Документ скасований: Наказ КРМ № 950 від 10.06.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

10 липня 2009 р. N 624


Про введення в дiю Тимчасової технологiчної схеми митного контролю та митного оформлення товарiв мiжнародної технiчної допомоги в Київськiй регiональнiй митницi

     З метою приведення нормативно-правових документiв митницi у вiдповiднiсть до принципiв державної регуляторної полiтики України, наказую:

     1. Затвердити та ввести в дiю Тимчасову технологiчну схему митного контролю та митного оформлення товарiв мiжнародної технiчної допомоги в Київськiй регiональнiй митницi (додається).

     2. Начальникам вiддiлiв митного оформлення та митних постiв визначити необхiдну кiлькiсть особового складу для здiйснення взаємодiї при митному контролi та митному оформленнi вантажiв мiжнародної технiчної допомоги iз спiвробiтниками сектору оформлення гуманiтарної допомоги.

     3. Начальнику загального вiддiлу (Балкова Н.В.) довести наказ до особового складу митницi.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступникiв начальника митницi згiдно з розподiлом обов'язкiв.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Т.в.о. начальника Київської регiональної митницi Е.П. Iванченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 10 липня 2009 р. N 624

Тимчасова технологiчна схема
митного контролю та митного оформлення товарiв мiжнародної технiчної допомоги в Київськiй регiональнiй митницi.

     Дана Тимчасова технологiчна схема розроблена вiдповiдно до Митного кодексу України, з метою спрощення та оптимiзацiї порядку митного контролю й митного оформлення товарiв мiжнародної технiчної допомоги.

1. Загальнi положення

     1.1 У цiй Тимчасовiй технологiчнiй схемi поняття та термiни вживаються в значеннях, визначених Митним кодексом України та постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.02 N 153 "Про створення єдиної системи залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги".

     1.2 Ця Тимчасова технологiчна схема застосовується вiдносно товарiв, якi ввозяться (пересилаються) на митну територiю України в рамках реалiзацiї проекту (програми) мiжнародної технiчної допомоги (далi - МТД) та призначенi для реципiєнтiв, зазначених у реєстрацiйнiй картцi проекту (програми) МТД.

     1.3 Вiдповiдно до наказу Київської регiональної митницi вiд 02.07.09 N 591 "Про визначення пiдроздiлу митного контролю та оформлення вантажiв мiжнародної технiчної допомоги" мiсцем проведення митного контролю та митного оформлення товарiв МТД в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi, визначено сектор оформлення гуманiтарної допомоги.

     1.4 Митний контроль та митне оформлення товарiв МТД проводиться виключно в секторi оформлення гуманiтарної допомоги, крiм товарiв МТД пiдконтрольних Державнiй службi експортного контролю, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюється у вiддiлi митного оформлення N 8 у порядку, визначеному Тимчасовою технологiєю взаємодiї вiддiлу митного оформлення N 8 з вiддiлами митного оформлення та митними постами Київської регiональної митницi при митному оформленнi товарiв, що пiдлягають експортному контролю, затвердженою наказом Київської регiональної митницi вiд 10.07.08 N 651 (iз змiнами внесеними наказом Київської регiональної митницi вiд 27.10.08 N 994).

     1.5 Пiд час митного контролю та митного оформлення товарiв МТД, слiд керуватися:

     - постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.02 N 153 "Про створення єдиної системи залучення, використання та монiторингу мiжнародної технiчної допомоги";

     - наказом Мiнiстерства економiки України вiд 05.09.07 N 291 "Про затвердження Порядку пiдтвердження пiльг з оподаткування при митному оформленнi товарiв, якi надходять у рамках мiжнародних договорiв з надання Українi мiжнародної технiчної допомоги";

     - Порядком здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.04.05 N 314;

     - Порядком подання документiв, якi пiдтверджують право суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi на користування встановленими законодавством податковими пiльгами пiд час митного оформлення товарiв, що ввозяться на митну територiю України або вивозяться з митної територiї України, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 22/06/06 N 514;

     - та iншими нормативно-правовими актами, що регулюють митний контроль та митне оформлення товарiв МТД.

     1.6 Митний контроль та митне оформлення товарiв МТД проводиться згiдно Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.04.05 N 314.

