Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 435 від 05.05.2010

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

19.09.07 N 772


Про затвердження Примiрної форми договору про застосування попереднього повiдомлення в електронному виглядi

     Вiдповiдно до пункту 8 статтi 2 Указу Президента України вiд 24.10.2003 N 1209 "Про заходи щодо пiдвищення ефективностi дiяльностi митної служби України", пункту 8 Порядку визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.08.2007 N 669 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 21.08.2007 за N 967/14234 та на виконання наказу Держмитслужби України вiд 01.12.06 N 1075 "Про затвердження Плану заходiв Державної митної служби України, направлених на впровадження електронного декларування товарiв" наказую:

     1. Затвердити Примiрну форму договору про застосування попереднього повiдомлення в електронному виглядi, що додається.

     2. Начальникам митних органiв довести цей наказ до вiдома юридичних та фiзичних осiб.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Пашка П.В.

Голова Служби О.Б.Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
19.09.07 N 772
Примiрна форма

ДОГОВIР N ____

про застосування попереднього повiдомлення в електронному виглядi

м. ___________ _______________
(дата)
  (далi - ВИКОНАВЕЦЬ)
(назва митного органу)
в особi   ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
що дiє на пiдставi Положення про  
  , з одного боку, та  
(назва)
 
(назва суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi)
(далi - ЗАЯВНИК) в особi   ,
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
що дiє на пiдставi   вiд _________ N ____,
(назва установчого документа)
з другого боку, далi Сторони, уклали цей Договiр про таке:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

     1.1. Предметом Договору є застосування ЗАЯВНИКОМ попереднього повiдомлення в електронному виглядi (далi - ЕПП) з використанням електронного цифрового пiдпису для здiйснення ВИКОНАВЦЕМ митного контролю та митного оформлення товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України, а також визначення обов'язкiв Сторiн iз забезпечення iнформацiйної безпеки при обмiнi ЕПП вiдповiдно до вимог Закону України вiд 22.05.03 N 852-IV "Про електронний цифровий пiдпис".

2. ПОРЯДОК ПIДГОТОВКИ ДО ОБМIНУ ЕПП

     2.1. ВИКОНАВЕЦЬ з метою обмiну ЕПП:

     призначає осiб, вiдповiдальних за здiйснення обмiну даними iз ЗАЯВНИКОМ;

     передає ЗАЯВНИКОВI експлуатацiйну документацiю (зокрема, формат передання даних) для органiзацiї взаємодiї пiдсистеми ЗАЯВНИКА з автоматизованою системою (далi - АС) ВИКОНАВЦЯ.

     2.2. ЗАЯВНИК з метою обмiну ЕПП:

     призначає осiб, вiдповiдальних за здiйснення обмiну даними з ВИКОНАВЦЕМ, i подає митному органу документи, що пiдтверджують призначення й повноваження таких осiб;

     отримує вiд акредитованого Центру сертифiкацiї ключiв (далi - АЦСК) сертифiкат ключа;

     самостiйно й за власнi кошти забезпечує наявнiсть необхiдних апаратних, системних засобiв, програмного забезпечення, засобiв захисту iнформацiї вiдповiдно до вимог ВИКОНАВЦЯ та їх технiчне супроводження;

     самостiйно й за власнi кошти забезпечує своє пiдключення до глобальної мережi Iнтернет;

     повiдомляє ВИКОНАВЦЮ назву мiсця прибуття вантажiв.

     2.3. Передання ЕПП здiйснюється за допомогою глобальної мережi Iнтернет засобами електронної пошти на визначенi Сторонами електроннi адреси:

     адреса ЗАЯВНИКА-;

     адреса ВИКОНАВЦЯ- EDEСL@CUSTOMS.GOV.UA.

     2.4. Подання ЕПП здiйснюється ЗАЯВНИКОМ вiдповiдно до Iнструкцiї iз заповнення та використання попереднього повiдомлення в електронному виглядi, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 12.12.2005 N 1220 i зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 15.12.2005 за N 1505/11785.

3. ПРАВА Й ОБОВ'ЯЗКИ СТОРIН

     3.1. ВИКОНАВЕЦЬ має право:

     3.1.1. Перевiряти ЗАЯВНИКА з питань: зберiгання програмного забезпечення й сертифiкатiв ключiв i користування ними; виконання вимог iз захисту iнформацiї; достовiрностi iнформацiї, потрiбної для реєстрацiї ЗАЯВНИКА в АС ВИКОНАВЦЯ й формування сертифiката ключа.

