Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 216 від 17.03.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

08.08.07 N 669


Про затвердження Порядку визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 серпня 2007 р. за N 967/14234

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 21 липня 2008 року N 796


     Вiдповiдно до абзацу другого пункту 10 Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574, пункту 8 статтi 2 Указу Президента України вiд 24.10.2003 N 1209 "Про заходи щодо пiдвищення ефективностi дiяльностi митної служби України" та з метою прискорення i спрощення здiйснення митних процедур шляхом упровадження електронного декларування товарiв наказую:

     1. Затвердити Порядок визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування, що додається.

     2. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.):

     2.1. Розробити програмне забезпечення щодо ведення в Єдинiй автоматизованiй системi Держмитслужби України (далi - ЄАIС Держмитслужби) реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування.

     2.2. Забезпечити внесення пiдприємств до реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування.

     2.3. Забезпечити ведення реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування.

     3. Департаменту декларування та митних режимiв (Науменко В.П.) i Юридичному департаменту (Небрат Л.М.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля офiцiйного опублiкування.

     Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Т.в.о. Голови Служби Р.А.Черкасський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
08.08.2007 N 669
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 серпня 2007 р. за N 967/14234

Порядок
визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок розроблено на виконання абзацу третього пункту 10 Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574, пункту 8 статтi 2 Указу Президента України вiд 24.10.2003 N 1209 "Про заходи щодо пiдвищення ефективностi дiяльностi митної служби України" та з метою визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування.

(пункт 1 роздiлу I у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 21.07.2008р. N 796)

     2. Процедура електронного декларування товарiв може встановлюватися щодо товарiв, якi належать пiдприємствам, що включенi до реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування (далi - Реєстр).

     3. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннях, визначених Митним кодексом України.

II. Уключення пiдприємств до Реєстру

     1. Критерiї оцiнки, яким повиннi вiдповiдати пiдприємства, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування (далi - Критерiї):

     посадовi особи пiдприємства не притягувалися до кримiнальної вiдповiдальностi за вчинення контрабанди або до адмiнiстративної вiдповiдальностi за вчинення порушення митних правил, або з дня накладення останнього стягнення на посадову особу такого пiдприємства минув рiк;

     пiдприємство провадить зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть, пов'язану з перемiщенням товарiв через митний кордон України, протягом принаймнi одного року, що передує моменту здiйснення оцiнки пiдприємства;

     пiдприємством укладено договiр з Державною митною службою України про надання посадовим особам митних органiв права безперешкодного доступу до фiнансових i банкiвських документiв пiдприємства, що стосуються перемiщення товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України, пiсля закiнчення митних процедур i пропуску товарiв i транспортних засобiв через митний кордон України;

     до пiдприємства не застосовано спецiальних санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть".

     2. Для включення пiдприємства до Реєстру пiдприємство подає заяву до митного органу, у зонi дiяльностi якого перебуває. До заяви додається копiя облiкової картки суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, завiрена печаткою пiдприємства.

     3. Заява розглядається митним органом протягом 15 днiв з дня її надходження. При цьому митний орган перевiряє вiдповiднiсть пiдприємства Критерiям.

     4. Данi про результати перевiрки заносяться митним органом до подання на включення пiдприємства до реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування (далi - Подання митного органу), форму якого наведено у додатку 1 до цього Порядку.

     Подання митного органу надсилаються на адресу Державної митної служби України.

     У разi встановлення невiдповiдностi пiдприємства Критерiям митний орган вiдмовляє такому пiдприємству у погодженнi включення його до Реєстру, про що повiдомляє пiдприємство у письмовiй формi iз зазначенням причин такої вiдмови.

     Пiдприємство, якому митний орган вiдмовив у погодженнi щодо його включення до Реєстру, має право самостiйно звернутися до Державної митної служби України iз заявою для вирiшення питання про включення цього пiдприємства до Реєстру. До заяви додаються копiя облiкової картки суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, завiрена печаткою пiдприємства, та лист-вiдмова митного органу.

     5. Державна митна служба України розглядає подання митного органу протягом 15 днiв з моменту отримання. При цьому здiйснюється перевiрка вiдповiдностi пiдприємства Критерiям.

