiю, яка оформляється на перемiщення товарiв за певний погоджений з митним органом перiод.

     Форму заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв (у тому числi й iз застосуванням ПМД) затверджено наказом Держмитслужби вiд 09.08.05 N 735.

     Згiдно з пунктом 4 Порядку та умов подання перiодичної митної декларацiї, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.02 N 1985 "Деякi питання митного оформлення товарiв", у 30-денний термiн пiсля оформлення перiодичної митної декларацiї особа зобов'язана подати митну декларацiю, заповнену в установленому порядку.

     Вiдповiдно до Порядку заповнення граф перiодичної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 30.12.03 N 931, у графi 47 ПМД нараховуються всi види податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), що пiдлягали б сплатi при оформленнi товарiв у заявлений митний режим.

     Роз'яснення щодо необхiдностi резервування коштiв на спецiальних рахунках митних органiв наданi митним органам листом Держмитслужби вiд 12.02.04 N 25/4-14-34/1589-ЕП.

     Завершення оформлення перiодичної митної декларацiї здiйснюється проставленням у графi D вiдбитка штампу "Пiд митним контролем", пiдпису i прiзвища посадової особи митного органу, що завершила оформлення перiодичної митної декларацiї.

     Пунктом 3.13 Порядку взаємодiї митниць i залiзниць України при перемiщеннi через митний кордон товарiв та iнших предметiв у вантажних залiзничних поїздах, затвердженого спiльним наказом Держмитслужби та Мiнiстерства транспорту України вiд 30.03.2001 N 231/174, також передбачено, що пiдставою для видачi товару (вантажу) вантажоодержувачу є поданi станцiї призначення примiрник ПМД, у графi D якої проставлено вiдбиток штампа "Пiд митним контролем", та перевiзнi документи з вiдповiдними вiдмiтками посадової особи митного органу.

     Аналогiчнi роз'яснення щодо можливостi вивезення за межi митної територiї України товарiв, оформлених iз використанням ПМД наданi митним органам листом Держмитслужби вiд 11.03.04 N 25/9-17/2802-ЕП.

     Враховуючи вищевикладене, товари, ввезенi на митну територiю України за перiодичною митною декларацiєю, можуть використовуватись у виробничiй дiяльностi пiдприємства за умови внесення останнiм на спецiальний рахунок митницi коштiв у сумi обов'язкових платежiв, що пiдлягають сплатi при оформленнi товарiв у заявлений митний режим.

Перший заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.