     3.1.2. Запроваджувати новi програмнi та технологiчнi засоби обмiну ЕПП.

     3.1.3. Обробляти данi ЕПП ЗАЯВНИКА за допомогою засобiв обчислювальної технiки, використовувати цi данi в автоматизованих процесах митного контролю й митного оформлення та при формуваннi статистичної звiтностi ВИКОНАВЦЯ.

     3.2. ЗАЯВНИК має право:

     3.2.1. Отримувати вiд ВИКОНАВЦЯ консультацiї з питань, пов'язаних з експлуатацiєю складових пiдсистеми ЗАЯВНИКА, на безоплатнiй основi.

     3.3. ВИКОНАВЕЦЬ зобов'язується:

     3.3.1. Приймати ЕПП ЗАЯВНИКА до оформлення у разi доставлення ЕПП на поштову електронну скриньку ЕDЕСL@CUSTOMS.GOV.UA; здiйснювати передачу iнформацiї до ЄАIС Держмитслужби України в строк, що не перевищує 30 хвилин з моменту отримання повiдомлення; надати вiдповiдь ЗАЯВНИКУ в строк, що не перевищує 30 хвилин з моменту введення iнформацiї до ЄАIС Держмитслужби України.

     3.3.2. Забезпечувати захист конфiденцiйної iнформацiї ЗАЯВНИКА.

     3.3.3.. Забезпечувати проставлення в ЕПП вiдомостей про зазначене ЗАЯВНИКОМ мiсце прибуття.

     3.4. ЗАЯВНИК зобов'язується:

     3.4.1. Виконувати всi вимоги iз захисту iнформацiї, що мiститься в ЕПП (у тому числi технiчнi, програмнi, органiзацiйнi).

     3.4.2. Забезпечувати захист конфiденцiйної iнформацiї ВИКОНАВЦЯ та АЦСК про засоби, програмну реалiзацiю обмiну ЕПП.

     3.4.3. У разi виникнення непередбачених ситуацiй узгоджувати з ВИКОНАВЦЕМ послiдовнiсть дiй з їх усунення.

     3.4.4. Не передавати (у тому числi тимчасово) програмнi засоби ВИКОНАВЦЯ та АЦСК третiм особам.

     3.4.5. Своєчасно надавати ВИКОНАВЦЕВI iнформацiю про змiну даних, що мiстяться в сертифiкатi ключа.

     3.4.6. У разi змiни мiсця прибуття вантажiв згiдно з ЕПП повiдомляти негайно про це ВИКОНАВЦЯ.

     3.4.7. Не передавати свої права за цим Договором третiм особам.

4. ПОРЯДОК ДIЙ ПРИ КОМПРОМЕТАЦIЇ КЛЮЧIВ

     4.1. У разi втрати, крадiжки, несанкцiонованого копiювання ключiв, передання їх у лiнiї зв'язку у вiдкритому виглядi, а також при будь-якому iншому видi розголошення ключової iнформацiї чи при неможливостi вiрогiдно встановити, що сталося з ключовими носiями, зокрема якщо ключовий носiй вийшов з ладу й доказово не спростовано можливiсть дiй зловмисника (далi - компрометацiя ключiв), виконується повна змiна всiх документiв.

     4.2. Вiдповiдальна особа будь-якої Сторони повинна негайно припинити обмiн ЕПП з iншою Стороною й повiдомити телефоном про можливiсть компрометацiї ключiв вiдповiдальну особу iншої Сторони в разi:

     - утрати ключових носiїв (у тому числi з їх подальшим виявленням);

     - звiльнення працiвника, що мав доступ до ключової iнформацiї;

     - виникнення пiдозри у витоку iнформацiї або в її спотвореннi пiд час обмiну ЕПП;

     - нерозшифрування вхiдного або вихiдного повiдомлення.

     4.3. Вiдповiдальна особа будь-якої Сторони пiсля одержання телефонного повiдомлення вiдповiдальної особи iншої Сторони про компрометацiю ключiв повинна невiдкладно зробити вiдповiдну вiдмiтку в журналi подiй i призупинити дiю ключа.

5. ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ СТОРIН

     5.1 Сторони несуть вiдповiдно до законодавства України вiдповiдальнiсть за порушення умов цього Договору, яке призвело або може призвести до негативних наслiдкiв.

     5.2. Виконавець не несе вiдповiдальнiсть за строки доставки ЕПП чи недоставку ЕПП в глобальнiй мережi Iнтернет.

