МIНIСТЕРСТВО ЮСТИЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 25 червня 2008 року N 1055/5


Про внесення змiн до нормативно-правових актiв Мiнiстерства юстицiї України з питань державної реєстрацiї нормативно-правових актiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 червня 2008 р. за N 557/15248


     Вiдповiдно до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26 березня 2008 року N 248 "Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 1992 р. N 731", вiд 9 квiтня 2008 року N 338 "Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України" та з метою приведення нормативно-правових актiв Мiнiстерства юстицiї України у вiдповiднiсть до законодавства наказую:

     1. Затвердити Змiни до Порядку подання нормативно-правових актiв на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та проведення їх державної реєстрацiї, затвердженого наказом Мiнiстерства юстицiї України вiд 12 квiтня 2005 року N 34/5, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 12 квiтня 2005 року за N 381/10661 (iз змiнами), що додаються.

     2. Унести до Порядку скасування рiшення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв, занесених до державного реєстру, затвердженого наказом Мiнiстерства юстицiї України вiд 31 липня 2000 року N 32/5, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 31 липня 2000 року за N 458/4679 (iз змiнами), такi змiни:

     2.1. У пунктi 1 слова ", органiв господарського управлiння та контролю, що зачiпають права, свободи й законнi iнтереси громадян або мають мiжвiдомчий характер" виключити.

     2.2. У пунктi 4:

     пiдпункт 4.2 викласти в такiй редакцiї:

     "4.2. Набрання законної сили судовим рiшенням про визнання нормативно-правового акта незаконним чи таким, що не вiдповiдає нормативно-правовому акту вищої юридичної сили, повнiстю або в окремiй його частинi";

     у пiдпунктi 4.4 слова "Головного управлiння Мiнiстерства юстицiї України в Автономнiй Республiцi Крим, головних управлiнь юстицiї в областях, мм. Києвi та Севастополi" замiнити словами "Головного управлiння юстицiї Мiнiстерства юстицiї України в Автономнiй Республiцi Крим, головних управлiнь юстицiї в областях, мiстах Києвi та Севастополi, районних, районних у мiстах Києвi та Севастополi, мiськрайонних (у разi утворення) управлiнь юстицiї".

     3. Унести до Порядку проведення органами юстицiї перевiрок стану додержання законодавства про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв, затвердженого наказом Мiнiстерства юстицiї України вiд 1 лютого 2005 року N 13/5, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 1 лютого 2005 року за N 121/10401 (iз змiнами), такi змiни:

     3.1. У роздiлi I:

     3.1.1. У пунктi 1.1:

     у пiдпунктi 1.1.1 слова ", органах господарського управлiння та контролю" виключити;

     доповнити пiдпункт 1.1.2 пiсля слiв "Автономної Республiки Крим" словами "територiальних органах центральних органiв виконавчої влади в Автономнiй Республiцi Крим"; виключити слова ", мiсцевих органах господарського управлiння та контролю".

     3.1.2. В абзацi четвертому пункту 1.2 слова ", органiв господарського управлiння та контролю, що зачiпають права, свободи й законнi iнтереси громадян або мають мiжвiдомчий характер" виключити.

     3.2. У пунктi 2.1 роздiлу II:

     3.2.1. В абзацi другому слова ", органами господарського управлiння та контролю" виключити.

     3.2.2. Доповнити абзац третiй пiсля слiв "Автономної Республiки Крим" словами "територiальними органами центральних органiв виконавчої влади в Автономнiй Республiцi Крим"; виключити слова ", мiсцевими органами господарського управлiння та контролю".

     4. Департаменту державної реєстрацiї нормативних актiв забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в установленому законодавством порядку.

     5. Головному управлiнню Мiнiстерства юстицiї України в Автономнiй Республiцi Крим, головним управлiнням юстицiї в областях, мiстах Києвi та Севастополi привести власнi нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть до цього наказу.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Л. В. Єфiменка.

Мiнiстр М. В. Онiщук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства юстицiї України
вiд 25 червня 2008 р. N 1055/5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 червня 2008 р. за N 557/15248

Змiни до Порядку подання нормативно-правових актiв на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та проведення їх державної реєстрацiї

     1. У роздiлi I:

     1.1. У пунктi 1.1 слова ", органiв господарського управлiння та контролю, що зачiпають права, свободи й законнi iнтереси громадян або мають мiжвiдомчий характер" виключити.

     1.2. У пунктi 1.2 слова ", органiв господарського управлiння та контролю" виключити.

     2. В абзацi шостому пункту 2.14 роздiлу II слова ", органу господарського управлiння чи контролю" виключити.

