Документ скасований: Постанова КМУ № 450 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 11 липня 2007 р. N 910


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 червня 1997 р. N 574

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 червня 1997 р. N 574 "Про затвердження Положення про вантажну митну декларацiю" (Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 24, с. 89; 1998 р., N 19, ст. 702; 2000 р., N 36, ст. 1543; 2001 р., N 13, ст. 549; 2002 р., N 51, ст. 2313; 2004 р., N 5, ст. 232, N 21, ст. 1423) змiни, що додаються.

     2. Установити, що з дня набрання чинностi цiєю постановою запроваджуються бланки єдиного адмiнiстративного документа форми МД-2 та додаткового аркуша форми МД-3, доповнення до вантажної митної декларацiї форми МД-6 та специфiкацiї форми МД-8. Бланки єдиного адмiнiстративного документа форми МД-4 та додаткового аркуша форми МД-5, доповнення до вантажної митної декларацiї форми МД-7 до прийняття окремого рiшення Кабiнету Мiнiстрiв України не застосовуються.

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2008 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 липня 2007 р. N 910

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 9 червня 1997 р. N 574

     1. Абзац третiй пункту 2 постанови виключити.

     2. У Положеннi про вантажну митну декларацiю, затвердженому зазначеною постановою:

     1) пункт 1 викласти в такiй редакцiї:

     "1. Це Положення визначає форми вантажної митної декларацiї та встановлює порядок її подання.

     Вантажна митна декларацiя використовується для декларування товарiв i транспортних засобiв.";

     2) абзаци четвертий - шостий пункту 2 замiнити абзацами такого змiсту:

     "партiя товарiв:

     товари, якi перемiщуються на адресу одного одержувача за одним перевiзним документом (транспортною накладною, коносаментом тощо);

     товари, якi перевозяться залiзничним транспортом i прибувають на станцiю призначення одночасно, на адресу одного вантажоотримувача вiд одного вантажовiдправника з однiєї станцiї вiдправлення у межах одного зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     товари, якi належать юридичним або фiзичним особам (суб'єктам пiдприємницької дiяльностi) i перемiщуються в ручнiй поклажi однiєю фiзичною особою у пасажирському вiддiленнi (салонi) транспортного засобу, яким прямує така особа;".

     У зв'язку з цим абзаци сьомий - одинадцятий вважати абзацами восьмим - дванадцятим;

     3) пункт 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. ВМД складається з єдиного адмiнiстративного документа форми МД-2 (додаток 1) як комплект з чотирьох зброшурованих аркушiв або з єдиного адмiнiстративного документа форми МД-4 (додаток 3) як комплект з восьми зброшурованих аркушiв.

     У разi потреби до єдиного адмiнiстративного документа форми МД2 можуть додаватися додатковi аркушi форми МД-3 (додаток 2) як комплект з чотирьох зброшурованих аркушiв, а до єдиного адмiнiстративного документа форми МД-4 - додатковi аркушi форми МД-5 (додаток 4) як комплект з восьми зброшурованих аркушiв.

     Кiлькiсть бланкiв єдиного адмiнiстративного документа форм МД-2 i МД-4 та додаткових аркушiв вiдповiдно форм МД-3 i МД-5, необхiдних для митного оформлення однiєї ВМД, визначаються Держмитслужбою.

     У разi коли у полi будь-якої графи ВМД не вистачає мiсця для внесення обов'язкових вiдомостей або для проставлення посадовою особою митного органу службових вiдмiток (внесення вiдомостей), вiдомостi зазначаються у доповненнях, що є невiд'ємною частиною ВМД.

     З єдиним адмiнiстративним документом форми МД-2 i додатковим аркушем форми МД-3 використовується доповнення форми МД-6 (додаток 5). З єдиним адмiнiстративним документом форми МД-4 i додатковим аркушем форми МД-5 використовується доповнення форми МД-7 (додаток 6).

     Доповнення оформляється на самокопiювальних бланках формату А4 як комплект з чотирьох зброшурованих аркушiв (форма МД-6) або комплект з восьми зброшурованих аркушiв (форма МД-7).

     Порядок внесення вiдомостей до доповнення форм МД-6 i МД-7 визначається Держмитслужбою.