6. ОБСТАВИНИ НЕПЕРЕБОРНОЇ СИЛИ

     6.1. Сторона звiльняється вiд вiдповiдальностi за часткове або повне невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо таке невиконання стало наслiдком причин, що перебувають поза сферою впливу цiєї Сторони, а саме: наслiдком стихiйного лиха, пожежi, вiйни, страйку, вiйськових дiй, громадських безпорядкiв, рiшення органу державної влади чи змiни в законодавствi або дiї iнших обставин, що впливають на виконання Стороною зобов'язань за цим Договором (далi - дiя обставин непереборної сили).

     6.2. Дiя обставин непереборної сили пiдтверджується вповноваженим на те органом. Сторона, яка зазнала дiї обставин непереборної сили, повинна невiдкладно, але не пiзнiше трьох календарних днiв повiдомити iншу Сторону про настання таких обставин. Невиконання цiєї умови позбавляє Сторону, яка зазнала дiї зазначених обставин, права посилатися на них.

     6.3. Якщо дiя обставин непереборної сили триватиме понад мiсяць, то кожна зi Сторiн має право вiдмовитися вiд виконання зобов'язань за цим Договором i в такому разi жодна зi Сторiн не має права на вiдшкодування iншою Стороною можливих збиткiв.

     6.4. Заявник, у разi отримання вiд Виконавця iнформацiї про неможливiсть направлення ЕПП на визначену в п 2.3 даного Договору адресу з причин непрацездатностi поштового сервера Держмитслужби України в мережi Iнтернет, вiдсутностi зв'язку з обладнанням провайдера, який надає послуги з доступу до мережi Iнтернет, тощо за умови пiдтвердження в телефонному режимi вiдповiдальною особою Виконавця з вiддiлу монiторiнгу функцiонування Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи (телефони 461-12-16, 461-12-60) про неможливiсть вiдновлення працездатностi вищезазначених елементiв протягом години, надсилає ЕПП на поштову скриньку EDECL@UKR.NET, яке пiсля зняття iз зазначеної поштової скриньки пiдлягає негайному знищенню Виконавцем.

7. ПОРЯДОК ДОСТРОКОВОГО РОЗIРВАННЯ ДОГОВОРУ ТА ВНЕСЕННЯ ЗМIН ДО НЬОГО

     7.1. Сторона, яка вважає за потрiбне розiрвати цей Договiр чи внести змiни до нього, надсилає вiдповiдну пропозицiю iншiй Сторонi.

     7.2. Сторона, що одержала вiд iншої Сторони пропозицiю про дострокове розiрвання цього Договору або про внесення змiн до нього, повинна надiслати протягом 20 календарних днiв вiдповiдь на пропозицiю.

     7.3. Виконавець має право розiрватицей договiр в односторонньому порядку у разi виключення Замовника з Реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування. Про що iнформує замовника в__________строк.

8. ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ СПОРIВ

     8.1. Спори, що виникають протягом строку дiї Договору, вирiшуються вiдповiдно до законодавства України.

9. IНШI УМОВИ

     9.1. Контроль за забезпеченням iнформацiйної безпеки при обмiнi ЕПП здiйснюється особами ВИКОНАВЦЯ, вiдповiдальними за захист iнформацiї, а також комiсiєю Регiональної iнформацiйної митницi Держмитслужби України вiдповiдно до встановленого порядку.

     9.2. Цей Договiр укладено у двох оригiнальних примiрниках, якi мають однакову юридичну силу - по одному для кожної зi Сторiн.

     9.3. Змiни до цього Договору оформлюються додатковою угодою.

     9.4. Взаємовiдносини Сторiн, не врегульованi цим Договором, регулюються законодавством України.

     9.5. Представниками Сторiн, вiдповiдальними за вирiшення всiх питань, пов'язаних з виконанням цього Договору, є:

     вiд ВИКОНАВЦЯ:;

     вiд ЗАЯВНИКА:;

     10. СТРОК ДIЇ ДОГОВОРУ

     10.1. Цей Договiр набирає чинностi з моменту його пiдписання Сторонами та дiє до 31.12.07. Якщо жодна зi Сторiн не заявить за мiсяць до закiнчення строку дiї цього Договору про намiр припинити його, то дiя цього Договору продовжується на наступний рiк на тих самих умовах.

     10.2. Дiя Договору може бути припинена у випадках, передбачених законодавством України.

ЮРИДИЧНI АДРЕСИ, БАНКIВСЬКI РЕКВIЗИТИ ТА ПIДПИСИ СТОРIН

ВИКОНАВЕЦЬ

 

 

 

 

ЗАЯВНИК
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.