     3. У роздiлi III:

     3.1. В абзацi першому пункту 3.1 слова ", органiв господарського управлiння та контролю" виключити.

     3.2. В абзацi третьому пункту 3.2 слова ", органiв господарського управлiння i контролю" виключити.

     3.3. У пунктi 3.4:

     3.3.1. Пiдпункт "ґ" викласти в такiй редакцiї:

     "ґ) спрямованi на органiзацiю виконання рiшень вищестоящих органiв i власних рiшень мiнiстерств, iнших органiв виконавчої влади, що не мають нових правових норм".

     3.3.2. Пiдпункти "д" та "е" замiнити пiдпунктом "д" такого змiсту:

     "д) рекомендацiйного, роз'яснювального та iнформацiйного характеру (методичнi рекомендацiї, роз'яснення, у тому числi податковi, тощо), нормативно-технiчнi документи (нацiональнi та регiональнi стандарти, технiчнi умови, будiвельнi норми i правила, тарифно-квалiфiкацiйнi довiдники, кодекси усталеної практики, форми звiтностi, у тому числi щодо державних статистичних спостережень, адмiнiстративних даних та iншi)".

     3.4. В абзацi першому пункту 3.9 слова "у чотирьох примiрниках: оригiнал, три копiї (з них двi українською мовою та одна копiя в перекладi на росiйську мову)" замiнити словами "у трьох примiрниках: оригiнал та двi завiренi в установленому законодавством порядку копiї".

     3.5. У пунктi 3.12:

     3.5.1. Доповнити пiдпункт "в" пiсля слiв "у контрольному станi" словами "та порiвняльна таблиця".

     3.5.2. У пiдпунктi "ґ" слово "копiя" замiнити словами "оригiнал та двi копiї".

     3.5.3. Пiдпункт "д" викласти в такiй редакцiї:

     "д) довiдку щодо вiдповiдностi нормативно-правового акта aquis communautaire за формою, визначеною в додатку 1 до Регламенту Кабiнету Мiнiстрiв України, що затверджений постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 липня 2007 р. N 950".

     3.5.4. У пiдпунктi "е" слова "Секретарiату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Мiнiстерства юстицiї України" замiнити словами "Мiнiстерства юстицiї".

     3.6. В абзацi першому пункту 4.3 роздiлу IV цифри i слова "10 робочих днiв, а якщо акт має великий обсяг, -" виключити.

     3.7. У пунктi 4.5:

     3.7.1. У другому реченнi абзацу п'ятого пiдпункту "б" слова "двi копiї (українською та росiйською мовами)" замiнити словами "копiя українською мовою".

     3.7.2. У другому реченнi абзацу третього пiдпункту "в" слова "двi копiї (українською та росiйською мовами)" замiнити словами "копiя українською мовою".

     3.7.3. У пiдпунктi "г":

     в абзацi першому слова "трьох робочих днiв" замiнити словами "п'яти робочих днiв";

     у другому реченнi абзацу третього слова "двi копiї (українською та росiйською мовами)" замiнити словами "копiя українською мовою";

     у другому реченнi абзацу четвертого слова "двi копiї (українською та росiйською мовами)" замiнити словами "копiя українською мовою".

     4. У роздiлi VI:

     4.1. Друге речення абзацу другого пункту 6.1 виключити.

     4.2. Абзац перший пункту 6.2 викласти в такiй редакцiї:

     "6.2. Уповноважена особа суб'єкта нормотворення (у виключних випадках - виконавець) передає до Управлiння систематизацiї одну, оформлену в установленому порядку, паперову копiю зареєстрованого нормативно-правового акта державною мовою (з обов'язковим доданням копiй аркушiв зовнiшнiх погоджень), кожна сторiнка якої в правому нижньому кутi зворотного боку завiзована редактором та виконавцем, а також електронну копiю з текстом цього акта разом iз супровiдним листом за пiдписом директора Департаменту".

     4.3. Абзац другий пункту 6.3 викласти в такiй редакцiї:

     "перевiряє вiдповiднiсть електронної копiї тексту зареєстрованого нормативно-правового акта паперовiй копiї, комплектнiсть переданих копiй зареєстрованого нормативно-правового акта, зокрема якiсть виготовлення, повноту тексту та правильнiсть структури, наявнiсть додаткiв та посилань на них у текстi акта, пiдписiв вiдповiдальних осiб та печаток суб'єкта нормотворення".

     4.4. У пунктi 6.5 слова "паперових та електронних копiй акта державною i росiйською мовами" замiнити словами "паперової та електронної копiй нормативно-правового акта".

Директор Департаменту державної реєстрацiї нормативних актiв Н. А. Железняк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.