     6. У разi погодження включення пiдприємства до Реєстру Державна митна служба України видає вiдповiдний наказ.

     У разi встановлення невiдповiдностi пiдприємства Критерiям Державна митна служба України вiдмовляє такому пiдприємству у включеннi його до Реєстру про що повiдомляє пiдприємство у письмовiй формi iз зазначенням причин такої вiдмови.

     7. Уключення пiдприємства до Реєстру здiйснюється Регiональною iнформацiйною митницею на пiдставi наказу Державної митної служби України протягом трьох робочих днiв з моменту пiдписання наказу.

     Пiсля включення пiдприємства до Реєстру йому видається довiдка про включення пiдприємства до Реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування (далi - Довiдка), форму якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, яка пiдписується заступником Голови Державної митної служби України та засвiдчується гербовою печаткою.

     При втратi Довiдки Державна митна служба України видає пiдприємству її дублiкат на пiдставi обґрунтованої заяви пiдприємства.

     8. Пiсля включення пiдприємства до Реєстру митний орган, у зонi дiяльностi якого розташоване це пiдприємство, на пiдставi Довiдки укладає з пiдприємством договiр про застосування вантажної митної декларацiї в електронному виглядi, примiрна форма якого затверджується наказом Державної митної служби України.

III. Виключення пiдприємств з Реєстру

     1. Митнi органи контролюють дотримання вимог цього Порядку й у разi виявлення невiдповiдностi пiдприємства, уключеного до Реєстру, Критерiям в одноденний строк повiдомляють Державну митну службу України про такi факти.

     2. Виключення пiдприємства з Реєстру здiйснюється в разi:

     виявлення невiдповiдностi пiдприємства Критерiям;

     виявлення згодом недостовiрних даних, що мали суттєве значення для прийняття рiшення про включення пiдприємства до Реєстру;

     припинення дiяльностi пiдприємства;

     бажання пiдприємства виключити його з Реєстру.

     3. Для виключення пiдприємства з Реєстру за власним бажанням, пiдприємство подає заяву до митного органу, у зонi дiяльностi якого розташовано. До заяви додаються копiя облiкової картки суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi та оригiнал Довiдки.

     Пiсля отримання вiд пiдприємства заяви про виключення його з Реєстру митний орган протягом 5 робочих днiв направляє до Державної митної служби України подання про виключення цього пiдприємства з Реєстру (до подання додається завiрена митним органом копiя заяви та оригiнал Довiдки).

     4. Подання про виключення пiдприємства з Реєстру, що надходять до Державної митної служби України, опрацьовуються протягом 15 робочих днiв.

     Виключення пiдприємства з Реєстру здiйснюється Регiональною iнформацiйною митницею на пiдставi наказу Державної митної служби України протягом трьох робочих днiв з моменту пiдписання наказу.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко

 

Додаток 1
до Порядку визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування
Форма

Подання
на включення пiдприємства до Реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування

Найменування (ПIБ) пiдприємства  
Код за ЄДРПОУ (номер за ДРФО)  
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
Пiдроздiли митного органу, що здiйснювали перевiрку Посада, прiзвище, iнiцiали посадової особи митного органу Погоджено/не погоджено* Пiдпис посадової особи митного органу
       
       
       
       

* Зазначається "Погоджено" чи "Не погоджено". Якщо "Не погоджено", то причини наводяться в роздiлi "Iнша iнформацiя, потрiбна для прийняття рiшення" цього подання.

Iнша iнформацiя, потрiбна для прийняття рiшення:

 
 
 
 
 
 
 
Начальник
     
(назва митного органу) (пiдпис, дата) (iнiцiали, прiзвище)
М.П.

 

Додаток 2
до Порядку визначення пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування
Форма

ДОВIДКА
про включення пiдприємства до Реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Найменування (ПIБ) пiдприємства  
Код за ЄДРПОУ (номер за ДРФО)  
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
Митний орган, в зонi дiяльностi якого розташовано пiдприємство  

     Вiдповiдно до наказу Державної митної служби України вiд _____________ N _______ пiдприємство занесено до реєстру пiдприємств, до товарiв яких може застосовуватися процедура електронного декларування пiд N _____________.

ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ДЕРЖАВНОЇ МИТНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ    
(пiдпис) (прiзвище та iнiцiали)
М.П. дата
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.