     1.7 Пiдставою для проведення митного контролю та митного оформлення товарiв МТД є реєстрацiйна картка проекту (програми) видана Мiнiстерством економiки України.

     1.8 Оригiнал реєстрацiйної картки проекту (програми) МТД має зберiгатися в митному органi, який здiйснив митне оформлення товару.

2. Взаємодiя сектору оформлення гуманiтарної допомоги з вiддiлами митного оформлення та митними постами Київської регiональної митницi при митному оформленнi товарiв МТД.

     2.1. Митний огляд товарiв МТД, що надходять в Київську регiональну митницю залiзничним транспортом у вiддiл митного оформлення N 2, авiацiйним транспортом на м/п "Жуляни" та м/п "Гостомель" проводиться при митному оформленнi товару на етапi проведення митного огляду. Уповноважений iнспектор вiддiлу митного оформлення або митного поста, в зонi митного контролю якого знаходиться товар, проводить митний огляд на вiдповiднiсть зазначеного в товаросупровiдних документах (авiанакладних, залiзничних накладних, рахунках-фактурах, тощо) на товар, iдентифiкує його вiдповiдно статтi 64 Митного кодексу України, в разi необхiдностi складає акт митного огляду, форма якого наведена у додатку 2 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.04.05 N 314, реєструє його та передає документи отримувачу (декларанту) товару для завершення митного оформлення у секторi оформлення гуманiтарної допомоги.

     2.2. При знаходженнi товару МТД на складах тимчасового зберiгання, пiдпорядкованих Київськiй регiональнiй митницi, пiдставою для проведення митного оформлення у секторi оформлення гуманiтарної допомоги є реєстрацiйна картка проекту (програми) МТД, копiя Акта розмiщення товару на склад тимчасового зберiгання разом з товаросупровiдними та iншими документами, що знаходяться у справах вiддiлу митного оформлення або митного поста. Копiї поданих до оформлення документiв засвiдчуються написом "Копiя. Згiдно з оригiналом", пiдписом i печаткою декларанта. Митний огляд вантажiв у вiддiлi митного оформлення або на митному посту, яким пiдпорядковується склад тимчасового зберiгання, проводиться спiвробiтниками цього вiддiлу (митного поста) при наявностi вантажної митної декларацiї з реєстрацiйним номером, штампом пiд митним контролем та аркушем митного контролю та митного оформлення, в разi необхiдностi складається акт митного огляду, форма якого наведена у додатку 2 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.04.05 N 314. Акт митного огляду передається у сектор оформлення гуманiтарної допомоги для завершення митного оформлення товару суб'єктом ЗЕД або його представником.

     2.3. При знаходженнi товару МТД на митних лiцензiйних складах пiдпорядкованих Київськiй регiональнiй митницi пiдставою для проведення митного оформлення у секторi оформлення гуманiтарної допомоги є реєстрацiйна картка проекту (програми) МТД, копiя вантажної митної декларацiї оформленої в режимi митний склад разом з товаросупровiдними та iншими документами, що знаходяться у справах вiддiлу митного оформлення або митного поста. Копiї поданих до оформлення документiв засвiдчуються написом "Копiя. Згiдно з оригiналом", пiдписом i печаткою декларанта. Митний огляд вантажiв у вiддiлi митного оформлення або на митному посту, яким пiдпорядковується митний лiцензiйний склад, проводиться спiвробiтниками цього вiддiлу (митного поста) при наявностi вантажної митної декларацiї з реєстрацiйним номером, штампом пiд митним контролем та аркушем митного контролю та митного оформлення, в разi необхiдностi, складається акт митного огляду, форма якого наведена у додатку 2 Порядку здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв iз застосуванням вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 20.04.05 N 314. Акт митного огляду суб'єктом ЗЕД або його представником передається у сектор оформлення гуманiтарної допомоги для завершення митного оформлення товару.

     2.4. Пiсля завершення митного оформлення товарiв МТД, видача товару отримувачу проводиться при наявностi третього примiрника вантажної митної декларацiї, оформленої у секторi оформлення гуманiтарної допомоги. Копiя вантажної митної декларацiї, завiрена сектором оформлення гуманiтарної допомоги, залишається у справах вiддiлу митного оформлення або митного поста.

Начальник СОГД Р. В. Кузьменко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.