     Електронна копiя ВМД повинна обов'язково мiстити вiдомостi, наведенi у доповненнях форм МД-6 (у разi застосування бланкiв форм МД-2 i МД-3) або МД-7 (у разi застосування бланкiв форм МД-4 i МД-5).

     На всiх аркушах доповнення проставляється штамп "Пiд митним контролем" пiд час прийняття ВМД до оформлення та особиста номерна печатка пiд час завершення оформлення.

     Пiд час митного оформлення товарiв у випадках, визначених Держмитслужбою, замiсть додаткових аркушiв форм МД-3 i МД-5 допускається застосування специфiкацiї форми МД-8 (додаток 7).

     Специфiкацiя оформляється на самокопiювальних бланках формату А4. Кiлькiсть примiрникiв специфiкацiї повинна вiдповiдати кiлькостi аркушiв у комплектi ВМД, що подається до митного оформлення. Кiлькiсть аркушiв у кожному примiрнику специфiкацiї необмежена.

     Разом iз специфiкацiєю подається її електронна копiя. Iнформацiя, внесена до електронної копiї специфiкацiї, повинна вiдповiдати iнформацiї, внесенiй декларантом до оригiналу.

     На всiх аркушах специфiкацiї проставляється штамп "Пiд митним контролем" пiд час прийняття ВМД до митного оформлення та особиста номерна печатка пiд час завершення митного оформлення.";

     4) абзаци перший i другий пункту 10 замiнити абзацами такого змiсту:

     "10. ВМД оформляється на стандартних самокопiювальних бланках єдиного адмiнiстративного документа форм МД-2 i МД-4 та додаткових аркушiв вiдповiдно форм МД-3 i МД-5. Вiдривна частина бланкiв повинна вiдповiдати формату А4.

     Бланки єдиного адмiнiстративного документа форм МД-2 i МД-4, додаткових аркушiв вiдповiдно форм МД-3 i МД-5, доповнення форм МД-6 i МД-7, специфiкацiї форми МД-8 виготовляються друкарським способом за зразками, затвердженими Держмитслужбою. Замовниками та реалiзаторами бланкiв можуть бути як Держмитслужба, так i суб'єкти пiдприємницької дiяльностi.

     Держмитслужба визначає випадки, коли ВМД може оформлятися на бланках єдиного адмiнiстративного документа та додаткових аркушах, виготовлених за допомогою комп'ютера, або подаватися тiльки в електронному виглядi, та випадки, коли пiд час оформлення ВМД можуть використовуватися бланки доповнень та специфiкацiй, виготовленi за допомогою комп'ютера. Митнi процедури, що пов'язанi з оформленням ВМД, поданої митному органу тiльки в електронному виглядi, визначаються Держмитслужбою.".

     У зв'язку з цим абзац третiй вважати абзацом четвертим;

     5) доповнити пункт 11 пiсля абзацу четвертого новим абзацом такого змiсту:

     "на товари за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 згiдно з УКТЗЕД, що безпосередньо ввозяться (пересилаються) фiзичними особами на митну територiю України або надходять на адресу фiзичних осiб у несупроводжуваному багажi або вантажних вiдправленнях для вiльного використання;".

     У зв'язку з цим абзаци п'ятий - сьомий вважати абзацами шостим - восьмим;

     6) у пунктi 12:

     у другому реченнi абзацу першого слова i цифру "(форма МД-3)" замiнити словами i цифрами "(форми МД-3 i МД-5)";

     абзац другий виключити;

     7) пункт 16 викласти в такiй редакцiї:

     "16. Порядок оформлення, розподiлу та використання аркушiв ВМД форм МД-2, МД-3, МД-4, МД-5, МД-6, МД-7 i МД-8 визначається Держмитслужбою.";

     8) у текстi Положення слова "Державна митна служба" в усiх вiдмiнках замiнити словом "Держмитслужба" у вiдповiдному вiдмiнку;

     9) додатки 1-3 до Положення викласти в редакцiї, що додається;

     10) доповнити Положення додатками 4-7, що додаються.

 

Додатки 1-2
до Положення

 

Додатки 3-4
до Положення

 

Додатки 5-7
до Положення
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.