Документ скасований: Наказ КРМ № 869 від 18.09.2009

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

28 березня 2008 р. N 268


Про введення в дiю Тимчасової технологiчної схеми проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг

     З метою приведення нормативно-правових документiв митницi у вiдповiднiсть до принципiв державної регуляторної полiтики України, на виконання вимог Указу Президента України вiд 03.10.92 N 493/92 "Про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв мiнiстерств та iнших органiв виконавчої влади", наказую:

     1. Затвердити та ввести в дiю Тимчасову технологiчну схему проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг (додається).

     2. Створити та затвердити комiсiю (додається) для проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами.

     3. Начальнику вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв опрацювати з особовим складом Тимчасову технологiчну схему та керуватись нею пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться на митну територiю України вiдповiдними категорiями громадян.

     4. Начальнику загального вiддiлу Балковiй Н.В. довести наказ до особового складу митницi, згiдно з розрахунком розсилки.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на начальника вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв.

     6. Загальний контроль покласти на заступника начальника митницi Ольховика О. М.

Начальник митницi А. В. Макаренко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 28 березня 2008 р. N 268

Тимчасова технологiчна схема
проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг

1. Митне оформлення транспортних засобiв, що ввозяться громадянами у разi переселення на постiйне мiсце проживання

     1.1. Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв, у разi переселення на постiйне мiсце проживання в Україну, громадянин або уповноважена ним особа надає у вiддiл митного оформлення автотранспортних засобiв Заяву про видачу Посвiдчення на реєстрацiю транспортного засобу на iм'я начальника митницi, форма якої встановлена наказом Держмитслужби України вiд 17.11.05 N 1118 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України" (далi - Заява) та документи, що пiдтверджують переселення на постiйне мiсце проживання в Україну.

     1.2. Начальник (заступник начальника) вiддiлу перевiряє наданi до митного контролю документи щодо їх достовiрностi та на зворотньому боцi Заяви громадянина зазначає:

     "Наданi документи вiдповiдають (не вiдповiдають) вимогам Закону України вiд 13.09.01 N 2681-III та статтi 252 Митного кодексу України i надають (не надають) право на пiльговий режим митного оформлення транспортного засобу".

     1.3. Заява iз комплектом документiв передається у загальний вiддiл митницi для реєстрацiї та направлення на опрацювання членами комiсiї.

     1.4. Загальним вiддiлом комплект документiв надається у вiддiл контролю митної вартостi для визначення митної вартостi транспортного засобу. Пiсля визначення митної вартостi транспортного засобу начальник (заступник начальника) вiддiлу на зворотньому боцi Заяви громадянина зазначає iнформацiю про митну вартiсть транспортного засобу та номер довiдки.

     1.5. Комплект документiв пiсля визначення митної вартостi транспортного засобу передається в загальний вiддiл митницi.

     1.6. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у вiддiл проведення спецiальних операцiй та фiзичного захисту Служби митної варти та органiзацiї боротьби з порушеннями митного законодавства .

     1.7. Вiддiлом проведення спецiальних операцiй та фiзичного захисту перевiряється комплект документiв щодо вiдсутностi порушень митних правил. Пiсля закiнчення перевiрки начальник (заступник начальника) вiддiлу на зворотньому боцi Заяви громадянина зазначає:

     "Наданi документи вiдповiдають (не вiдповiдають) вимогам Закону України вiд 13.09.01 N 2681-III та статтi 252 Митного кодексу України i надають (не надають) право на пiльговий режим митного оформлення транспортного засобу ".

     1.8. Комплект документiв пiсля закiнчення перевiрки передається в загальний вiддiл митницi.

     1.9. Загальним вiддiлом комплект документiв передається у службу власної безпеки .

     1.10. Начальник (заступник начальника) служби власної безпеки перевiряє комплект документiв та результати перевiрок оперативних вiддiлiв i на зворотньому боцi Заяви громадянина зазначає :

     "Наданi документи вiдповiдають (не вiдповiдають) вимогам Закону України вiд 13.09.01 N 2681-III та статтi 252 Митного кодексу України i надають (не надають) право на пiльговий режим митного оформлення транспортного засобу ".

     1.11. Комплект документiв пiсля проведення перевiрки передається в загальний вiддiл митницi.

     1.12. Загальним вiддiлом комплект документiв надається начальнику митницi або його заступнику для прийняття остаточного рiшення на пiдставi висновку членiв комiсiї.

2. Митне оформлення транспортних засобiв, що ввозяться громадянами-резидентами i входять до складу спадщини

     2.1. Для видачi Посвiдчення про реєстрацiю транспортних засобiв, якi ввезенi громадянами i входять до складу спадщини, вiдкритої за межами України на користь резидента, громадянин або уповноважена ним особа надає у вiддiл митного оформлення автотранспортних засобiв документи, перелiк яких передбачено наказом Держмитслужби України вiд 17.11.05 N 1118 "Про затвердження Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України" (далi - Правила) та Заяву на iм'я начальника митницi.

     2.2. Наступнi операцiї здiйснюються у вiдповiдностi п.п. 1.2 - 1.12 даної Тимчасової технологiчної схеми.

3. Митне оформлення транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) працiвниками дипломатичної служби, якi перебували за кордоном у довготермiнових вiдрядженнях або проходили дипломатичну службу строком не менше одного року та повертаються в Україну

     3.1. Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться (пересилаються) громадянами, якi перебували за кордоном у довготермiнових вiдрядженнях або проходили дипломатичну службу строком не менше одного року та повертаються в Україну, громадянин або уповноважена ним особа надає у вiддiл митного оформлення автотранспортних засобiв Заяву на iм'я начальника митницi. Разом iз документами, якi пiдтверджують право власностi на транспортний засiб подається довiдка, видана Мiнiстерством закордонних справ України, за пiдписом першого заступника Мiнiстра закордонних справ України, а в разi його вiдсутностi - одного iз заступникiв вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв, а також керiвника фiнансового пiдроздiлу Мiнiстерства закордонних справ України про суму коштiв, що виплачуються працiвникам дипломатичної служби України, якi перебували за кордоном у довготермiновому вiдрядженнi або проходили дипломатичну службу за кордоном строком не менше року та повертаються в Україну.

     3.2. Наступнi операцiї здiйснюються у вiдповiдностi п.п. 1.2 - 1.12 даної Тимчасової технологiчної схеми.

4. Завершення перевiрки документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час митного оформлення

     4.1. Комплект документiв з резолюцiєю начальника митницi або його заступника повертаються у загальний вiддiл митницi.

     4.2. Загальним вiддiлом комплект документiв надається до вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв для проведення подальшого оформлення згiдно рiшення начальника митницi або його заступника.

     4.3. У разi виявлення необґрунтованого надання пiльг, до митницi, яка проводила митне оформлення транспортного засобу, направляється повiдомлення щодо потреби проведення перевiрки й ужиття вiдповiдних заходiв до посадових осiб, що провели митне оформлення.

Начальник вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв С. О. Макарук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 28 березня 2008 р. N 268

Склад комiсiї
для проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час оформлення транспортних засобiв з наданням пiльг:

     Начальник (заступник начальника) вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв.

     Начальник (заступник начальника) вiддiлу контролю митної вартостi.

     Начальник (заступник начальника) вiддiлу проведення спецiальних операцiй та фiзичного захисту Служби боротьби з контрабандою та митної варти.

     Начальник (заступник начальника) служби власної безпеки.

Начальник вiддiлу митного оформлення автотранспортних засобiв С. О. Макарук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.